X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero nadrobiłam posty, ale mamy tempo :)

Hope bardzo się cieszę :) wspaniałe wiadomości i oczywiście dalej trzymam kciuki, żeby przepuklina okazała się jak najmniejsza!

Wszystkim wizytującym dziś dziewczynom życze powodzenia i samych dobrych wieści :)

Blubka moja koleżanka, która jest w ciąży też miała podobne ciśnienie na wizytach i musiała je stale mierzyć ale później w domu miała niższe (ok. 130/80), więc nie brała leków ale lekarz jej powiedział, że to poważna sprawa i trzeba brać leki jeżeli takie wysokie ciśnienie się utzymuje. Ona 3 razy dziennie mierzyła ciśnienie o tej samej porze i wszystko musiała zapisywać żeby lekarz widział jak to wygląda na codzień.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:06

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Ja dopiero nadrobiłam posty, ale mamy tempo :)

Hope bardzo się cieszę :) wspaniałe wiadomości i oczywiście dalej trzymam kciuki, żeby przepuklina okazała się jak najmniejsza!

Wszystkim wizytującym dziś dziewczynom życze powodzenia i samych dobrych wieści :)

Blubka moja koleżanka, która jest w ciąży też miała podobne ciśnienie na wizytach i musiała je stale mierzyć ale później w domu miała niższe (ok. 130/80), więc nie brała leków ale lekarz jej powiedział, że to poważna sprawa i trzeba brać leki jeżeli takie wysokie ciśnienie się utzymuje. Ona 3 razy dziennie mierzyła ciśnienie o tej samej porze i wszystko musiała zapisywać żeby lekarz widział jak to wygląda na codzień.
    właśnie mi też kazał zapisywać i to robię, ale ak zobaczy tę kartkę to chyba od razu do szpitala mnie wyśle

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    ja ciśnienie mam kontrolowac 3x dziennie, zazwyczaj mam super, ale w poprzedniej ciąży miałam na koniec wysokie i lekarka jak się dowiedziała, że mierzę rzadko to mnie opierniczyła na maksa.

dziewcyzny kocyk bawełniany czy bambusowy?
    czym one się różnią? :)
    jak już mam dużo wydać to chciałabym porządny - ma któraś porównanie?

Ja kupiłam bawełniano - bambusowy, tzn. z jednej strony 100% bawełna z drugiej 100% włókno bambusowe wydaje się bardzo fajny. Znajomi, którym urodziła się córeczka w lipcu bardzo polecali pieluchy babmusowe do okrycia na upały, bo są bardziej przewiewne i mała im się tak nie pociła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:09

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Hope :) Slyszalam, ze bambusowy jest bardziej delikatny. Na maj w sam raz :) Czyzbys zaczela juz kompletowac wyprawke? Super :) Ja narazie sie wstrzymuje - do wynikow amnio. Potem dopiero bede sie mogla na dobre cieszyc ciaza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope piękna sukienka- W sam raz dla królowej:-)

Hope_ lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci hope,jakze sie ciesze;)
    Quasha piekny twoj dziedzic;)
    Ja sie witam w 19tc;)))
    Z cisnieniem w. Ciazy nie ma zartow moja znajoma miala takie wysokie ze chcieli ciaze rozwiazac bo zagrazali tez juz jej zyciu,na szczescie unormowali lekami w pore.takze jak ktoras ma wysokie to lekarz koniecznie.

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bbee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, piękna sukienka :)

Wasi mężowie też mają ciążę towarzyszącą/urojoną?? Bo ja już z moim nie mogę... To go mdliło, to co raz to śpi... W pierwszej ciąży podobnie było. Wczuwa się jak nie wiem... Szkoda, że kosztem niektórych obowiązków, bo ja chcąc niechcąc mam 1/4 energii i nie daję rady, a on mi się pokłada obok i "zmęczony"...

Rudzik, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:

Wasi mężowie też mają ciążę towarzyszącą/urojoną?? Bo ja już z moim nie mogę... To go mdliło, to co raz to śpi... W pierwszej ciąży podobnie było. Wczuwa się jak nie wiem... Szkoda, że kosztem niektórych obowiązków, bo ja chcąc niechcąc mam 1/4 energii i nie daję rady, a on mi się pokłada obok i "zmęczony"...

Mój też to ma i to do tego stopnia,że jak wszedł ze mną do gabinetu ostatnio, to lekarz jak zobaczył jego brzuchola to powiedział: "Proszę się rozebrać i na fotel!" :D

bbee, Leirion, aneta.be, ag194, sylwucha89, Maniuś, Karissa, Moniqaaa, Uszczesliwiona, Kleopatra, Madu1611 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:

Wasi mężowie też mają ciążę towarzyszącą/urojoną?? Bo ja już z moim nie mogę... To go mdliło, to co raz to śpi... W pierwszej ciąży podobnie było. Wczuwa jak nie wiem... Szkoda, że kosztem niektórych obowiązków, bo ja chcąc niechcąc mam 1/4 energii i nie daję rady, a on mi się pokłada obok i "zmęczony"...
    to sie nazywa syndrom kuwady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 00:15

bbee lubi tę wiadomość

• aneta.be Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Mój też to ma i to do tego stopnia,że jak wszedł ze mną do gabinetu ostatnio, to lekarz jak zobaczył jego brzuchola to powiedział: "Proszę się rozebrać i na fotel!" :D

hahaha :D Rudzik powaliłaś mnie :d - siedzę w pracy i śmieję się do monitora :D hahaha :)

2017 -syn
    2019 - córka
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo życie :D

http://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201609/1474306996_x2wztj_600.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 12:20

Rudzik lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, to autentyczna historia z piątku :) Po prostu mam fajnego lekarza i chłopa z nadwagą :) Ale spoko, będziemy się odchudzać razem po porodzie!!!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, nie ma to jak ząbkowanie, jeszcze trochę i zostane zombie. Mala zalicza drzemkę a ja wpadłam szybko Was poczytać bo potem wpada koleżanka brzuchata, ma termin 3 tygodnie wcześniej :)

Karissa bo ja wiem czy detektor teraz ma sens? ja używałam tykko do momentu ruchów potem sporadycznie, lada moment dziecko będzie non stop fikać i detektor pójdzie w kąt

Hope jakie imię chcesz przeforsować? ;)

Kamilutek poproś o zmianę instruktora skoro nie potrafi prowadzić jazd bez krzyku. Pamietasz o adapterze do jazdy?

breeze no patrz jaka bylas bierna, nic nie robiłaś poza odpoczywaniem

toska Ty to masz sny :P

Maniuś ja mam nocną Humulin N, ta najlepiej w udo. Tu masz artykuł ktorą w ktore miejsce najlepiej http://www.mp.pl/cukrzyca/leczenie/89614,rodzaje-insulin-i-technika-wstrzykiwania-insuliny Ja nie leżalam w szpitalu, pielęgniarka pokazała mi jak się wkłuwać, jak mieszać itd. Pamiętaj że insulina ma swoją date ważności, jak masz małą dawkę to nie zostawiasz ampułku do konca tylko wymieniasz po 28/30 dniach zależy od insuliny (pisze na ulotce). Generalnie teoretycznie mowi się, że z cukrzycą na insulinie można rodzć w szpitalu o przynajmniej 2 stopniu referencyjności ale to bzdura, po prostu szpitalom się nie chce przyjmowac takich pacjentek bo mają więcej roboty np z mierzeniem cukru u dziecka po porodze. Ja normalnie rodziłam w szpitalu z 1 stopniem, tyle że gin położył mnie wcześnij na wywołanie bo bal się że łozysko się szybciej zestarzeje, cukrzyca niesie ze sobą takie ryzyko. U nas tez chyba będzie Maks ;)

Carolina drażliwy temat :/ myślę, ze czeka Was rozmowa jednak na spokojnie, może rozpisz sobie wszystko na kartce. Rozumie, że wysyla im pieniądze bo to jego dzieci ale bez przesady :/

dewa wszyskie imiona piękne, też o nich myślałam, ale mąż nie chce :P

Qasha excela możecie same edytować ale wpisałam Ci datę ;)

Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:23

Rudzik lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:18

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    to sie nazywa syndrom kuwady, przerabiam to 3 raz ;-)
    Poczytałam o tym mężowi przed chwilą, wyszedł teraz do pracy i stwierdził, że kolegom nie powie w pracy bo się będą śmiali ;)

WreszcieMama, mój też się stara niby na bieżąco robić wszystko na co ja już nie mam siły, ale teraz przed świętami dochodzi jeszcze trochę więcej tego, bo to parę mebli trzeba odsunąć i za nimi, odkurzyć, dywany wytrzepać i wyprać itd Ale jakoś własnie się zabrać nie może ;)

Czytałam o Lewandowskiej, ciekawe czy ma termin na maj?

WreszcieMama lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wczoraj już mąż mówił jak mecz oglądał :) pewnie urodzi w pobnym termnie do naszych :)

Hope Antek pieknie, to jeden z moich top 3 ale mąż mówi że to jak samolot i kategorycznie sie nie zgadza :P

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dość mojego młodego - irytuje mnie cholernie- nic nie słucha - włazi na mnie non stop , skacze po mnie - nie wiem już co robić - powoli tracę cierpliwość do niego bo nic nie słucha

mam doła - kurde jak ja sobie z dwójką poradzę - masakra

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie mama a dlaczego nie gotujesz obiadów?tylko mąż to robi? Nie umiesz?

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ