X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Dzień dobry :)

Moniqaaa, kiedy masz wizytę u położnej i jak często się z nią widujesz? Zadowolona w ogóle jesteś z opieki póki co?

Jestem umówiona na skan 14go więc juz niedługo. Ufff....

Jak do tej pory położną widziałam raz na oczy więc sama nienwiem co o tym sądzić. No i ostatni raz miałam badaną szyjkę w 6tc jak poszłam prywatnie do polskiej klinili. Będę musiała pójść teraz w okresie świątecznym w Polsce sprawdzić co się dzieje.

Także opieka ogółem ok, w sumie to nie mam zadnych problemów w ciąży tfu tfu więc może to też powód, że tak rzadko widzę lekarzy ;)

A ty co myślisz o tutejszej opiece i ile razy widziałaś się z położną?

Czekamy na foty ;)

Miłego dnia wszystkim :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:01

• Breezee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi znów śnił się mój M jak trzymał jakąś laskę za rękę. Ze się ukrywali przede mną. Jakieś rakiety latały od strony Rosji, wojna się zbliżała. We śnie tez byłam w ciąży i martwiłam się co z nami będzie. I jak człowiek ma nie być nerwowy. Z tego wszystkiego dosiadłam M zaraz po przebudzeniu. Także miał miłą pobudkę. Nerwy mi przeszły:-)

GoNia1979, WreszcieMama, Maniuś, Demsik lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    To mi znów śnił się mój M jak trzymał jakąś laskę za rękę. Ze się ukrywali przede mną. Jakieś rakiety latały od strony Rosji, wojna się zbliżała. We śnie tez byłam w ciąży i martwiłam się co z nami będzie. I jak człowiek ma nie być nerwowy. Z tego wszystkiego dosiadłam M zaraz po przebudzeniu. Także miał miłą pobudkę. Nerwy mi przeszły:-)

Widocznie tego ci było trzeba i twój organizm podświadomie chciał ci to przekazać wkurzając Cię :P

Breezee, GoNia1979 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    A wiesz może, w którym miesiącu była? Bo może leżała na cholestazę, a u nas to trochę za wcześnie na to, ponoć po 25 tygodniu atakuje.

Mi lekarz kazał zrobić ALAT i ASPAT jak tylko zaczęło mnie swędzieć i wyniki były ok. Tak więc przynajmniej u mnie to nie wątroba - na szczęście.
    23tydzien

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Widocznie tego ci było trzeba i twój organizm podświadomie chciał ci to przekazać wkurzając Cię :P

No Moniqaaa to mi co co noc takie sny przychodza a my nie możemy się seksować niestety.. a ochota nie mała :( :(

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha, co u Ciebie?

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nutka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam.:)
    Dzień dobry;) Wczoraj wieczorem poczułam moją kruszynkę:) Mam nadzieję, że teraz będzie się częsciej odzywać;) SYnka poczułam dopiero w 23 tygodniu, więc się naczekałam:) ale miałam łożysko na przedniej stonie, więc też dlatego.;) Miłego dnia życzę wszystkim;)

Breezee lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia ja jestem migrenowiec, leczacy się od ponad 10 lat. I mój neurolog kiedy mi mówił, że migreny albo w ciąży przechodzą, niweluja się albo są jeszcze bardziej dokuczliwe. Nie ma na to mocnych. U mnie niestety się nasilily. Pewnie jak i u Ciebie, więc powiedz kuzynce żeby diagnozy wystawiala po pełnej konsultacji lekarskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:58

GoNia1979 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Gonia ja jestem migrenowiec, leczacy się od ponad 10 lat. I mój neurolog kiedy mi mówił, że migreny albo w ciąży przechodzą, niweluja się albo są jeszcze bardziej dokuczliwe. Nie ma na to mocnych. U mnie niestety się nasilily. Pewnie jak i u Ciebie, więc powiedz kuzynce żeby diagnozy wystawiala po pełnej konsultacji lekarskiej.

Bezimienna powie. Ci ze ona sama jest migrenowcem tak mi przynajmniej mowila...
    Wielka pani pielęgniarka Kuźwa mac nawet w Internecie piszą o tym ze migreny albo zanikają albo się pogłębiają w ciazy tak jak w naszym przypadku to ma miejsce..a ona..ach lepiej juz się nie nakręcam bo zaraz mi ciśnienie skoczy..

201705051770.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja słucham takich rzeczy to mi już skacze. Bo ja wiele z migrena przeżyłam. Omdlenia, polowiczne dretwienie ciała itd. Szukanie guzów w mózgu itd. Ale to co przechodzę co jakiś czas w ciąży to jest masakra. Powiedzenie, że od bólu głowy chodzisz po ścianach nabiera znaczenia i niczym sobie nie możesz pomóc. U mnie sen też już nie pomaga. Bo nie zasne z bólu już. Mam tak nawet, że jak śpię to mnie migrena łapie, no i koniec spania...

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 13:02

bezimienna, Breezee, WreszcieMama, Uszczesliwiona, bbee, MEGI81, Uska, toska_88, sylwucha89, Maniuś, Demsik, Moniqaaa lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ae54c73d8f3ca0cmed.jpg

bezimienna, WreszcieMama, nadia1, Rudzik, nutka, Ju14, mon!ta^, GoNia1979, bbee, MEGI81, Uska, toska_88, sylwucha89, daisy123, Kamilutek, Camilia, Maniuś, Demsik, ag194, zastrzeŻona, Madu1611, sylwia1985, Anstice, Moniqaaa, Hope_, Kleopatra, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez w ciąży boli głowa, nie jakoś mocno, ale często. Przed ciążą bolała mnie bardzo rzadko

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    5ae54c73d8f3ca0cmed.jpg

Wow, wow, wow!!! Pięknie!!! W przeciągu dwóch tygodni jaki przeskok!!!

Ja jeszcze nie czuję ruchów. W pierwszej ciąży jakoś ok.22 tc zaczęłam odczuwać coś jakby motylki :D super było to gilanie :)

Mała śpi, a ja muszę posiedzieć jeszcze w necie nad prezentami... eh... już sama nie wiem...
    A może Wy coś polecicie dla dziewczynki 16 miesięcznej???

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta931217 wrote:
    Ja mam taką migrene od rana i wysokie ciśnienie :( byłam u gin akurat ale kazał się uzbroić w cierpliwość. Tylko że aż zwymiotowałam z tego bólu i dalej boli choć mniej.

Marta, ja przewietrzyłam mieszkanie jak doradzały dziewczyny i położyłam się, powoli przeszło i dziś jest już dobrze.

Ag194, to moje pierwsze dziecko :) Mam 20 lat, więc jestem młodą mamą :P ale dziecko nie było wpadką bo planowaliśmy w sumie i zaszłam w drugim cyklu starań.

Zastrzeżona, słodycze to moje drugie ja! codziennie muszę zjeść Kinder bueno, więc chłop jak wraca z pracy to jest już przygotowany.

Dziewczyny, ja też nie czuje ruchów, ale dopiero zaczęłam 17 tydzień, więc spokojnie czekam do 20 tygodnia :)

Mam trzyletnią chrześnice i zamówiłam jej pościel z Myszką Mickey bo teraz z Maszy i Niedźwiedzia, przerzuciła się na świnkę Peppa i właśnie Myszkę Mickey, mamy, które mają już dzieci, pewnie coś o tym wiedzą :D

gann3e3kxjypooay.png

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Jak ja słucham takich rzeczy to mi już skacze. Bo ja wiele z migrena przeżyłam. Omdlenia, polowiczne dretwienie ciała itd. Szukanie guzów w mózgu itd. Ale to co przechodzę co jakiś czas w ciąży to jest masakra. Powiedzenie, że od bólu głowy chodzisz po ścianach nabiera znaczenia i niczym sobie nie możesz pomóc. U mnie sen też już nie pomaga. Bo nie zasne z bólu już. Mam tak nawet, że jak śpię to mnie migrena łapie, no i koniec spania...

Wiem cos na ten temat bo omdlenia tez miałam miałam tez robiony rezonans Glowy i eeg Glowy i noc nie wykryto poprostu migreny zawsze dawali mi ulgę zwymiotowanie i dostawał dreszcze a teraz nawet to mi ulgi nie daje ani sen tak jak tobie brak sil przy dwojce dzieci masakra tym bardziej zw mężulek wtedy w trasie zawsze jest..nie zrozumie nas nikt kto tego nie przeszedł.. Migreny to dziadosto i wolalabym miec cala ciaze mdlosci niż te okropne bole..

201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c5b343a29eb6f185med.jpg

149af39a47272841med.jpg

97bf4ab64931ae7cmed.jpg

Klon ojca ale charakterek moj :D na nasze nieszczescie :D
    U nas dzis zasypalo wiec troche atrakcji jest :D
    Ja nadal nie czuje ruchow... no ale wytrwale czekam i staram sie nie nakrecac.
    Jutro jedziemy zamowic wozek no i chce kupic Leonowi lozeczko ale jednak wolalabym obczaic na zywo a w sklepach sredni wybor i wiekszosc tych mniejszych.
    Moze dzis przejrze ciuchy po Leonie, na razie nic nie kupuje bo czekam do stycznia na wyprzedaze :D szaleje tyllo z kocykami i takimi dodatkami jak wyczaje dobre ceny ;)
    Na bolo.pl 25% znizki z okazji Mikolajek ;)
    Martwie sie ze nadal mam kiepski apetyt, jeszcze nic nie przytylam a brzuch coraz wiekszy plus zdarza mi sie jeszcze rzygnac :/ mam nadzieje ze Borys tego nie odczuwa..
    Zakupilam tez magnez bo wyniki wyszly zle no i zaczela mi sie stawiac macica tak jak w poprzedniej ciazy :/ mam nadzieje ze sie polepszy.

Milego dnia dziewczyny i udanych wizyt :*

natalia1354, Rudzik, GoNia1979, Ju14, Klaudia0727, bbee, MEGI81, marie_marie22, WreszcieMama, sylwucha89, bezimienna, Camilia, Maniuś, Demsik, ag194, sylwia1985, Breezee, Hope_, Kleopatra, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ale przystojniaczek słodki! Mega Słodziak!

natalia1354 lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam dzisiaj zły dzień ;/ byłam wczoraj u chirurga . W maju zrobił mi się guz na pachwinie z ropa i krwią był wielkości pięści . Poszłam do lekarza i powiedział że to jakiś gruczolak i ze pęknie o zniknie .owszem pękł ale odrusl po 3 tyg ... no i znowu ta sama gadka ... guz zrobił się mniejszy ale nie mały i cały czas się babrał i do tego zerobil się drugi lekarz kazał psikac i miało się polepszyć . No i zaszłam w ciąże i z guza zrobiły się 3 mniejsze z ropa i krwią ... przestało się babrać na jakiś czas ale z w tyg temu znowu pojawiła się krew i ropa . Lekarka powiedziała że to są czyraki i ze tamten lekarz popełnił błąd . No i kazała iść do Chirurga ( dziwne że ginekolog wysyła do chirurga ze sprawa ginekologiczna gdzie ginekolodzy wykonują bardzo poważne operacje ) chirurg mówi że to trzeba pod pełna narkoza i ze on się nie podejmie.tego bo w ciąży jestem ale on i ginekolog mówi że jak tam ropa jest to też może być niebezpieczne dla.dziecka . Jestem zła , smutna i załamana w jednym i nie wiem co robić ;(... Idę w poniedziałek do innego ginekologa żeby też to zobaczył bo do tej mojej zupełnie straciłam zaufanie ....

toska_88 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee, cudny brzusio i faktycznie 2 tygodnie przeskok. U mnie duzy przeskok byl w jeden tydzien a teraz znowu brzusio stoi w miejscu
    Co do odrobaczania, my tez sie odrobaczamy, zaczelismy jak corka miala 2.5 roczku poszla do przedszkola i zaczela miec akcje nocne, budzenie sie, placze, zgrzytanie zebami. Po odrobaczeniu wszytsko przeszlo
    Teraz pilnujemy tego i odrobaczamy co 6msc

U mnie ruchy raz sa raz nie ma, ale najbardziej aktywna dzidzia jest wieczorami.
    Dziewczyny ktore mieszkaja poza PL jak jest z obywatelstwem dziecka? Wlasnie mialam wojne z mezem. Napisalam do ambasady z zapytaniem i otrzymalam odpowiedz, ze dziecko nabywa automatycznie PL obywatelstwo po mnie a maz sie kloci, ze to nie prawda, ze ja musze wyrazic chec zeby dziecko obywatelstwo mialo
    Tlumacze mu, ze chyba ambasada wie lepiej ale uparty jak osiol bo on urodzil sie w wenezuelii a mama Portugalka i nie mial automatycznie obywatelstwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 12:36

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ