MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBreezee a wypatrzylas na tej wyprzedaży też jakiś garnitur? Bo to może być różnie:-) powodzenia na wizycie- grunt to zdrowie
WreszcieMama co do tych twoich skurczow brzucha to czy wyprozniasz się codziennie? Mało intymne pytanie ale niestety przy zaparciach brzuch tak się stawia jak przy skurczach porodowych i nie wiele trzeba by poprawić swój życiowy komfort a u ciebie mogą być problemy pod tym kątem bo masz mało ruchu..
Widzę że trochę nas będzie jutro wizytowac-fajnie:-)
A ja miałam śmieszny sen ! Śniło mi się że ja chciałam dziewczynkę a Monika89 chłopca a że w realu byłyśmy przyjaciółkami poszltsmy rodzic razem i oczywiście wyszlo odwrotnie i postanowiliśmy że się zamieniły dziećmi i ja wyszłam z jej córka a ona z moim synem ha ha . Nie mogę czytać forum przed snemKamilutek, blubka, Breezee, WreszcieMama, marie_marie22, Hope_, monika_89, Madu1611, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Zaraz zabieram się do diabo i pewnie wrócę bogatsza o insulinę do domu... Jestem przerażona...
Monika 8 9 jak u Ciebie to wygląda? Gdzie robisz wklócia i jak często?
Bo chyba tylko Ty masz insulinę u nas, nie?
Czy przy wprowadzeniu insuliny kładą do szpitala?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
U nas wczoraj była rozmowa na temat imion... Zostaje Maximilian albo Victor -
toska_88 wrote:A ja miałam śmieszny sen ! Śniło mi się że ja chciałam dziewczynkę a Monika89 chłopca a że w realu byłyśmy przyjaciółkami poszltsmy rodzic razem i oczywiście wyszlo odwrotnie i postanowiliśmy że się zamieniły dziećmi i ja wyszłam z jej córka a ona z moim synem ha ha . Nie mogę czytać forum przed snem
Jakby ktoś chciał przeanalizować nasze sny, to kurde patologia by wyszła
Ale ponoć jest tak, że jak żyje się w bezpiecznym, normalnym świecie, to śnią się właśnie takie sny, żeby rozładować negatywne emocje, które na co dzień nie mają ujściatoska_88 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Chciałam się przywitać i dołączyć do Waszej grupy.
Termin mam na 28 maja.
Pozdrawiam, NikaWreszcieMama, sylwucha89, toska_88, bbee, Camilia, Kamilutek, Breezee, Rudzik, marie_marie22, Hope_, MEGI81, bezimienna, kamyla112, GoNia1979, monika_89, Anstice, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Uska lubią tę wiadomość
-
Hope tak bardzo się cieszę!!! Teraz już będą same dobre wieści
ale fajnie że tak szybko są wyniki
Qasha ale z Kubusia już duży facet!! Bardzo się cieszę że szyja wróciła do normy
Za wizytujące trzymam kciuki i czekam na informację!
Trzymajcie kciuki abym dodzwonila się do lekarza bo to graniczy z cudemdostałam wczoraj wcześniejszy prezent w postaci gotówki i postanowiłam iść na usg 3d aby potwierdzić płeć przed świętami
wreszcie zrobię coś dla siebie
Maniuś, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Moja poducha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/827ed4a09891.jpg
Pierwszy raz od dawna obudziłam się bez bólów głowy i pleców. Także jestem bardzo zadowolona, wypełnienie fajne, mięciutkie, poduszka taka "pełna" tego wypełnienia, sprężysta
Od wczoraj mnie znów trochę męczy zgaga i mdłości, za to dzidzia jakby aktywność zmniejszyłanie wiem czy to powiązane
Kamilutek, ja w nocy jak mnie ssie to jak mam coś pod ręką do picia to biorę parę łyków i czekam już do śniadania, najwcześniej po 5.30
Jem mandarynkę, może dzidzia się ruszy...
marie_marie22, natalia1354, aneta.be, MEGI81, monika_89, blubka, ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To ja taka bardzo głodna w nocy byłam na początku ciąży. Nawet martwiłam się, co zrobię,jak biorę euthyrox, ale na szczęście mi przeszło. Teraz jem ok 19.30-20.00. Gin kazał jeść późnej ostatni posiłek, ale nie dam rady, bo bardzo źle spie. Zawsze byłam nauczona kolacje jeść o 18.00, max 19.00
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
nick nieaktualnyJa się budzę z takim ssaniem wtedy gdy kładę się najedzona do syta spać- i tak jest zawsze nie tylko w ciaxy . Także staram się nie iść spac z pełnym brzuchem. U mnie zaś powraca temat kolana które odczuwa już wagę na + niestety. Od wczoraj w stabilizatorze znowu Bo ciężko mi się zaprzyjaźnić z kula i przez to że ból odpuścił zapominam się i schodząc po schodach wygielo mi nogę. W sumie tak się zaczęłam zastanawiać i doszłam do tego że pierwszy raz mi się to zdarzyło już w 1 ciaxy . Przechodziłam przez pasy w mieście i też wygielo mu nogę tak że kolano nie trzymalo ciała i wylozylam się jak długa w 8 m ciąży. Teraz dopiero wiem że to już wtedy musiały się zacząć problemy z tą noga .
-
toska_88 wrote:Breezee a wypatrzylas na tej wyprzedaży też jakiś garnitur? Bo to może być różnie:-) powodzenia na wizycie- grunt to zdrowie
toska_88 lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
cześć dziewczyny!
mam takie pytanie czy któraś z was ma problem z ciśnieniem w ciąży? a przed ciążą nie miała? chodzi mi o wysokie ciśnienie. od samego początku w tej ciąży mam problem z wysokim ciśnieniem, na początku były to lekko podwyższone parametry ciśnienie 145/95 i do tego puls ok 100. Teraz jest coraz gorzej, ostatnio na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział, żebym sobie mierzyła regularnie ciśnienie i jak mi nie zejdzie w dół to za 2 tygodnie będzie musiał zareagować, bo nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne szxczególnie dla maluszkaDziś o 9 zmierzyłam i miałam 145/115 a puls 111. Czuje jak mi serce chce wyskoczyć z klatki piersiowej i taki jakby niepokój maluszka. Powiedzcie mi jak to u was było?
dodam,m że z natury nie jestem nerwowa i nie ma czynników które regularnie by mnie wkurzały i podnosiły mi ciśnienie...Bardzo martwię się o dzidziusia i o przebieg ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:11
-
blubka wrote:cześć dziewczyny!
mam takie pytanie czy któraś z was ma problem z ciśnieniem w ciąży? a przed ciążą nie miała? chodzi mi o wysokie ciśnienie. od samego początku w tej ciąży mam problem z wysokim ciśnieniem, na początku były to lekko podwyższone parametry ciśnienie 145/95 i do tego puls ok 100. Teraz jest coraz gorzej, ostatnio na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział, żebym sobie mierzyła regularnie ciśnienie i jak mi nie zejdzie w dół to za 2 tygodnie będzie musiał zareagować, bo nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne szxczególnie dla maluszkaDziś o 9 zmierzyłam i miałam 145/115 a puls 111. Czuje jak mi serce chce wyskoczyć z klatki piersiowej i taki jakby niepokój maluszka. Powiedzcie mi jak to u was było?
dodam,m że z natury nie jestem nerwowa i nie ma czynników które regularnie by mnie wkurzały i podnosiły mi ciśnienie...Bardzo martwię się o dzidziusia i o przebieg ciąży... tym bardziej, że to jest moja 3 ciąża i 3 zagrożona, wszystkie na podtrzymaniu i z rozńymi problemami a tu jeszcze to ciśnienie...
Ja się na tym kompletnie nie znam ale mamaginekolog ostatnIO poruszyła ten temat u siebie na Facebooku . Poczytaj sobie i zgłoś się do swojego ginekologa
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualnyBlubka takie ciśnienie często towarzyszy przy zatrucia ciążowym. Lekarz nie zareagował na takie ciśnienie? 3 ciąża zagrożona to naprawdę poważna sprawa z tym ciśnieniem. Może udzielić do innego lekarza na konsultacje? Warto sprawdzić niż później żałować w dodatku w 3 trymestrze ciśnienie jeszcze wzrasta a ty juz masz puls jak po maratonie. Nie dziwię się że się martwisz bo to nie blahostka i grozi nawet przedwczeswym porodem. Moja koleżanka 2 razy w szpitalu była z nadciśnieniem w ciąży. Zrób coś z tym. A nie pachną ci nogi?
blubka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ci do kolana to tak coś będą zapewne w nim grzebać jeśli dam radę o własnych siłach dojść na rezonans magnetyczny na nfz 23.01 .2018 he he dopiero po wynikach zapisze mnie na operację kolana
Ale od Walentynek zaczynam rehabilitacje tej nogi wiec może będzie lepiej. Wolałabym żeby bolało przy chodzeniu to człowiek by bardziej uważał a tak się zapominam ze kolano nie stabilne i panicznie boję się tego ci bylo bo bol był nie do zniesienia a apap to sobie mogłam w d...e wsadzić bo w żołądku nie pomagał .Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 10:08
-
Klaudia dzięki za namiary na mamaginekolog na pewno poczytam
ja do swojego ze względu na zły przebieg ciąży chodzę co 2 tygodnie bo tak jest najbezpieczniej, kazał mi brać regularnie magnez i powiedział, że jeśli następnym razem też będę miała takie wysokie to niestety ale on będzie musiał włączyć mi leki...
drugi mój problem to taki, że mam już 4kg na minusie a nie wymiotuję i nie mam nadwagi, niedługo to raczej będę mieć niedowagę w ciąży i to tez mnie martwi bo zupełnie nie mam siły