MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia a Ty jesteś pewna,że ten czyrak to zadanie dla ginekologa? Jeśli jest w pachwinie to nie narządy płciowe, więc może dobry dermatolog by wystarczył. Poza tym to się chyba leczy antybiotykiem, bo przyczyna zwykle jest infekcja bakteryjna. Zastanów się, może spróbuj do dermatologa?
-
WreszcieMama właśnie nie bardzo mam wenę do pisania i nauki, ale z tyłu głowy mam to, że po obronie w lutym przeprowadzam się i będę tylko dla dziecka narazie-tzn. zacznę od szykowania kąciku dla małej, dokończenie kompletowania wyprawki, szkoła rodzenia
to mnie tak napędza, że mogę siedzieć po nocach.
no i wyprowadzam się z Gdańska i wolałabym nie wracać na obronę w czerwcu jakbym nie zaliczyła, niby mam tu rodzinę, no ale weź jedź z noworodkiem
ale co jak co mam ciążowy kalafior-zapominam gdzie co mam itd i tego się boję
i w sumie żeby nie skłamać to 75%moich myśli to mała, ubranka, łóżeczka i ciężko się skupić na pisaniu o pochp
żałuję, że nie wzięłam tematu z ginekologii i położnictwa, to bym pisała o nasWreszcieMama, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Rudzik wrote:Klaudia a Ty jesteś pewna,że ten czyrak to zadanie dla ginekologa? Jeśli jest w pachwinie to nie narządy płciowe, więc może dobry dermatolog by wystarczył. Poza tym to się chyba leczy antybiotykiem, bo przyczyna zwykle jest infekcja bakteryjna. Zastanów się, może spróbuj do dermatologa?
Ale.to jest rozsiane i jest bardzo blisko krocza . Antybiotyk raczej nie da rady . Każdy lekarz jest z jednym zgodny ze to trzeba usunąć bo się rozswewa i wiecznie ekstra tam stan zapalnysama nie wiem ... pójdę do dermatologa się podpytać
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
bbee, czy Twoja poduszka już wysłana? u mnie w dodatku okazało się, że przesyłka tym pocztexem jest tańsza, a ja zapłaciłam za ,normalnego' kuriera i napisałam do nich, że proszę o zwrot różnicy, ciekawe ile osób tak robią w konia, że ktoś nie zauważy.
I mija ponad 3 dzień roboczy, a moja dalej u nich.
-
hej Dziewczyny, czytam Was na raty
ale nadal u mnie przeziębienie (niby w niedzielę wydawało mi się, że przeszło i poszłam do kościoła, wczoraj wyszłam na spacer, na spotkanie z koleżanką do kawiarni, ale niestety już wieczorem czułam się źle). Ale nie martwię się tym. Mam l4 więc korzystam w końcu
Odpoczywam sobie w domu, dużo śpię. A jutro jadę do endokrynologa, więc znowu muszę wyjść na zewnątrz = dobicie siebie i stanu zdrowia, ale nie przesunę wizyty, bo kolejny wolny termin jest na 29 grudnia.
PS. też sobie ostatnio zamówiłam poduszkę ciążową na allegro i dostałam dziś wiadomość, że została wysłanaTakże myślę, że w czwartek już będę przy niej spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 16:39
-
Ag, ja studiuje resocjalizacje - spełniam swoje marzenia bo zawsze chciałam pracować w zakładzie karnym
ale tak jak mówicie ciąża nie sprzyja nauce bo ja nie mam zupełnie do tego głowy, dlatego chce iść na urlop dziekański. Jedyne myśli jakie mam to o dzidziusiu i wyprawce. Wizytę mam dopiero 22 grudnia, pierwszy raz mam taki odstęp od wizyt (4 tygodnie).. łatwiej by mi było, gdybym czuła już ruchy dziecka!
ag194 lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Natalia, to wizytujemy tego samego dnia
Choć ja jeszcze będę miała 16.12 usg w LuxMedzie, a 22.12 prywatnie i wtedy połówkowe.
Hope, pamiętam, że pisałaś, że może nie zrozumiesz wyniku badań itp. Jeśli chciałabyś, to w miarę możliwości mogę pomóc (jestem też biologiem, miałam trochę genetyki, może coś tam dam radę ogarnąć i zrozumieć, jesli byś chciała:) )natalia1354 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje dziecko oburzone bo wypatrzyl na torbie świątecznej pociąg a w środku był plecak i płakał pół dnia ha ha trzeba mu gładkie torby na prezenty dawać
natalia1354, marie_marie22, GoNia1979, ag194, bbee, Uszczesliwiona, Rudzik, MEGI81, Maniuś, Camilia, Karissa, aneta.be lubią tę wiadomość
-
Natalia ciekawy kierunek
Ja też nie mogę się doczekać połówkowych, aż małą zobaczę znowui mam nadzieję, że mała jest małą a nie małym
i oczywiście, że jest zdrowa przede wszystkim
zjadłam kurczaka i żyję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 17:05
-
ag194 wrote:bbee, czy Twoja poduszka już wysłana? u mnie w dodatku okazało się, że przesyłka tym pocztexem jest tańsza, a ja zapłaciłam za ,normalnego' kuriera i napisałam do nich, że proszę o zwrot różnicy, ciekawe ile osób tak robią w konia, że ktoś nie zauważy.
I mija ponad 3 dzień roboczy, a moja dalej u nich.
Szkoda, że u Ciebie jakieś zawirowania z paczką
Tośka, moja córka focha ma, że dostała kuferek z Frozen a w środku"tylko" słodycze, bo inne dzieci to dostały"to i tamto", a jej wykład walnęłam o biednych dzieciach, opowiedziałam o rodzinie dla której w przedszkolu zbiermy szlachetną paczkę. A ona mądra dziewczynka, chwilę nad tym pomyśli i przyzna mi racjęag194, toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Qasha poszła w czapce mikolajki na wizytę a później z radości pewnie poszli z Marcinem świętować ten dzień. Napewno jest dobrze i pewnie wrócą z upominkiem dla synka
Blisko!
Wybaczcie, musiałam ochłonąć z nadmiaru dobrych wieści!
Szyjka 30mm!! Decyzja o pessarze odłożona do 3.01, czyli do następnej wizyty. Gin stwierdziła, że możliwe, że ze stresu dostałam jakichś skurczy, ale już po nich nie ma śladu. Mam dalej brać magnez i doraźnie nospęI Marcinowi nagdała, że to nie ja mam się nie stresować tylko on ma zadbać, żeby mnie nikt nie stresował
I zrobiła mu pogadankę na temat stresu w ciąży i przedwczesnego porodu - chyba się przejął. W ogóle cieszę się, że zrobił mi niespodziankę i przyjechał
Nawet prezent dostałam, książkę, kolorowankę i pastele
A wracając do Kubusia... Wszystkie wymiary ma w normie, serduszko bije mu 153 u/min !! No i waży już 300gDuży chłopak!
A tu dowód na to, że ciągle jest Kubusiem:
No i na wadze u gin już +3kg! Ale na mojej już +1kg, więc coś tam przytyłamBreezee, WreszcieMama, marie_marie22, Forbidden, Uska, Espera, bbee, kamyla112, blubka, GoNia1979, Uszczesliwiona, ag194, toska_88, mon!ta^, Anstice, sylwucha89, Madu1611, Kamilutek, Rudzik, wrażliwa, karola81, Hope_, natalia1354, MEGI81, Maniuś, Kleopatra, bezimienna, Agus26m, Mabelle, Camilia, monika_89, Karissa, zastrzeŻona, Demsik, daisy123 lubią tę wiadomość