MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope, próbowałaś wodę z sokiem z cytryny? Cos co uspokoi kwas żołądkowy. U mnie sok grapefruitowy pomagał bardzo.
Moje dziecko wyjątkowo żywotne, jeśli chodzi o ruchy, to juz od paru dni czuję codziennie i regularnie, silne kopniaczki, rozciąganie, wypinanie, fikołki.
Z bólem głowy, to chyba najprostszy sposób to nawodnić organizm, a jeśli to nie pomoże to ja sposobu nie znam, mnie w ciąży bardzo często boli głowa i nie pomaga nic, nawet nie wiem od czego. Tylko podejrzewam, że od niewygodnej pozycji do spania...ag194 lubi tę wiadomość
-
natalia1354 wrote:
byłam u gin akurat ale kazał się uzbroić w cierpliwość. Tylko że aż zwymiotowałam z tego bólu i dalej boli choć mniej.
-
my po zakupyach, nic nie ma ciekawego... za to kupiłam sobie wino bezalkoholowe
będzie impreza
nadia 19.12
sylwia o szlafrok! musze jakiś cienki kupic do szpitala bo to w sumie maj bedzie a ja mam tylko polarowy. Dlaczego teściowa nei może wiedziec o ciąży?
dewa wg mnie ta torba niepraktycznaduża i na chwile
messy za wczesnie a nieregularne ruchy będą długo jeszcze
natalia appap możesz -
nick nieaktualnyJa rzeczy dla siebie mam wyprane wyprasowane i wsadzone do jednej szuflady wszystko żeby w razie czego mąż mógł mi przywieźć jakby xos się działo. W 1 ciąży nie myślałam o tym wcale i jak przyszło się położyć do szpitala w 32 tc to po drodze p8zame i kapcie kupowałam. Teraz jestem przygotowana . po nowym roku dokupie podkłady poporodowe i cała reszte bi to już druga połowa więc musi być.
Hope mi pomaga przegryzka czegoś na siłę co 2 godz aby w ogóle nie odczuć głodu. Jak dopuszcze do ssania w żołądku to nawet woda odruch wymiotny powoduje .
Co do bólu głowy mi już też zdarzyło się wziąść apap . Ale tak jak wyżej koleżanka pisała podstawa to nawodnienie -
Hope_ wrote:
dzisiaj mieli DNA zapodać na mikromacierz i do analizy. wyniki jak mi pisali 3-7 dni roboczych się czeka, ale może w środę wieczorem będzie coś wiadomo (nie wiem od czego to może zależy) powiedzieli, że jeśli by się udało to będą dzwonić. ogólnei wyniki dostanę na maila, ale nie wiem czy laik je zrozumie... a genetyka mam dopiero 21 grudnia, nie wiem czy normalny gin to zinterpretuje i powie mi co z tego wynika
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Spirit wrote:Ja na bol glowy jak się zapowiada migrena biorę pap. Inaczej mnie trzyma kilka dni i dochodzi do rakuego stanu że i tak muszę coś wziąć tyle ze wtedy nie pomaga. Też mię chciałam nic brac ale w szpitalu się nauczyłam ze lepiej wziąć niż sód migreny wymiotować obwodnic się itd
edit. Paracetamol w ciąży można do 3x na dobę wziąć. Tak mój GIN mówił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 21:42
-
nick nieaktualnyag194 wrote:Jak łapie mnie ból głowy to zasłaniam rolety, wyłączam światło, zimny okład na głowę i idę spać. Mi zawsze pomaga
Napewno chyba że skacze po tobie 2 latek co chwile krzycząc mama:-) ag łap te chwile blogiego odpoczynku całymi garściami bo wszystko co piękne szybko się kończy:-)monika_89, Madu1611, bbee lubią tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Napewno chyba że skacze po tobie 2 latek co chwile krzycząc mama:-) ag łap te chwile blogiego odpoczynku całymi garściami bo wszystko co piękne szybko się kończy:-)
ale natalia też chyba bez dzieci jeszcze, jeśli pokręciłam to sorka, bo nie mam jak wrócić na poprzednią
-
Jeśli już mowa o ruchach to zaczynam się martwić. Dzisiaj zaczęłam 20 tydzień o ani razu nie poczułam ruchu, takiego po.ktorym bylam pewna, że to dziecko. Czy przesadzam? Wiem, że pierwsze dziecko czuje się później, ale powiem wam, że każdego dnia mam nadzieję ze to TEN dzień i idę spać zawiedziona... Martwię się o dzidzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:11
-
toska_88 wrote:Napewno chyba że skacze po tobie 2 latek co chwile krzycząc mama:-) ag łap te chwile blogiego odpoczynku całymi garściami bo wszystko co piękne szybko się kończy:-)
przy takich szkrabach nikt się nie nudzi hehe
wiec trzeba korzystać. Ale teraz bez nich już swiat nie byłyby taki sam są chwile ze ciężko ale uśmiech małego wynagradza wszystko
toska_88 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
dziewczyny z bólem głowy mam tak samo Spirit odrzygam jak kot razu wymioty moja mądra uczona kuzynka która jest w ciąży powiedziała mojej mamie że w ciązy migren nie ma.. jak kur.. nie ma jak czytałam ze właśnie w ciązy mogą się nasilac i występowac częściej??
Ja jestem typowym przykładem raz a tydzień lub dwa mi się to zdarza przy tym cisnienie mi skacze rzygam jak kot po szampanie i dwa dni non stop śpie..
a ona wg madra i wściekła na mnie bo ją kuźwa z ciążż wyprzedziłam.. tyle że u nas to po 3 latach starań wielkie zaskoczenie i radośc a ona na siebie chłopa wsadziła raz i już jest.. idiotka nie wiem czy bede w stanie z nią w świeta rozmawiać.. uuuch... ale jestem wściekła. -
Moniqaaa wrote:Jeśli już mowa o ruchach to zaczynam się martwić. Dzisiaj zaczęłam 20 tydzień o ani razu nie poczułam ruchu, takiego po.ktorym bylam pewna, że to dziecko. Czy przesadzam? Wiem, że pierwsze dziecko czuje się później, ale powiem wam, że każdego dnia mam nadzieję ze to TEN dzień i idę spać zawiedziona... Martwię się o dzidzie.
-
nick nieaktualnymon!ta^ wrote:A to prawda
przy takich szkrabach nikt się nie nudzi hehe
wiec trzeba korzystać. Ale teraz bez nich już swiat nie byłyby taki sam są chwile ze ciężko ale uśmiech małego wynagradza wszystko
Masz oczywiście rację- nie wyobram sobie życia bez dzieci! Jest chwilami ciężko bo jest nawet bardzo ale zaraz zrobi głupia minę albo mnie czymś zaskoczy i zapominam.jednak czasami wiele bym dała za pełne wyciszenie i relaks bez obowiązków
dla dzieci poświęcamy większą część naszego życia ale i tak uważam że warto ! Tylko ojca że swieca szukać bo zawsze przejmują nie to co trzeba po ojcu
ha ha . U mnie mąż nerwus a syn to chodzący wulkan:-)
bbee, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Kamilutek pytałaś czy zamierzamy chodzić na jakiś fitness w ciąży. Ja w tej nie, ale w pierwszej udało mi się znaleźć szkołę rodzenia, w której oprócz zajęć teoretycznych były ćwiczenia z fizjoterapeutką. Fajna sprawa, bo za jedną cenę było i to, i to. Może sprawdź taką opcję, może u Ciebie w mieście też coś takiego prowadzą?
Espera jaki cudowny Piesio!!!
WreszczcieMama widzę, że upolowałaś bodziaki na które miałam chrapkęMnie też się bardzo podobają, tylko ja potrzebuję w rozmiarze 92 a zostały same małe
Musiałam kupić inne. Właśnie to jest niefajne, że w Smyku jak są promocje, to szybko zostają same małe rozmiary (coś w sam raz dla nas na teraz), ale dla starszaków już trzeba być w blokach startowych jak tylko szepną obniżka cen, to taka rada na przyszłość
Ja się jak zwykle spóźniłam, ale chociaż na jakiś zestaw z gwiazdeczkami się załapałam
Tośka haha, nie no te niebieskie po prawej dla Tymka byłyby jak znalazłJa nie znam płci mojego Bobasa, aleeeee - chiński mówił-dziewczynka, obrączka mówiła-dziewczynka, ba! przeczucia mówiły-dziewczynka a Tośka co mówi?-chłop!
Także jestem Ci wdzięczna za otrzeźwienie,bo serio, ale chyba bym już coś w różu kupiła, a tak czekam do połówkowego. Więc teraz mamy taką opcję, będziesz miała córeczkę-ubranka jak znalazł,Ty będziesz miała Tymka a ja dziewczynkę-no to masz komu upchnąć róż
albo obie będziemy Królowymi!!!
Cały czas mam ochotę na słodycze! Proszę niech ktoś potwierdzi, że też tak maDziś znowu opędzlowałam wielką pakę m&m, później jest mi niedobrze, a następnego dnia powtórka z rozrywki
Chyba nadrabiam pierwszy trymestr kiedy słodycze średnio wchodziły
WreszcieMama, toska_88 lubią tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Hope_ wrote:ja ruchów nie czuje w ogóle.
dziewczyny ale mi dziś niedobrze... od soboty mam taki zjazd formy i znowu mnie mdli od rana a najgorzej weczorami, zaliczyłam wymiotowanie bo już nie mogłam usiedziećMasakra jakaś - 17 tydzień! ile można!
no chyba, że będzie to gwarancją zdrowego malucha to mogę i rzygać do porodu
ale tk na poważnie to już kilka dni bło lepiej a teraz znowu... już nie wiem co mam jeść, żeby mnie przestało mdlić trochę.
Mnie tez mdli jeszcze i wymiotuje czasami, ale bardzo mi na to pomaga jak zjem cos slodkiego[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
A ja melduje sie jako ranny ptaszek
obudzilam sie bo bylo mi strasznie nie wygodnie i mam swojego winowajce
wczoraj w poludnie jak lezalam poczulam ruchy Hani
moge je porownac do skakania malej zabki
wiem dziwne porownanie, ale tak jest
a wracajac do dzisiejszej pobudki to bylo mi nie wygodnie bo Hania ulozyla sie tak jakby byla tylko po jednej stronie brzucha, zastanawialam sie co mi jest tak dziwnie dzisiaj i wystarczylo spojrzec na brzuch, bylo widoczne wybrzuszenie bo prawej stronie
nigdy sie tak nie cieszylam z porannej pobudki jak dzisiaj
milego dnia dziewczyny
Szczęśliwa Mamusia, bbee, Demsik, GoNia1979, Rudzik, toska_88, Breezee, Uska, Moniqaaa, Edyta84, Uszczesliwiona, bezimienna, sylwucha89, Maniuś, Agus26m, Camilia, Karissa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania