X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, próbowałaś wodę z sokiem z cytryny? Cos co uspokoi kwas żołądkowy. U mnie sok grapefruitowy pomagał bardzo.

Moje dziecko wyjątkowo żywotne, jeśli chodzi o ruchy, to juz od paru dni czuję codziennie i regularnie, silne kopniaczki, rozciąganie, wypinanie, fikołki.

Z bólem głowy, to chyba najprostszy sposób to nawodnić organizm, a jeśli to nie pomoże to ja sposobu nie znam, mnie w ciąży bardzo często boli głowa i nie pomaga nic, nawet nie wiem od czego. Tylko podejrzewam, że od niewygodnej pozycji do spania...

ag194 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Dziewczyny, polecacie coś na ból głowy? Drugi raz tak mam w ciąży, że tak strasznie mnie boli głowa.. a proszków nie chcę brać żadnych.

gann3e3kxjypooay.png
    Ja mam taką migrene od rana i wysokie ciśnienie :( byłam u gin akurat ale kazał się uzbroić w cierpliwość. Tylko że aż zwymiotowałam z tego bólu i dalej boli choć mniej.

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po zakupyach, nic nie ma ciekawego... za to kupiłam sobie wino bezalkoholowe :) będzie impreza :P

nadia 19.12 :)

sylwia o szlafrok! musze jakiś cienki kupic do szpitala bo to w sumie maj bedzie a ja mam tylko polarowy. Dlaczego teściowa nei może wiedziec o ciąży?

dewa wg mnie ta torba niepraktyczna :P duża i na chwile :P

messy za wczesnie a nieregularne ruchy będą długo jeszcze

natalia appap możesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzeczy dla siebie mam wyprane wyprasowane i wsadzone do jednej szuflady wszystko żeby w razie czego mąż mógł mi przywieźć jakby xos się działo. W 1 ciąży nie myślałam o tym wcale i jak przyszło się położyć do szpitala w 32 tc to po drodze p8zame i kapcie kupowałam. Teraz jestem przygotowana . po nowym roku dokupie podkłady poporodowe i cała reszte bi to już druga połowa więc musi być.

Hope mi pomaga przegryzka czegoś na siłę co 2 godz aby w ogóle nie odczuć głodu. Jak dopuszcze do ssania w żołądku to nawet woda odruch wymiotny powoduje .

Co do bólu głowy mi już też zdarzyło się wziąść apap . Ale tak jak wyżej koleżanka pisała podstawa to nawodnienie

• Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:

dzisiaj mieli DNA zapodać na mikromacierz i do analizy. wyniki jak mi pisali 3-7 dni roboczych się czeka, ale może w środę wieczorem będzie coś wiadomo (nie wiem od czego to może zależy) powiedzieli, że jeśli by się udało to będą dzwonić. ogólnei wyniki dostanę na maila, ale nie wiem czy laik je zrozumie... a genetyka mam dopiero 21 grudnia, nie wiem czy normalny gin to zinterpretuje i powie mi co z tego wynika :/
    Hope, ja robilam i wiekszosc zrozumialam. Pewne ze byly tam okreslenia typowo medyczne, ale ze dziecko bylo zdrowe, bez wad gentycznych i ze plci meskiej to zrozumiałam

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 13:02

uwo9yx8db7dsv504.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja na bol glowy jak się zapowiada migrena biorę pap. Inaczej mnie trzyma kilka dni i dochodzi do rakuego stanu że i tak muszę coś wziąć tyle ze wtedy nie pomaga. Też mię chciałam nic brac ale w szpitalu się nauczyłam ze lepiej wziąć niż sód migreny wymiotować obwodnic się itd :/
    Ja tak samo. Zresztą mój GIN powiedział, że mam brać nawet codziennie paracetamol czy apap. Wolę jak już zaczyna ćmić, niż doprowadzić się do takie stanu, że masakra.

edit. Paracetamol w ciąży można do 3x na dobę wziąć. Tak mój GIN mówił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 21:42

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak łapie mnie ból głowy to zasłaniam rolety, wyłączam światło, zimny okład na głowę i idę spać. Mi zawsze pomaga

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Jak łapie mnie ból głowy to zasłaniam rolety, wyłączam światło, zimny okład na głowę i idę spać. Mi zawsze pomaga

Napewno chyba że skacze po tobie 2 latek co chwile krzycząc mama:-) ag łap te chwile blogiego odpoczynku całymi garściami bo wszystko co piękne szybko się kończy:-):-)

monika_89, Madu1611, bbee lubią tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Napewno chyba że skacze po tobie 2 latek co chwile krzycząc mama:-) ag łap te chwile blogiego odpoczynku całymi garściami bo wszystko co piękne szybko się kończy:-):-)
    Oj wiem, że przy młodej już tak różowo nie będzie :) ale natalia też chyba bez dzieci jeszcze, jeśli pokręciłam to sorka, bo nie mam jak wrócić na poprzednią :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli już mowa o ruchach to zaczynam się martwić. Dzisiaj zaczęłam 20 tydzień o ani razu nie poczułam ruchu, takiego po.ktorym bylam pewna, że to dziecko. Czy przesadzam? Wiem, że pierwsze dziecko czuje się później, ale powiem wam, że każdego dnia mam nadzieję ze to TEN dzień i idę spać zawiedziona... Martwię się o dzidzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:11

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    A to prawda :D przy takich szkrabach nikt się nie nudzi hehe ;) wiec trzeba korzystać. Ale teraz bez nich już swiat nie byłyby taki sam są chwile ze ciężko ale uśmiech małego wynagradza wszystko :)

toska_88 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z bólem głowy mam tak samo Spirit odrzygam jak kot razu wymioty moja mądra uczona kuzynka która jest w ciąży powiedziała mojej mamie że w ciązy migren nie ma.. jak kur.. nie ma jak czytałam ze właśnie w ciązy mogą się nasilac i występowac częściej??
    Ja jestem typowym przykładem raz a tydzień lub dwa mi się to zdarza przy tym cisnienie mi skacze rzygam jak kot po szampanie i dwa dni non stop śpie..
    a ona wg madra i wściekła na mnie bo ją kuźwa z ciążż wyprzedziłam.. tyle że u nas to po 3 latach starań wielkie zaskoczenie i radośc a ona na siebie chłopa wsadziła raz i już jest.. idiotka nie wiem czy bede w stanie z nią w świeta rozmawiać.. uuuch... ale jestem wściekła.

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Jeśli już mowa o ruchach to zaczynam się martwić. Dzisiaj zaczęłam 20 tydzień o ani razu nie poczułam ruchu, takiego po.ktorym bylam pewna, że to dziecko. Czy przesadzam? Wiem, że pierwsze dziecko czuje się później, ale powiem wam, że każdego dnia mam nadzieję ze to TEN dzień i idę spać zawiedziona... Martwię się o dzidzie.
    w pierwszej ciąży poczualm 19+5 dopiero ;)

• Demsik Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej poczulam w 21tc takze niektore z nas musza byc jeszcze ciwrpliwe:)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    A to prawda :D przy takich szkrabach nikt się nie nudzi hehe ;) wiec trzeba korzystać. Ale teraz bez nich już swiat nie byłyby taki sam są chwile ze ciężko ale uśmiech małego wynagradza wszystko :)

Masz oczywiście rację- nie wyobram sobie życia bez dzieci! Jest chwilami ciężko bo jest nawet bardzo ale zaraz zrobi głupia minę albo mnie czymś zaskoczy i zapominam. :-) jednak czasami wiele bym dała za pełne wyciszenie i relaks bez obowiązków :-) dla dzieci poświęcamy większą część naszego życia ale i tak uważam że warto ! Tylko ojca że swieca szukać bo zawsze przejmują nie to co trzeba po ojcu :-) ha ha . U mnie mąż nerwus a syn to chodzący wulkan:-)

bbee, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie Monika i Demsik. Cały czas czytam, że czujecie ruchy i sobie wkręcam. Ale już przestaję ;)

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek pytałaś czy zamierzamy chodzić na jakiś fitness w ciąży. Ja w tej nie, ale w pierwszej udało mi się znaleźć szkołę rodzenia, w której oprócz zajęć teoretycznych były ćwiczenia z fizjoterapeutką. Fajna sprawa, bo za jedną cenę było i to, i to. Może sprawdź taką opcję, może u Ciebie w mieście też coś takiego prowadzą? :)

Espera jaki cudowny Piesio!!! :):):)

WreszczcieMama widzę, że upolowałaś bodziaki na które miałam chrapkę :) Mnie też się bardzo podobają, tylko ja potrzebuję w rozmiarze 92 a zostały same małe :/ Musiałam kupić inne. Właśnie to jest niefajne, że w Smyku jak są promocje, to szybko zostają same małe rozmiary (coś w sam raz dla nas na teraz), ale dla starszaków już trzeba być w blokach startowych jak tylko szepną obniżka cen, to taka rada na przyszłość ;) Ja się jak zwykle spóźniłam, ale chociaż na jakiś zestaw z gwiazdeczkami się załapałam :D

Tośka haha, nie no te niebieskie po prawej dla Tymka byłyby jak znalazł :) Ja nie znam płci mojego Bobasa, aleeeee - chiński mówił-dziewczynka, obrączka mówiła-dziewczynka, ba! przeczucia mówiły-dziewczynka a Tośka co mówi?-chłop! :D Także jestem Ci wdzięczna za otrzeźwienie,bo serio, ale chyba bym już coś w różu kupiła, a tak czekam do połówkowego. Więc teraz mamy taką opcję, będziesz miała córeczkę-ubranka jak znalazł,Ty będziesz miała Tymka a ja dziewczynkę-no to masz komu upchnąć róż :D albo obie będziemy Królowymi!!! :D

Cały czas mam ochotę na słodycze! Proszę niech ktoś potwierdzi, że też tak ma :D Dziś znowu opędzlowałam wielką pakę m&m, później jest mi niedobrze, a następnego dnia powtórka z rozrywki :D Chyba nadrabiam pierwszy trymestr kiedy słodycze średnio wchodziły ;)

WreszcieMama, toska_88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    ja ruchów nie czuje w ogóle.

dziewczyny ale mi dziś niedobrze... od soboty mam taki zjazd formy i znowu mnie mdli od rana a najgorzej weczorami, zaliczyłam wymiotowanie bo już nie mogłam usiedzieć :( Masakra jakaś - 17 tydzień! ile można!
    no chyba, że będzie to gwarancją zdrowego malucha to mogę i rzygać do porodu ;)
    ale tk na poważnie to już kilka dni bło lepiej a teraz znowu... już nie wiem co mam jeść, żeby mnie przestało mdlić trochę.

Mnie tez mdli jeszcze i wymiotuje czasami, ale bardzo mi na to pomaga jak zjem cos slodkiego :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje sie jako ranny ptaszek :D obudzilam sie bo bylo mi strasznie nie wygodnie i mam swojego winowajce :) wczoraj w poludnie jak lezalam poczulam ruchy Hani :D moge je porownac do skakania malej zabki :D wiem dziwne porownanie, ale tak jest :D a wracajac do dzisiejszej pobudki to bylo mi nie wygodnie bo Hania ulozyla sie tak jakby byla tylko po jednej stronie brzucha, zastanawialam sie co mi jest tak dziwnie dzisiaj i wystarczylo spojrzec na brzuch, bylo widoczne wybrzuszenie bo prawej stronie :D nigdy sie tak nie cieszylam z porannej pobudki jak dzisiaj ;D milego dnia dziewczyny :)

Szczęśliwa Mamusia, bbee, Demsik, GoNia1979, Rudzik, toska_88, Breezee, Uska, Moniqaaa, Edyta84, Uszczesliwiona, bezimienna, sylwucha89, Maniuś, Agus26m, Camilia, Karissa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ