X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dodzwonilam sie i pytalam o moj wynik z pappa wysłali mi gondopiero dzis do domu ale Pani przez telefon powiedziała ze wynik jest super i ze spokojnie mogę się cieszyc ciaza.. Uff jestem taka szczęśliwa ze mimo ze nie najmlodsza jestem to ciąża rozwija się dobrze i wyniki super.

ag194, Kamilutek, Klaudia0727, toska_88, bbee, sylwucha89, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Rudzik, natalia1354, MEGI81, nutka, Demsik, Hope_, mon!ta^, Forbidden, marie_marie22, Maniuś, Agus26m, Breezee, Camilia, bezimienna, monika_89, Kleopatra, daisy123, Karissa lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Gonia!!!
    Teraz tylko już czekać do Maja :) i rosnąć

GoNia1979 lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, trzymam za Was kciuki! Strasznie mnie przestraszyłaś i nie mogę przestać o Was myśleć, wierzę, że wszystko się skończy dobrze.

Gonia, extra! Gratulacje!

Dziewczyny, macie piękne brzuszki! Ja nic nie mam - to znaczy ja widzę, że jest mega duży, ale na zdjęciach nic nie widać, co najwyżej wygląda, jakbym się obżarła okrutnie, więc nawet nie wstawiam. Już bym chciała mieć taki piękny ciążowy brzuszek, bo teraz to pewnie wszyscy myślą, że sobie pofolgowałam i się roztyłam. Babie nie dogodzisz... :)

GoNia1979, MEGI81, ag194 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa masz racje Juz teraz moge rosnąć ile wejdzie hehehe...i tak na debecie wagowym jade czas wyzerować chociaż..

201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    WreszcieMama, trzymam za Was kciuki! Strasznie mnie przestraszyłaś i nie mogę przestać o Was myśleć, wierzę, że wszystko się skończy dobrze.

Gonia, extra! Gratulacje!

Dziewczyny, macie piękne brzuszki! Ja nic nie mam - to znaczy ja widzę, że jest mega duży, ale na zdjęciach nic nie widać, co najwyżej wygląda, jakbym się obżarła okrutnie, więc nawet nie wstawiam. Już bym chciała mieć taki piękny ciążowy brzuszek, bo teraz to pewnie wszyscy myślą, że sobie pofolgowałam i się roztyłam. Babie nie dogodzisz... :)

Kamilutek dawaj foto i to juz.. A niech sobie mysla o mnie tez mówili ze siedzenie w domu mi wychodzi nic nie robię wiec brzuch mam przytulam strasznie.. Tyle ze teraz im głupio bo pokątnie dowiedzieli sie zenw ciąży jestem i teraz gratulują.. Życie w blokowisku sie klania

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    Kamilutek cośtam piszę,ale jest ciężej niż zwykle, a w tzw. międzyczasie wymyślam imię dla córki, zamawiam kosmetyki w gemini, kupuje gadżety na allegro, sprzątam, gotuję i ogarniam zwierzaki...więc wiesz tego pisania tam nie za wiele, a zostały mi 2 tygodnie :/

Trzymam kciuki, żeby się udało! Ja się jakoś zmobilizowałam, żeby zdążyć z robotą w terminie, ale czuję, że będę teraz przez tydzień to odchorowywać :P Kalafior obłędny i zwiędnięty w głowie mi siedzi.
    A sprzątanie i buszowanie w sklepach internetowych to mój niezawodny sposób na prokrastynację :) Żeby tylko robota chciała się sama robić, eh...

Rudzik lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Kamilutek dawaj foto i to juz.. A niech sobie mysla o mnie tez mówili ze siedzenie w domu mi wychodzi nic nie robię wiec brzuch mam przytulam strasznie.. Tyle ze teraz im głupio bo pokątnie dowiedzieli sie zenw ciąży jestem i teraz gratulują.. Życie w blokowisku sie klania

Dobra, dobra, dam foto jak tylko wrócę z pracy :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy. :) :) :*

201705051770.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, jesteście dziś w moich modlitwach, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze!

U nas na Wigilię (u moich rodziców) są pierogi z kapustą i grzybami i ruskie też, barszcz z uszkami (czasem mamie się nie chce uszek robić), grzybowa z makaronem, ryba po grecku i jakaś smażona, śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą, kapusta z grochem, sałatka warzywna, ja robię coś z kapustą i grzybami w cieście np. kapuśniaczki, makiełki na domowej chałce, jakąś dodatkową sałatkę (bo nie lubię warzywnej). Nie pamiętam co tam jeszcze jest na stole). Sernik, piernik i makowiec.

U teściów jest podobnie, nie ma ruskich i grzybowej, jest więcej ryb i jest kompot z suszu, sałatka kijewska jest jeszcze często albo brokułowa.

Ja tam głównie na pierogach i tych zupkach, a na słodko to makiełki znikają szybko, szczególnie u moich rodziców, ja, mąż i szwagier pochłaniamy ;) a u teściów, to co przynoszę to jedzą niechętnie bo ich to "uraża", że chcę coś przynieść, z roku na rok do nich biorę co raz mniej.

Pół dnia spędziłam robiąc skrzydła dla córki na jasełka... się obudzili nagle wczoraj, że trzeba do środy przynieść strój, a wcześniej zero info...wrrr

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska jak to chlopak?! Miala byc dziewucha Przecież?:) ja mam nadzieje ze Laurce siurak nie wyrosnie bo bylaby niespodzianka na wigilie heh a dzisiaj za godzine jade jej po posciel i ochraniacz do łóżeczka i takie tam używane ale strasznie spodobała mi sie kolorystyka :)

Baby czy połowówe to to samo co prenatalne? Bo ja ide w sumie w 18t1d wg om a 18,6 wg usg i juz niby moge robić polowkowe a to zwykla wizyta i potem za dwa tygodnie bede robic te prenatalne jesli to to? Mam nadzieję ze wiecie o co mi cho i mnie oswiecicir:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Uska Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    To u mnie na wigilii nie ma żadnych uszek, barszczów, grzybowych... Rządzi zupa rybna z grzankami :D
    Kto nie jadł niech żałuje. To taki jakby rosół tylko... z głów karpii :D Brzmi ohydnie, ale jest PYSZNE.
    Później są pierogi, ziemniaki, ryby (zwykle karp i miruna), wszelkiej maści kapusty kiszone z grzybami i bez, sero-makowce (połączenie sernika i makowca), makówki itp. :D

A na Boże Narodzenie to już pieczenie, kluski, roladki śląskie, sosy itp. :D

U nas to samo:-) zupa rybna jest pycha:-)

Arwi lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:21

Breezee lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Czekamy. :) :) :*

Właśnie pożarłam pizzę szpinakową i deser lodowy na obiad i mój brzuch po tym obżarstwie trochę się powiększył. Ale na ciążowy to on nie wygląda nawet teraz, a rano jest praktycznie niewidoczny (nie żebym narzekała, no, może trochę).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:11

zastrzeŻona, Hope_, blubka, MEGI81, Rudzik, bbee, sylwucha89, GoNia1979, Maniuś, Uszczesliwiona, Camilia, Breezee, ag194, monika_89, Kleopatra lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mama bardzo sie martwimy.mam nadzieje ze wszystko pomyslnie sie skonczy.stawiam ze to cos z twoja szyjka i zaloza pessar i bedzie git.polezysz i urodzisz w terminie.dzis zmowie modlitwe za was kochana.zamelduj sie nam kiedy tylko bedziesz mogla.sciskam was mocno

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam brzuchol wielgachny :D
    Bosze jutro 18 tydzień a mnie od wczoraj mdłości znowu przylazły ehh na szczęscie nie takie jak w poprzednim trymestrze

• blubka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska dla teścia to bym zapodala "uśmiech teścia" wiem że jest takie ciasto ale ja nigdy nie robiłam bo kojarzyło mi się z ubytkami w zębach :-)

monika89 nie pomyślałam nawet o tym, że może brakować mi potasu, jakiś pominęłam całkiem ten pierwiastek, póki co biorę mg x4 tak jak poleciła monita i na razie odpukac nic mi nie dryga, zobaczę jak będzie rano

• Espera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj wieczorem położyłam rękę na brzuchu i mowie"Jureczku kopnij mamae tak mocno bo w tym zamieszaniu ostatnio słabo Cie czułam" A on po chwili takiego kopniaka zasubal ze reka poczułam. Dziś tez kilka razy tak wariował, a przed chwila kopnął starszego brata! Stasiu przeszczęśliwy!

Kamilutek, bbee, MEGI81, blubka, Madu1611, GoNia1979, Maniuś, toska_88, Uszczesliwiona, Uska, Camilia, Breezee, ag194, monika_89, Kleopatra, zastrzeŻona, Karissa lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Dziewczyny, wczoraj wieczorem położyłam rękę na brzuchu i mowie"Jureczku kopnij mamae tak mocno bo w tym zamieszaniu ostatnio słabo Cie czułam" A on po chwili takiego kopniaka zasubal ze reka poczułam. Dziś tez kilka razy tak wariował, a przed chwila kopnął starszego brata! Stasiu przeszczęśliwy!
    No to zaczęła się wam fajna przygoda z kopniaczkami, rodzeństwo się cieszy i bardzo przeżywa, że w brzuszku rośnie towarzysz do zabawy :-)

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kopniaczki. Powiem wam, ze czasem czuję, ale za to częściej widzę. Po prostu brzu mi podskakuje.

Czy jest to możliwe? Może to mieć zwiazek z ułożeniem łożyska?

Espera, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mnie podkusiło, żeby zapisać się na jazdę na 20????
    Tak mi się nie chce wychodzić z domu, dopiero co wróciłam, ciemno, zimno, zmęczono... I po pierwszym dniu pracy po zwolnieniu, kretyński pomysł doprawdy.

Espera, też próbuję namówić malucha, żeby dał matce popalić i kopnął tak, żebym chociaż coś poczuła, ale w ogóle mnie nie słucha. Mandarynki i ogórki kiszone też nie działają. Za to ciągle siedzi mi na pęcherzu i co godzinę biegam do kibelka, w nocy też. Chyba chce mnie przyzwyczaić do nocnego wstawania :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ