X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4d21cc1f238.png

Kamilutek, Breezee, toska_88, marie_marie22, natalia1354, aneta.be, GoNia1979, monika_89, ag194, Uszczesliwiona, Moniqaaa lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja się tak budzę ale staram się nie jeść, bo euthyrox biorę rano a poza tym nie chcę się roztyć totalnie :)
    jadę przeprowadzać wywiad z pacjentem do pracy i mam taki stres, że aż mi niedobrze..i nie wiem czemu, bo robiłam to miliard razy :D

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee a wypatrzylas na tej wyprzedaży też jakiś garnitur? Bo to może być różnie:-) powodzenia na wizycie- grunt to zdrowie :-)

WreszcieMama co do tych twoich skurczow brzucha to czy wyprozniasz się codziennie? Mało intymne pytanie ale niestety przy zaparciach brzuch tak się stawia jak przy skurczach porodowych i nie wiele trzeba by poprawić swój życiowy komfort a u ciebie mogą być problemy pod tym kątem bo masz mało ruchu..
    Widzę że trochę nas będzie jutro wizytowac-fajnie:-)

A ja miałam śmieszny sen ! Śniło mi się że ja chciałam dziewczynkę a Monika89 chłopca a że w realu byłyśmy przyjaciółkami poszltsmy rodzic razem i oczywiście wyszlo odwrotnie i postanowiliśmy że się zamieniły dziećmi i ja wyszłam z jej córka a ona z moim synem ha ha . Nie mogę czytać forum przed snem :-)

Kamilutek, blubka, Breezee, WreszcieMama, marie_marie22, Hope_, monika_89, Madu1611, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Moniqaaa lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Zaraz zabieram się do diabo i pewnie wrócę bogatsza o insulinę do domu... Jestem przerażona...
    Monika 8 9 jak u Ciebie to wygląda? Gdzie robisz wklócia i jak często?
    Bo chyba tylko Ty masz insulinę u nas, nie?
    Czy przy wprowadzeniu insuliny kładą do szpitala?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

U nas wczoraj była rozmowa na temat imion... Zostaje Maximilian albo Victor <3

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4d21cc1f238.png

boskie :)

Anstice lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    A ja miałam śmieszny sen ! Śniło mi się że ja chciałam dziewczynkę a Monika89 chłopca a że w realu byłyśmy przyjaciółkami poszltsmy rodzic razem i oczywiście wyszlo odwrotnie i postanowiliśmy że się zamieniły dziećmi i ja wyszłam z jej córka a ona z moim synem ha ha . Nie mogę czytać forum przed snem :-)

Jakby ktoś chciał przeanalizować nasze sny, to kurde patologia by wyszła :P
    Ale ponoć jest tak, że jak żyje się w bezpiecznym, normalnym świecie, to śnią się właśnie takie sny, żeby rozładować negatywne emocje, które na co dzień nie mają ujścia :)

toska_88 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać i dołączyć do Waszej grupy.
    Termin mam na 28 maja.
    Pozdrawiam, Nika

WreszcieMama, sylwucha89, toska_88, bbee, Camilia, Kamilutek, Breezee, Rudzik, marie_marie22, Hope_, MEGI81, bezimienna, kamyla112, GoNia1979, monika_89, Anstice, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Uska lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope tak bardzo się cieszę!!! Teraz już będą same dobre wieści :) ale fajnie że tak szybko są wyniki :)

Qasha ale z Kubusia już duży facet!! Bardzo się cieszę że szyja wróciła do normy :)

Za wizytujące trzymam kciuki i czekam na informację!

Trzymajcie kciuki abym dodzwonila się do lekarza bo to graniczy z cudem ;) dostałam wczoraj wcześniejszy prezent w postaci gotówki i postanowiłam iść na usg 3d aby potwierdzić płeć przed świętami ;) wreszcie zrobię coś dla siebie :)

Maniuś, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja poducha :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/827ed4a09891.jpg

Pierwszy raz od dawna obudziłam się bez bólów głowy i pleców. Także jestem bardzo zadowolona, wypełnienie fajne, mięciutkie, poduszka taka "pełna" tego wypełnienia, sprężysta :)

Od wczoraj mnie znów trochę męczy zgaga i mdłości, za to dzidzia jakby aktywność zmniejszyła :( nie wiem czy to powiązane :/

Kamilutek, ja w nocy jak mnie ssie to jak mam coś pod ręką do picia to biorę parę łyków i czekam już do śniadania, najwcześniej po 5.30 ;)

Jem mandarynkę, może dzidzia się ruszy...

marie_marie22, natalia1354, aneta.be, MEGI81, monika_89, blubka, ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha fajnie umawiaj się bo fajnie jest być uswiadomiona:-) ja czekałam tydzień na termin 3d i to już jutro!!! Żeby tobie też się szybko udało:-)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:23

Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja taka bardzo głodna w nocy byłam na początku ciąży. Nawet martwiłam się, co zrobię,jak biorę euthyrox, ale na szczęście mi przeszło. Teraz jem ok 19.30-20.00. Gin kazał jeść późnej ostatni posiłek, ale nie dam rady, bo bardzo źle spie. Zawsze byłam nauczona kolacje jeść o 18.00, max 19.00

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budzę z takim ssaniem wtedy gdy kładę się najedzona do syta spać- i tak jest zawsze nie tylko w ciaxy . Także staram się nie iść spac z pełnym brzuchem. U mnie zaś powraca temat kolana które odczuwa już wagę na + niestety. Od wczoraj w stabilizatorze znowu Bo ciężko mi się zaprzyjaźnić z kula i przez to że ból odpuścił zapominam się i schodząc po schodach wygielo mi nogę. W sumie tak się zaczęłam zastanawiać i doszłam do tego że pierwszy raz mi się to zdarzyło już w 1 ciaxy . Przechodziłam przez pasy w mieście i też wygielo mu nogę tak że kolano nie trzymalo ciała i wylozylam się jak długa w 8 m ciąży. Teraz dopiero wiem że to już wtedy musiały się zacząć problemy z tą noga .

• Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Breezee a wypatrzylas na tej wyprzedaży też jakiś garnitur? Bo to może być różnie:-) powodzenia na wizycie- grunt to zdrowie :-)
    Podoba mi sie tez pare ciuszkow dla chlopczyka, ale wszystkie znaki wskazuja na dziewczynke. Twoje wrozby, moje przeczucia i gin na genetycznym jak wrozyl z fusow to tez widzial dziewczynke. Ja tez widzialam taka rownolegla do kregoslupa kreske, co wskazywaloby na dziewczynke. Jak bedzie chlopak to moj M padnie na zawal z radosci, bo teraz nastawiam go na dziewczynke, zeby przywykl do mysli. On na poczatku mowil ze dziewczynek nie robi. Ja bede sie cieszyc z jednego i drugiego, ale już chciałabym wiedzieć

toska_88 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    mam takie pytanie czy któraś z was ma problem z ciśnieniem w ciąży? a przed ciążą nie miała? chodzi mi o wysokie ciśnienie. od samego początku w tej ciąży mam problem z wysokim ciśnieniem, na początku były to lekko podwyższone parametry ciśnienie 145/95 i do tego puls ok 100. Teraz jest coraz gorzej, ostatnio na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział, żebym sobie mierzyła regularnie ciśnienie i jak mi nie zejdzie w dół to za 2 tygodnie będzie musiał zareagować, bo nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne szxczególnie dla maluszka :-( Dziś o 9 zmierzyłam i miałam 145/115 a puls 111. Czuje jak mi serce chce wyskoczyć z klatki piersiowej i taki jakby niepokój maluszka. Powiedzcie mi jak to u was było?
    dodam,m że z natury nie jestem nerwowa i nie ma czynników które regularnie by mnie wkurzały i podnosiły mi ciśnienie...Bardzo martwię się o dzidziusia i o przebieg ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:11

• blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tośka pilnuj się z tym kolanem bo to dopiero półmetek ciąży, musisz więcej odpoczywać i starać się go nie nadwyrężać. A jakie prognozy po porodzie, jakiś zabieg czy operacja? jeju współczuje ci to musi być straszny ból...

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    cześć dziewczyny!
    mam takie pytanie czy któraś z was ma problem z ciśnieniem w ciąży? a przed ciążą nie miała? chodzi mi o wysokie ciśnienie. od samego początku w tej ciąży mam problem z wysokim ciśnieniem, na początku były to lekko podwyższone parametry ciśnienie 145/95 i do tego puls ok 100. Teraz jest coraz gorzej, ostatnio na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział, żebym sobie mierzyła regularnie ciśnienie i jak mi nie zejdzie w dół to za 2 tygodnie będzie musiał zareagować, bo nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne szxczególnie dla maluszka :-( Dziś o 9 zmierzyłam i miałam 145/115 a puls 111. Czuje jak mi serce chce wyskoczyć z klatki piersiowej i taki jakby niepokój maluszka. Powiedzcie mi jak to u was było?
    dodam,m że z natury nie jestem nerwowa i nie ma czynników które regularnie by mnie wkurzały i podnosiły mi ciśnienie...Bardzo martwię się o dzidziusia i o przebieg ciąży... tym bardziej, że to jest moja 3 ciąża i 3 zagrożona, wszystkie na podtrzymaniu i z rozńymi problemami a tu jeszcze to ciśnienie...

Ja się na tym kompletnie nie znam ale mamaginekolog ostatnIO poruszyła ten temat u siebie na Facebooku . Poczytaj sobie i zgłoś się do swojego ginekologa

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka takie ciśnienie często towarzyszy przy zatrucia ciążowym. Lekarz nie zareagował na takie ciśnienie? 3 ciąża zagrożona to naprawdę poważna sprawa z tym ciśnieniem. Może udzielić do innego lekarza na konsultacje? Warto sprawdzić niż później żałować w dodatku w 3 trymestrze ciśnienie jeszcze wzrasta a ty juz masz puls jak po maratonie. Nie dziwię się że się martwisz bo to nie blahostka i grozi nawet przedwczeswym porodem. Moja koleżanka 2 razy w szpitalu była z nadciśnieniem w ciąży. Zrób coś z tym. A nie pachną ci nogi?

blubka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ci do kolana to tak coś będą zapewne w nim grzebać jeśli dam radę o własnych siłach dojść na rezonans magnetyczny na nfz 23.01 .2018 he he dopiero po wynikach zapisze mnie na operację kolana
    Ale od Walentynek zaczynam rehabilitacje tej nogi wiec może będzie lepiej. Wolałabym żeby bolało przy chodzeniu to człowiek by bardziej uważał a tak się zapominam ze kolano nie stabilne i panicznie boję się tego ci bylo bo bol był nie do zniesienia a apap to sobie mogłam w d...e wsadzić bo w żołądku nie pomagał .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 10:08

• blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia dzięki za namiary na mamaginekolog na pewno poczytam
    ja do swojego ze względu na zły przebieg ciąży chodzę co 2 tygodnie bo tak jest najbezpieczniej, kazał mi brać regularnie magnez i powiedział, że jeśli następnym razem też będę miała takie wysokie to niestety ale on będzie musiał włączyć mi leki...
    drugi mój problem to taki, że mam już 4kg na minusie a nie wymiotuję i nie mam nadwagi, niedługo to raczej będę mieć niedowagę w ciąży i to tez mnie martwi bo zupełnie nie mam siły

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ