X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, ale jesteś fajnie rozpieszczana, super że o Ciebie i brzuszek dbają :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) widzę, że wczorajsze wizyty w porządku, super :) WreszcieMama szkoda, że się nie polepszyło z tą szyjką ale spokojnie, tragedii jeszcze nie ma, na pewno dzidzię szczęśliwie donosisz jak i my wszystkie, nie ma innej opcji ;) patrz jak ten czas zasuwa, już prawie jesteśmy na półmetku, zanim się obejrzysz przyjdzie maj

Qasha brak słów na tych ludzi, naprawdę. Nie mam nic do dodania, bo dziewczyny już napisały wszystko co sądzę na ten temat. Życzę Wam żeby ta sytuacja szybko się rozwiązała i to po Twojej myśli.

Ale miałam dzisiaj smaka na ziemniaki, aż musiałam zapiekankę zrobić i właśnie siedzi w piekarniku, mmmm pyszności z cebulką i kiełbaską <3

A już we wtorek wizyta u gina, ciekawe co mi powie. USG się raczej nie spodziewam, ale nic straconego bo już 28.12 połówkowe i liczę, że w końcu poznam płeć bo chcę zaszaleć z zakupami :D

WreszcieMama lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki, nie odzywam się bo się rozchorowałam, marudzę, mam focha i doła i smarki do pasa. Leczę się domowymi sposobami i już mi lepiej ale cały czas smarkam i kicham i już mam dosyć. W dodatku nie mogę się wyleżeć bo piszę pracę, a do 22 muszę ją koniecznie wysłać więc czasu mało a roboty w ch.... non sto przy kompie...bleeeee

W dodatku nic jeszcze nie kupiłam dziewczyńskiego, odkąd wiem,że będziemy mieli dziewuszkę, a tak bardzo bym już chciała zaszaleć, a tu nie ma kiedy. Ale jak wyzdrowieję i oddam to gówno promotorowi to obiecuję,że wykupię wszystko w okolicy!!!

Gratuluję wczorajszych wizyt! jestem na bieżąco, ale humor był tak wisielczy,ze wolałam się nie wypowiadać. Ale już ciut lepiej.

Megi gdzie są takie cudne skarpuszki?! Uwielbiam zwierzęce motywy i je chcę!!!Bardzo!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe mam dopiero 04.01 (i to gorszej jakosci) - lepsze 9.01. Nie wie, jak mam jeszcze miesiac wytrzymac...

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam wykupionego abonamentu - po co mi on strata kasy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie udało mi się nadrobić :) produkcja jest ogromna :)
    Toska, Zyrcia, Hope, Kleopatra - poprostu taki jest nam Królewski żywot pisany :) ja się bardzo cieszę że będzie drugi synek :)
    Chyba każda kobieta chciałaby córkę, no ale nie każdej jest to pisane...

Gratuluję każdej z Was udanych wizyt... Zwłaszcza Tobie Hope :) coraz lepsze wiadomosci nam przynosisz :) cieszę się razem z Tobą kochana :)

Monika 89 zamęczę Cię pytaniami, sorki :) Ty też masz wizytę co 2-3tygodnie z okazji cukrzycy? Ile jednostek podajesz sobie?

toska_88, Hope_ lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Cześć Laseczki, nie odzywam się bo się rozchorowałam, marudzę, mam focha i doła i smarki do pasa. Leczę się domowymi sposobami i już mi lepiej ale cały czas smarkam i kicham i już mam dosyć. W dodatku nie mogę się wyleżeć bo piszę pracę, a do 22 muszę ją koniecznie wysłać więc czasu mało a roboty w ch.... non sto przy kompie...bleeeee

W dodatku nic jeszcze nie kupiłam dziewczyńskiego, odkąd wiem,że będziemy mieli dziewuszkę, a tak bardzo bym już chciała zaszaleć, a tu nie ma kiedy. Ale jak wyzdrowieję i oddam to gówno promotorowi to obiecuję,że wykupię wszystko w okolicy!!!

Gratuluję wczorajszych wizyt! jestem na bieżąco, ale humor był tak wisielczy,ze wolałam się nie wypowiadać. Ale już ciut lepiej.

Megi gdzie są takie cudne skarpuszki?! Uwielbiam zwierzęce motywy i je chcę!!!Bardzo!

Rudzik skarpetuszki kupili w smyku :)

Pracę szybko napiszesz, a jak już oddasz, to wtedy będziesz miała mnóstwo czasu na szaleństwa zakupowe :) kiedy obrona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 14:42

Rudzik, Kamilutek lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, współczuję, aż mi przypomniałaś, że też muszę pisać, a ciągle mam jakieś wymówki..
    Już bym chciała nie mieć nic na głowie poza czekaniem na Aliśkę :)

Rudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi dzięki, jak tylko wyzdrowieje pędze do smyka i tak to miałam w planie!

Obrona jeszcze niezaplanowana, chciałabym jeszcze z brzuchem żeby mieć z głowy, ale nie wiem czy dam radę. I nie wiem czy mi wolno się bronić na L4... czy się ktoś (z pracy/ z zusu) nie doczepi do tego...?
    W sumie ważne żebym miała skończone pisanie, jak recenzje będą dobre to mogę się bronić z dzieckiem na ręku bo to już wtedy tylko formalność. Ale zobaczymy.

Ag ja już nie mam wymówek, bo wymówką była praca plus praca dorywcza, a teraz do pracy nie chodzę (została tylko dorywcza) i czas kończyć póki dziecka nie mam, bo potem już nic bym nie napisała. I tak mi ciężko bo kalafior zamiast mózgu,ale rzeźbię w gównie zdanie po zdaniu i jakoś do przodu ;-)

ag194, MEGI81, Kamilutek lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    A może chciałabyś ode mnie ciuszki dla dziewczynki w zamian za rzeczy dla chłopca jeśli jeszcze masz po synku? :-)
    Tośka jednak nie skorzysta bo siusak na usg nie zniknął haha :-P

Camilia brat mi zaoferował wstępnie rzeczy po córce wiec jeszcze się wstrzymam ale jeżeli jednak moja bratowa będzie miała coś przeciwko to chętnie się wymienię :)

Camilia lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jestem już uratowana z syna. Wiem że będzie tak jak Kleopatra pisze ze będa mieli świetny kontakt . Znioslam dziś ze strychu ciuchy 0-6 m i masakra ile tego jest! Tak naprawdę to na wyprawkę wydam max 1000 zł bo wszystko jest. Oczywiście kilka nowych rzeczy wskazane i w worach też się nowe znalazły. Do tego butelki pościele i bielizna pieluchy i kosmetyki i nic nam nie brakuje a za oszczędzone pieniądze z wyprawki fundne dzieciom na ogród wielki drewn8any plac zabaw przynajmniej starszy będzie miał Radoche póki co:-) a więc same pozytywy a na dziewczynkę to poczekam aż mnie ktoś na chrzestna weźmie ha ha w końcu mój brat jeszcze nie ma wcale!! Jestem szczęśliwa!

ag194, MEGI81, blubka, sylwucha89, Kamilutek, WreszcieMama, marie_marie22, Hope_, zastrzeŻona, Maniuś, Kleopatra, bbee, Camilia, rybka33, Uszczesliwiona, Agus26m, Karissa lubią tę wiadomość

• Carolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana siedze i przegladam rzeczy dla dzidzi i niestety doszlam do wniosku, ze powinnam miec 3 corke, nic mi sie dla chlopaka nie podoba :(
    Wchodze na next i wzdycham patrzac na sukienki, wchodze na mathercare to samo
    Jakas zmora :( Maz bedzie musial syna ubrac bo wyjdzie, ze dziecko nie bedzie mialo wyprawki :) Juz nawet zrezygnowana weszlam na polskie allegro z mysla kupie ubranka cala pake gotowa jak sprzedaja i co tez lipa a jak ew troszke mi sie podoba to zestaw ubranek 0-3-6-9 msc a ja chce na razie tylko 0-3 chyba nie umiem chlopaka ubrac :)

Dziewczyny trzymam kciuki za obrone... Ja studiowalam bedac w ciazy a bronilam sie jak mloda miala 2 latka... nie bylo latwo ale jakos poszlo :)

ag194, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Od rana siedze i przegladam rzeczy dla dzidzi i niestety doszlam do wniosku, ze powinnam miec 3 corke, nic mi sie dla chlopaka nie podoba :(
    Jakas zmora :( Maz bedzie musial syna ubrac bo wyjdzie, ze dziecko nie bedzie mialo wyprawki :) Juz nawet zrezygnowana weszlam na polskie allegro z mysla kupie ubranka cala pake gotowa jak sprzedaja i co tez lipa a jak ew troszke mi sie podoba to zestaw ubranek 0-3-6-9 msc a ja chce na razie tylko 0-3 chyba nie umiem chlopaka ubrac :)

Dziewczyny trzymam kciuki za obrone... Ja studiowalam bedac w ciazy a bronilam sie jak mloda miala 2 latka... nie bylo latwo ale jakos poszlo :)

Myślę, że dasz radę i synuś będzie pięknie ubrany <3 może dzisiaj to chwilowe i jutro będzie Ci się podobało mnóstwo rzeczy :) poza tym do maja mamy jeszcze trochę czasu i zdążysz wszystko kupić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 15:39

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • blubka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dziewczyny, za 4 dni kończy mi się abonament na best belly. Normalnie mogę pisać na forum bez abonamentu, prawda? Czy Wy sobie przedłużacie czy już zostawiacie opcję bez abonamentu? Ja chyba nie przedłużę teraz.
    Ja wykupiłam, ale spokojnie na forum można pisać, możesz sobie zaznaczyć (wpisać w kalendarz np test glukozy)te dodatkowe informacje bo później nie będą widoczne, tak samo procent ciąży będzie niedostępny,

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:

A ja mam dokładnie odwrotnie, ubranka dla dziewczynek w ogóle mi się nie podobają, za to w tych chłopięcych można wybierać i przebierać :D

Mam nadzieję, że we wtorek się dowiem, kogo tam noszę!

qb3canlimmmj6sap.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 20:44

Rudzik, Hope_, MEGI81, monika_89, marie_marie22, Moniqaaa lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ja mam jakieś czarne myśli, naczytałam się o niewydolności szyjki macicy, nie wiem po co i teraz się martwię, że ja mogę mieć i że coś pójdzie nie tak... i po co mi to było?! Lekarz chyba takie rzeczy stwierdziłby przy badaniu szyjki, prawda?

gann3e3kxjypooay.png

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa jak cos wspolnie bedziemy okupywac neta i podrzucac linki haha

Dziewczyny byla u nas na majowych dziewczyna za diabla nie pamietam nika mialam zdjecie chyba swoje ( brunetka w kreconych wlosach) w weekend jechala do uk na zakupy. Wiecie co u niej bo sie nie odzywa w ogole... Kurcze nie mam cierpliwosci do przerzucania stron i szukania jaki to byl nik :)

A i sie pochwale, ze wywalczylam z mezem imie dla synka tzn wywalczylam, ze Paul bedzie mial na drugie :) teraz szukamy pierwszego i zaczyna sie wesolo. Ja szukam imienia ktore rowniez wystepuje w Hiszpanii, Polsce, UK itd
    Maz za diabla nie wiem co mu odbilo chyba razem ze mna przechodzi burze hormonow wymyslil sobie imie Hebrajskie ha ha ha jak weszlam popatrzec co tam za imiona sa to padlam :)
    Cos czuje, ze nie bedzie latwo

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Leirion Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 13:36

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Carolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia oczywiscie, ze tak... Nie panikuj spokojnie. Zobacz ja mam 25mm i siedze spokojnie bo jezeli lekarz nic nie mowi to ja siedze spokojnie. Oszczedzac sie oszczedzam bo jestem na zwolnieniu ale normalnie funkcjonuje poza praca zarobkowa ;)

Dziewczyny czy ktoras z Was tez juz wie, ze ma wskazania do cc?? Toska Ty z kolanem masz wskazania do porodu przez cesarke?

natalia1354 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ