MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaczęłam brać kwas foliowy przed ciążą jakieś 3 miesiące, jak zaszłam to podwójna dawka kwasu foliowego + Prenatal Uno, od 2 trymestru biorę Prenatal Duo (to jest jakby Prenatal Classic + kwas dha), no i ciągle jedna tabletka Foliku. W tym Prenatalu jest jod, więc dodatkowo nie łykam
No i oczywiście Euthyrox co rano i 3 x dziennie Magne B6
+ doraźnie nospa. Troszkę tego jest
A do tego jabłka, bananki (ostatnio mam po nich zgage), jogurciki, frytki, placki ziemniaczane, tosty, buraczki, ogórki kiszone... wszystko wsuwam
-
Hope, Jahoda, otulacz-kocyk w romby to ten: http://coodo.pl/pl/kocyki-chusty-pieluszki/57-chusta-bambusowa-geometric-xl.html
Julita zachwala:
julita wrote:będziesz na pewno zadowolona z wyboru! obecnie właściwie nigdzie bez niego się nie ruszam, zajmuje mało miejsca, jest przyjemny w dotyku, chłodzi, grzeje, przepuszcza powietrze. swój kupowałam jakoś w maju i tylko taki kolor mieli w ofercie, uwielbiam go! z resztą córeczka chyba teżkupiłam też u nich mały otulacz bambusowy ale ten mały jakoś się nie sprawdził i czeka na lepsze czasy w szufladzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 21:38
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ja biorę PREGNA Plus 2×dziennie, magnez+witaminę B6×1, Falvit×1, duphaston 3×1, euthyrox50, zastrzyk clexane ×1. Podobno niedługo zamiast duphastonu przejdę na luteinę dowcipną bo lepiej działa na szyjkę.
A dzisiaj jestem z siebie bardzo dumna. Codziennie około godziny 18 zastrzyk clexane w brzuch robi mi mój Mąż, a jak on jest na popołudnie w pracy, to jeżdżę do mamy. Dzisiaj Mąż wrócił z pracy o 17, ale na 19 jechał na służbową kolację z szefostwem z USA. I tak szybko się szykował, że zapomnieliśmy o zastrzyku. Przypomniał mi mój 8-letni Synek o godz. 21, jak już zasypiał. No i nie miałam już możliwości jechać do mamy. I wyobraźcie sobie, że zamknęłam oczy i sama sobie zrobiłam zastrzyk w brzuchale jestem dumna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 21:39
Arwi, zastrzeŻona, Moniqaaa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:
Qasha lubie pierwszą częśc. Co do tarczycy to mam nadzieję, że wariuje tylko w ciaży i potem wróci do siebie.
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Z witamin biorę kwas foliowy, wapno z D3 i K, czasem magnez, od drugiego trym. biorę tran mollersa z obniżoną ilością wit.A, jutro kupię nowy, bo ten już się kończy, jakiś specjalny dla ciężarówek z wątroby dorsza. Ale ja ryb praktycznie nie jem, więc muszę brać.
Mój mąż był przy pierwszym porodzie, sam się pchał, nie musiałam go namawiać, taka dla niego oczywista oczywistość, że on jest w tym ze mną od początku do końca. Teraz też mi zapowiedział, że wchodzi na porodówkę ze mnąJa tam nic nie mówię, ale wiem, że bez jego wsparcia nie dałabym sobie rady.
Zazdroszczę tej kanapki z maca... Bo ja mam taką ochotę na cokolwiek, zjadłam końcówkę chrupek orzechowych i tylko sobie smaka narobiłamMąż jeszcze z pracy nie wrócił, jak będzie wracał, to nawet nic po drodze nie kupi, z resztą bez przeginania ;)nie umrę... chyba (?)
Sylwia, ja też mam co wizytę badania, tylko ja przed morfologią normalnie jem, bo tego nie trzeba na czczona czczo tylko glukozę z krwi i obciążeniową
i jak jakieś witaminy się bada itd.
Moje dziecko mi stracha dziś narobiło, huk tylko usłyszałam, poleciałam do łazienki, a tam rączką zakrwawiona i w pełno szkła w wannie... Stała tam butla duża szklana mąż chciał ją umyć i zostawił do namoczenia. Nie wiem jakim cudem Hania ją zbiła, mówi że przypadkiem dotknęła... Na szczęście rączką tylko troszkę skaleczona, żadnego szkła w ranie. Ale się wystraszyła...natalia1354 lubi tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:a orientujecie się może, które suplementy są najlepsze? Bo ja skaczę po różnych, lekarz coś mówił o Pregna plus i teraz mam takie, ale mega drogie sąDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
toska_88 wrote:Demsik to nie to samo zdjęcie co ostatnio?! Przecież ty nadal szczupła jak modelka po obiedzie
Proszę
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6632485647
Dziękuję za link;)Arwi, toska_88, ag194 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Nie, no. Nie macie co robic tylko pisać 10 stron?!
U mnie masakra dzień. Praca, 5 godz u szefowej, potem szybko do sali bo organizowaliśmy Mikołajki. Ustawianie stołów, krojenie ciast, balony a potem 40 dzieci! I Mikołaj. Wróciłam ok 20 z moją dwójką, wsadzilam ich do wanny więc dopiero ok 21 poszli spać. Teraz czytam was w wannie Ale muszę wychodzić bo zasne.
Trzymam kciuki za wizyty -
Nie bylo mnie caly dzien i tyle stron do przeczytania:-)
Ja biore tardyferon, pharmaton matruelle (w pierwszej ciazy tez to bralam) i magnez. Foliku juz nie biore od 12 tyg bo zelazo ma w sobie kwas foliowy:-)
U mnie ruchow dalej brak... Juz 4 dzien... Cos mnie tam niby dzisiaj mizialo ale bardzo delikatnie i sporadycznie, wcześniej te ruchy byly mocniejsze.
Kciuki zacisniete dla wizytujacych jutro:-) -
Sporo wizyt jutro
Tośka i Kamilutek mniej więcej o tej samej porze dowiemy się kogo nosimy pod sercem
Ja biorę Femibion 2 tak jak w poprzedniej ciąży.
No i muszę się pochwalić że coraz wyraźniej czuję maluchadzisiaj dostam kilka leciutkich kopniaków!!
WreszcieMama, Kamilutek, toska_88, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHope najlepsze kocyki wg mnie:
Elodie details (na stronie empiku chyba najlepsze ceny)
Colorstories tkane
I effi
No zamowilam dzis lozeczko i materac Leonowi, wozek dla Borysa tez, odbior jakos q styczniu wiec najqazniejszw zakupy z glowy
Trzymam kciuki za wizyty ;**
Hope pamietaj jakbyscie leczyli sie w czmp tp dawaj znac jak bedziesz czegos potrzebowac ;*Hope_, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam kobitki. Po 3 miesiacach wrocilam do swiata zywych
. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie spowrotem. Mialam kryzys zyciowy, z mezem i z ciaza. Odcielam sie od tego wszystkiego, skupilam sie na rodzinie.
Widze, ze wiele chlopcow bedzie na majowkach. Licze ze niedlugo zasile grono rozoweGoNia1979, Kamilutek, toska_88, Uszczesliwiona, monika_89, sylwucha89 lubią tę wiadomość