MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
GoNia1979 wrote:Witam dziewczyny
U nas mrozik i słoneczko zdrowiutkie powietrze..
Hope dobrze ze choc troche inhalacja pomogla Jaskowi.. Tak mi żal dzieci jak chorują ze aż mi się serce kraje..
Quasha pierniczki wyglądają smakowicie.. Dodalas cos "na teściów"?
Nie gniewaj się na to co napisze ale ja bym aż tyle takim ludzie od siebie nie dawala..A tak w ogóle jak sie czujesz? Jak Kubala?
Chciałam napłuć, ale nie będę profanować pierniczków. Niech wiedzą, co stracą, jak się na nich na śmierć obrażę!
Przepis: https://margarytka.blogspot.com/2011/12/pierniczki-swiateczne.htmlHope_, GoNia1979, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamilutek, pytałaś o opinię odnośnie wklejonych produktów. Ja myślę, że bardzo łatwo dać się uwieść marketingowi i "zagracić" mieszkanie wieloma produktami, które jakoby są cudowne, niezbędne i mają pozytywne opinie. O ile kogoś stać i ma duuuuży dom, to czemu nie.
Z perspektywy osoby, która jedno dziecko już ma, mogę powiedzieć, że wkładka do łóżeczka wydaje się zbędna. U nas sprawdziła się poduszka z pianki typu klin. I kładzenie dziecka na podłodze, na twardym naszym łóżku, żeby jak najwięcej samo ćwiczyło mięśnie. Myślę, że to trochę, jak z posiadaniem bieżni. Można kupić wypasioną, ale czy nie lepiej i naturalniej iść pobiegać do lasu? Ćwiczeń za nas i tak żaden sprzęt nie wykona. Złota zasada marketingu mówi, że najpierw trzeba stworzyć w ludziach potrzebę posiadania danej rzeczy, wmówić, że jest niezbędna, a potem już tylko sprzedawać.
Z "fanaberii" miałam taki wiklinowy wózek - łóżeczko, na dość dużych kołach. Córka w nim spała (nigdy z nami w łóżku) od pierwszych dni do ok 4 miesiąca i miałam ją zawsze w zasięgu ręki. Mogłam wszędzie przewieść ją po mieszkaniu i miałam ją na lepszej wysokości niż w bujaczku. Bujaczki średnio lubiła.
I jeszcze bardzo nam się przydał laktator Medela Swing, to akurat najlepiej wydana 500 zł po porodzieNo i nie ma czegoś takiego, jak za dużo śliniaczków
Kamilutek, bbee, Arwi, Camilia lubią tę wiadomość
-
zastrzeŻona wrote:WreszcieMama też jestem z Tobą i w modlitwie też będę o Was pamiętać.
W ogóle mój Synek upodobał sobie kościół i codziennie na spacer prowadzi mnie gdzie? Do kościoła! Więc ostatnio bywam w Kościele praktycznie codziennieMEGI81, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Breezee wrote:To moje dziecię w brzuchu tez upodobalo sobie kosciol. Juz drugi raz na kazaniu najbardziej daje znac o sobie
Może ksiądz gada jakieś głupoty a ono przeciwko nim protestuje?
Albo odwrotnie, wyraża w ten sposób poparcie dla treści kazaniaBreezee, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ale właśnie dokonałam odkrycia! Jeśli dzieciak urodzi się w terminie - 22 maja - to urodzi się dokładnie w 4 rocznicę mojej obrony
Miałabym wspaniały prezent rocznicowy
Maluchu, siedź do terminu!
(zwykle nie pamiętam dat, ale musiałam wypełnić jakieś obrzydliwe papiery)bezimienna, MEGI81 lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Zastrzeżona może chce zostać księdzem?
albo chce zbierać obrazki z rorat
Qasha jadę! ps te dla rodziców M powinnaś nasączyć olejem rycynowym
sylwia współczujęmaż nie ma za grosz wyobraźni
u nas mąż i mył okna i wieszał firanki
WreszcieMama jak tam dzis? -
Kamilutek wrote:Może ksiądz gada jakieś głupoty a ono przeciwko nim protestuje?
Albo odwrotnie, wyraża w ten sposób poparcie dla treści kazaniaKamilutek lubi tę wiadomość
WreszcieMama wrote:U mnie bez zmian, czekamy.
Sylwia z tymi firankami to nie tylko to, że mogłabyś spaść z krzesła ale też to że w ciąży nie powinno się za dużo trzymać rąk w górze bo łożysko się może odkleić, wszyscy mi to powtarzają. Może to trochę panikarstwo, ale lepiej dmuchać na zimne
wczoraj układałam ubrania do szafki dość wysoko, że na palcach musiałam stawać i po którymś tam razie poczułam ciągnięcie w brzuchu więc musiałam odpocząć, może coś w tym jest
WreszcieMama bez zmian to lepiej niż jakby się miało pogorszyć. Sytuacja na pewno będzie stabilna do założenia pessara, a potem już odetchnieszWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:48
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Ja dzisiaj niewyspana. Młodszy się obudził w nocy z płaczem. Poszłam, przykryłam i zasnął. Potem starszy przyszedł do nas z pytaniem ile jeszcze do rana. I na końcu mąż wstał do toalety a potem kaszlał i się kręcił. Chcą mnie przyzwyczaić do nocnego wstawania czy co? ;p
Monta na posiew na pewno trzeba kilka dni poczekać bo przecież muszą go ,,posiać'', to nie zwykłe badanie moczu. Ale Wreszcie mama faktycznie Twój lekarz wiedział jaka jest sytuacja i mógł Cie szybciej skierować, chociaż teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ale nie wiem czy warto miec do niego takie bezgraniczne zaufanie.
Ja z takich gadżetów miałam kołyskę http://bangla.babyonline.pl/opinie/p14150/coneco-kolyska-3-w-1-simply-city ale kupiłam używaną, głownie po to aby miec coś na dole bo sypialnie mamy na górze. Dzieci tez z nami w łózku nie spały i były odkładane do łóżeczek. Laktator mam medela electric i polecam. Nianie mam angel care i działa bez przerwy od 6 lat ;p Bo chłopcy śpią na górze a my siedzimy na dole, to w razie wu słyszę już nawet jak coś cichutko wołają.
U mnie to będzie pierwsze wiosenne dziecko więc tez muszę trochę wymienić garderobęDzisiaj jadę do endokrynologa na kontrolę.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, chyba dzisiaj sporo dobry wieści poznamy -
Qasha, nie zasługują na te pierniczki!
Sylwia, to przykre co piszesz, ale może wystarczy porozmawiać, w pierwszej ciąży też tak było?? Są rzeczy które kobieta w zdrowej ciąży jest w stanie zrobić, ale zajęcia wymagające trzymania długo rąk w górze mogą powodować omdlenia, łażenie po krzesłach, stołkach to też średni pomysł, bo można zlecieć, w ciąży jest się trochę bardziej niezdarnym jednak.
Mój mąż prawie cały czas do mnie krzyczy "nie rób, zostaw", ale potem sam zrobi tylko połowę z tych rzeczy... snuje się, kręci, siedzi z telefonem, przejdzie się do piwnicy, do samochodu, ale jak się zapytam czemu w końcu czegoś tam nie zrobił to "nie miał czasu"
Mnie na szczęście ograniczone fundusze stopują przed wydatkami na wynalazki. Pamiętajcie, że czasami duża ilość pozytywnych opinii na temat jakiegoś akcesorium może się wiązać z tym, że jak ktoś wyda dużo kasy na jakiś bzdet to nie chce się potem nawet przed samym sobą przyznać, że wyrzucił kasę w błoto
0 12.00 wizyta, trzymajcie kciuki żeby lekarz wszystko posprawdzał, bo się boję, że języka w gębie znów zapomnę, oszołomiona będę dzidziusiem, albo za dużą wagą swojąJuż mi ze stresu niedobrze
Kamilutek, GoNia1979, MEGI81, Uszczesliwiona, Breezee, Madu1611, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że obojętnie dla kogo są pierniczki, nigdy nie umiem sobie odmówić przyjemności ozdobienia ich
Od 7 do 9:30, ale ozdobiłam wszystkie
Uwielbiam takie dziubdzianie wzorków, mimo że wychodzą mi koślawe
bezimienna, monika_89, GoNia1979, Hope_, sylwucha89, Kleopatra, MEGI81, Uszczesliwiona, ag194, Breezee, daisy123, Rudzik, marie_marie22, Uska, Leirion, Camilia, sylwia1985, Maniuś, Karissa lubią tę wiadomość
-
Wreszciemama czasem brak wiadomości,to dobra wiadomość. Jesteś pod najlepsza opieka, cały czas Ciebie kontrolują więc trzeba wierzyć że będzie dobrze. Co do posiewu to ja przez ostatni rok chyba miałam robiony z 10x i max 3 dni na wyniki czekałam, ale robiłam od razu w laboratorium, nigdzie nie wysłali.