MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry, dziewczyny!
Chciałam sie pochwalić, ze dzis, ponad wszelka wątpliwość, moj Kochany Tomaszek kopie mamę! I to tak, ze nie dość, ze to czułam wyraźnie kilka razy pod rząd, to jeszcze widziałam jak skóra sie unosi nas spojenie!
Podsluchalam detektorem i dokładnie było go tam słychać
Aż sie wzruszyłam
GoNia1979, Arwi, Kamilutek, Hope_, Uska, natalia1354, Moniqaaa, bbee, toska_88, Breezee, Rudzik, sylwucha89, ag194, marie_marie22, MEGI81, sylwia1985, mon!ta^, rybka33, Maniuś, Uszczesliwiona, Agus26m lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
marie_marie22 wrote:I dziś spałam na mojej nowej podusi mmmm
Od razu mam humor lepszy
Nie ma to jak zakupy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:07
natalia1354, toska_88 lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Dziewczyny, ja się przeprowadziłam we wrześniu. Wcześniej wynajmowaliśmy, a teraz mamy swój domek i właśnie sobie pomyślałam, że my nie mamy choinki, ani żadnych ozdób, kompletnie nic :o Nie wiem czy ryzykować z dużą choinką i kupować wszystko teraz czy kupić małą bo w tym miesiącu mamy sporo wydatków. Jak myślicie?
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Breezee wrote:Dziewczyny, a w sezonie jesien-zima nasze dzieciaczki będą nosić rozmiar 68 czy 74?
ale rozmiarówki są trochę nierówne, ciężko się sugerować za bardzo rozmiarami...
Kamilutek, pościel faktycznie w łóżeczku jest niepotrzebna, moja mała na początku spała w różku póki nie wyrosła. Jak zrobi się chłodniej przerzucimy się na śpiworek, chociaż przy starszej córce nie miałam i trochę żałuję. Ochraniacze są niepotrzebne przy spokojnym dziecku, moje by się całe poobijało bardzo szybko.
A ja się dzisiaj witam w 19 tygodniu!Już we wtorek połówkowe! nareszcie!
Dzisiaj byłam na badaniu krwi, fajną mam tą przychodnię, przyszłam na 8.00 i tak byłam pierwszatoska_88, Breezee, Kamilutek, ag194, marie_marie22, MEGI81, Arwi, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:Zajrzałam do naszego excela wyprawkowego i znowu mam milion pytań do i nic nie wiem.
Są na liście ochraniacze na szczebelki, kołderka i poduszka, a tymczasem wczoraj przekopywałam się przez zalecenia różnych towarzystw neonatologicznych i pediatrycznych odnośnie warunków spania dzieciaków i często pojawiały się takie, że dziecko powinno:
- spać w śpiworku, bo kołderkę może zarzucić na twarz i uniemożliwić oddychanie, do tego śpiworek nie ma rękawów, co umożliwia wentylację klatki piersiowej, a jeśli temp. w pokoju jest 18-20 stopni, to ubrany w piżamkę i śpiworek nie zmarznie,
- spać bez poduszki, bo każda, nawet najbardziej płaska, utrudnia oddychanie przez takie ułożenie główki, że zmniejsza się średnica dróg oddechowych (chyba tchawicy),
- spać bez ochraniaczy na szczebelki, bo utrudniają wymianę powietrza i sprzyjają gromadzeniu się dwutlenku węgla, a to nie sprzyja dobrej wentylacji. Z tego samego powodu nie są rekomendowane głębokie kołyski,
- spać na twardym ("firm") materacyku, nie mieć żadnych poduszek, pluszaków i innych mobilnych materiałowych rzeczy w łóżeczku.
Ponoć stosowanie się do tych zasad znacznie zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:19
Kamilutek lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyNatalia Breezee zakupy przez internet robiła i o koszyk internetowy chodzi:-)
Breezee tak na allegro też tak jest nie liczy się że masz w koszyku jak ktoś da kup teraz to tobie znika ale u tak konkret zakupy poszły
U nas dziecko spało pod kolderka choć to za dużo p9wiedzuane bo on nie chciał być przykryty od początku. Już w szpitalu się darl jak go opatulaly leżał grzecznie w samym pajacu i do dziś nie chce się przykrywac a zaś dziewczyny z sali syn żeby były spokojny musiała go opatulac jak mumie nawet ręce zawijac. Nie przewidzi człowiek. Poduszkę mial praktycznie płaska. A przytulanke jedna tylko BJ uważam że to zbieracze kurzu. Co do ochraniaczy się nie wypowiem bo my turystyczne mamyBreezee, natalia1354, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Natalia Breezee zakupy przez internet robiła i o koszyk internetowy chodzi:-)
Breezee tak na allegro też tak jest nie liczy się że masz w koszyku jak ktoś da kup teraz to tobie znika ale u tak konkret zakupy poszły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 12:23
Sorry, ale dostałam ataku śmiechu. Co czytam odpowiedz Toski, to nie mogę przestać się śmiać
No to super, dzięki dziewczyny!
Czyli na razie - zostaję bez pościeli, poduszki, ochraniaczy, a czy będą potrzebne, to zobaczy się w praniu. Choć te kolory i wzory kuszą!
Super, że rodzimy w maju, bo praktycznie od razu będzie ciepełko i dziecia nie trzeba będzie piernatami obkładać, żeby nie marzł
WreszcieMama, jak tylko znajdziesz chwilę, to opowiadaj, jak tam wizyta!
Ja sobie już koszyki w empiku, bolo i coodo wypełniłam towarem (kocyki, kojec, otulacz), i jak tylko wrócę wieczorem od gina, kupię wszystko i się spłuczę
Raz się żyje, najwyżej do końca miesiąca rzadziej będziemy jeść steki, na zdrowie nam wyjdzie.Breezee, toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ja chciałam taką pościel i ochraniacze:
http://terefere.sklep.pl/14el/17.jpg - chyba, że będzie chłopczyk to inny kolor poduszek niebiesko-zielone.
a co do łóżeczka to kupiłam takie:
https://www.dwaniedzwiadki.pl/pl_PL/p/Lozeczko-dzieciece-DOMINIK-z-szuflada-12060cm-bialy-kryjacy/196
Breezee lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Cześć i czołem. Ja dalej walczę z młodą, doszła podwyższona temperatura
mam nadzieję, że to od zęba bo3 tyg temu skończyla kolejny już antybotyk
Wariatka czasem mąż wkurza, nic nie poradzisz, trzeba przeczekać a córeczki ejszcze się posypią
maniuś jak tam po wizycie u diablo?
misia ja Ci powiem czego sie nauczulamw pierwszej cukrzycowej ciąży - nie dręcz się cukrzycą bo to Ci nic nie da. Jeszcze parę lat temu norma była do 140 po posiłku, sporadyczne przekorczenia też są dozwolone. Pilnujesz sie trzymasz dietę a jak czasem odpuscisz i zgrzeszysz to nie będzie konca świata a u Ciebie będze +100 do lepszego samopoczucia. stres podnosi poziom cukru we krwi, po co Ci to? Dzidzia bęzie zdrowa. Zobacz moja Paula miała niecale 3200g przy porodzie a tak starszą dużymi dzieciakami
breezee kupuj, najwyżej sprzedasz ale 80% to dużo. co do sezony zumowego ciężko przewidzieć. Moja corka jest ze sycznia a dopiero wskoczyła w rozmiar 74 (gdzie niektóre stycziowe dzieciaki noszą np 86)
toska zdrówka, oby szybko przeszło
kamilutek kocy nigdy dośćCo do wyprawki to Paula nigdy nie spała w śpiworku u nie lubiła bo ją krępował. Na początku spała w rożku, potem pod kołderką/kocykiem i fakt na począrek lepiej płasko ale jak kupujesz kołderkę to w zestawie z poduszką. ochtaniacze - zdania sa podzielone, noworodek nie potrzebuje ale np 6mc dzieciak skacze i się obija. Kupujesz pościel w zestawie to mozna kupić taki sam jak pościel
Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość
-
monika_89 wrote:noworodek nie potrzebuje ale np 6mc dzieciak skacze i się obija. Kupujesz pościel w zestawie to mozna kupić taki sam jak pościel
a ja mając 2 tyg wywierzgałam się ze środka dużego łóżka rodziców na podłogę
trudno przewidzieć jakie dziecko będzie ruchliwe i szalone -
nick nieaktualnyDzięki Monika powiem szczerze że im bliżej 18 tym mi lepiej ha ha. Ale jak kichne jeszcze kilka razy to mi brzuch rozerwie. MAlemu też od dziś podaje antybiotyk bo z dnia na dzień szczeka coraz bardziej tym suchym kaszlem. Dziś w końcu jakieś dobre nowiny . Rano napisali że wysłali mi drzwi a więc w końcu wezmą się za robotę bo wszędzie mam tynk.musze się chyba ewakuować z małym na czas remontu na swoje mieszkanie żeby te choroby się nie ciągły do wiosny .współczuję wam dziewczyny z tymi zębami bo ja doskonale wiem co to znaczy bolesne zabkowanie u nas było strasznie gorączki biegunki i katar przy zębach szły zawsze po 3-4 naraz i 2 razy trafiliśmy do szpitala z wycienczenoa przy tych zębach. A 5 wyszły 4 naraz dopiero w te wakacje. Nocki były oczywiście zarywane ale w dzień lepiej bo już się czymś zajął. Cierpliwości życzę. I polecam płyn dentoSept A za śmieszne 5-6 zł a jak się posmaruje dziąsła to znieczulenie nieziemskie nam pomaga do dziś nawet na ból zęba. Bez recepty w aptekach.
Kamilutek dobry post dobrze zrobi przed świętami- rzucicie się na mięso w święta jak za czasów PRL-U:-)
Breezee śmiech na zdrowie wychodzi więc nigdy za wiele
JA CZUJĘ ŻE SIĘ SKOŃCZY CÓRECZKA NA USG TEN POZYTYWNY DZIEN. Nadzieja do ostatniej chwili:-) zyrcia chyba dopiero teraz wiem co czulas..Kamilutek, bbee, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajgorzej że trzeba znowu brać maszynkę w rękę i na oślep Grażynke odpicowac bo lekarz już zapowiedział że musi mnie poznać od środka:-)
Wy też macie aż tak nabrzmialy biust? U mnie to już przesada ... jakby miały peknac zaraz. Jak w 5 miesiącu wychodzą rozstępy to co będzie w 9? Ale jużytkownik pełne D jak nic... a przed ciąża B. Niewiem jak jeszcze mleko dojdzie to chyba będę kolanem cycki odbijać w trakcie chodzenia ( kurwa nie mogę kolanem bo chore:-))aneta.be, marie_marie22, Rudzik, MEGI81, sylwucha89, Moniqaaa, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Tośka, ja mam tak wielkie, że podczas przytulanek od tyłu prawie wybijam sobie nimi zęby
Chłop zachwycony, jak mniej. Normalnie mam duże C małe D, a teraz to chyba już FWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:26
toska_88, MEGI81, Kleopatra, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!