MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Brezee wg ciezko wyczuc moja bratanica bardzo szybko rosła a może bardziej to dlatego ze ma długie girki po cioci GoNi
..
Każde dziecko rozwija sie inaczej tzn rośnie..ale możesz spróbować zakupić rozmiar na pół roku zycia dzieciaczka w zwyżBreezee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny. Znalazłam na smyku fajna zimowa kurteczkę. Chyba wezmę 74. Dziecko raczej nie będzie drobne, bo M mimo ze szczupły zawsze był taki ubity. Ja tez z tych o grubszej kości.
GoNia1979 lubi tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Cześć MAmusie
Ostatnio jak nie mogłam zasnąć, było to ok godz. 4-5 to weszłam na allegro i stweirdziłam, że muszę sobie kupić poduszkę ciążową. I wczoraj przyszła:D:D Oczywiście dokupiłam więcej rzeczy: butelkę, czapeczkę, łapki niedrapki, wkładki laktacyjne, pieluszki itp. Jak zrobię zdjęcia, to wrzucę.
I dziś spałam na mojej nowej podusi mmmmOd razu mam humor lepszy
Nie ma to jak zakupy!
Qasha, zazdorszczę brzuszka - chcę taki po ciążyGoNia1979, ag194, toska_88, bbee, monika_89, sylwucha89, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Zajrzałam do naszego excela wyprawkowego i znowu mam milion pytań do i nic nie wiem.
Są na liście ochraniacze na szczebelki, kołderka i poduszka, a tymczasem wczoraj przekopywałam się przez zalecenia różnych towarzystw neonatologicznych i pediatrycznych odnośnie warunków spania dzieciaków i często pojawiały się takie, że dziecko powinno:
- spać w śpiworku, bo kołderkę może zarzucić na twarz i uniemożliwić oddychanie, do tego śpiworek nie ma rękawów, co umożliwia wentylację klatki piersiowej, a jeśli temp. w pokoju jest 18-20 stopni, to ubrany w piżamkę i śpiworek nie zmarznie,
- spać bez poduszki, bo każda, nawet najbardziej płaska, utrudnia oddychanie przez takie ułożenie główki, że zmniejsza się średnica dróg oddechowych (chyba tchawicy),
- spać bez ochraniaczy na szczebelki, bo utrudniają wymianę powietrza i sprzyjają gromadzeniu się dwutlenku węgla, a to nie sprzyja dobrej wentylacji. Z tego samego powodu nie są rekomendowane głębokie kołyski,
- spać na twardym ("firm") materacyku, nie mieć żadnych poduszek, pluszaków i innych mobilnych materiałowych rzeczy w łóżeczku.
Ponoć stosowanie się do tych zasad znacznie zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej.rybka33 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Witam mamusie
Wizytujące mamy, dajcie znać jak tam dziś po wizytach! Breezee, moim zdaniem powinnaś zamówić sukieneczki, zawsze możesz zwrócić jak mówisz, a poza tym 80% to już na pewno córa!Później możesz tylko żałować. Qasha, piękny brzuszek, ja też swój wstawię, ale ja to mam ogromny :o
Mnie dziś dziwnie brzuch boli, nie wiem czemuWizyta dopiero za DWA TYGODNIE..
Breezee lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Kamilutek napewno dziecko musi spać bez poduszki, ze względu na syndrom nagłej śmierci łóżeczkowej.
Z resztą również się zgodzę, chociaż nie wiem jak jest z ochraniaczami
Witam się w 19 tygUszczesliwiona, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dzien doberek - ja dzisiaj mam ochote na zapiekanki i bede robila
zaraz ide ubieram choinke z mlodym moze sie uspokoi troszeczke
Moj maly tez juz chce ubierac choinke, ale mam ja w piwnicy gdzies na samym tyle a po remoncie cala piwnica zawalona:-) nawet nie wiem gdzie bombki i lancuchy mam;-)