X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. dzis zjadlam o 5 rano mandarynke bo mi sie snila pol nocy. Leze sobie na plecach i czuje plywanie tuz nad spojeniem lonowym. Polozylam rąsie i wiecie co? Normalnie czulam smyrgniecie kilka razy. Naprawde musze miec łożysko polozone na tylnej ściance bo czuje dość wyraźnie tego szkraba... Cudnownie !

toska_88, ag194, Uszczesliwiona, bbee, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Ranny brzuszek zawsze mniejszy,wieczorem większy;)pytalam dzis meza co chce ode mnie na 40-no wiec powiedzial ze marzy tylko o tym bym urodzila mu sliczna zdrowa coreczke;)tozczulil mnie;)
    Dziękuję za link;)
    To moj chce to samo ale chlopca

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki po długiej nieobecności. Czytam was na bieżąco Ale przyzam szczerze że przez tą moją cukrzycę ciążowa nie potrafię się cieszyć z ciąży:( ciągle sprawdzanie cukru,insulina dieta itp. W poniedzialek mam wizytę i mam nadzieję ze wszystko będzie ok. Tyle ostatnio się naczytalam o tym co spotyka dziewczyny w różnych tygodniach ciąży ze bije się strasznie. Myślałam że do 12tc będzie najgorzej a im dalej to tym bardziej się martwię.
    Wczoraj chyba poczułam pierwsze ruchy :)

Wreszcie Mama trzymam kciuki.
    Miłego dnia

bbee lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam się w 16 tc :)
    I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 08:32

GoNia1979, Uszczesliwiona, bbee, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 , dodałam Cie do przyjaciółek, zaakceptuj proszę, bo chciałam coś się poradzić prywatnie

sylwia1985 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzezona kupilismy PINIO basic 140x70 z funkcja tapczanika.
    Podobalo mi sie jeszcze Pinio moon al to chyba bardziej pod dziewczynke :p

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki witam sie po migrenowym dniu.. Masakra wymiotki i straszny bol Glowy i tak co tydzień idzie oszalec..
    Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj i życz Wam by wasze bąbelki w brzuszku pokazaly co kryja miedzy nóżkami malutkimi..
    Ja juz we wtorek z mężulkiem lecę do lekarza mam nadzieje ze nasz babelus brzuszkowy pokaze tatusiowi na urodzinki co tam kryje..maz stwierdził ze najbardziej pragnie by dzidziuś byl zdrowy bo nie może patrzeć jak ja cierpię co tydzień..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Z nami wszystko w porządku. Chyba faktycznie będzie dziewczynka. Widziałam krok dość wyraźnie i nic tam nie latało. Lekarz powiedział, ze na 80% to dziewczynka. Miala takie 2 male kreseczki i powiedział, ze to mogą być wargi sromowe. Kurcze, nie dal mi takiej pewności i nie wiem czy już mogę te sukienki z wyprzedaży zamówić. Za 2 tyg. prenatalne, to powinnam wiedzieć, ale będzie już po wyprzedaży tego co sobie wypatrzyłam. Co zrobiłybyście na moim miejscu?

toska_88, ag194, Uszczesliwiona, blubka, Karissa, Hope_, Kleopatra, sylwucha89, monika_89, MEGI81, mon!ta^, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mówi szczęśliwa mama w 20 tygodniu ciąży :D
    Coś mi tam chyba z przodu troszkę urosło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:13

GoNia1979, Breezee, Kamilutek, toska_88, ag194, Uszczesliwiona, natalia1354, Uska, marie_marie22, blubka, sylwia1985, Rudzik, Hope_, Karissa, bbee, Moniqaaa, Kleopatra, sylwucha89, monika_89, MEGI81, Camilia, Elmo13, zastrzeŻona, Mabelle, Maniuś, Agus26m lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha pięknie śliczny brzusio a ty wyglądasz kwitnąco..

Arwi lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podoba się bardzo PINIO basic. Musze się nad nim zastanowić

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 18 tygodniu i 5 miesiącu! :) ale ten czas leci, już niedługo półmetek i zanim się obejrzymy to maluszki będą z nami :) ale mam dzisiaj dobry humor od rana i wczoraj wieczorem chyba poczułam takie delikatne kopniaczki po mandarynce, dzidzia się rozkręca :) dobrze, niech kopie matkę ile ma sił :D

Trzymam kciuki za wizytujące :)

Co do witamin to biorę Prenatal Classic i to co dwa dni, lekarz powiedział że mogę tak brać bo wyniki krwi mam wszystkie w normie i jem też dość zróżnicowanie to nie chcę się przewitaminować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 09:04

toska_88, ag194, Uszczesliwiona, marie_marie22, Hope_, bbee, sylwucha89, monika_89, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Quasha pięknie śliczny brzusio a ty wyglądasz kwitnąco..

Dziękuję <3

GoNia1979 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    a orientujecie się może, które suplementy są najlepsze? Bo ja skaczę po różnych, lekarz coś mówił o Pregna plus i teraz mam takie, ale mega drogie są

ja polecam Femibion :) jak dla mnie ma wszystko co w ciąży potrzebne i wyniki przy nim mam idealne :)

2017 -syn
    2019 - córka
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha nie ma za co..mi wczoraj syn nota bene Kubuś :P powiedzial ze wyglądam jak mam migrenę jakbym miała 60 lat..tak mnie wyniszcza ta cholera..

Zawsze chciałam ci napisać ze Kubusie to wspaniale i mądre chłopaki..wiec wybór imienia superowy..
    My tak do konca imienia dla chłopca nie mamy wybranego ale mam mala alternatywę hehe dla dziewczynki Oliwia a dla chłopca Oliwierek.. Do brzuszka mówimy Oli wiec mysle ze sytuacja uratowana..

marie_marie22 lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha jak na 20 tc to chyba ten Kubuś jak koala wokół kręgosłupa ci się owinąl:-) niewiem czy uda mi się mieć taki brzuch rok po porodzie ha ha

Breezee ja bym kupiła. Zawsze odsprzedaż w razie czego a tak będziesz żałować. N8w będą to zapewne wielkie koszta a lepiej żałować że się cos kupilo niż że nie kupiło:-) zaszalej a co :-)

Dziewczynom na wizytach powodzenia oczywiście!!
    Ja jestem chora jak diabli. Cała noc nie spalam bo katar zatkał mi cały nos i gardło boli . Do tego co zasne to mały kaszle. Wczoraj już tak odplynal że zasnął o 18 i wstał dzisiaj przed 8 z przerwami na miauczenie w nocy bo kaszlal. Ale trzeba być silnym bo dziś usg 3d - choćby w stanie agonalnym na kolanach ale doczlapie tam na 18 :-)
    Dziś mi się śniło że pojechaliśmy na wakacje i sobie lezalam na plaży ( taka laseczka że szok ha ha ) a mąż i 2 naszych SYNÓW byli w wodzie bo żaden nie chciał z matką tylko z tatusiem a ja się mogłam opalać opalać i jeszcze raz opalać. Hmmm nawet mi się spodobała taka wizja:-)

Breezee, GoNia1979, Moniqaaa, Kleopatra, sylwucha89, MEGI81, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze przecież mam możliwość zwrotu - 30dni. Teraz sobie przypomniałam :-) Dzieki Toska Zdrowiej szybko. Powodzenia na wizytach

toska_88, monika_89 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka mi sie sni non stop córcia heheh..oj nie mogę się doczekać lata i jazdy wózkiem opalanka w przerwie na naszym ogródeczku..
    A co do choroby to u mnie wczoraj migrena a obok w pokoju kaszlący Krystian heh tak mi szkód tego chłopca nic z tego zycia nie ma w okresie jesienno zimowym..na 12.45 jadę z nim do pediatry bo w końcu udalo mi sie dodzwonić jemu ulgę dają inhalacje wtedy spokój większy z kaszlem.
    No i trzymam kciukasy by u ciebie róż dominowal w garderobie dzidziolkowej :)

toska_88 lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze w kwestii kocyków: kupię sobie (to znaczy maluchowi :) ) ten w romby, bo jest wielki i piękny, ale spodobał mi się jeszcze ten z bolo.pl z pięknymi pomponami:

http://bolo.pl/produkt/kocyk-bambusowy-kapturkiem-pomponami-grafitowy/#prettyPhoto

I jeszcze wynalazłam takie muślinowe otulacze z Motherhood we wzór rybek:

http://www.empik.com/motherhood-otulacze-muslinowe-bawelniane-premium-rybki-2-szt-motherhood,p1103221053,dziecko-p
    Otulacze miała mi uszyć mama, ale te są w tak dobrej cenie, że nawet materiału za taką kwotę nie kupię.

I mam głupie pytanie do doświadczonych mam - przyda się tego aż tyle czy będzie leżało i się kurzyło???

Hope_ lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a w sezonie jesien-zima nasze dzieciaczki będą nosić rozmiar 68 czy 74?

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ