X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    cześć dziewczyny!
    mam takie pytanie czy któraś z was ma problem z ciśnieniem w ciąży? a przed ciążą nie miała? chodzi mi o wysokie ciśnienie. od samego początku w tej ciąży mam problem z wysokim ciśnieniem, na początku były to lekko podwyższone parametry ciśnienie 145/95 i do tego puls ok 100. Teraz jest coraz gorzej, ostatnio na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział, żebym sobie mierzyła regularnie ciśnienie i jak mi nie zejdzie w dół to za 2 tygodnie będzie musiał zareagować, bo nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne szxczególnie dla maluszka :-( Dziś o 9 zmierzyłam i miałam 145/115 a puls 111. Czuje jak mi serce chce wyskoczyć z klatki piersiowej i taki jakby niepokój maluszka. Powiedzcie mi jak to u was było?
    dodam,m że z natury nie jestem nerwowa i nie ma czynników które regularnie by mnie wkurzały i podnosiły mi ciśnienie...Bardzo martwię się o dzidziusia i o przebieg ciąży... tym bardziej, że to jest moja 3 ciąża i 3 zagrożona, wszystkie na podtrzymaniu i z rozńymi problemami a tu jeszcze to ciśnienie...
    To drugie bardzo wysokie. ja miałam przed ciążą 140/90, a teraz takie mam tylko na wizycie. Gin kazał mi mierzyć i średnio jest to 115/75. Moja koleżanka w ciąży miała 140/90.Chodziła regularnie do lekarza i brała coś na to

blubka lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:23

zem3o7esxha3u0v7.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska niestety musisz zwolnić tempo i oszczędzać to kolano. Kiedy masz zabieg? Pisałaś wcześniej że masz skierowanie pilne na rezonans i termin na 2018, jeżeli bylabys w stanie dojechać do Warszawy to mogę dać Ci namiary na placówkę gdzie będziesz mogła zrobić badanie tuż po porodzie.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka, jak będziesz pod kontrola to nic Wam nie będzie

blubka lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

lekarz zareagował i "dał mi ostatnią szansę" jak się nie poprawi to na następnej wizycie leki..., a nóżki pachną mi czekoladą bo codziennie po prysznicu smaruję się balsamem czekoladowym ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 09:07

Rudzik, Uska lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka ciśnienie miałam podniesione tylko na ostatniej wizycie ale go pewnie przez czekanie 3 godziny w kolejce mam niby obserwować. Skonsultuj to z innym lekarzem i może przepisze Ci jakieś leki.

blubka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy jednak za wyprawę do Warszawy będę mogła fundnac sobie rezonans prywatnie bo to takie same koszty zobaczymy jak to się potoczy jak będzie trzeba to prywatnie pewnie na za tydzień jak to w Polsce bywa. A oszczędzam to noge naprawdę z tym że ciężko jest z kulami się ruszać a że nie boli podczas chodzenia to czasem zdarza mi się zapomnieć i na nią stanę a wtedy się ucina. Chyba przeprosze kule bo to nie są żarty widzę.

• blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:12

• bbee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka, odstawiłaś już sól i wszelkie produkty z sodą? Herbatę i kawę? Pewnie tak. Dobrze jakby faktycznie lekarz coś Ci dał na to ciśnienie. Ja ostatnio na badaniu u położnej miałam taki piękny puls, aż 140! A ciśnienie w normie. Ale źle się bardzo czułam. Jak mierzyłam u teściów to miałam w normie wszystko.

Tośka, czerwoną kokardkę na kolano przywiązać, żebyś o nim pamiętała ;)

Dzidziuś zareagował na mandarynkę, przemieścił się chyba, zawsze po lewej strony brzucha siedział a teraz centralnie pod pępkiem :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Blubka, odstawiłaś już sól i wszelkie produkty z sodą? Herbatę i kawę? Pewnie tak. Dobrze jakby faktycznie lekarz coś Ci dał na to ciśnienie. Ja ostatnio na badaniu u położnej miałam taki piękny puls, aż 140! A ciśnienie w normie. Ale źle się bardzo czułam. Jak mierzyłam u teściów to miałam w normie wszystko.

Tośka, czerwoną kokardkę na kolano przywiązać, żebyś o nim pamiętała ;)

Dzidziuś zareagował na mandarynkę, przemieścił się chyba, zawsze po lewej strony brzucha siedział a teraz centralnie pod pępkiem :)
    tak kochana, nie piję ani kawy ani herbaty, do tego dieta bez soli, słodkiego nie mogę jesć więc soda odpada, a woda nie zatrzymuje mi sie w organiźmie bo nie mam żadnych opuchnięć i poza tym z wagą jestem na minusie więc to co się da z mojej strony to robię

• Carolina Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka, ja przed ciaza mialam problem z cisnieniem ale teraz odpukac wszystko ok...
    Nie wiem jak to w ciazy jest wiec nie bede sie udzielac ale musisz jak najszybciej skonsultowac to z lekarzem a co do wagi jezeli dzidzius przybiera i rozwija sie dobrze to chyba nie ma powodow do paniki
    U mnie ruchow wciaz brak, czasami z rana uda mi sie wyczuc ale jak na prawie 19tydzien troszke sie niepokoje. Co prawda bylam kilka dni temu na usg i wszystko dobrze
    Kupilam detektor ale kurcze glupia ja zamiast zamowic z neta polecany to kupilam dostepny w sklepie i do niczego jest :( Dopiero pozniej wyczytalam, ze uzywa sie go od polowy 2 trymestru

Jutro mam polozna wiec moze ona mi sprawdzi puls maluszka
    Powoli nabieram tez checi na zakup wszystkiego dla maluszka bo ja na razie tylko na jednych zakupach bylam. Dzisiaj mam plan poszalec w necie a w weekend wyjsc na zakupy
    Tu mam znowu odmienne zdanie z mezem, bo on nie chce nic uzywanego a mi szkoda kasy na nowe. Ubranka chwila moment i beda za male a wszystko przeciez kosztuje. Ja sie nastawialam na kupno ubranek 50% uzywanych i 50% nowych
    Lozeczko chcialam uzywane a wszystko do lozeczka nowe
    Maz wychodzi z innego zalozenia i znowu uparty jak osiol :)

Doslownie chlop mi zwariowal jak dowiedzial sie, ze bedzie syn :/

Do tego mamy troszke inne zdanie w zwiazku z prywatnymi sprawami. Maz ma 2 dzieci z poprzedniego zwiazku. Corki mieszkaja poza Europa
    Jedna juz jest dorosla ( 19 lat ) a druga niepelnoletnia
    Maz wysyla pieniadze na corki co 2 tygodnie suma nie jest mala jak na zarobki z tego kraju. Ex meza nie pracuje i nie zamierza pracowac wiec maz wysyla kase na corki i ex
    Nigdy nie mialam nic przeciwko, to jego przeszlosc. Natomiast teraz oparlo sie o temat, dziewczynki nie maja ubran, mlodsza chodzi w zamalych ubraniach.
    Wkurzylam sie bo maz wysyla pieniadze dlaczego jego ex ma na to zeby kupowac papierosy ( ktore nie sa tanie ) a nie moze kupic ubran.
    Oczywiscie maz poszedl do sklepu, nakupowal ubrania dla dziewczyn i teraz paczke musi wyslac co sie okazalo koszt okolo 200£
    Czuje sie dziwnie w tym wszystkim...Rozumiem, ze ta kobieta to matka jego corek, rozumiem ze byli ze soba 21 lat, rozumiem, ze maz ma olbrzymi szacunek do tej kobiety co mi sie bardzo podoba ale kurcze nie moze byc tak, ze o wszytsko o co poprosi maz swoja ex jest odpowiedz NIE!!! a kiedy ona potrzebuje pomocy maz zawsze wyciaga przyjazna dlon.
    Pare msc tamu zmarl tej kobiecie tata, nie miala na pochowek maz dal pieniadze
    Na lekrzay, szkole i wszystko co trzeba wysyla dodatkowa kase.
    Nie wiem w ogole o co w tym chodzi bo maz wysyla miesiecznie pieniadze ktore tam zarabia sie w 2 lata a oni maja problem z kupowaniem dodatkowych rzeczy takich jak ubrania dla dziewczynek
    ech jest mi przykro i jakos dzis nie potrafie tego zrozumec

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Blubka a kiedy masz wizyte? Bo przy takich wartosciach to mysle ze leki beda konieczne... W ciazy z reguly Dopegyt sie bierze. Niewyregulowane nadcisnienie w ciazy jest nstne dla maluszka, najlepiej szybko to wyjasnic. Chodzi o to ze jest gorszy przeplyw krwi przez lozysko wtedy no i maluch nie dostaje odpowiedniej ilosci skladnikow odzywczych ale na lekach z reguly jest wszystko ok wiec jak najszybciej do lekarza :*
    następną wizytę mam 20.12 , o rety aż się boję o te składniki odżywcze bo nie dość, że ja nie moge przytyć do jeszcze dziecko może być niedożywione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze zapalenia gardła u młodego i dziś mnie dopadło szlag! Jeszcze niech stary dojdzie to w psychiatryku dziecko urodze takie marudy

• blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    U nas jeszcze zapalenia gardła u młodego i dziś mnie dopadło szlag! Jeszcze niech stary dojdzie to w psychiatryku dziecko urodze takie marudy
    kurde zawsze tak jest ,że jak się sypie to wszystko po kolei i weź tu człowieku bądź zdrowy

może tantum verde wam pomoże? i herbatka z cytryną i miodem... normalnie to bym ci grzane piwo z wkładką poleciła no ale cóż trzeba się smakiem obejść

• blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolina jak mąż chce wszystko nowe to niech kupije a ty cho9dź na zakupy i wybieraj z najwyższej półki, myśl o sobie i o swoim dziecku tak jak mąż o swoich dzieciach, żeby im nic nie brakowało. skoro chce pieniądze wydać na wyczekanego synka to pozwól mu na to. Ciesz się z ciąży i z kochanego męża który chce wam zapewnić wszystko co najlepsze- przecież Tobie i synowi też się należy a nawet bardziej. nie smuć się korzystaj ile się da, im więcej wy będziecie potzrebować tym bardziej ex się ukróci. Pomyśl w tę stronę. Na córki jak mąż chce niech wydaje bo to jego dzieci ale ex? no sorry szczyt jej próżniactwa. A ty głowa do góry najdroższe rzeczy bo ci się należy więcej niż jej. Nie daj się używkom- ty dziecku używki kupisz a ex będzie kasę z męża ciągnęła. myśl o sobie i dziecku a męża kochaj bo widać dobry człowiek nie chytrus.

bbee, toska_88, Madu1611 lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:06

Breezee, bbee, toska_88, monika_89, WreszcieMama, Maniuś, blubka lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Toska, to Ty jutro na tym 3d to juz bedziesz miala piekny podglad na Małego...Małą znaczy się, Małą! :D

Z ciśnieniem nigdy nie miałam problemu, zawsze wzorowe. A na wizycie 150/100. Położna już patrzy na mnie podejrzliwym wzrokiem i pyta za każdym razem, czy to aby na pewno ze stresu przed wizytą? ;) W domu nie mierzę, nie mam czym. Ale z ciekawosci dzisiaj poproszę w pracy, żeby mi sprawdzili.

Wizytę mam we wtorek, mam ogromną nadzieję, że tym razem uda się poznać płeć. Niby jestem pogodzona z chłopcem i bardzo się cieszę, ale moooooże mooooże jednak Córeczka. Bo z tym imieniem dla Chłopca to zgroza...póki co jest na tapecie Aleksander, Jakub, Dominik albo Leon. Dla Dziewczynki większe pole do popisu :D

Przede mną pięć dni w pracy, teraz miałam prawie tydzień wolnego. Potem znowu 6 dni wolnego ale na święta pracuję każdego dnia, a koleżanki dostały urlopiki...Takiego wała proszę państwa, takiego! :/

toska_88 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    ale jutro chyba sporo nas wizytujących nie? my tez jutro idziemy :)
    Dziwnie tak wypatrywać płci dziecka jak już się ją zna ;)

Jak będę po wizycie i się okaże że wszytsko ok (cały czas mam film, czy coś się nie dzieje po amniopunkcji) to robię mega zakupy :P
    Kupuję sobie sukienkę ciążową na święta :) Już wypatrzyłam nawet hihi
    o taką:
    http://www.mytummy.pl/media/products/0fcfe8e39367addb3c7c6b9c8561aafa/images/thumbnail/big_Sukienka_ciazowa_Camille_zlota.jpg?lm=1475855677

(mam nadzieję, że wejdę w XL)

zamówię może detektor, bo ruchów nie czuję a z Jasiem czułam mega późno i rzadko.

no i co tam, że mam ful ubrań po Jaśku - obkupię drugiego w next z promocji :P

Zamawiaj :D ja polecam każdemu :) uspokaja i daje dużo frajdy :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    cześć dziewczyny!
    mam takie pytanie czy któraś z was ma problem z ciśnieniem w ciąży? a przed ciążą nie miała? chodzi mi o wysokie ciśnienie. od samego początku w tej ciąży mam problem z wysokim ciśnieniem, na początku były to lekko podwyższone parametry ciśnienie 145/95 i do tego puls ok 100. Teraz jest coraz gorzej, ostatnio na poniedziałkowej wizycie lekarz powiedział, żebym sobie mierzyła regularnie ciśnienie i jak mi nie zejdzie w dół to za 2 tygodnie będzie musiał zareagować, bo nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne szxczególnie dla maluszka :-( Dziś o 9 zmierzyłam i miałam 145/115 a puls 111. Czuje jak mi serce chce wyskoczyć z klatki piersiowej i taki jakby niepokój maluszka. Powiedzcie mi jak to u was było?
    dodam,m że z natury nie jestem nerwowa i nie ma czynników które regularnie by mnie wkurzały i podnosiły mi ciśnienie...Bardzo martwię się o dzidziusia i o przebieg ciąży... tym bardziej, że to jest moja 3 ciąża i 3 zagrożona, wszystkie na podtrzymaniu i z rozńymi problemami a tu jeszcze to ciśnienie...
    Odnośnie ciśnienia to sobie regularnie sprawdzaj. Jo wysokie ciśnienie jest niebezpieczne w ciąży i dużo babeczek właśnie z tego względu siedzi na oddziale patologii :/ najlepiej spisuje sobie trze razy dziennie i potem pokaż lekarzowi prowadzącemu on powinien dać tobie skierowanie do odpowiedniego lekarza.

Kamilutek jak masz ssanie nocne napój się wody niegazowanej.

blubka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam zmieniony termin połówkowego na 22.12 :) Da radę mi zmienić w excelu? :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ