X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, dziewczyny!:) Chciałam sie pochwalić, ze dzis, ponad wszelka wątpliwość, moj Kochany Tomaszek kopie mamę! I to tak, ze nie dość, ze to czułam wyraźnie kilka razy pod rząd, to jeszcze widziałam jak skóra sie unosi nas spojenie!:) Podsluchalam detektorem i dokładnie było go tam słychać <3 Aż sie wzruszyłam :):):)

GoNia1979, Arwi, Kamilutek, Hope_, Uska, natalia1354, Moniqaaa, bbee, toska_88, Breezee, Rudzik, sylwucha89, ag194, marie_marie22, MEGI81, sylwia1985, mon!ta^, rybka33, Maniuś, Uszczesliwiona, Agus26m lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    marie_marie22..proszę priv
    hej, niedawno zobaczyłam zaproszenie, napisałam do Ciebie już wiadomość :)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:18

toska_88, Breezee, Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    I dziś spałam na mojej nowej podusi mmmm <3 :) Od razu mam humor lepszy :D Nie ma to jak zakupy! :):)
    <3
    Duzo wygodniej się spało? Zakupiłam ubranka raczej większe. 62 to na lato cienkie. Na jesień i zimę 68 i 74, zależnie od grubości materiału. Miałam w koszyku spódniczkę na której najbardziej mi zależało i ktoś z koszyka mi ukradł - nie wiedziałam, ze tak można edit. Wydalam 450zl, zaoszczędziłam 350 :-)Mala kopie jak co rano :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:07

natalia1354, toska_88 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się przeprowadziłam we wrześniu. Wcześniej wynajmowaliśmy, a teraz mamy swój domek i właśnie sobie pomyślałam, że my nie mamy choinki, ani żadnych ozdób, kompletnie nic :o Nie wiem czy ryzykować z dużą choinką i kupować wszystko teraz czy kupić małą bo w tym miesiącu mamy sporo wydatków. Jak myślicie?

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee, z tą kradzieżą to mnie zszokowałaś :o nie wiedziałam, że ludzie są do tego zdolni!

gann3e3kxjypooay.png

Breezee lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Dziewczyny, a w sezonie jesien-zima nasze dzieciaczki będą nosić rozmiar 68 czy 74?
    moja z kwietnia zimą nosiła raczej 68 ;) ale rozmiarówki są trochę nierówne, ciężko się sugerować za bardzo rozmiarami...

Kamilutek, pościel faktycznie w łóżeczku jest niepotrzebna, moja mała na początku spała w różku póki nie wyrosła. Jak zrobi się chłodniej przerzucimy się na śpiworek, chociaż przy starszej córce nie miałam i trochę żałuję. Ochraniacze są niepotrzebne przy spokojnym dziecku, moje by się całe poobijało bardzo szybko.

A ja się dzisiaj witam w 19 tygodniu! :) Już we wtorek połówkowe! nareszcie!
    Dzisiaj byłam na badaniu krwi, fajną mam tą przychodnię, przyszłam na 8.00 i tak byłam pierwsza ;)

toska_88, Breezee, Kamilutek, ag194, marie_marie22, MEGI81, Arwi, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Zajrzałam do naszego excela wyprawkowego i znowu mam milion pytań do i nic nie wiem.

Są na liście ochraniacze na szczebelki, kołderka i poduszka, a tymczasem wczoraj przekopywałam się przez zalecenia różnych towarzystw neonatologicznych i pediatrycznych odnośnie warunków spania dzieciaków i często pojawiały się takie, że dziecko powinno:
    - spać w śpiworku, bo kołderkę może zarzucić na twarz i uniemożliwić oddychanie, do tego śpiworek nie ma rękawów, co umożliwia wentylację klatki piersiowej, a jeśli temp. w pokoju jest 18-20 stopni, to ubrany w piżamkę i śpiworek nie zmarznie,
    - spać bez poduszki, bo każda, nawet najbardziej płaska, utrudnia oddychanie przez takie ułożenie główki, że zmniejsza się średnica dróg oddechowych (chyba tchawicy),
    - spać bez ochraniaczy na szczebelki, bo utrudniają wymianę powietrza i sprzyjają gromadzeniu się dwutlenku węgla, a to nie sprzyja dobrej wentylacji. Z tego samego powodu nie są rekomendowane głębokie kołyski,
    - spać na twardym ("firm") materacyku, nie mieć żadnych poduszek, pluszaków i innych mobilnych materiałowych rzeczy w łóżeczku.

Ponoć stosowanie się do tych zasad znacznie zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej.
    Nad ochraniaczami zastanawiam się. Co do reszty to planuje śpiworek, bez żadnych poduszek. Mniej więcej trzymam się tych zasad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:19

Kamilutek lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama jak wizyta. Bo ja nadal kciuki trzy mama aż mnie ręce bolą

marie_marie22 lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Breezee zakupy przez internet robiła i o koszyk internetowy chodzi:-)
    Breezee tak na allegro też tak jest nie liczy się że masz w koszyku jak ktoś da kup teraz to tobie znika ale u tak konkret zakupy poszły :-)

U nas dziecko spało pod kolderka choć to za dużo p9wiedzuane bo on nie chciał być przykryty od początku. Już w szpitalu się darl jak go opatulaly leżał grzecznie w samym pajacu i do dziś nie chce się przykrywac a zaś dziewczyny z sali syn żeby były spokojny musiała go opatulac jak mumie nawet ręce zawijac. Nie przewidzi człowiek. Poduszkę mial praktycznie płaska. A przytulanke jedna tylko BJ uważam że to zbieracze kurzu. Co do ochraniaczy się nie wypowiem bo my turystyczne mamy

Breezee, natalia1354, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Natalia Breezee zakupy przez internet robiła i o koszyk internetowy chodzi:-)
    Breezee tak na allegro też tak jest nie liczy się że masz w koszyku jak ktoś da kup teraz to tobie znika ale u tak konkret zakupy poszły :-)
    Hehe, a myślałam ze Natalia zażartowała. Teraz dopiero zorientowałam się i ze śmiechu mam lży w oczach. Ale dziecko będzie szczęśliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:23

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, ale dostałam ataku śmiechu. Co czytam odpowiedz Toski, to nie mogę przestać się śmiać:-)

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, dzięki dziewczyny!
    Czyli na razie - zostaję bez pościeli, poduszki, ochraniaczy, a czy będą potrzebne, to zobaczy się w praniu. Choć te kolory i wzory kuszą!
    Super, że rodzimy w maju, bo praktycznie od razu będzie ciepełko i dziecia nie trzeba będzie piernatami obkładać, żeby nie marzł :)

WreszcieMama, jak tylko znajdziesz chwilę, to opowiadaj, jak tam wizyta!

Ja sobie już koszyki w empiku, bolo i coodo wypełniłam towarem (kocyki, kojec, otulacz), i jak tylko wrócę wieczorem od gina, kupię wszystko i się spłuczę :)
    Raz się żyje, najwyżej do końca miesiąca rzadziej będziemy jeść steki, na zdrowie nam wyjdzie.

Breezee, toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha, no tak ja wiem sprawdzałam czujność hahahaha

gann3e3kxjypooay.png

toska_88, Breezee lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam taką pościel i ochraniacze:

http://terefere.sklep.pl/14el/17.jpg - chyba, że będzie chłopczyk to inny kolor poduszek niebiesko-zielone.

a co do łóżeczka to kupiłam takie:

https://www.dwaniedzwiadki.pl/pl_PL/p/Lozeczko-dzieciece-DOMINIK-z-szuflada-12060cm-bialy-kryjacy/196

gann3e3kxjypooay.png

Breezee lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem. Ja dalej walczę z młodą, doszła podwyższona temperatura :( mam nadzieję, że to od zęba bo3 tyg temu skończyla kolejny już antybotyk

Wariatka czasem mąż wkurza, nic nie poradzisz, trzeba przeczekać a córeczki ejszcze się posypią

maniuś jak tam po wizycie u diablo?

misia ja Ci powiem czego sie nauczulamw pierwszej cukrzycowej ciąży - nie dręcz się cukrzycą bo to Ci nic nie da. Jeszcze parę lat temu norma była do 140 po posiłku, sporadyczne przekorczenia też są dozwolone. Pilnujesz sie trzymasz dietę a jak czasem odpuscisz i zgrzeszysz to nie będzie konca świata a u Ciebie będze +100 do lepszego samopoczucia. stres podnosi poziom cukru we krwi, po co Ci to? Dzidzia bęzie zdrowa. Zobacz moja Paula miała niecale 3200g przy porodzie a tak starszą dużymi dzieciakami

breezee kupuj, najwyżej sprzedasz ale 80% to dużo. co do sezony zumowego ciężko przewidzieć. Moja corka jest ze sycznia a dopiero wskoczyła w rozmiar 74 (gdzie niektóre stycziowe dzieciaki noszą np 86 ;))

toska zdrówka, oby szybko przeszło

kamilutek kocy nigdy dość ;) Co do wyprawki to Paula nigdy nie spała w śpiworku u nie lubiła bo ją krępował. Na początku spała w rożku, potem pod kołderką/kocykiem i fakt na począrek lepiej płasko ale jak kupujesz kołderkę to w zestawie z poduszką. ochtaniacze - zdania sa podzielone, noworodek nie potrzebuje ale np 6mc dzieciak skacze i się obija. Kupujesz pościel w zestawie to mozna kupić taki sam jak pościel

Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    noworodek nie potrzebuje ale np 6mc dzieciak skacze i się obija. Kupujesz pościel w zestawie to mozna kupić taki sam jak pościel
    moja parotygodniowa kropeczka już mi szalała w łóżeczku ;) a ja mając 2 tyg wywierzgałam się ze środka dużego łóżka rodziców na podłogę ;)
    trudno przewidzieć jakie dziecko będzie ruchliwe i szalone ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monika powiem szczerze że im bliżej 18 tym mi lepiej ha ha. Ale jak kichne jeszcze kilka razy to mi brzuch rozerwie. MAlemu też od dziś podaje antybiotyk bo z dnia na dzień szczeka coraz bardziej tym suchym kaszlem. Dziś w końcu jakieś dobre nowiny . Rano napisali że wysłali mi drzwi a więc w końcu wezmą się za robotę bo wszędzie mam tynk.musze się chyba ewakuować z małym na czas remontu na swoje mieszkanie żeby te choroby się nie ciągły do wiosny .współczuję wam dziewczyny z tymi zębami bo ja doskonale wiem co to znaczy bolesne zabkowanie u nas było strasznie gorączki biegunki i katar przy zębach szły zawsze po 3-4 naraz i 2 razy trafiliśmy do szpitala z wycienczenoa przy tych zębach. A 5 wyszły 4 naraz dopiero w te wakacje. Nocki były oczywiście zarywane ale w dzień lepiej bo już się czymś zajął. Cierpliwości życzę. I polecam płyn dentoSept A za śmieszne 5-6 zł a jak się posmaruje dziąsła to znieczulenie nieziemskie nam pomaga do dziś nawet na ból zęba. Bez recepty w aptekach.

Kamilutek dobry post dobrze zrobi przed świętami- rzucicie się na mięso w święta jak za czasów PRL-U:-)

Breezee śmiech na zdrowie wychodzi więc nigdy za wiele

JA CZUJĘ ŻE SIĘ SKOŃCZY CÓRECZKA NA USG TEN POZYTYWNY DZIEN. Nadzieja do ostatniej chwili:-) zyrcia chyba dopiero teraz wiem co czulas..

Kamilutek, bbee, Breezee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej że trzeba znowu brać maszynkę w rękę i na oślep Grażynke odpicowac bo lekarz już zapowiedział że musi mnie poznać od środka:-)

Wy też macie aż tak nabrzmialy biust? U mnie to już przesada ... jakby miały peknac zaraz. Jak w 5 miesiącu wychodzą rozstępy to co będzie w 9? Ale jużytkownik pełne D jak nic... a przed ciąża B. Niewiem jak jeszcze mleko dojdzie to chyba będę kolanem cycki odbijać w trakcie chodzenia ( kurwa nie mogę kolanem bo chore:-))

aneta.be, marie_marie22, Rudzik, MEGI81, sylwucha89, Moniqaaa, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, ja mam tak wielkie, że podczas przytulanek od tyłu prawie wybijam sobie nimi zęby :P
    Chłop zachwycony, jak mniej. Normalnie mam duże C małe D, a teraz to chyba już F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:26

toska_88, MEGI81, Kleopatra, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ