MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
toska_88 wrote:WreszcieMama jak ci szkoda męża a biedny tylko po garach zaglada to czemu mu nie zrobisz Obiadu? Kurczak w piekarniku sam by się piekł nie musisz obok niego stać zupki nastawiasz i pyrcza to żaden wysiłek a docenilabys męża który napewno cieszył by się z ciepłego posiłku po pracy. Tak szczerze to jesteś pierwszą osobą w mo8m życiu która aż tak wzięła sobie do serca żeby się oszczędzać i ciągle leżeć. Aż mi się zal tego twojego męża zrobiło bo pewnie nic ci nie powie a dusi w w sobie emocje - ciężko będzie chłopa przekonać kiedyś na rodzeństwo jak w jego odczuciacharakter to ty jak na łożu śmierci a nie w ciaxy.
Carolina dołączam do wypowiedzi blubki- chce niech kupuje nowe . Nie oszczędzaj na swojej rodzinie i dziecku skproszę tam tylko patrzą jak z niego zedrzec. Przypuszczam że skoro loży też na tamte dzieci które nie jego że dał im nazwisko i ojcostwo ? Bo tylko w takich przypadkach musiałby płacić mimo że nie jego a jak tak nie jest to zapytaj czy i mi by ten dobry człowiek coś nie przelałheh
To ci zaoszczędzisz odkładaj na osobne konto dziecku aczkolwiek jak planujesz kiedyś kolejne warto kupić nowe rzeczy. Mój mąż też jest przeciwnikiem używanych i się tego brzydzi jak ciuchy są po kimś ale co z oczu to z serca tak samo jak moje pieniądze których nigdy nie widzi
Dla mnie to on moze wysylac miliony to jego corki ale wkurza mnie, ze in wysyla kase a do tego otrzymuje wiadomosci typu;
Dziewczyny nie maja ubran
Jedna z corek musi isc do okulisty itd i na to musi byc extra kasa
Ram zarabia sie smieszne pieniadze maz wysyla miesięcznie 2 letnie zarobki przecietnej osoby
Rozumiem, ze tam jest kryzys, rozumiem ze życie jak w pl za komuny ale przeciez nie kazdy tam ma sytuacje rodziny w europie ktora pomaga i ludzie zyja
Dodatkowo uczucie ze ta kobieta nie pracuje, nie ma partnera ktory ew by ja wspieral dobija mnie ale co zrobić moze cos sie zmieni jak sie maly urodzi póki co maz nie widzi problemu twierdzac, ze wysyla na corki a ona po prostu tez z tego zyje
Tak jak mowicie musze zmienic swoje nastawienie i po prostu przestac oszczedzac
Co prawda dzieci juz nie planujemy wiecej, warsztat zamykam z racji na 38 lat ale komus sie przydadza ubranka
Najwazniejsze, ze dba o mnie cudownie a dla mojej 7 latki jest cudowny i odgrywa cudna role jak to moja mloda mowi
" my the best fake dad"
Forbidden cieszę sie z opini lekarza i trzymam kciuki za wyniki krwi
Dzieki dziewczyny za linki z kocykami
Mam na razie dwa ale uwielbiam wszystkie dodatki typu kocyki, posciele itd wiec tu chce zaszalećtoska_88 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam od swojej endokrynolog i trochę mi smutno. Nadal mam guzy na tarczycy (w lipcu miałam biopsję, bo było podejrzenie złośliwości), lekko urosły
Eutyhrox mam brać przez pięć dni 50, przez dwa 75 (czyli zwiększona dawka) no i kontrola za 6-7 tyg. A miałam nadzieję, że chociaż guzy są mniejsze -
marie_marie22 wrote:Wróciłam od swojej endokrynolog i trochę mi smutno. Nadal mam guzy na tarczycy (w lipcu miałam biopsję, bo było podejrzenie złośliwości), lekko urosły
Eutyhrox mam brać przez pięć dni 50, przez dwa 75 (czyli zwiększona dawka) no i kontrola za 6-7 tyg. A miałam nadzieję, że chociaż guzy są mniejsze
Mój poprzedni lekarz mówił, że każdy ma jakieś guzki na tarczycy, jeśli biopsja nic nie wykazała to chyba nie ma czym się martwić, wiadomo jest to stresujące...też mam właśnie skierowanie na biopsję? chciałam Cię podpytać, czy to jest bolesne badanie? Lekarka kazała mi zrobić ją jak najszybciej, jednak wolałabym już jak urodzę by nie dokładać sobie stresu. Też mam euthyrox tylko dawka końska! 5x 100, 2 x75, czy moja lekarka nie przesadza? a bierzesz może jodid? bo czytalam wiele sprzecznych opinii na ten temat ale lekarz kazał to biorę.
-
Forbidden bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z wizyty i dobrze, że lekarz wszystko Ci wyjaśnił i Cię uspokoił
A mi się udało dodzwonić do lekarza i to już za 4 razem ostatnio przed prenatalnymi 3 dni mi to zajęłokazał mi przyjść już jutro!! Ale się cieszę wreszcie będę wiedziała na 100% kto mieszka w brzuszku
ciekawe czy jajka urosły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 15:27
Forbidden, toska_88, WreszcieMama, monika_89, Kamilutek, Karissa, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Carolina, ja bym się zbuntowała i powiedziała, że na każde dziecko niech będzie tyle samo pieniędzy (w przeliczeniu na koszty życia w danym kraju). Ta jego ex to zwyczajna pijawka, na pewno sobie tam żyje jak królowa skoro ma tyle więcej kasy od przeciętnych zarobków. Ja tam jestem wredna, dobrze że mój mąż nie ma żadnej ex, nawet ex-dziewczyny, bo gryzę
Na dworzu tak zimno, że jak wróciłam z córką z przedszkola to musiałyśmy się uraczyć gorącym budyniem z dżememale się zasłodziłam
-
nick nieaktualnysylwucha89 wrote:Forbidden bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z wizyty i dobrze, że lekarz wszystko Ci wyjaśnił i Cię uspokoił
A mi się udało dodzwonić do lekarza i to już za 4 razem ostatnio przed prenatalnymi 3 dni mi to zajęłokazał mi przyjść już jutro!! Ale się cieszę wreszcie będę wiedziała na 100% kto mieszka w brzuszku
ciekawe czy jajka urosły
Jupiiii!!!! Super ! W8ec jutro razem będziemy filmy z dzieciaczkami oglądaćna którą idziesz?
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa chyba jak bbee nie potrafiłabym zaakceptować takiej ex pijawki. Normalnie on płaci alimenty a ona powinna dokładać 2 tyle na utrzymanie dziewczynek a skoro nie pracuje to chyba jasne że utrzymuje się z waszych pieniędzy. A chłopa może i ma ale się nie przyznaje żeby kranu nikt nie zakręcil
blubka, bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWreszcieMama mezus jak odczuje jedno to mu się odechce 2. Moim zdaniem powinnaś się trochę ruszać bo nie robić nic i braczej tylko prysznic co 2 dni to przesada. Z biegiem ciąży nie będzie lepiej a gorzej i nie zamierzasz się ruszac do Porodu? Powinnaś mieć ruch a już szczególnie jak chcesz rodzic naturalnie . Niewiem jak wdrazysz się później w życie na pełnych obrotach bo ciężko jest wejść w taki tryb z nic nie robienia a nie będzie zmiłuj. Chyba że to max idzie na tacierzynskie w 5akim razie co zazdroszczę. Sorry trochę mnie ciążowe emocje poniosły ale to dlatego że czytam jak uzalasz się nad sytuacją a nie chcesz nic z tym zrobić bo to tego trzeba chceci. też mam schody a nawet z nogą w gipsie j kulach doczlapalam do kuchni by zrobić coś dla rodziny bo nie koglabym patrzeć jak chłop zaciska zeby żeby po pracy wszystko robić żebym ja leżała całe dnie i nie koglabym 30 min na obiad poświęcić. 3 cm szyjki to nie koniec świata ale ok nie mój biznes. Jak cie uraxilam to przepraszam ale mam taki charakter że jak nie wyrzuce z siebie co myślę to się udusze.
zastrzeŻona, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
daisy123 wrote:Mój poprzedni lekarz mówił, że każdy ma jakieś guzki na tarczycy, jeśli biopsja nic nie wykazała to chyba nie ma czym się martwić, wiadomo jest to stresujące...też mam właśnie skierowanie na biopsję? chciałam Cię podpytać, czy to jest bolesne badanie? Lekarka kazała mi zrobić ją jak najszybciej, jednak wolałabym już jak urodzę by nie dokładać sobie stresu. Też mam euthyrox tylko dawka końska! 5x 100, 2 x75, czy moja lekarka nie przesadza? a bierzesz może jodid? bo czytalam wiele sprzecznych opinii na ten temat ale lekarz kazał to biorę.
-
Ja akurat WreszcieMama rozumiem. Jak mnie wypuszczali ze szpitala z przykazaniem, że mam leżeć plackiem i wstawać tylko na siku i do mycia to tylko ta wstawałam. Teraz dalej mam się oszczędzać, ale już nie leżeć plackiem. Tak więc, jeśli lekarz zaleciłby mi leżeć plackiem to bym leżała, bo są sprawy ważne i ważniejsze, a to, że ktoś inny bierze sobie zalecenia mniej do serca to cóż... jego decyzja. Lekarze raczej nie każą leżeć bez potrzeby
Ja już po wizycie u endo, znów większa dawka euthyroxu. Tylko jedno mnie martwi... Ft3 stoi w miejscu, a im większa dawka euthyroxu to tsh się na chwilę uspokaja, a po jakimś czasie rośnie. Tylko im wyższą dawkę euthyroxu biorę tym niższe mam Ft4Byłam w górnej granicy normy, a teraz zbliżam się do dolnej granicy, nie wiem, czy to dobrze... Endo powiedziała, że "tak może być". Nie wiem już co o tym myśleć.
Zaczynałam od 25 rok temu, a teraz mam brać już 75!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 16:13
monika_89 lubi tę wiadomość
-
ja sobie nie wyobrazam nic nie robic zreszta jak sie ma takiego buntownika dwulatka to nie da sie nawet przez chwile odpoczac
lubie gotowac wiec mezowi robie obiadki, sprzatam , odkurzam - robie wszystko to co przed ciaza no jedynie nie cwicze intensywnie bo wiadomo nie wolno - czasem lekkie cwiczonka ale zazwyczaj nie mam czasu bo jak sobie pojem to mi sie nie chce a ze jem ciagle to jest problem z tym zeby choc na chwile zoladek byl pustytoska_88 lubi tę wiadomość
-
Nie chce zabrzmiec jakoś okrutnie czy oceniajaco, ale przy 1 ciazy wydaje mi się ze jak lekarz mówi leżeć to nie ma co zrywać bohatera i na siłę wstawać. Co innego mając już małe dziecko, no wtedy siła rzeczy trzeba go nakarmić itp i wstać, ale też wtedy w razie poronienia czy cos na "pocieszenie" zostaje to starsze dziecko.
Ja wiem ze stratą boli niezależnie od ilości posiadanych dzieci i wiem ze slowo pocieszenue brzmi kiepsko, ale mam bardziej ze to co chciałam przekazać jestem miarę zrozumiałe.Arwi, marie_marie22, Karissa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
sylwia1985 wrote:ja sobie nie wyobrazam nic nie robic zreszta jak sie ma takiego buntownika dwulatka to nie da sie nawet przez chwile odpoczac
lubie gotowac wiec mezowi robie obiadki, sprzatam , odkurzam - robie wszystko to co przed ciaza no jedynie nie cwicze intensywnie bo wiadomo nie wolno - czasem lekkie cwiczonka ale zazwyczaj nie mam czasu bo jak sobie pojem to mi sie nie chce a ze jem ciagle to jest problem z tym zeby choc na chwile zoladek byl pusty -
nick nieaktualnyMożecie leżeć dziewczyny i całe życie- na zdrowie ale głupio uzalac się nad sobą i otoczeniem jeżeli możemy sytuację zmienić-poronic można również z nogami na wyciągu do góry. Ale może to przez fakt że tak jak Sylwia ja nie potrafię nic nie robić.
Teraz z innej beczki - tak się napatrzyłam na te wasze skarpetki z h&m że wynalazlam takie małe słodkości na allegro za całe 13.99 za 2 pary z wysyłką
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/554ad5b31ae9.jpgblubka, natalia1354, sylwucha89, MEGI81, GoNia1979 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę euthyrox 6x100 i 1x125. Jak nie byłam w ciąży to 50. Badanie krwi mam co 2 tygodnie i za każdym razem ciut spada mi FT4 i zwiększamy dawkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 16:32
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Ja ogólnie sprzątałam codziennie tak porządnie, ale odkąd lekarz stwierdził, że szyjka się skraca, to codziennie odkurzam, myje podłogi, zmywam, takie codzienne czynności i robię obiad, a co piątek sprzątam tak porządnie już wszystko i dzięki temu codziennie się nie przemęczam, a czysto jest na bieżąco
Jak lekarz ostatecznie powie, że mam leżeć plackiem, wtedy pewnie będę leżeć i już rozmawiałam z moim narzeczonym, że wtedy mi pomoże, tym bardziej, że pracę ma w sumie obok domu i w każdej chwili może wrócić i wyrzucić śmieci, czy poodkurzać, więc z jego pracą mam akurat super
blubka, toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r.