MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ktoś w Gdańsku mieszka, to w alfie na przymorzu maja tego mnóstwo. I było dużo na rozmiar 44,46, mi się udało złapać 40 bo kupuje juz rozmiar większe. I dla dzieciaczkow dużo ubranej. A dżinsy z hm za 40 to jak za darmo:)
Hope_, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny po długich spekulacjach na temat imienia postanowiłam iść mężowi na rękę tak jak on poszedł mi w p8erwszej ciaxy i zostaje ALAN. jemu się bardzo to imię podoba a ja się przyzwyczaje wkoncu . Nie mogę być egoistka i wybierać sama a wspólnie nie znaleźliśmy wspólnego typu . Tak więc zostaja zakupy i czekać do maja
Uska jeżeli nie badacz regularnie szyjki to tam nie gmeraj! Jak cie cos nie pokoi to idź do lekarza bo sobie jeszcze biedy narobisz. miałam niewydolnosc szyjki ale NIGDY sama tam nie grzebalam w ciaxy i to kojarz wykrył jak przyszłam że czuję jakbym dzuecko w kroku miała. A jeśli boisz się że czop to na IP niech sprawdza bo może nie potrzebny stres ?Maniuś, Hope_, MEGI81, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
uwaga uwaga teściówka wie o ciąży : zaczęło się od tego że mąż przyszedł do mnie i mówi ,, mama się pyta czy to krecik,, ja z początku nie wiedziałam o co chodzi ale potem skumałam że chodzi o wakacje na Krecie że dziecko powstało na wakacjach - śmiać mi się chciało z tego porównania - zrobiłam barszcz i uszka na jutro na obiad i zaniosłam teściówce a ona ,, a co Cię tak naszło na barszcz i uszka - a ja na to ,, krecik chciał to zrobiłam - hihihihihihihi teraz zacznie się sajgon bo potwierdziłam jej że to prawda
sylwucha89, Rudzik, toska_88, blubka, bbee, Kleopatra, MEGI81, rybka33, monika_89, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, marie_marie22, Moniqaaa, Misia 69, Agus26m, Karissa lubią tę wiadomość
-
Uska u mnie dzisiaj też trochę tworu czopopodobnego wyleciało po godzeniu się z mężem i trochę się przestraszyłam ale narazie nic innego się nie dzieje więc staram się oszczędzać i obserwuję. Jak znowu coś takiego się pojawi to pojadę do mojej gin żeby sprawdziła co się dzieje. Szyjki nie dotykam bo się nie znam.
Wychodzi na to że jako jedyna będę się meczyła tysiące godzin sn?
-
sylwucha89 wrote:Uska u mnie dzisiaj też trochę tworu czopopodobnego wyleciało po godzeniu się z mężem i trochę się przestraszyłam ale narazie nic innego się nie dzieje więc staram się oszczędzać i obserwuję. Jak znowu coś takiego się pojawi to pojadę do mojej gin żeby sprawdziła co się dzieje. Szyjki nie dotykam bo się nie znam.
Wychodzi na to że jako jedyna będę się meczyła tysiące godzin sn?
sylwucha89 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Sylwucha ja chce SN, ale siostra tak mnie straszy, miała okropny poród i mówi, ze mam się nastawić
wierze jej, bo jak mówiła o mdlosciach to tez nie wierzylam i się przekonałam i ciążę przechodzenia identycznie jak ona, co do tygodnia..
Ale tez muszę sprawdzić bo mam wadę -5 i problem z noga i biodramisylwucha89 lubi tę wiadomość
-
ag194 wrote:Jak ktoś w Gdańsku mieszka, to w alfie na przymorzu maja tego mnóstwo. I było dużo na rozmiar 44,46, mi się udało złapać 40 bo kupuje juz rozmiar większe. I dla dzieciaczkow dużo ubranej. A dżinsy z hm za 40 to jak za darmo:)
Ag zazdroszczę! Ciekawe czy cała sieć ma takie wyprzedaże? Ktoś wie?
Ja kupiłam ostatnio ciążówki z h&mu za 129, wiec za 40 bym miała 3 pary!
Uska co do szyjki, to nie gmeraj, jak mówią Ci dziewczyny. Jak się nie znasz to tylko możesz sobie zaszkodzić!
Ja na pocieszenie zrobiłam małe zakupy na allegro i od razu mi lepiej. Moja niunia ma już przewijak i nowy kocyk. A przed chwilą dzwoniła do mnie mama z pytaniem, czy moja dziewczynka może już dostać prezent na gwiazdkę mimo,że będzie jeszcze w brzuchuA pewnie,że może! Niech se babcia też poczuje zakupowe szaleństwo!
ag194, Breezee, MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha drugi poród będzie szybki i łagodny! Dla mnie jesteś bohaterka- każda ck rodzi naturalnie niestety nie każdemu jest to dane. Świadomie bym cesarka przy pierwszym porodzie nie wybrała bo po jest przesrane ale jak pisałam przy drugim nie będę szarpać też dołu. A dziecko już się deklaruje duże.
Sylwia ja to tego krecika tak sympatycznie odebrałam może nie ma kobieta złych intencji i w głębi duszy się cieszy z kolejnego wnuka?sylwia1985, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Rudzik mi się wydaje, ze cala siec, tylko zależy od sklepu co im zostaje, a ciazowe schodzą na pniu akurat niestety..czy Wasze dzieciaki tez wykazują większą aktywność jak się zdenerwujecie albo Cieszycie? Dla mnie to jakiś kosmos jak ona dziś skakala jak się wkurzylam na Pawła. Boje się ze rośnie nerwus po mnie :p
Rudzik, natalia1354, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Carolina wrote:Dewa jak cos wspolnie bedziemy okupywac neta i podrzucac linki haha
Dziewczyny byla u nas na majowych dziewczyna za diabla nie pamietam nika mialam zdjecie chyba swoje ( brunetka w kreconych wlosach) w weekend jechala do uk na zakupy. Wiecie co u niej bo sie nie odzywa w ogole... Kurcze nie mam cierpliwosci do przerzucania stron i szukania jaki to byl niktoska_88 lubi tę wiadomość
-
Ja chcę sn i mam nadzieję, że się uda. Fizycznie nie powinnam mieć przeciwwskazań, bo biodra to mam szerokie
ale tak poważnie, to przeraża mnie to że po cesarce tyle się do siebie dochodzi i podziwiam mamusie, które mimo bólu po zabiegu dzielnie zajmowały się maluszkiem. Według mnie cc i sn są tak samo trudne.
Wszyscy mnie już straszą, jaki poród jest okropny i nie do zniesienia, ale gdyby serio było tak tragicznie to żadna kobieta nie decydowała by się na drugie dziecko. Zdaję sobie sprawę, że to będzie rzeźnia, ale nie przeraża mnie to jakoś szczególnie, nastawiam się że dziecko jakoś wyjść musi i codziennie tyle kobiet rodzi, więc czemu ja mam rady nie dać? Mam bardzo niski próg bólu, ale cóż zrobić. Moja teściowa jakoś szóstkę dzieci urodziła i żyje, a przy ostatnim dziecku to spacerkiem do szpitala poszła, papieroska wypaliła i urodziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 19:50
blubka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
ja pierwszego synka urodziłam SN i teraz też jeśli nie bedzie przeciwskazań - mordowałam się okropnie nawet nie chce wspominać - skurcze od 8 rano a urodziłam 0:10 - masakra - oksytocyne podawali kilka razy- szyjka nie chciala sie rozwierac - masaz szyjki a potem naciecie i kleszcze bo inaczej wyjsc nie chcial bo mial duza glowe a ja waska bylam w biodrach i w ogole- wrrrr koszmar- juz sie boje- jakby nie moj maz to nie dalabym rady bo opadalam z sil na na koncu mu zemdlalam pod prysznicem bo za wszelka cene chcialam sie okapac po porodzie bo nie wyobrazalam sobie klasc sie do lozka cala we krwi - blee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 20:00
-
Sylwucha89 to chyba razem się pomeczymy
ile rodzilas synka bo nie pamiętam... Ja tylko 24 godziny
na samą myśl o porodzie mi jest słabo poprostu... Ale dam rady, muszę... I oczywiście mąż rodzi ze mną, jak za pierwszym razem
bez niego nie dam rady
-
Ja rodzilam i tak i tak i dla mnie cc niestety bylo gorszym wspomnieniem.
Fakt urodzilam pierwsza corke bardzo szybko i pomimo, ze bolalo jak cholera to cesarke wspominam gorzej albo ja tak zle ja przeszlam... Teraz bede jeszcze konsultowac moja sytuacje moze sie uda sn urodzic szczegolnie, ze teraz to jest bajka rodzac bo mozna zoo dostac a 18 lat temu dali mi tylko oksy bo mialam wykupiony porod rodzinny ( to byla nowosc ) i troszke sie ze mna cackali a samo oksy podzialalo na mnie tak, ze po odlaczeniu kroplowki bole parte mialam w 5 minut bez wczesniejszych skurczy bolesnych
Tak to ja rodzic moge
Toska, fajnie ze sie dogadalismy z imieniemNas to czeka na razie troszke wojny bylo o imie Paul ale udalo sie zgladzic meza, teraz tylko znalezc imie ktore i jemu i mi sie bedzie podobac a to moze byc ciezkie dwie inne kultury i zupelnie inny gust co do imion
Ciekawe czy w uk H&M ma takie promocje, jutro pojade zobaczyc
a czy w Alfie w Gdansku mieli tez male rozmiary?? 34-36?? bo bym mame wyslala
a i czy spodnie ciazowe rurki bo tylko takie na tylek zakladam
Dziewczyny mam chec udusic moja corke 18sto letnia. Kupila swinke morska bez mojej zgody
No zesz kurnaLubie wszystkie zwierzaki ale jakos nie marzy mi sie teraz gryzon w domu. Chcialam kupic psa juz upatrzylam rase a ta mi ze swinia wyskakuje
toska_88 lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam 2 porody, tzn sn i cc i oba były straszne
Wreszcie mama może skonsultuj się z innym lekarzem bo ten jakiś dziwny.
Zmęczona jestem, nie mam kiedy odpocząć. Jutro jedziemy do Fabryki ElfówMoje dzieci nie mogą się doczekać
Potem starszy ma zakończenie sezonu piłkarskiego i jeszcze szwagierki urodziny.
-
Ej nie straszcie! Jeszcze tyle czasu,a Wy mnie tu straszycie tymi porodami! Niech ktoś napisze,że miał super ekspresowy poród i nic nie bolało, plisss!
Ja chcę sn,ale jak mnie tak straszycie to może wcale nie urodzę tylko umrę z bólunatalia1354, Leirion, rybka33, Uszczesliwiona, marie_marie22, sylwucha89 lubią tę wiadomość