MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilutek wrote:uuu, ale przepłaciłam, 48 złociszy w mojej najbliższej aptece
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:55
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:kurde w któryś dzień znowu muszę zrobić te cholerne badania ale mi się nie chce boję się że znowu zwymiotuję na parkingu- czy Wy też dostajecie za każdym razem jakieś badania? Ja non stop już mam dość - kurde mogłaby od razu wpisać więcej badań - muszę kombinować żeby młodego zostawić żeby mnie mąż zawiózł - wkurza mnie to - z młodym jak byłam to dużo badań wypisywał na jednym i po kłopocie
no tak w sumie jak usg nie robi to choć badania wpisze i zmierzą ciśnienie hahahahahahaha bo tak to nie było by sensu iść na wizytę jak trwa ona może z 4 minuty- kurde godzinę lub więcej czekania bo niby na godziny ale i tak jest kto pierwszy ten lepszy - człowiek tyle czeka na badanie a tu 4 minuty i po sprawie - sprawdzenie szyjki , wpisanie badan i wsio
Sylwia, ja mam to samo! Co wizyta jakieś badanie JEDNO, albo morfologia albo siuśki i muszę wstawać na 7 rano i tak czekam w kolejce bo pobór jest tylko do 10, a po 8 godzinie już są takie kolejki, że wątpie, żeby wszyscy do 10 się wyrobili...
Dziewczyny, ale mam ochotę na kanapkę z MCdonald !! Normalnie nie jem fast foodów, ale tak mnie teraz wzięło, że nie mogę wytrzymać!
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
blubka wrote:Ile? Ja pierdziu to lepiej kupuj na Allegro jak toska 10 zł dolozysz i będziesz mieć dwa opakowania. Ja kupuję w aptece codziennej tam jest tanio
No tak zrobię, bo cena masakra. Chciałam wspierać lokalny biznes ale nic z tego.blubka lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Natalia nie mów mi tu o maku, bo mi mdłości wrócą
fu, pracowałam tam na studiach prawie 2 lata i jak widzę maka to czuję ten smród z kuchni
w dodatku mieszkam blisko maka i jak idę do biedronki na osiedlu to ten smród mnie prześladujenatalia1354 lubi tę wiadomość
-
Toska zostawmy to bo bez sensu się kłócić
Każda napisała swoja opinię, dochodza hormony ciążowe, nie kuśmy losu
Kamilutek może lekarz ma % z polecania pregnyjest dosc droga i ma np uboższy skład niż doppel herz mama z DHA. Pregnę trzeba brac 2 rożne tabletki (osobno pregna dha), pokrywają ponad 100% dzienniego zapotrzebowania. Ja biorę doppel które pokrywają tylko/aż 100% i są połowe tańsze a mają więcej witamin
W poprzedniej ciązy też brałam pregnę ale to przynjmniej 60zł/mc, teraz płacę niecałe 30.
poprzednio pregnę kupowałam na gemini i za zestaw zwykły plus dha płacilam jakoś właśnie koło 60zł/mc
http://www.aptekagemini.pl/pregnaplus-30-kapsulek.html
http://www.aptekagemini.pl/pregna-250-dha-30-kapsulek.html
a ja biorę te:http://www.aptekagemini.pl/doppelherz-aktiv-mama-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-60-kapsulek.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:10
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Jadłam codziennie i chudłam, także śmiejemy się z ludźmi z pracy, że żeby schudnąć trzeba w maku pozapierdzielać
schudłam około 7kg w wakacje, pracowałam po 220 h, taki pracoholik ze mnie był
za fraki Tomka i niech spełnia zachcianki, a nie
natalia1354, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
Tak poza tematem to ostatnio pokazywałam mojemu Tomkowi filmiki z porodów i jak to zobaczył to powiedział "co ja Ci "kurde" zrobiłem" delikatnie mówiąc i mało nie zemdlał haha i stwierdził, że musi to przemyśleć bo to za dużo dla niego
Wasi mężczyźni jak podchodzą do tego tematu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:11
ag194 lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
kamilutek ale suplementacja dha jest ważna dla dziecka więc warto się przemęczyć
natalia mój maż do konca nie był zdecydowany czy będzie ze mna rodził. Jak byłam na porodowce i miałam skurcze itd to siedział ze mna, powiedziałam, ze w razie czego może wyjść w każdej chwili a że skończyło się cc to w sumie los zadecydował za niego. Ważne żeby nie zmuszać faceta -
daisy123 wrote:Bardzo ciężko było zbić TSH poniżej 2, ostatnio miałam 1,8, ft3 ft4 musiałabym sprawdzić w dokumentacji. Lekarka mówiła że na początku ciąży jest bardzo duże zapotrzebowanie. Może skonsultuję tę dawkę z innym lekarzem jeszcze. Następną wizytę mam tuż po świętach może w końcu trochę mi obniży.
Odkąd jestem w ciąży moje TSH waha się w granicach 1, potem zaczęło maleć. Teraz mam 0.666
Ale ft 1,04 jej się nie podoba tak do końca i mówi, że musimy troszeczkę podwyższyć do ok 1.2
Qasha, ja też zaczynałam od Euthyroxu 25 od lutego-marca jakoś, potem w ciąży miałam już 50, a teraz mam od dzisiaj pięć dni 50 a dwa dni 75.
ZastrzeŻona, mi ostatnio ginekolog mówiła, że DHA mogę zacząć przyjmować w 3 trymestrze, bo wtedy najbardziej się rozwija ukł. nerwowy i DHA jest pomocne. A teraz jeśli jem ryby, to zastępuję sobie naturalnie to DHA, więc ja póki co nie biorę.zastrzeŻona lubi tę wiadomość
-
ja mojego męczę oglądaniem ,położnych' na youtubie
Ale mój przyzwyczajony bo ja mam tak, że jak coś przezywam to ciągle o tym gadam i on wie już wszystkoa przy porodzie ma być, co ja się będę sama męczyć, przynajmniej będę miała jak go walnąć, jak sobie już uświadomię jak to boli
A mój jest uroczy bo tak przeżywa to ze mną, robi te obiadki,
ostatnio wstaje o 3 siku, patrzę Paweł w kuchni kroi PORA
mówię do niego, Paweł co Ty robisz? a ten taki wybudzony lekko-PRZECIEŻ CHCIAŁAŚ KANAPKĘ Z POREM!
śniło mu się, że chcę kanapkę i poszedł przez sen i mi te kanapki robił hahahamonika_89, natalia1354, Kamilutek, marie_marie22, WreszcieMama, julita, MEGI81, sylwucha89, Arwi, bbee, Karissa, Breezee, Kleopatra, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, Moniqaaa, Madu1611, Rudzik, aneta.be, Maniuś lubią tę wiadomość
-
julita wrote:będziesz na pewno zadowolona z wyboru! obecnie właściwie nigdzie bez niego się nie ruszam, zajmuje mało miejsca, jest przyjemny w dotyku, chłodzi, grzeje, przepuszcza powietrze. swój kupowałam jakoś w maju i tylko taki kolor mieli w ofercie, uwielbiam go! z resztą córeczka chyba też
kupiłam też u nich mały otulacz bambusowy ale ten mały jakoś się nie sprawdził i czeka na lepsze czasy w szufladzie
Ten żółty też mi się mega podoba! W ogóle chciałam w pokoju malucha dać żółte akcenty
Ale i tak z całego zdjęcia najśliczniejsza jest Anastazja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:25
julita lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek wrote:a orientujecie się może, które suplementy są najlepsze? Bo ja skaczę po różnych, lekarz coś mówił o Pregna plus i teraz mam takie, ale mega drogie są