X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska, to może być właśnie od niklu jak masz tak od zwykłej herbaty ;) Nie uczulała Cię nigdy nieszlachetna biżuteria?

Uska lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Niepohamowana M Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Od paru dni pobolewa mnie okolica pępka albo tak pod czasem po całej długości czasem nie umiem się nawet wyprostować albo przeciągnąć miałyście tak może?

[link=https://www.suwaczki.com/]2nn3dqk3280ixc8g.png[/link]

• aneta.be Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepohamowana M wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Od paru dni pobolewa mnie okolica pępka albo tak pod czasem po całej długości czasem nie umiem się nawet wyprostować albo przeciągnąć miałyście tak może?

[link=https://www.suwaczki.com/]2nn3dqk3280ixc8g.png[/link]

ja już od dawna nie mogę się przeciągnąć, zaraz coś jakby mnie rwie więc nawet tego unikam :)

2017 -syn
    2019 - córka
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Kolejny weekend przeleciał tak szybko że zanim się zaczął to już się skończył :) ale tym razem jest mi to na rękę bo dzięki temu już jutro wizyta,!!
    Kto jeszcze jutro ma Mikołajkową wizytę?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Cześć dziewczynki :)
    Kolejny weekend przeleciał tak szybko że zanim się zaczął to już się skończył :) ale tym razem jest mi to na rękę bo dzięki temu już jutro wizyta,!!
    Kto jeszcze jutro ma Mikołajkową wizytę?

Ja :)
    U mojej gin jest jutro wymóg, że wszyscy przychodzą w mikołajkowych czapkach :D

Maniuś, Kamilutek, monika_89, marie_marie22, Karissa lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Uska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Uska, to może być właśnie od niklu jak masz tak od zwykłej herbaty ;) Nie uczulała Cię nigdy nieszlachetna biżuteria?

Uczulala, ale mimo bolu nosilam i przechodzilo:-) a herbare zwykla pije normalnie i nic mi nie jest, tylko jak tego soku dolewalam:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pofarbowałam sobie włosy bo straszyłam odrostami i niestety przy pierwszym czesaniu wypadały mi garściami, a wcale za dużo ich nie mam :/ W sieci straszą, że może wyjść nie taki kolor jak powinien przez hormony ciążowe, ale nikt nie ostrzegał przed wypadaniem.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dolaczam do grona drapiacych sie...moje nogi od kolan w dol wygladaja jak pobojowisko. Swedzi czasem jak cholera, ja drapie, robia sie az strupki a potem blizny w kolorze sliwki. Krotkich spodenek nie mialam na sobie wieki. A po goleniu, jak wlosy odrastaja...lepiej nie mowic.

W sobote kupilismy dwie szafy do garderoby i bylo mnostwo sprzatania. Wczraj pojechalismy na jarmark swiateczny do Kolonii..matkobosko...jakie tlumy ;)

Dziewczyny, gratuluje zakupow!

Breezee, piekne ciuszki!!!

Toska, Synkowi tez moze byc ladnie w rozowym :D

Breezee lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa mojej szwagierki syn ma 5 lat uwielbia różowy kolor i bawi się lalkami i uwierz mi ze to nie jest fajny widok chłop w babskich ciuchach -nawet taki malutki!!! Po moim trupie!

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny, jak was swędzi to zbadajcie próby wątrobowe. Ostatnio kuzyna żona miała właśnie swędzenie i tydzień w szpitalu przeleżała.

A wiesz może, w którym miesiącu była? Bo może leżała na cholestazę, a u nas to trochę za wcześnie na to, ponoć po 25 tygodniu atakuje.

Mi lekarz kazał zrobić ALAT i ASPAT jak tylko zaczęło mnie swędzieć i wyniki były ok. Tak więc przynajmniej u mnie to nie wątroba - na szczęście.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Uczulala, ale mimo bolu nosilam i przechodzilo:-) a herbare zwykla pije normalnie i nic mi nie jest, tylko jak tego soku dolewalam:-)
    Jak już będziesz mogła to odwiedź alergologa ;) na nikiel obowiązkowo test skórne.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Jak już będziesz mogła to odwiedź alergologa ;) na nikiel obowiązkowo test skórne.

Dzieki za informację:-)

bbee lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89, mam pytanie bo widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży. Kiedy idziesz na połówkowe?

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    ja jestem uczulona na nikiel, przynajmniej tak mi sie wydaje. Nie moge nosic zegarka na rece, bo po paru godzinach mam chrosty pod ta blaszka i bardzo mocno mnie swedzi,drapie sie do krwi. To samo lancuszki, czy inna bizuteria, ktora nie jest ze szlachetnego kruszcca. A herbata ma w sobie nikiel?

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja - piekne focie dzidziorkow i ciuszki rowniez
    Ja wlasnie sobie uswaidomilam ze nie mam porzadnego szlafroku i koszuli nocnej a to wole wczesniej zamowic gdyby zaszla potrzeba jechania do szpitala wczesniej gdyby tfutfu odpukac cos sie dzialo - musze na allegro zamowic

wczoraj tesciowa pytala sie meza czy jestem w ciazy bo sie zmienilam a on nic nie powiedzial i dobrze - nie powiedzial nie ale tez nie powiedzial tak
    dowiedzielismy sie wczoraj ze jego kuzynka ktora ma 45 lat jest w ciazy z pierwszym dzieckiem - wow szok bo ona nigdy dzieci miec nie chciala i jest sama nie ma meza

dewa, Arwi, bezimienna lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee, jest cała masa rzeczy zawierających nikiel m.in. herbata czarna i zielona, kawa sypana, nawet woda z kranu, należy przed prysznicem wodę puścić trochę by spłynęła, bo ta pierwsza najbardziej "naniklowana". Ja dostałam od alergolog całą tabelkę zaleceń w związku z uczuleniem na nikiel.

A tak w ogóle to przez siłę sugestii mnie teraz wszystko swędzi ;) nic mnie wcześniej nie swędziało:P to przez Was ;)

Breezee lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama pokaż zdjęcie tych ubranek że smyka bo chetnie przylukam bo nie wchodziłam w linki.

• Uska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechalam z koleżanką do szpitala jest w 37 tyg i czuje jakby wszystko poszlo jej w dol, jakby dziecko chcialo wyjsc do tego lekkie bole. Ma miec cesarke bo naturalnie nie moze rodzic i ciekawe czy ja zostawia... Poszla na badanie teraz i czekam:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska raczej już wyjdzie z dzieckiem.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:05

toska_88, monika_89, bezimienna, Rudzik lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ