X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i jem ogórka kiszonego, nagle czuję takie lekkie przywalenie między spojeniem a pępkiem-no myślę sobie niemożliwe-a tu nagle mocniejszy taki kopniak pod skórą. Rany jakie to genialne nie wierzę czuję jak się rusza tam!! Takie właśnie pulsowanie momentami się pojawia i ,pływanie'
    Najpiękniejsze uczucie w moim życiu! ale się jaram
    Wiem, że to głupio zabrzmi, ale dalej nie mogę uwierzyć, że tam jest moje dziecko, a teraz jak ją czuję to łatwiej to ogarnąć :) :)

Mabelle, Spirit, WreszcieMama, toska_88, monika_89, sylwucha89, julita, Hope_, MEGI81, Karissa, Demsik, Breezee, Uska, zastrzeŻona, Moniqaaa, Uszczesliwiona, Madu1611, Maniuś, Agus26m lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka no właśnie czas przeszły - miałam :(
    ćwiczyłam z Chodakowską

blubka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:28

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Siedzę i jem ogórka kiszonego, nagle czuję takie lekkie przywalenie między spojeniem a pępkiem

Czyli ogóry i mandarynki, bo któraś z Was jadła mandarynkę i czekała na ruchy, to takie wywoływacze ruchów :) Aż muszę spróbować :)

Przeszłam dziś samą siebie - wciągnęłam całą pizzę szpinakową (niby małą) i poprawiłam wielkim pucharem lodów śmietankowych z bitą śmietaną i gorącymi malinami. Jak jadłam, to było wszystko ok, a teraz umieram z przejedzenia.

Jutro po wizycie w nagrodę za cierpliwość kupię sobie ten otulacz bambusowy w romby, boski jest!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae59d5f8e7ed.jpg
    Dzięki za polecenie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 21:13

ag194, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie zapodaję sobie luteinę dowcipnie i dlatego wyczuła, że tak łatwo wchodzi ;)

No ale muszę poczekać jeszcze tydzień i się dowiem co tam słychać.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chyba pęknę, cały dzień coś jem, jak zjem coś ostrego, to zaraz mam ochotę na słodkie, a zaraz później na kwaśne, już nie mogę ale muszę jeść, masakra :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama luteina? Więc sorry... z postów wynikało że bawisz się w doktora samobadajac się ( miękka twarda wysoka nuska) w każdym razie widzę że masz dzisiaj więcej luzu niż ja .
    Od rana mam zły dzień!!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Ktoras z Was pytala o Jodid... Ja przyjmuje od poczatku ciazy i pytalam endokrynologa jak dlugo musze brac to spojrzal sie na mnie zdziwiony i mowi ze do konca laktacji a potem zobaczymy... No coz, nie musialam tego wiedziec :P I mowie mu ze no ok pytam bo nie wiedzialam. To on do mnie ze wedlug zalecen kazda ciezarna powinna suplementacje jodem miec przez cala ciaze ze to tak jak z kwasem foliowym... Mowie mu ze chyba w praktyce tak nie jest bo przeciez nie kazdy ginekolog zleca branie jodu, glownie biora te pacjentki co wlasnie z tarczyca maja problemy... To byl bardzo zdziwiony i pytal ze ale jak to? Ze to przeciez obowiazkowe. Haha wiec takie jest stanowisko mojego lekarza. A prawda jest taka ze gdybym nie chodzila do endokrynologa to bym jodu nie brala pewnie bo moja gin zlecila mi witaminy z jodem co prawda ale od 2 trym. dopiero...

Mnie gin kazał brać jod na długo zanim zaszłam w ciążę (w fazie prekoncepcyjnej), a nie mam problemów z tarczycą; szczerze mówiąc go zlekceważyłam, bo nienawidzę przyjmować tabletek, zwłaszcza regularnie, głupia ja. Ale od pozytywnego testu biorę jak grzeczna dziewczynka.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama a ty kiedy teraz na wizytę idziesz do gin? Co ile chodzisz?

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:28

zem3o7esxha3u0v7.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jod mam w witaminach, które już przyjmowałam przed zajściem w ciąże, a DHA o którym wcześniej była mowa mam w witaminach od 2 trymesru. Ale to gin kazała mi brać te witaminy jak zaczęłam starania i później, bo ja to nie bardzo się orientuje, ktróre witaminy są zalecane.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a orientujecie się może, które suplementy są najlepsze? Bo ja skaczę po różnych, lekarz coś mówił o Pregna plus i teraz mam takie, ale mega drogie są

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Ide jutro rano :)
    Chodze na normalne wizyty co miesiac, ale teraz moj lekarz chce mnie czesciej kontrolowac i jezdze do szpitala jak ma dyzur tak co tydzien - dwa zalezy jak wypadnie.
    :)
    Mi mój każe co 2 tyg a zwolnienie na miesiąc wystawia :-) bo mówi że jest leniwy :-)

Dziewczyny jakie bierzecie witaminy w II trymestrze?

• blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    a orientujecie się może, które suplementy są najlepsze? Bo ja skaczę po różnych, lekarz coś mówił o Pregna plus i teraz mam takie, ale mega drogie są
    Ooo ja właśnie biorę te same u mnie kosztują ok 36 zł ale mam jeszcze witaminer prenatalne i jak te pierwsze mi się skończą to wybiorę te drugie i dopiero kupię następne :-)

Kamilutek lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vita-miner prenatal+DHA mam niedoczynność tarczycy i tam jest też dobra dawka jodu, konsultowałam z endokrynologiem

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poczatku biore na dzien Doppel herz Aktiv Mama ok 30 zł i do konca pewnie bede brala a na noc magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:40

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    vita-miner prenatal+DHA mam niedoczynność tarczycy i tam jest też dobra dawka jodu, konsultowałam z endokrynologiem
    O to dokładnie te same czekają u mnie w kolejce :-)

ag194 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:

Ja biorę od maja pregna plus BJ zaczęłam 3 m przed staraniem i będę je brać do końca. Na allegro 58 zł za 2 opakowa5z wysyłką place to chyba nie jest tak źle na 2 miesiące?

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Ooo ja właśnie biorę te same u mnie kosztują ok 36 zł ale mam jeszcze witaminer prenatalne i jak te pierwsze mi się skończą to wybiorę te drugie i dopiero kupię następne :-)

uuu, ale przepłaciłam, 48 złociszy w mojej najbliższej aptece :(

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde w któryś dzień znowu muszę zrobić te cholerne badania ale mi się nie chce boję się że znowu zwymiotuję na parkingu- czy Wy też dostajecie za każdym razem jakieś badania? Ja non stop już mam dość - kurde mogłaby od razu wpisać więcej badań - muszę kombinować żeby młodego zostawić żeby mnie mąż zawiózł - wkurza mnie to - z młodym jak byłam to dużo badań wypisywał na jednym i po kłopocie

no tak w sumie jak usg nie robi to choć badania wpisze i zmierzą ciśnienie hahahahahahaha bo tak to nie było by sensu iść na wizytę jak trwa ona może z 4 minuty- kurde godzinę lub więcej czekania bo niby na godziny ale i tak jest kto pierwszy ten lepszy - człowiek tyle czeka na badanie a tu 4 minuty i po sprawie - sprawdzenie szyjki , wpisanie badan i wsio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:52

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ