X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee hahahaha też mam dziwnie dobry humor dziś, obejrzyjcie sobie Lotka:

https://www.youtube.com/watch?v=XhgTolgvlu8&t=194s

Poprawi Wam się humor haha

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wszystkim kazesz się oszczędzać a dana co? Nie wszystko naraz żeby płaczu nie było. Najlepiej znajdź sobie brat nią duszę w ciaxy która będzie z tobą pisać prywatnie ( ja mam taką jedną wariatke i na przemian raz coś robię zaraz siadam żeby odpisać jak siądę to już ciężko wstać jak wstanę to historia zatacza kółko i dzięki niej tak się nie przemęczam ha ha ) także oszczędzaj się bi robota dopiero nadchodzi:-)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ostatnio pisałam że gin dał zieline światło bo lożysko pięknie poszło do góry i nie mam juz nakazy oszczędzania więc z tego korzystam, wczesniej miałam leżeć to leżałam.
    Mąż ogarniał wtedt dużo ale wszystkiego dał rady zrobić więc powoli odgruzowuję dom przed świętami, jak mam mozlwość to korzystam i tyle.
    poza tym czy ja każę wszystkim się oszczędzać? nie przypomniam sobie ;) ze 2/3 razy dziennie nadrobię forum, na dłuzej siadam do Was wieczorem, mam dość znajomych z ktorymi utrzymuje kontakt i to mi wystarczy ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika tak szybko bo mody już kumaty i cały czas mówił choinka choinka więc ubrałam :) jaka była radość - podawał mi wszystko :)

monika_89 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was że jest monotematyczna, ale jeszcze wrócę do wątku pęcherza :P dzisiaj miałam takie dziwne wrażenie jakby 'źle włożony lub wysuwający się tampon', czy któraś z Was tak miała? Może to od ciągłego sikania takie podrażnienie. Co myślicie?..Czy może być coś z szyjką? Ale szyjka to chyba głębiej nie na wierzchu? Bo ja sama określić czy się skróciła to nie umiem... :/

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to mąż pewnie uradowany że w końcu Zielone? Dzielny chłop był naprawdę !

Sylwia mnie choinka nie dziwi bo mojej koleżanki syn odkąd reklamy świąteczne się pojawily płakał że chce choinkę i chyba już z 2 tygodnie mają ubrana . :-)

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja nie wiem, w ogóle nie umiem okreslac położenia szyjki itp. Szczerze to boje się tam gmerać.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia dzięki za info, mi się ostatnio spodobało coś takiego, bo mam meble w takich kolorach:
    https://mamaania.com.pl/Lozeczko-Tapczanik-ZUZIA-140x70-z-szuflada-barierka.html
    Ale ogólnie podobne do Twojego.

Breezee mój starszak jest z maja, no i na zimę nosił raczej 68, chociaż kombinezon dostał w rozmiarze 74. To było jeszcze leżące dziecko więc nie był to problem, nawet jak był lekko za duży. W sumie to chyba na zimę nawet nie miał kurtki. Na jesień miał kombinezon misia, a na zimę już taki cieplejszy. Rozmiarowo myślałam, że będę miała spore dziecko, a urodziło się 3120 :) Obecnie ma kolegę o 3 dni starszego, mój nosi rozmiar 80-86 a kolega o pół głowy wyższy wchodzi tylko w 92 więc nie ma reguły. No i też rozmiarówki w różnych firmach są różne.

Kamilutek pytałaś czy przyda się tego, aż tyle? Pewnie i tak, ale ja bym też dała szansę wszystkim tym, którzy będą chcieli nas odwiedzić po porodzie i przynieść jakiś gift. Mój Maluch np. dostał kocyk z imieniem, datą ur. w prezencie więc dobrze, że miałam tylko jeden. Wszyscy pytali, co kupić i nawet trochę żałowałam, że właściwie to już wszystko miałam. Takie pieluszki bambusowe czy jakieś z ozdobami, pajacyk, czapeczka to też mogą być fajne prezenty i zamiast dziesiątego gryzaka czy maskotki można poprosić o coś takiego właśnie :)

Julita my w podróże powyżej 300 km jeździmy nocą, a poniżej podczas drzemki dziennej. Młody lubi jeździć więc wszyscy zadowoleni.

Breezee lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam dziś kciuki za to byście na USG zobaczyły to co chcecie zobaczyć! :)

Kamilutek, mój Maluch spał na początku tylko w rożku, a później długo pod kocykiem, był też moment i śpiworka, ale mimo, że miałam kołderkę i poduszkę to dłuuugo nie była używana (na pewno ponad pół roku). Przydał się nam za to klin.

Podobno lepsze są łóżeczka całe ze szczebelków (lepsza wentylacja), a nie te które mają dwa boki szczebelkowe a dwa jednolite. My mamy i takie i takie. Myślę, że jak łóżeczko jest ustawione w dobrym miejscu i odpowiednio wietrzy się mieszkanie to i jedno i drugie jest oki. U nas mamy ochraniacze, teraz to już totalnie dookoła łóżeczka, bo rzuca się w nocy jak dziki, ale przy malusim dziecko, które śpi jak go położysz to na początku nie jest to, aż tak potrzebne. Wtedy rzeczywiście nie ma sensu bunkrować tego łóżeczka bez potrzeby.

Najadłam się jak dziki osioł, a Bobas nawet jednego kopniaka nie sprzedał. Leniwiec mały! :D

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzezona tez sie zastanawialam nad tym lozeczkiem ale nie mial gdziw go obejrzec a meblw Pinio sa swietnej jakosci no i stwierdzilam ze szczebelki przepuszczaja wiecej swiatla i ze pinio wyglada bardziej chlopakowo :D ma mi dojsc orzed sylwestrem lub w drugim tyg stycznia to zdam relacje ;)

Leon jest z 28go maja i na zimw mielismy spodnie ala narciarskie na szelkach i kurtke rozm 74. Kupowalam latem na promocji i byla akurat. Mi sie kombinezony nie podobaja :p

Breezee lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i czekam, juz mają 40 minut opóźnienia, a przede mną jeszcze jedna pacjentka.
    WreszcieMama, jak u Ciebie?
    Toska, Hope, kciuki zaciśnięte

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, ja też widziałam, że Pinio mogę obejrzeć w sklepie niedaleko mnie, także pewnie niebawem się wybiorę. Ja nie znam jeszcze płci, ale to Młodsze i tak dostanie teraz łóżeczko po B.więc pewnie później odziedziczy też tapczanik. Jak będzie dziewczynka, to muszę kupować i tak unisex. Ja też zawsze dostawałam wszystko po starszym bracie, takie życie :D

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, nie miałam nawet czasu Was przeczytać ale ostatnie 2 dni to istne tornado w moim życiu:) Ale postanowiłam się pochwalić: w Mikołajki zrobiłam test i zobaczyłam cień cienia, to było 10dpo. Od tego czasu codziennie robie testy i są, jeszcze blade, ale pojawiające się od razu 2 kreski! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć! Mam nadzieję, że tym razem nam się poszczęści :) Wizyta umówiona na 22 grudnia, mam nadzieję, że będzie najpiękniejszy świąteczny prezent. Trzymajcie proszę za mnie kciuki, żeby się udało. W sobotę chyba dla pewności pójdę na Betę, chociaż wiem, że teraz będę się cały czas stresować...

monika_89, blubka, julita, natalia1354, marie_marie22, bbee, zastrzeŻona, Spirit, GoNia1979, Arwi, Forbidden, mon!ta^, ag194, Kamilutek, Hope_, Karotka, Kleopatra, Mabelle, toska_88, Breezee, Rudzik, MEGI81, nutka, Moniqaaa, aneta.be, Maniuś, Uszczesliwiona, Agus26m lubią tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100

Wysłany: 8 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis87, po cichutku serdecznie już gratuluję:) Idź na betę, żeby się nie stresować, tylko potwierdzić :)

olis87 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam niecierpliwie na fakty z usg :-)

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wieści <3

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i kupiłam wszystko! Kocyk w romby to raz, a w empiku (mają mega promocje, zapłaciłam 170 zł zamiast 270) dwa otulacze muślinowe, podkład pod prześcieradełko i kojec z Motherhood, który polecałyście.

Dzieciak zdrowy, rośnie jak na drożdżach, siedzi już biedny zgarbiony bo mu się mało miejsca robi. Nie podobało mu się badanie - najpierw drapał się po głowie zastanawiając się, co mu u licha robią, a potem kopał nogami jak szalony, choć ja jeszcze nic nie czułam. Przepływy krwi przez pępowinę takie jak trzeba. Profil tak jak ostatnio rzymski - będzie miał dzieć wielkiego nochala!

No i najważniejsze - na 85% dziewczynka. Jakiś tam wyrostek malutki jest, ale nie ma jajek! Lekarz oczywiście ostrożny i nie kazał się do płci przywiązywać.

Mam jeszcze wino bezalkoholowe to sobie golnę z tej okazji :)

Tośka, Hope, czekamy na wieści od Was!

Następna wizyta połówkowa 2 stycznia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 19:22

ag194, blubka, marie_marie22, Hope_, julita, natalia1354, bbee, Misia 69, mon!ta^, Klaudia0727, GoNia1979, Kleopatra, Mabelle, toska_88, Breezee, MEGI81, sylwucha89, nutka, Moniqaaa, zastrzeŻona, Maniuś, Uszczesliwiona, Agus26m lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no i poszłam za radą jednej z Was (zastrzeZonej? - przepraszam, nie pamiętam!) i jeden kocyk z pomponami z bolo.pl zamówię sobie w prezencie. Taka oszczędna jestem! :)

zastrzeŻona, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek pij na zdrowie za takie wspaniałe wieści no i pod zakupy :-)

Kamilutek lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 grudnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, ekstra!! :D Masz imię dla dziewczynki? :) pewnie pisałaś, ale ja mam ciążową sklerozę :D

A co z resztą wizytujących? hej ho, hej ho, odzywajcie się:D

Kamilutek lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ