X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion natal 2 (wcześniej przed ciążą i w I trymetrze 1), ale też kosztuje ok. 40 zł i są dwie tabletki, jedna z witaminami a druga kapsułka z DHA

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie link do tego kocyka bambusowego w romby. Gdzie go można kupic????

natalia1354 lubi tę wiadomość

010iyx8dls33fb4m.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam brać kwas foliowy przed ciążą jakieś 3 miesiące, jak zaszłam to podwójna dawka kwasu foliowego + Prenatal Uno, od 2 trymestru biorę Prenatal Duo (to jest jakby Prenatal Classic + kwas dha), no i ciągle jedna tabletka Foliku. W tym Prenatalu jest jod, więc dodatkowo nie łykam :D No i oczywiście Euthyrox co rano i 3 x dziennie Magne B6 :) + doraźnie nospa. Troszkę tego jest :D

A do tego jabłka, bananki (ostatnio mam po nich zgage :( ), jogurciki, frytki, placki ziemniaczane, tosty, buraczki, ogórki kiszone... wszystko wsuwam :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, Jahoda, otulacz-kocyk w romby to ten: http://coodo.pl/pl/kocyki-chusty-pieluszki/57-chusta-bambusowa-geometric-xl.html

Julita zachwala:
    julita wrote:
    będziesz na pewno zadowolona z wyboru! obecnie właściwie nigdzie bez niego się nie ruszam, zajmuje mało miejsca, jest przyjemny w dotyku, chłodzi, grzeje, przepuszcza powietrze. swój kupowałam jakoś w maju i tylko taki kolor mieli w ofercie, uwielbiam go! z resztą córeczka chyba też :P kupiłam też u nich mały otulacz bambusowy ale ten mały jakoś się nie sprawdził i czeka na lepsze czasy w szufladzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 21:38

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę PREGNA Plus 2×dziennie, magnez+witaminę B6×1, Falvit×1, duphaston 3×1, euthyrox50, zastrzyk clexane ×1. Podobno niedługo zamiast duphastonu przejdę na luteinę dowcipną bo lepiej działa na szyjkę.

A dzisiaj jestem z siebie bardzo dumna. Codziennie około godziny 18 zastrzyk clexane w brzuch robi mi mój Mąż, a jak on jest na popołudnie w pracy, to jeżdżę do mamy. Dzisiaj Mąż wrócił z pracy o 17, ale na 19 jechał na służbową kolację z szefostwem z USA. I tak szybko się szykował, że zapomnieliśmy o zastrzyku. Przypomniał mi mój 8-letni Synek o godz. 21, jak już zasypiał. No i nie miałam już możliwości jechać do mamy. I wyobraźcie sobie, że zamknęłam oczy i sama sobie zrobiłam zastrzyk w brzuch :) ale jestem dumna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 21:39

Arwi, zastrzeŻona, Moniqaaa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

Qasha lubie pierwszą częśc. Co do tarczycy to mam nadzieję, że wariuje tylko w ciaży i potem wróci do siebie.
    tak to przez ciążę

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się chce pączka! Rety!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witamin biorę kwas foliowy, wapno z D3 i K, czasem magnez, od drugiego trym. biorę tran mollersa z obniżoną ilością wit.A, jutro kupię nowy, bo ten już się kończy, jakiś specjalny dla ciężarówek z wątroby dorsza. Ale ja ryb praktycznie nie jem, więc muszę brać.

Mój mąż był przy pierwszym porodzie, sam się pchał, nie musiałam go namawiać, taka dla niego oczywista oczywistość, że on jest w tym ze mną od początku do końca. Teraz też mi zapowiedział, że wchodzi na porodówkę ze mną ;) Ja tam nic nie mówię, ale wiem, że bez jego wsparcia nie dałabym sobie rady.

Zazdroszczę tej kanapki z maca... Bo ja mam taką ochotę na cokolwiek, zjadłam końcówkę chrupek orzechowych i tylko sobie smaka narobiłam :( Mąż jeszcze z pracy nie wrócił, jak będzie wracał, to nawet nic po drodze nie kupi, z resztą bez przeginania ;)nie umrę... chyba (?)

Sylwia, ja też mam co wizytę badania, tylko ja przed morfologią normalnie jem, bo tego nie trzeba na czczo :) na czczo tylko glukozę z krwi i obciążeniową ;) i jak jakieś witaminy się bada itd.

Moje dziecko mi stracha dziś narobiło, huk tylko usłyszałam, poleciałam do łazienki, a tam rączką zakrwawiona i w pełno szkła w wannie... Stała tam butla duża szklana mąż chciał ją umyć i zostawił do namoczenia. Nie wiem jakim cudem Hania ją zbiła, mówi że przypadkiem dotknęła... Na szczęście rączką tylko troszkę skaleczona, żadnego szkła w ranie. Ale się wystraszyła... :(

natalia1354 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    a orientujecie się może, które suplementy są najlepsze? Bo ja skaczę po różnych, lekarz coś mówił o Pregna plus i teraz mam takie, ale mega drogie są
    Ja tez biore pregna plus.u mnie 30zl opakowanie

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Demsik to nie to samo zdjęcie co ostatnio?! Przecież ty nadal szczupła jak modelka po obiedzie :-)
    Proszę
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6632485647
    Ranny brzuszek zawsze mniejszy,wieczorem większy;)pytalam dzis meza co chce ode mnie na 40-no wiec powiedzial ze marzy tylko o tym bym urodzila mu sliczna zdrowa coreczke;)tozczulil mnie;)
    Dziękuję za link;)

Arwi, toska_88, ag194 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:29

Uszczesliwiona, Breezee, Kamilutek, Karissa lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi brawo :) ja robiłam sobie sama po cięciu ale tylko 10 dni

bbee o matko, dobrze, że nic sie nie stało

ja własnie skonczylam robić tutu dla Paulinki na roczek. Musi dojśc jeszcze parę ozdób i jesteśmy gotowi na imprezę :)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, no. Nie macie co robic tylko pisać 10 stron?! ;)
    U mnie masakra dzień. Praca, 5 godz u szefowej, potem szybko do sali bo organizowaliśmy Mikołajki. Ustawianie stołów, krojenie ciast, balony a potem 40 dzieci! I Mikołaj. Wróciłam ok 20 z moją dwójką, wsadzilam ich do wanny więc dopiero ok 21 poszli spać. Teraz czytam was w wannie Ale muszę wychodzić bo zasne.
    Trzymam kciuki za wizyty :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Uska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo mnie caly dzien i tyle stron do przeczytania:-)

Ja biore tardyferon, pharmaton matruelle (w pierwszej ciazy tez to bralam) i magnez. Foliku juz nie biore od 12 tyg bo zelazo ma w sobie kwas foliowy:-)

U mnie ruchow dalej brak... Juz 4 dzien... Cos mnie tam niby dzisiaj mizialo ale bardzo delikatnie i sporadycznie, wcześniej te ruchy byly mocniejsze.

Kciuki zacisniete dla wizytujacych jutro:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo wizyt jutro :) Tośka i Kamilutek mniej więcej o tej samej porze dowiemy się kogo nosimy pod sercem :)

Ja biorę Femibion 2 tak jak w poprzedniej ciąży.

No i muszę się pochwalić że coraz wyraźniej czuję malucha ;) dzisiaj dostam kilka leciutkich kopniaków!!

WreszcieMama, Kamilutek, toska_88, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope najlepsze kocyki wg mnie:
    Elodie details (na stronie empiku chyba najlepsze ceny)
    Colorstories tkane
    I effi ;)

No zamowilam dzis lozeczko i materac Leonowi, wozek dla Borysa tez, odbior jakos q styczniu wiec najqazniejszw zakupy z glowy ;)

Trzymam kciuki za wizyty ;**

Hope pamietaj jakbyscie leczyli sie w czmp tp dawaj znac jak bedziesz czegos potrzebowac ;*

Hope_, Breezee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i zapomnialam o kocykach z bolo.pl :D bambusowe sa cudowne !

Breezee lubi tę wiadomość

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a jakie łóżeczko ostatecznie zamówiłaś Leonowi? Kiedyś podsyłałaś linka, ale chciałam dopytać, czy w końcu wzięłaś to czy jakieś inne?

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki. Po 3 miesiacach wrocilam do swiata zywych :-). Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie spowrotem. Mialam kryzys zyciowy, z mezem i z ciaza. Odcielam sie od tego wszystkiego, skupilam sie na rodzinie.
    Widze, ze wiele chlopcow bedzie na majowkach. Licze ze niedlugo zasile grono rozowe ;-)

GoNia1979, Kamilutek, toska_88, Uszczesliwiona, monika_89, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• messy99 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 06:12

blubka, toska_88 lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ