X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama pomodle się dzisiaj za Was. Wierzę, że wszystko będzie dobrze.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama w szpitalu na pewno dobrze się tobą zajmą! Napisz gdzie leżysz, mam przyjaciółkę w Warszawie z kręgu medycznego i ona zna ordynatora jednego ze szpitali i kilku ginekologów. Trzymam kciuki aby szyjka po nocy się wydłużyła. Odpocznij

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam, pamietam ze z Leo jak lezalam ze skurczami to cos u tym mowili ale nie pamietam kiedy to bylo dokladnie.
    Nogi do gory i czekamy !! A my tu jestesmy z Toba

Ps. Zapomnialam ze lekarze to maja dziwne podejscie :/
    18 tc i poronienie... smiech na sali...

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama trzymam za Was kciuki- musi być dobrze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama kochana Tośka i blubka ma rację, może napisz gdzie leżysz(o ile oczywiście chcesz, bo wiadomo możesz również woleć pobyć sama), to ktoś z forum może dałby radę Cię odwiedzić?
    Ja żałuję, że nie mieszkam w Wawie, bo chętnie bym Cię wsparła.
    Modliliśmy się za Hope i dzieciaczka i trzymaliśmy kciuki-i co-i jest dobrze!:)-u Ciebie też tak będzie-wszystkie w to wierzymy! :*
    Idź tymczasem spać, bo pewnie za dużo emocji dziś i to też szkodzi dla Olusia i dla Ciebie, jutro będzie nowy dzień i z pewnością dużo lepszy.
    Pamiętaj masz naszą modlitwę i wsparcie

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszczieMama trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze, chciałabym przesłać troche pozytywnych myśli. Musisz być dzielna i cały czas powtarzaj Olusiowi żeby był silny i rósł zdrowy! A dostajesz jakieś inne leki przeciwskurczowe?

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, strasznie długo musisz czekać na wyniki posiewu :( U mnie były w 5-7 dni.

Mam nadzieję, że dobrze się tam Wami w szpitalu zajmą, musi być dobrze!!

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:25

bbee lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha Ty chyba ostatnio miałaś epizod z szyjką? Źle ci zmierzyli chyba nie? Weź przypomnij jak to było, może u wreszciemama jest podobna sytuacja

• blubka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Dziewczyny co na zatkany totalnie nos? mój Jasiek się obudził dzisiaj mega szybko z drzemki bo był zatkany (totalnie) i teraz też się już obudził i płacze, że nie może wąchać :( jest totalnie zatkany, że nie da się nic ściągnąć/wydmuchać.

Mam w domu inhalator i z 10 psikaczy do nosa....
    Otrivin

• Arwi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Qasha Ty chyba ostatnio miałaś epizod z szyjką? Źle ci zmierzyli chyba nie? Weź przypomnij jak to było, może u wreszciemama jest podobna sytuacja

Niee, u mnie dobrze zmierzyli. Po paru dniach miałam powtórkę i już była twardsza i dłuższa.
    U mnie niestety zły wpływ na szyjkę mają biegunki, ale niestety od lat choruję na przewlekłą biegunkę i nie tak łatwo jej całkowicie zapobiec bez leków. Dlatego ja już wiem, że po każdym biegunkowym ataku muszę się pokazać na kontrolę :)

Hope_ ja psikam wodą morską i na mnie działa lepiej niż jakiekolwiek krople, otriviny i inne. Ewentualnie jak jest tylko zatkany, ale nic nie cieknie to takie kropelki z apteki, co dajesz dwie krople na piżamkę/poduszkę i też pomagają :)

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope inhalacja z soli fizjologicznej a potem masc majerankowa pod nosek Krysiowi to pomaga przy mega zatkanym nosku.
    Woda morska swoja droga ale tak jak Quasha pisze o kropelkach na pidzamke ja zawsze parę kropli Amolu daje i juz jest lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 22:27

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bezimienna, monika_89, Demsik, bbee, Moniqaaa, Espera, Kleopatra, Uszczesliwiona, marie_marie22, GoNia1979, Kamilutek, julita, zastrzeŻona, Arwi, karola81, Madu1611, Nieśmiała, sylwucha89, Rudzik, Uska, Breezee, Elmo13, toska_88, ag194, Camilia, Maniuś, Agus26m, Karissa lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama też trzymam kciuki. Będzie ok!

Dziewczyny wlaśnie czytam i nadganiam opuszczone posty. Ale wy co niektore macie maga brzuchole ciążowe - sweetaśnie! Macie fajne brzucholki... u mnie nie ma jeszcze takiej fajnej piłeczki :/
    Przestalam tez czuć ruchy dzidzi. Chociaż byłam 9.12 u gina i jest wszystko ok. Ale wcześniej słyszałam chlupot wód płodowych czy lekkie pók.... a ostatnio nic ... co za grzeczny Dzidzionek to już nie będzie charakter po mamusi ;)

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie ciekawy zwyczaj z mikołajem, u nas pod choinkę prezenty przynosi dzieciątko, mikołaj był 6.12 ;)

Klaudia N. połowkowe to inaczej drugie prenatalne, tak samo ważne jak te pierwsze

Hope chciałabym tyle chust, ale mąz mnie ogranicza ;( choć nie dziwie sie bo sama wiem, że w tej chwlu nie mogę mieć 5 czy 10 chust za plus minuys 500 zł bo kredyt sam sie nei splaci :P na katar w dzień raczej nic nie daję za to na noc stały zestaw: woda morska, odciągane, do noska nasivin a na nos maść majerankowa

WreszcieMama co za wiadomości :( wierzę, że bedzie dobrze i dotrwacie jak najdłużej. Dlaczeo w takij sytuacji nie mogą Ci już założyć pessara? druga rzecz chyba robiłaś osttanio jakieś badania w razie czego o ile dobrze pamiętam? Wcześniej ic nie mogłaś zrobić i tak byłaś czujna że pojechalaś na ip. Leż odpoczywaj, jesteśmy z Tobą

Elaria to może umów się z ginem co 3 tygodnie?

Klaudia N. lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, bardzo Ci współczuję - zarówno samego problemu z szyjką, jak i tego, jak wielki stres musisz teraz przechodzić. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i wysyłam pozytywne moce, żeby jak najszybciej udało się ustabilizować szyjkę, i żebyś - tak jak ktoś wcześniej napisał - mogła wywijać hołubce na Sylwestra (choćby w myślach - pozytywnych!).
    Wszystko jeszcze będzie dobrze!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mama trzymam kciuki.
    Hope ale przystojniak :)
    Dopiero nadrobilam, czasu mało :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszciemama dziwne ze tak długo się czeka na posiew z szyjki o.0 ja miałam szybko w poniedziałek pobrane a we wtorek wynik był to było w szpitalu. Ale oni długo czekali i mówili że go nie ma tego wyniku dowiedziałam się że robią dla nich badania bruss i u nich już robiłam badania także konto online i mi nie mogli.mówić ze wyniku nie ma oni poprostu chcą przetrzymać pacjenta jak najdłużej także jeśli masz możliwość dowiedz się z jakiego laboratorium korzystają a nóż może masz i będziesz podglądać :) bądź dobrej myśli bo smutasy nic nie dadzą :)

Hope inhalacja ale nie z soli tylko z nobud czy jakoś tak częste wyciąganie aspiratorem masc majrankowa i do wanny olejek eukaliptusowy.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope prześliczny ten Twój Jaś

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ