X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope - to absolutnie cudowna wiadomość!!!!:) Jestem pewna, ze to dopiero początek wspaniałych informacji i beztroskiego kupowania ciuszków i myślenia o pierdołach :)

WreszcieMama, zastanawiałaś sie nad kupieniem detektora tętna? Ja do tej pory bardzo rzadko wyczuwałam cokolwiek przypominającego ruchy i powiem Wam, ze jak teraz mam ten detektor, to jestem dużo spokojniejsza :) Co śmieszne Tomek chyba widzi jak go przykładam, bo po chwili sie zbliża i wali w to wybrzuszenie, które przykładam do brzucha tak, ze aż sie detektor lekko unosi! <3 Słuchanie jego serduszka jest niesamowicie uspokajające :)

Ja jestem z siebie zadowolona, bo wyglądam fajnie:p Przytyłam ok 3kg i właściwie powiększają sie chyba tylko brzuszek i cycki - I'm lovin it! ;) Oby tak dalej! Ale przyznam, ze staram sie odżywiać zdrowo, tak jak przed ciąża i nie pozwalać sobie za bardzo. Niczego sobie nie odmawiam, ale nie daje sie tez M namawiać ciagle na słodycze...dobrze, ze chodzi na cross fit, squasha i biega, bo bardziej bałabym sie o jego wagę niż swoją. Chyba musze mu dietę zmienić, bo kurna ma straszne tendencje do tycia, a ja mam jakiś problem z osobami, które doprowadzają sie do otyłości. Nie potrafię tego zrozumieć i od razu sie denerwuje. Uwielbiam programy o odchudzaniu na TLC - cudownie wiedzieć, ze ludzie potrafią wziac sie za siebie i zawalczyć o swoje zdrowie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 00:12

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope CUDOwnieeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):) Sama skaczę ze szczęścia!!! Nie dostałam dziś prezentu od Mikołaja, ale dziś to ja sobie chyba lepszego wymarzyć nie mogłam, niż takie wieści od Ciebie! Gratuluję Synusia!!!
    Co do kłótni o imię-nie polecam. Dla mnie to dość stresujący temat :D Poruszyłam go dziś, no i aż brzuch mnie rozbolał! :D I najlepsze, że nie znam jeszcze płci, a już powiedziałam Mężowi, że się kategorycznie nie zgadzam na Jego opcję co do dziewczynki. No i się zaczęło. Później pomyślałam co ja się gorączkuję, przecież jak się okaże, że chłopiec to będzie po problemie, bo tu prawie się zgadzamy ;) A tak nadenerwowałam się może i bez potrzeby.
    A dziś moja koleżanka miała połówkowe i cały czas miała przeczucia na Synka, no i co sie okazało? Dziewczynka! Jedną już ma więc będzie druga. Także tak to nierówno zostało podzielone, Ona róż razy dwa, a Ty będziesz jedyną Królową. Nic tylko pogodzić się z rolą, przybrać koronę i przyjmować pokłony! :*

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po północy, a to oznacza, ze zaczynam 20tc!!! <3

Moniqaaa, bbee, Mabelle, Karotka, Anstice, Demsik, WreszcieMama, Maniuś, marie_marie22, monika_89, Madu1611, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 18 tygodniu :)

Hope wspaniałe wiesci!

Dziecko wyprawione do żłobka więc można iść dalej spać:)

bbee, WreszcieMama, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:06

WreszcieMama, monika_89, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Co prawda nie mogę się jeszcze pochwalić znajomością płci (może poznam w czwartek), ale czymś tam mogę - zapisałam się wstępnie i na basen dla przyszłych mam, i na fitness :) Basen drogi (42 PLN), ale wizja wody o temperaturze 30 stopni była nie do odparcia :)
    W Szczecinie gimnastykę dla mam prowadzą też w szkołach rodzenia, ale zwykle jest na niej pełno dziewczyn i mało kameralnie przez to. Znalazłam zajęcia w grupach max. czteroosobowych i już nie mogę się doczekać pierwszych piątkowych zajęć. Mam tylko nadzieje, że lekarz da zielone światło. Przez to siedzenie w domu całkiem zardzewiałam.

Dzisiaj generalnie mam beznadziejny dzień. Instruktor na jazdę przylazł chory i tak mnie tym zeźlił, że potem już cały czas chodziłam nie w sosie. Narzekał, że choróbsko sprzedały mu kursantki, które chore przecież nie powinny przychodzić na jazdy, a sam co zrobił? Oby tylko mnie nie zaraził :/

A gdzie się zapisalas?
    Ja odczekam z basenem do nowego roku no chyba ze są kolejki. Może się podepne do ciebie:) i planuje jogę na osiedlu (saniga na Chopina) - emeryci i kbiety w ciąży maja ulgę ;p

Kiedy masz egzamin? Wizja dokupienia godzin mnie prześladuje ale w końcu sie zbiorę i ogarne temat bo później będę za gruba zeby wleźć za kierownice ;)

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Anstice Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope super wiadomośc! Trzymamy kciuki dalej...
    Ja jestem z Wawy i zastanawiam się też nad dobrym szpitalem ... mój pierwszy dzidziuś i okropnie się boje :-/ Dużo szpitali ale różne opinie :/
    Też mam problemy ze snem i też budze się ok. 2-3 na siusiu a póżniej zasnąc nie mogę. :/ A o 5 wstaje do pracy....
    Ja robię pauze za tydzień od pracy ide na L4 praca z dziećmi wykańcza :) może bym jeszcze pociàgneła ale gdyby praca była w pracy a nie w weekendy i w nadgodzinach....
    Milego dnia. :-)

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała o ruchach dziecka . Ja też nie czuje ich jeszcze regularnie . Chociaż są już coraz częściej i mocniej :). Ale może po wczoraj sie to zmieni bo pierwszy raz nie czułam tylko od środka tylko też po przyłożeniu ręki :) .

GoNia1979, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, bardzo się ciesze. Nasze modlitwy nie poszły w las.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje szczęście uspokaja się za każdym razem jak przyłożę rękę.

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl wczoraj leżąc na plecach zobaczyłam że na brzuchu wystaje kulka wielkości pięści pp prawej stronie brzucha ... urocze <3 tam leżała Aurelia na 100% dałam tam detektor tętna i jeszcze chyba nigdy nie słuchałam serca aż tak głośno hah :) ale leżała gdzieś blisko mojej tętnicy bo lapalo też moje tętno :) urocze serio :)

Breezee lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziękuję dziewczyny za pomoc z metracami :p ale i tak muszę to na spokojnie przemyśleć więc zamówiłam łóżeczko bez materaca jeszcze :p zbyt poważna jak dla mnie sprawa z tym materacem :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym tygodniu po lewej stronie tez miałam taka kulkę i jak zaczęłam dotykać to po jakiś 20 sek uciekła. Rzeczywiście super uczucie

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion wrote:
    A gdzie się zapisalas?
    Ja odczekam z basenem do nowego roku no chyba ze są kolejki. Może się podepne do ciebie:) i planuje jogę na osiedlu (saniga na Chopina) - emeryci i kbiety w ciąży maja ulgę ;p

Kolejek na basen chyba nie ma, bo jak zadzwoniłam, żeby się na 19 zapisać, to byłam pierwsza na liście :)
    A na fitness idę do Spa Baltica, lubię tam chodzić. Jedyny minus jest taki, że zajęcia są w godzinach pracy, ale jakoś to załatwię. No i jesli się bierze karnet, to wychodzi 18 zika za wejście.
    Leirion wrote:
    Kiedy masz egzamin? Wizja dokupienia godzin mnie prześladuje ale w końcu sie zbiorę i ogarne temat bo później będę za gruba zeby wleźć za kierownice ;)

Jeszcze nie wiem, dopiero miałam 3 jazdę, więc długa droga przede mną. Do końca roku chcę wyjeździć wszystkie godziny, potem na początku stycznia egzamin wewnętrzny i chyba czeka się około 3 tygodni na egzamin państwowy. Jeszcze nawet nie otworzyłam książki z teorią - mam pieluszkowe zapalenie mózgu i wstręt do nauki :P

Jeżdżenie samochodem bardzo mi się podoba, ale sam kurs już mniej, wkurzają mnie instruktorzy. Nie umiem ruszać z ręcznego, ale, do cholery, to dopiero trzecia jazda jest i doskonale wiem, że muszę to poćwiczyć, a krzyczenie na mnie, że przez to nie zdam egzaminu jest trochę nie na miejscu. No i przyłażenie chorych (z gorączką!) instruktorów do pracy, masakra, wczoraj myślałam, że wyjdę z samochodu i złożę skargę na to, bo jednak nie chcę się zarazić choćby ze względu na malca, ale w mojej szkole niestety jak nie odwołasz jazd 24 h wcześniej, to tracisz kasę, a z tą teraz u nas mega krucho.

Bardzo mi zależy na tym, żeby szybko się uwinąć, bo wizja jeżdżenia z wielgachnym brzuchem, albo zostawianie malutkiego oseska po to, żeby kurs dokończyć, mnie przeraża. Mieszkamy w takiej odległości od cywilizacji, że po prostu muszę mieć prawko, bo jak by coś - nie daj boże - stało się maluszkowi, to tragedia.

Rozpisałam się! A muszę wstawać, śniadanie i na kolejną jazdę :)

Miłego dnia! I samych dobrych wieści dzisiaj!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze moja prace teraz wykonują 2 osoby. Musieli zatrudnić druga. A powodem mojego zwolnienia po 8 latach była moja bierność. To teraz te 2 dziewczyny to dopiero muszą być bierne

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:22

bbee, MEGI81, Hope_, Madu1611, natalia1354, Karissa lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam usg. Ciekawe czy dowiem sie jaka pleć. A jak nie to poczekam sobie 2 tygodnie. Chociaż chciałabym już wiedzieć, bo wypatrzyłam sobie kilka sukienek w smyku na wyprzedaży

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze humor lepszy. Dobrze ze Maluszek Cie uspokoił

WreszcieMama lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, czy Wy też budzicie się w nocy z głodu? Co noc ok. 3 budzę się z ssaniem w żołądku, nawet jeśli zjem mega porządną kolację i doprawię pomarańczą lub jabłkiem tuż przed spaniem. Myślicie, że powinnam wstawać i jeść?

Breezee, skąd ja to znam? U nas dziewczynę, która sobie świetnie radziła, odsunięto od jednego zadania, na jej miejsce przylazł kumpel szefa, dostał dodatek funkcyjny (ona nie miała), a ostatnio dołożono mu zespół ludzi do pomocy.

Breezee lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Kobietki, czy Wy też budzicie się w nocy z głodu? Co noc ok. 3 budzę się z ssaniem w żołądku, nawet jeśli zjem mega porządną kolację i doprawię pomarańczą lub jabłkiem tuż przed spaniem. Myślicie, że powinnam wstawać i jeść?

Breezee, skąd ja to znam? U nas dziewczynę, która sobie świetnie radziła, odsunięto od jednego zadania, na jej miejsce przylazł kumpel szefa, dostał dodatek funkcyjny (ona nie miała), a ostatnio dołożono mu zespół ludzi do pomocy.

Miałam tak na początku ciąży do 11 tyg chyba ale nie wstawalam jeść :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 09:12

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ