X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    Daleko będziecie jeździć w święta? Bo mój Tomek całą rodzinę ma nad morzem i on stamtąd jest, a do morza mamy jakieś 350 km od aktualnego miejsca zamieszkania i dziś zarzucił temat, że chciałby jechać do rodziców na święta, w sumie to się nie dziwie, ale z drugiej strony nie uśmiecha mi się jechać w zimę taki kawał, w ciąży. Nawet nie wiem czy to bezpieczne, jak myślicie?

gann3e3kxjypooay.png
    My chcemy jechać pod Szczecin, stamtąd pochodzę (mieszkamy w Krakowie). Najpierw się zastanawialismy żeby jechac autem, ale ostatnio myslimy o pociągu, takim który jedzie przez dzień, teraz są takie lepsze pociągi i chyba nim sie wybierzemy, tzn kupiłam już nawet bilet, najwyżej odwołam go (wolę szybciej kupic, bo za jakiś czas może nie być miejsc). Pociągiem może będzie mniej trzęsło niż autem.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale mi się nie chce jechać, więc podejrzewam, że źle :D Wiadomo, spotkanie z teściową, ja nie mogę się denerwować :P

Marie, też myślałam o pociągu, ale tam do nich jest z przesiadką w Pile i trzeba czekać półtorej godziny, a ja jestem przyzwyczajona do samochodu bo jeździłam w delegacje i tak się przyzwyczaiłam, ale wiadomo, że wtedy nikogo nie narażałam, a teraz ślisko na drogach, ja mogę jechać bezpiecznie, a ktoś może być mniej ostrożny, teraz boje się wszystkiego, chociaż w pociągu nie ma takich niebezpieczeństw.

gann3e3kxjypooay.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 14:10

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ja juz po wizycie z położna
    Smiech na sali. Pobrana krew, wziela siki, zmierzyla cisnienie wpisala wszystkie info z poprzednich wyników i tyle
    Na krzywą cukrowa mam przyjsc dopiero w 26tc czy to nie za pozno?
    4.01 mam wizyte z lekarzem ( wow w uk lekarz) będziemy rozmawiać na temat cc
    Polozna pyta mnie czy czuje dziecko
    Mowie jej ze nie a ta odpowiada
    Aaaa spokojnie jeszcze mam czas
    Gdyby nie pobranie krwi to zmarnowany czas
    Toska poprawiasz mi humor

toska_88, mon!ta^ lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to bym już chociaż coś wybrała, bo kupić nie kupuję bo niedługo przeprowadzka. Aleeee ja wszystko mam;D Tylko dziewczęce ubranka dokupić muszę... Łóżeczko jest, wózek, fotelik, leżaczka żadnego nie kupuję na razie bo mąż gdzieś kołyskę chce kupić u jakiegoś znajomego gościa... I tak mi jakoś przykro się zrobiło, że chyba chociaż jakaś sukienkę jedną kupię...:)
    Kocyk będę robić sama na szydełku z bawełny, jak już pokończę sezon świąteczny.

Zajrzałam na listę wyprawkową i pierwsze co to są kosmetyki. Powiem wam, że ja przy Gabim używałam tylko oleju kokosowego do kąpieli(nie trzeba było już niczym smarować), na pupę jakis alantan chyba a do buźki na zimę masło shea. Nie mieliśmy nigdy problemów ze skórą, nie faszerowałam go chemią. Często polecają emolienty, ale one są na bazie parafiny i zapychają pory, więc nie korzystałam i nie planuję.

Polecam wam też strone srokao.pl tam jest dużo analiz kosmetyków dla dzieci pod względem składu.:)

A i moja niunia coraz częsciej mnie muska.:) Cieszę się bardzo, bo synek zaczął po 23 tyg ze wzgledu na łozysko z przodu;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Ha ha Marie też myśli że cię Breezee ktoś w realu okradł! Bezczelni ludzie- kobiecie w ciaxy z koszyka kraść:-) :-) ha ha
    Bo mnie brzuch rozboli przez Was ze smiechu. No nie mogę, hahaha

marie_marie22, toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska trzymam kciuki za córkczkę :) a ja nadal mam nadzieję, że zobaczę dzisiaj jajka ;) babie w ciąży nie dogodzi ;)

WreszcieMama jak wizyta?

Trzymam kciuki za pozostałe wizytujace :) Hope Ty chyba też dzisiaj oglądasz synka?

natalia1354, Kleopatra, toska_88 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli dzisiaj głowa, czyżby ciśnienie się zmieniało? A do tego na klatce mamy remont i od samego rana szlifują ściany głośną maszyną, chyba normalnie zaraz tam pójdę i mu ją wyrwę, chyba ciężarnej nic nie zrobią :P

Aaa... i jeszcze kurier Bogumił obudził mnie o 7 rano smsem, że będzie między 13-14 a ciągle go nie ma, chyba też mu się dostanie, a co mam dzisaj humory :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 14:24

uwo9yx8db7dsv504.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, to ja tu się boje jechać 350km, a Ty z małym dzieckiem 600km i w ciąży zdecydowałaś się jechać, to ja przy Tobie to się chowam :D Podziwiam

Dziewczyny, idźcie już na te wizyty i wracajcie opowiadać bo nikt się nie może doczekać :D Trzymam kciuki za Was

gann3e3kxjypooay.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 14:24

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, cycki to tragedia. Ja rozstępy mam od gimnazjum, cienkie i białe, nowe mi na szczęście nie wychodzą, ale też nie miałyby za bardzo gdzie, haha :)
    Przed ciążą 65-70D, teraz już 70G i cholerka za mały się robi :| Nie żebym narzekała, lubię duże cycusie, ale nigdzie nie mogę dostać stanika, który pomieściłby moje cycuchy i nie wbijał mi się pod pachy :| A do tego większość ma push upy xD Teraz mam jeden 70G, który jest spoko, ale jest już rozchodzony. Chciałam kupić taki sam, ale dokładnie ten sam tylko nówka jest za ciasny pod biustem :| A 75F lub 75G pod biustem dobre, ale miseczki tak szerokie, że wybijają się druty pod pachy. Chyba kupię 70H + przedłużkę do stanika pod biust jak ten 70G już się nie będzie do niczego nadawał :)

Najgorsze jest to, że dwa razy "brafitterki" próbowały mi dobrać stanik i oczywiście dobrały mi taki, który mi druty pod pachy wbijał :| "Bo to mój rozmiar i dobrze leży, trzeba się tylko trochę przyzwyczaić"... Raz posłuchałam takiej i kupiłam proponowany stanik... Ślady mega czerwone od drutów miałam, nie byłam w stanie w nim chodzić, aż mi się siniaki zrobiły :/
    Teraz dobieram stanik po swojemu, trudno czasem trzeba wybrać model z większą ale wygodną i dobrą miseczką, ale węższy + przedłużka, żeby było wygodnie i żeby cycki dobrze wyglądały. Ogólnie to w Esotiq mam jeden model upatrzony i przed ciążą mogłam kupować w ciemno, ale rozmiary mają tylko do D :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 zastosowań oleju kokosowego dla niemowląt http://olejenazdrowie.pl/10-zastosowan-oleju-kokosowego-dla-niemowlat/

nutka lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Toska trzymam kciuki za córkczkę :) a ja nadal mam nadzieję, że zobaczę dzisiaj jajka ;) babie w ciąży nie dogodzi ;)
    tez z checia zobaczylabym jajka ale moje pojechały do pracy wroca o 16.30 :-) Ale mam dobry humor dzięki Wam

Arwi, marie_marie22, Rudzik, aneta.be, toska_88, sylwucha89, natalia1354, MEGI81, Moniqaaa, Maniuś lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Breezee - z rozmiarem nie rpzewidzisz. Mój syn z 23 maja nosił zimą 68-74(bardziej 68), mojej koleżanki córa z tegorocznego 28 maja nosi teraz 86! jest mega duża i nabita...
    Kurcze, mam nadzieje ze moja taka duza nie bedzie

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale śliczna ta sukienka. jakbym była pewna rozmiaru malej na święta na drugi rok to kupiłabym taka. http://pl.nextdirect.com/pl/sdcdn/COMMON/Items/Default/Default/Publications/G93/shotview-315x472/220/982-632s.jpg No nic, najwyżej na drugi rok.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Witam
    Ja juz po wizycie z położna
    Smiech na sali. Pobrana krew, wziela siki, zmierzyla cisnienie wpisala wszystkie info z poprzednich wyników i tyle
    Na krzywą cukrowa mam przyjsc dopiero w 26tc czy to nie za pozno?
    4.01 mam wizyte z lekarzem ( wow w uk lekarz) będziemy rozmawiać na temat cc
    Polozna pyta mnie czy czuje dziecko
    Mowie jej ze nie a ta odpowiada
    Aaaa spokojnie jeszcze mam czas
    Gdyby nie pobranie krwi to zmarnowany czas
    Toska poprawiasz mi humor

moje wizyty wszystkie tak wygladaja - nie podglada dzidziusia bo uwaza ze tylko 3 usg sie nalezy na nfz w calej ciazy - a ze mialam w 6 tc 13 tc to pewnie pod koniec obejrzy i koniec bo polowkowe i tak musze isc prv

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choinka ubrana - młody zasnął a ja zabieram się za zapiekanki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też trzymam kciuki ale pewnie jak to w życiu wyjdzie nam na odwrót:-)

Julita ja Jeździłam z małym i jeżdżę do tej pory nocą. Nad morze jechaliśmy 600 km ok 8 godzin i przespal cała drogę a miał 4,5 miesiąca. Jak miał r9k pojechaliśmy d9 Chorwacji i podróż trwała w godna stronę aż 18 godz i też dał radę bo spał cała noc . Także jeśli lubisz jeździć autem to powinna smacznie spać. Ja w tej ciaxy się nie wybieram za daleko bo w aucie mi nie dobrze jest.

Dziewczyny dawać znać. Hope i WreszcieMama i tobie Kamilutek też powodzenia bo ty też dziś wizytujesz .

julita, sylwucha89, Kamilutek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak żarty zartami ale będę się cieszyć tak samo na Gabryśke i pindola byleby zdrowe

• Carolina Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    A mnie boli dzisiaj głowa, czyżby ciśnienie się zmieniało? A do tego na klatce mamy remont i od samego rana szlifują ściany głośną maszyną, chyba normalnie zaraz tam pójdę i mu ją wyrwę, chyba ciężarnej nic nie zrobią :P

Aaa... i jeszcze kurier Bogumił obudził mnie o 7 rano smsem, że będzie między 13-14 a ciągle go nie ma, chyba też mu się dostanie, a co mam dzisaj humory :P
    Gaja nie krzycz na kuriera
    Ja dzis wydarlam sie na smieciarza
    Przyjechali wewiezc smieci i mnie zostawili
    Wyszlam grzecznie z auta i mowie zeby sie cofnal o 20cm to przejade a spieszę sie do lekarza
    A gosciu do mnie, ze nie mam czekać
    Ale sie wscieklam i wlaczyla mi sie zlosliwosc
    Podjechalam tak ze on nie mogl ruszyc
    I mowie do niego ja do lekarza nie pojde ale Ty nie mozesz wykonac swojej pracy i jechać dalej
    Gosciu sie wkurzyl i cofnal samochód bo wiedział ze bedzie stał i noe wykona swojej pracy ale po zlosci nie dal mi workow na śmieci ( w uk zostswia sie kartke, ze chce worki na segregacje i zostawiają pod drzwiami)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    ale śliczna ta sukienka. jakbym była pewna rozmiaru malej na święta na drugi rok to kupiłabym taka. http://pl.nextdirect.com/pl/sdcdn/COMMON/Items/Default/Default/Publications/G93/shotview-315x472/220/982-632s.jpg No nic, najwyżej na drugi rok.
    przesłodka!! <3

Breezee, natalia1354 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee tez fakt, dzieci są różne, Paula mi je ciągła wiec wyrzuciłam

Toska ja użyam póki co żelu dentinox, pierwszy raz ma temperaturę przy ząbku. U mnie biust od początku nie daje popalić na szczęście ;) Kciuki za wizytę

Natalia po prostu kup taką jaka Ci sie podoba. My mamy rodzinę pod nosem, najdalej 30km jedziemy jeden dzień

Carolina sporo osob dopieri w tym czasie robi krzywą

Qasha zdjęcie mega ;)

sylwia szybko ubierasz, u nas dopiero w wigilię ;)

ja ledwo dostałam zielone światlo na ruszanie to zapieprzam zamiast leżeć, muszę przystopowac no dziś ani na chwile nie usiadłam jeszcze :P

dziewczyny jak wizyty?

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ