X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag u mnie pkt 3 sprawdził się dwukrotnie :-)

ag194 lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee29099e12a9.jpg
    Kochane moj brzusio w 19tc

blubka, ag194, Arwi, monika_89, Kamilutek, sylwia1985, natalia1354, marie_marie22, MEGI81, Breezee, Uska, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, GoNia1979, Maniuś lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie pogorszyly umiejetnosci umyslowe;)

ag194 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Możecie leżeć dziewczyny i całe życie- na zdrowie ale głupio uzalac się nad sobą i otoczeniem jeżeli możemy sytuację zmienić-poronic można również z nogami na wyciągu do góry. Ale może to przez fakt że tak jak Sylwia ja nie potrafię nic nie robić.

Teraz z innej beczki - tak się napatrzyłam na te wasze skarpetki z h&m że wynalazlam takie małe słodkości na allegro za całe 13.99 za 2 pary z wysyłką :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/554ad5b31ae9.jpg
    Toska poprosze o link do skarpetek;)please;););)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna nie je kredy ?? :D

Arwi, Demsik, Rudzik lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita jakbys dała synowi imię po ex to można mówić o sentymentach a tak to nie ma nic do rzeczy jak mają ma imię jego dzieci ( raczej się bawić razem nie będą:-))

Monika ciągle mam na myśli tylko i wyłącznie hipohondryczne leżenie. Jak lekarz nakazuje całkowite leżenie to w życiu bym tego nie podważyla nawiązuje do tego że oszczędzać się nie znaczy 24/h leżeć. A szyjka 3 cm to nie jest krytyczny punkt w życiu by z łóżka nie wyjść bo u kilku z nas taka długość to rzecz normalna. Porównywalam się że schodami do 1 ciąży gdzie moja wydolność miała 1 cm . I owszem od 4 lekarzy słyszałam oszczędzać się i leżeć JAK NAJWIĘCEJ ale nie tylko leżeć a szanowna koleżanka i tak po schodach schodzi jak pisała żeby zjeść . Ale dobra temat burza . Qasha dość dobrze to ujęła w ostatnim poście.
    Ja was tu wszystkie lubię jakbyn was znalazłem w realu i mimo że niektórym może przeszkadzać moja szczerość to poprostu lubię pisać prawdę co czuje i to nie żeby kogoś obrazić tylko żeby wyrzucić z siebie emocje bez udawania.

MEGI81 lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ad8be4210eb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b36812cf01c6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85a663b259ed.jpg

moja poducha wreszcie jest
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba78633e7fab.jpg

blubka, sylwucha89, marie_marie22, MEGI81, Demsik, Uszczesliwiona, GoNia1979 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik to nie to samo zdjęcie co ostatnio?! Przecież ty nadal szczupła jak modelka po obiedzie :-)
    Proszę
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6632485647

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ka chce też takie skarpetki jak ty! Skąd masz?! A ta lalka aż mi z zazdrości oddech zabrała:-)

• ag194 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te skarpetki znalazłam przy okazji zakupów w super pharm, ale widzę, że są na allegro
    http://allegro.pl/skarpetki-niemowlece-soxo-50-mum-dad-0-12-m-cy-i6543943977.html

tu tańsze nawet http://allegro.pl/skarpetki-niemowlece-soxo-50-mum-dad-0-12-m-cy-i5922918342.html

lalka w auchanie, miałam identyczną kiedyś, a kosztowała zawrotne 9zł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 17:47

toska_88, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka z tą szyjką to też zależy :) Bo jak ma 3cm bo po prostu tak ma to spoko, masz rację :) Ale jeśli dnia X ma 5cm, a za 3 tyg ma 3cm to już aż tak fajnie nie jest i rozumiem takie dmuchanie na zimne.
    Każdej z nas zależy na dobru maluchów i każda robi to, co uważa za słuszne :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Demsik to nie to samo zdjęcie co ostatnio?! Przecież ty nadal szczupła jak modelka po obiedzie :-)
    Proszę
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6632485647

Ja jutro wrzucę foto z początku 20 tygodnia, ciekawe co powiesz, haha :D Ale u mnie już cosik leciutko zaczyna być widać :) No, chyba że to znowu wzdęcie... :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska ja do Twojej szczerości nic nie mam, serio ;) Tylko trochę zrozumienia należy okazać dziewczynie bo juz parę razy strachu się najdała i nie dziwi mnie dmuchanie na zimne ;)

natalia1354 lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po kolejnych dwóch pomiarach ciśnienia jestem zadowolona bo mam 120/70 więc luksja :-) oby tak dalej

sylwucha89, WreszcieMama, Demsik, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:

…w ciąży pogarszają się umiejętności umysłowe? Ciężarne najczęściej narzekają na pogorszoną pamięć, roztargnienie i problemy z koncentracją. Czasem w ciąży kobietom brakuje słów i częściej popełniają błędy ortograficzne, nawet jeśli przed ciążą nie miały z tym problemu. Za wszystko odpowiadają ciążowe hormony, które powodują zaburzenia w pracy mózgu. Na szczęście sprawność umysłowa wraca zaraz po porodzie.

Uff, ulżyło mi, że moja obecnie bardzo ograniczona sprawność umysłowa wróci po porodzie :)

A jeśli chodzi o leżenie w ciąży to jestem zdania, że jak lekarz mówi żeby bezwzględnie leżeć to trzeba leżeć, pewnie, że nigdy nie ma pewności, że to coś da ale myślę, że gdyby nie zwiększało szansy na donoszenie ciąży to by nie kazali. Ja przy problemach ze skurczami i szyjką, dostałam zalecenie oszczędzać się, dość ogólne, ale gin powiedziała, że nie wskaże mi, że to można a tego nie, muszę słuchać swojego organizmu i na bieżąco reagować, więc jak bardzo boli mnie brzuch i czuje skurczę to leże, a tak to na codzień np. gotuje obiad, zmywam naczynia, wychodzę na spokojny spacer, ale np. nie sprzątam bo przy szarpaniu się z odkurzaczem czy ciągłym schylaniu się gorzej się czuje i te obowiązki przejął mój mąż i wiem, że gdyby zaszła taka potrzeba to robił by wszystko w domu. musimy chyba mierzyć swoje siły na zamiary i to ile i co robi każda z nas w ciąży jest indywidualną sprawą i zależy od naszych dolegliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 16:20

Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Sylwucha i toska to prawie o tej samej porze poznacie płeć :-) ciekawe kogo tam wasze brzuszki kryją?

Ja mam na 17 i też mam nadzieję poznać, kto siedzi u mnie w brzuchu :)

sylwucha89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    wszystkie nieużywane ubranka mam na strychu w pudłach ale powoli je znoszę bo pakuję wszystko w worki próżniowe i jak znajdę to będę mogła ci wysłać :) tylko to body mam chyba na 74cm i rękaw jest 3/4 :)
    Ła ła ła będę beczeć, ja chcę na 56 cm ale zaraz lukne na metkę i zobaczę czy mają stronę internetową :-)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    ja ciśnienie mam kontrolowac 3x dziennie, zazwyczaj mam super, ale w poprzedniej ciąży miałam na koniec wysokie i lekarka jak się dowiedziała, że mierzę rzadko to mnie opierniczyła na maksa.

dziewcyzny kocyk bawełniany czy bambusowy?
    czym one się różnią? :)
    jak już mam dużo wydać to chciałabym porządny - ma któraś porównanie?
    Jeśli masz możliwość to bambus on wchłania pot i dziecko jest suche także bardzo polecam to samo z ręcznikami :)

Hope_ lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Blubka, wdrapałam się na strych, otworzyłam pierwsze pudło z brzegu i patrz co znalazłam na wierzchu :D
    rozm. 74 z metki ale już wiem dlaczego jeden w ogóle nie był założony a drugi to raz maksymalnie, bo jak Anastazja nosiła rozm. 68 to ten 74 był już za mały, więc to taka rozmiarówka zawyżony a i rękaw to jednak nie 3/4 a coś troszkę dłuższego niż krótki. dawaj adres na priv to ci wyślę ten nie używany w prezencie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/720b3fec5a33.jpg
    Ale jaja, że w pierwszym pudle z brzegu były :-) firma to krymar ale nie prowadzą sklepu internetowego tylko dystrybucje

toska_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    toska ja do Twojej szczerości nic nie mam, serio ;) Tylko trochę zrozumienia należy okazać dziewczynie bo juz parę razy strachu się najdała i nie dziwi mnie dmuchanie na zimne ;)

Rozumiem że większe ryzyko przynosi zrobienie obiadu nuż gmeranie w szyjce? Bo mo8m zdan8em to jest dużo bardziej ryzykowne posuniecie i za wiele nikomu nie da bo jak skraca i rozwiera się od góry to od dolu n8e wyczuje a tylko podrażnia sie szyjke i dopiero wtedy bym się zastanawiała po co ja głupia tam gmerałam.

WreszcieMama PRZEPRASZAM Jeśli przegielam

MEGI81 lubi tę wiadomość

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ