X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobbud też dobry na katar i na kaszel.. Wlasnie go stosujemy

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje maleństwo swidruje w brzuszku dzis ostro nadrabia weekend i podekscytowane pewnie jak ja jutrzejsza wizyta..

201705051770.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robię teraz to, co ostatnio najlepiej mi wychodzi, czyli oglądam gadżety dla niemowlaków - słyszałyście o kołysko-huśtawce Memola? (http://natuli.pl/produkt/memola-multisensoryczna-kolysko-hustawka/) Jest mega droga (1,5 tys.) ale piszą o niej takie rzeczy, że aż zapragnęłam ją mieć! Zamiast bujaka i kołyski, może także zamiast tradycyjnego łóżeczka na sam początek.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa813823a97f.jpg

I jeszcze znalazłam takie coś: Cocoonababy ergonomiczny materacyk, który podobno pomaga dzieciowi rozwijać mięśnie odpowiedzialne za utrzymywanie główki, a do tego pomaga spać, bo dzieć zwija się jak w brzuchu mamy: http://tatata.pl/produkt/cocoonababy-ergonomiczny-materac-dla-niemowlat-red-castle-zestaw-z-przescieradlem
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61deb3e4d9a1.jpg

Mam za mało wiedzy, żeby ocenić, czy to ściema, czy rzeczywiście te rzeczy są świetne i warte inwestowania. Podoba mi to, jak w teorii działają, ale czy są rzeczywiście skuteczne? W sieci napisać można przecież wszystko. Opinie są bardzo dobre, ale generalnie jest ich bardzo mało.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

Elaria to może umów się z ginem co 3 tygodnie?

Chętnie, ale ma bardzo napięte terminy. Przyjmie zawsze, jak dzieje się coś niepokojącego, ale umawia ciężarne co 4 tygodnie. No, chyba, że są ewidentnie wskazania by częściej.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek kołyska dla mnie co najmniej dzwina i mało praktyczna. Materacyk zdecydowanie nie. Dziecko ma leżeć na płaskim, twardym, mięśnie doskonale będzie ćwiczyć leżąc na brzuszku

Kamilutek, Breezee lubią tę wiadomość

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama też jestem z Tobą i w modlitwie też będę o Was pamiętać.
    W ogóle mój Synek upodobał sobie kościół i codziennie na spacer prowadzi mnie gdzie? Do kościoła! Więc ostatnio bywam w Kościele praktycznie codziennie i jutro pójdziemy tam z B.właśnie w Waszej intencji :) Kochana będzie dobrze i Twój Synuś urodzi się w maju zdrowy i silny. Trzymajcie się! :*

Hope jaki słodziak z tego Twojego Synusia! No śliiiiicznyyyy jest!!! :*
    On już tak ładnie siedzi u fryzjera i daje sobie zrobić takie czaderskie fryzurki? Z moim idę za tydzień do fryzjera, to będzie jego czwarta wizyta, ale pani fryzjerka jedzie nożyczkami gdzie popadnie, byle obciąć jak najszybciej i byle nie było płaczu...za dużo ;) Póki co fryzurki nie wchodzą w grę, jest tak, aby było :D
    A co do noska to używacie może aspiratora do noska Katarek? Takiego co się podłącza pod odkurzacz? U nas woda morska plus Katarek i tylko dzięki temu można przetrwać jakoś. Ostatnio w aptece dostaliśmy jeszcze aerozol nasivin i spray quixx.

Kamilutek, ja to jakoś jestem zwolenniczką prostych rozwiązań typu łóżeczko, płaski materac ewentualnie klin :) Kołyska ładnie wygląda, ale dziecko szybko z niej wyrasta, jedna z koleżanek zrobiła sobie bujak i tak usypiała dziecko, później musiała tak usypiać do roku czasu,bo bez bujania nie chciało zasnąć.
    W szpitalu, w którym rodziłam bardzo polecali kangurowanie. Przez pierwszy miesiąc mój Maluszek bardzo często tak spał. Później konsekwentnie odkładałam go do łóżeczka, aż je polubił, są jednak dzieci, które łóżeczko parzy i bardzo długo śpią z Rodzicami. Więc nawet jeśli wydasz te 1,5 tys. za hiper super wypas to nie będziesz miała gwarancji, że Twój Bobas będzie z tych co polubią ten wynalazek, i że polubi go bardziej niż ciepłe łóżeczko Mamusi i Tatusia :)
    A co do trzymania główki. Nie stosowałam nic i nie było w sumie problemu. Kładłam na brzuszku i robiłam a ku ku a ciekawski Malec dźwigał główkę by pozaglądać co ta Mama chce mu nowego pokazać ;)

Kamilutek lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżo upieczone <3

82ada9966ccd9ffamed.jpg

Pierwsza partia dla rodziców Marcina (no porypało mnie, wiem). Kolejne dla moich rodziców i dziadków będę piec w tym tygodniu <3
    Skosztowałam jednego i są pycha! Tylko jakieś słodsze wyszły niż w zeszłym roku, ale nie będę narzekać! :D
    Może to zasługa miodu, bo w tym roku na gryczanym, a w zeszłym na spadziowym były :D

I tym miłym akcentem żegnam się z Wami teraz i do przeczytania jutro :)
    Odezwę się jak skończę je ozdabiać :D

Ed. Nie wiem, czemu obraca mi zdjęcie :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 00:15

zastrzeŻona, Moniqaaa, sylwucha89, Kamilutek, Uska, Breezee, monika_89, Kleopatra, MEGI81, marie_marie22, Karissa lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:25

Kamilutek lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Mama co konkretnie się działo że postanowilaś iść na IP

010iyx8dls33fb4m.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek:-)
    Stas już dziś lepiej spal, antybiotyk działa.
    Qasha te pierniki wyglądają jak moje 2 lata temu... Niestety zgubiłam przepis, rok temu robiłam z innego i już nie wyszły takie fajne cieniutkie... Proszę Cie bardzo o przepis.... Bede miała co robić ze Stasiem w czasie choroby... A potem dekorowanie i na choinkę. Część rozdam w darach a czesc na stół... Mikegi dziewcYnki!!!

Hope_ lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem przeciwniczka bujania. Stachu dużo leżał na podłodze, na brzuszku, na pleckach i był bardzo sprawny. Jak go usypiałam to lubił jak mu się gładziło policzek :-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    U nas mrozik i słoneczko zdrowiutkie powietrze..
    Hope dobrze ze choc troche inhalacja pomogla Jaskowi.. Tak mi żal dzieci jak chorują ze aż mi się serce kraje..
    Quasha pierniczki wyglądają smakowicie.. Dodalas cos "na teściów"?
    Nie gniewaj się na to co napisze ale ja bym aż tyle takim ludzie od siebie nie dawala..A tak w ogóle jak sie czujesz? Jak Kubala?

MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek - ja po młodym mam kołyskę i fajnie się sprawdziła przy kolce więc krecik będzie pewnie z 4 mce spał w kołysce - młody śpi w łóżeczku jeszcze a potem bedę musiała kupić mu jakieś łóżeczko kurde tylko gdzie ja go wstawię jak miejsca nie ma - łóżeczko jest dostawione do naszego dużego łóżka

w tym tygodniu mam zrobić badania bo w pn 19 wizyta ale mi się cholernie nie chce stać w tej dużej kolejce i boję się że znowu zwymiotuję tak jak tamtym razem

jestem zła bo pokłóciłam się wczoraj z mężem :( głupek jeden ma o wszystko pretensje - poszło o wyczyszczenie pralki miał pretensje że ja tego nie zrobiłam a kutfa od czego on jest - ja się będę wysilać i wyjmować wszystkie części pralki i czyścić - no zgłupiał- tak samo jak firanki - super wypiorę na Swięta ale kurde nie będę ich wieszać - jak mi się słabo zrobi i spadnę ze stołka - no nie brak słów - ma pretensje że proszę go o pomoc i że nie zrobię sama - kurde myślałam że mnie rozniesie wczoraj - i spałam źle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:35

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

17 tygodni minęło, witamy się w 18 tygodniu, wooohooooo! :D Wczoraj rozmawiałam z Mamą przez Skype (jak codziennie z resztą) i zapytała o prezenty pod choinkę. Powiedziałam, że jak chce, to Wnuczkowi może opłacić ciuszki, które upatrzyłam w Smyku, a Mama że nieeeee, że moooże za wczeeeeśnie...a potem przyniosła torbę i zaczęła wyciągać ubranka, kocyki i skarpetusie, które już kupiła :D Najbardziej rozczulił mnie bodziak, rozmiar 62 (na maj) z napisem "All I want for Christmas is Mummy" :D Pięknie będzie Kubuś w nim wyglądał :D O ile to Kubuś, dzisiaj może się okaże <3

Za wizytujące kciuki!

Aaaaaaale jestem podekscytowana! :D Miłego dzionka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:21

toska_88, monika_89, Breezee, Kleopatra, ag194, MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama dawaj znać bo się martwimy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa a bujaka nie chcesz pod choinkę dla Kubusia ? przyda się
    powiedz mamie żeby kupiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:23

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja dziś dziwne sny na maksa miałam i budziłam się co chwilę. Wstałam z mężem jak dawniej i zjadłam z nim śniadanko. Chyba mam jakiegoś stresa przed jutrzejszą wizyta, tym bardziej że nie czuje Zuzki od soboty...

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrrrrr Sylwia, czemu niektórzy faceci to tacy są :/ Są rzeczy o które masz prawo prosić, szczególnie teraz. Ma pretensje? Jego problem. Ty się nie denerwuj, firanki nie muszą wisieć i tyle. Ale szkoda, zero wyrozumiałości.

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dewa a bujaka nie chcesz pod choinkę dla Kubusia ? przyda się
    powiedz mamie żeby kupiła

Mama się szykuje to kupienia łóżeczka z akcesoriami, fotelik samochodowy Teściowa a i na bujaczek pewnie ktoś chętny się znajdzie :D

sylwia1985 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pyt na śniadanie właśnie jest o lezaczkach dla niemowląt ;-)

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ