MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
robię teraz to, co ostatnio najlepiej mi wychodzi, czyli oglądam gadżety dla niemowlaków - słyszałyście o kołysko-huśtawce Memola? (http://natuli.pl/produkt/memola-multisensoryczna-kolysko-hustawka/) Jest mega droga (1,5 tys.) ale piszą o niej takie rzeczy, że aż zapragnęłam ją mieć! Zamiast bujaka i kołyski, może także zamiast tradycyjnego łóżeczka na sam początek.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa813823a97f.jpg
I jeszcze znalazłam takie coś: Cocoonababy ergonomiczny materacyk, który podobno pomaga dzieciowi rozwijać mięśnie odpowiedzialne za utrzymywanie główki, a do tego pomaga spać, bo dzieć zwija się jak w brzuchu mamy: http://tatata.pl/produkt/cocoonababy-ergonomiczny-materac-dla-niemowlat-red-castle-zestaw-z-przescieradlem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61deb3e4d9a1.jpg
Mam za mało wiedzy, żeby ocenić, czy to ściema, czy rzeczywiście te rzeczy są świetne i warte inwestowania. Podoba mi to, jak w teorii działają, ale czy są rzeczywiście skuteczne? W sieci napisać można przecież wszystko. Opinie są bardzo dobre, ale generalnie jest ich bardzo mało.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualny
-
WreszcieMama też jestem z Tobą i w modlitwie też będę o Was pamiętać.
W ogóle mój Synek upodobał sobie kościół i codziennie na spacer prowadzi mnie gdzie? Do kościoła! Więc ostatnio bywam w Kościele praktycznie codziennie i jutro pójdziemy tam z B.właśnie w Waszej intencjiKochana będzie dobrze i Twój Synuś urodzi się w maju zdrowy i silny. Trzymajcie się! :*
Hope jaki słodziak z tego Twojego Synusia! No śliiiiicznyyyy jest!!! :*
On już tak ładnie siedzi u fryzjera i daje sobie zrobić takie czaderskie fryzurki? Z moim idę za tydzień do fryzjera, to będzie jego czwarta wizyta, ale pani fryzjerka jedzie nożyczkami gdzie popadnie, byle obciąć jak najszybciej i byle nie było płaczu...za dużoPóki co fryzurki nie wchodzą w grę, jest tak, aby było
A co do noska to używacie może aspiratora do noska Katarek? Takiego co się podłącza pod odkurzacz? U nas woda morska plus Katarek i tylko dzięki temu można przetrwać jakoś. Ostatnio w aptece dostaliśmy jeszcze aerozol nasivin i spray quixx.
Kamilutek, ja to jakoś jestem zwolenniczką prostych rozwiązań typu łóżeczko, płaski materac ewentualnie klinKołyska ładnie wygląda, ale dziecko szybko z niej wyrasta, jedna z koleżanek zrobiła sobie bujak i tak usypiała dziecko, później musiała tak usypiać do roku czasu,bo bez bujania nie chciało zasnąć.
W szpitalu, w którym rodziłam bardzo polecali kangurowanie. Przez pierwszy miesiąc mój Maluszek bardzo często tak spał. Później konsekwentnie odkładałam go do łóżeczka, aż je polubił, są jednak dzieci, które łóżeczko parzy i bardzo długo śpią z Rodzicami. Więc nawet jeśli wydasz te 1,5 tys. za hiper super wypas to nie będziesz miała gwarancji, że Twój Bobas będzie z tych co polubią ten wynalazek, i że polubi go bardziej niż ciepłe łóżeczko Mamusi i Tatusia
A co do trzymania główki. Nie stosowałam nic i nie było w sumie problemu. Kładłam na brzuszku i robiłam a ku ku a ciekawski Malec dźwigał główkę by pozaglądać co ta Mama chce mu nowego pokazać
Kamilutek lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Świeżo upieczone
Pierwsza partia dla rodziców Marcina (no porypało mnie, wiem). Kolejne dla moich rodziców i dziadków będę piec w tym tygodniu
Skosztowałam jednego i są pycha! Tylko jakieś słodsze wyszły niż w zeszłym roku, ale nie będę narzekać!
Może to zasługa miodu, bo w tym roku na gryczanym, a w zeszłym na spadziowym były
I tym miłym akcentem żegnam się z Wami teraz i do przeczytania jutro
Odezwę się jak skończę je ozdabiać
Ed. Nie wiem, czemu obraca mi zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 00:15
zastrzeŻona, Moniqaaa, sylwucha89, Kamilutek, Uska, Breezee, monika_89, Kleopatra, MEGI81, marie_marie22, Karissa lubią tę wiadomość
-
Dzieńdoberek:-)
Stas już dziś lepiej spal, antybiotyk działa.
Qasha te pierniki wyglądają jak moje 2 lata temu... Niestety zgubiłam przepis, rok temu robiłam z innego i już nie wyszły takie fajne cieniutkie... Proszę Cie bardzo o przepis.... Bede miała co robić ze Stasiem w czasie choroby... A potem dekorowanie i na choinkę. Część rozdam w darach a czesc na stół... Mikegi dziewcYnki!!!Hope_ lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
U nas mrozik i słoneczko zdrowiutkie powietrze..
Hope dobrze ze choc troche inhalacja pomogla Jaskowi.. Tak mi żal dzieci jak chorują ze aż mi się serce kraje..
Quasha pierniczki wyglądają smakowicie.. Dodalas cos "na teściów"?
Nie gniewaj się na to co napisze ale ja bym aż tyle takim ludzie od siebie nie dawala..A tak w ogóle jak sie czujesz? Jak Kubala?MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
dzień doberek - ja po młodym mam kołyskę i fajnie się sprawdziła przy kolce więc krecik będzie pewnie z 4 mce spał w kołysce - młody śpi w łóżeczku jeszcze a potem bedę musiała kupić mu jakieś łóżeczko kurde tylko gdzie ja go wstawię jak miejsca nie ma - łóżeczko jest dostawione do naszego dużego łóżka
w tym tygodniu mam zrobić badania bo w pn 19 wizyta ale mi się cholernie nie chce stać w tej dużej kolejce i boję się że znowu zwymiotuję tak jak tamtym razem
jestem zła bo pokłóciłam się wczoraj z mężemgłupek jeden ma o wszystko pretensje - poszło o wyczyszczenie pralki miał pretensje że ja tego nie zrobiłam a kutfa od czego on jest - ja się będę wysilać i wyjmować wszystkie części pralki i czyścić - no zgłupiał- tak samo jak firanki - super wypiorę na Swięta ale kurde nie będę ich wieszać - jak mi się słabo zrobi i spadnę ze stołka - no nie brak słów - ma pretensje że proszę go o pomoc i że nie zrobię sama - kurde myślałam że mnie rozniesie wczoraj - i spałam źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:35
-
Cześć Dziewczynki!
17 tygodni minęło, witamy się w 18 tygodniu, wooohooooo!Wczoraj rozmawiałam z Mamą przez Skype (jak codziennie z resztą) i zapytała o prezenty pod choinkę. Powiedziałam, że jak chce, to Wnuczkowi może opłacić ciuszki, które upatrzyłam w Smyku, a Mama że nieeeee, że moooże za wczeeeeśnie...a potem przyniosła torbę i zaczęła wyciągać ubranka, kocyki i skarpetusie, które już kupiła
Najbardziej rozczulił mnie bodziak, rozmiar 62 (na maj) z napisem "All I want for Christmas is Mummy"
Pięknie będzie Kubuś w nim wyglądał
O ile to Kubuś, dzisiaj może się okaże
Za wizytujące kciuki!
Aaaaaaale jestem podekscytowana!Miłego dzionka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:21
toska_88, monika_89, Breezee, Kleopatra, ag194, MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:dewa a bujaka nie chcesz pod choinkę dla Kubusia ? przyda się
powiedz mamie żeby kupiła
Mama się szykuje to kupienia łóżeczka z akcesoriami, fotelik samochodowy Teściowa a i na bujaczek pewnie ktoś chętny się znajdziesylwia1985 lubi tę wiadomość