X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Moja też :) Ciekawe która starsza będzie ;) Terminy nasze są bardzo podobne :)

Mój mąż już ma jazdę na trzecie dziecko... no chyba go pogięło... ;)

Kurczę, czemu po furaginie się sika na taki mocny żółty fluorescencyjny kolor??
    Aaaa, jeszcze mam pytanie, bo mój gin mi przepisał gynofemidazol, dopochwowo co dwa dni, brała któraś z Was coś dopochwowo co dwa dni? Trochę mnie zdziwiła ta częstotliwość, ale tak mam napisane przez gina. Normalnie to się bierze raz na dobę, widocznie ze względu na ciążę...sama nie wiem. Nie pytałam, bo byłam w euforii po USG.

Wiesz co ja mam termin na 12 mają ale Mam wskazanie do cc i lekarka mówi że raczej po majówce ZaraZ już będzie maluch ze mną ;p

bbee lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje . Wróciłam. Przepraszam was ale nie mogłam się zalogować na konto . Żadne hasło nie dzialalo a jak chciałam się zalogować na nowe konto to nie mogłam. Ale udało się.
    Tak czy inaczej. Tęsknilam za wami i czytaniem was . U mnie nie za ciekawie. Ostatnio trafiłam do szpitala z ciśnieniem 97/228 . Było coraz gorzej ale udało się ustabilizowac. Dziś byłam na usg i potwierdzono synka . Silny mały szogun. Kopie coraz mocniej . Teraz obiecuję być na bieżąco.

bbee, Madu1611, Arwi, ag194, toska_88, Hope_, Demsik, blubka, monika_89, marie_marie22, sylwucha89, bezimienna, Kleopatra, nutka, Moniqaaa, Uska, Uszczesliwiona, MEGI81, Camilia, GoNia1979, rybka33, Breezee, Espera, Klaudia N., zastrzeŻona, Rudzik, Agus26m, Karissa lubią tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Hej kochane moje . Wróciłam. Przepraszam was ale nie mogłam się zalogować na konto . Żadne hasło nie dzialalo a jak chciałam się zalogować na nowe konto to nie mogłam. Ale udało się.
    Tak czy inaczej. Tęsknilam za wami i czytaniem was . U mnie nie za ciekawie. Ostatnio trafiłam do szpitala z ciśnieniem 97/228 . Było coraz gorzej ale udało się ustabilizowac. Dziś byłam na usg i potwierdzono synka . Silny mały szogun. Kopie coraz mocniej . Teraz obiecuję być na bieżąco.

Witaj znów, Kofeina! Super, że udało się ustabilizować i gratuluję synka! :D

Kofeina lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kofeina, właśnie o Tobie myślałam, a tu post od Ciebie :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha przeciez napisałam że nie będę już roztrzasac tematu w ostatnim poście więc o co chodzi? nic nie było bezpodstawne.
    Każdy bierze odpowiedzialnośc za to co pisze publicznie i nie zawsze jest to cukrowanie.

Kofeina witaj!!! Tyle razy żeśmy się tutaj wywoływały. Twoje ciśnienie jest przerażające - bierzesz jakieś leki na zbicie? I cieszę się bardzo że ten upragniony syn jest potwierdzony.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:26

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę nic na ciśnienie bo zawsze miałam za niskie . Biorę tylko leki na rozrzedzenie krwi i to tylko tyle . Mam numer na pierwszą pomoc z serca . Gdyby się coś działo mam dzwonić karetka będzie w 2 min .

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Później nadrobię Was,na razie przyszłam się pochwalić naszą CÓRECZKĄ :)

Przedstawiam Aurelię ;) Prawdopodobnie na drugie damy Maria, po babci męża i mojej.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a80ff7e7cdbe.jpg

Aurelka waży już 300 g, wszystkie wymiary ma mniej więcej o 2-3 dni do przodu ;) Pokazała pięknie co ma między nóżkami, najpierw lekarz nie był pewien na 100%, ale potem pokazała swoje wargi sromowe, dwie kreseczki równoległe, bardzo wyraźne ;)U mnie szyjka spoko, długość OK i twarda, zamknięta. Wyniki moczu do bani, dostałam furaginę i jeszcze mam co dwa dni brać dopochwowo przeciwgrzybiczne. Mąż będzie rodzynkiem, ale się cieszy, Hania przeszczęśliwa, bo chciała siostrę ;) Także będą dwie majowe Aurelki już ;D

Sliczny dzidzius:) mam pytanko jakie mialas objawy, ze dostalas gyno-femidazol i furagin?

Marta 267
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bbee i co bylo z moczem nie tak bo do mnie przypaletala sie jakas infekcja.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89, terminy to ja mam już trzy :D. Na 30 kwietnia, 6 maj i dziś dostałam na 11 maj termin cesarki. Może wstaw ten na 11 maj bo to taki gwarantowany jak nic samo wcześniej się nie zadzieje. Dzięki :)

monika_89 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee ciesz sie, mój chce tylko dwójkę ja za to trojkę ;)

kofeina a ja Cie tyle razy wowoływalam, dobrze że u Ciebie ok już. Co z Twoimi cukrami? no i jak tam synuś? imię wybrane?

madu wpisalam Cię na listę :) ja mam na 6 maja ale raczej będę mieć wcześniej cc ;)

Kofeina, Madu1611 lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wröciłam, jestem, chwalę się!!! Wszystko super, Maluch ma 11,11 cm i rozwija się prawidłowo :D Rączki, nóżki, brzuszek, główka, wszystko na miejscu! Szyjka prawie 4,5cm, doktor stwierdził, że wystarczyłaby na bliźniaki :D Wrzucam zdjęcie naszego Szkraba kochanego, który zasłaniał uszka rączkami i fikał koziołki :D

qq1yrl.jpg

Serduszko biło mocno i równo, to najważniejsze!

A tutaj Proszę Państwa, jaja jak berety! Synuś, Synuś na pewno! :D <3 <3 <3 I wiecie co, straaaaasznie się cieszę <3

9sa0wj.jpg

Chyba nie ma wątpliwości, że to Kuba a nie Pola!

Poza tym, jedyne co jest średnio fajne to moje ciśnienie, 140/60. Szczególnie ta druga wartość. Aaaale to raczej ze stresu, lekarz kazał się nie przejmować na zapas.

I jeszcze jedno, dostałam zakaz pracy i do porodu mam wolne :D Mam dwie prace, jedną typowo fizyczną, ciężką i stresującą, bo miejsce średnie i pracodawca taki sobie. I własnie tam juz się nie pojawię, koniec stresu! Teraz będę mogła skupić się na drugiej pracy, papierkowej i w biurze, czyli czymś co lubię. I tam mam zamiar zostać ile się da! :D

Także Dziewczyny, dziękujemy za kciuki!!!

Czekam na resztę relacji.

I Kofeina! Super, że jesteś! Martwiłyśmy się już trochę.

Aaaay, Synuś möj, Malutki, kochany :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 18:44

Kofeina, Kamilutek, blubka, toska_88, monika_89, ag194, Hope_, bbee, marie_marie22, Forbidden, sylwucha89, bezimienna, Anstice, Maniuś, Kleopatra, Arwi, Madu1611, Uska, Uszczesliwiona, MEGI81, natalia1354, Camilia, GoNia1979, Breezee, rybka33, mon!ta^, zastrzeŻona, Demsik, Rudzik lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

kofeina a ja Cie tyle razy wowoływalam, dobrze że u Ciebie ok już. Co z Twoimi cukrami? no i jak tam synuś? imię wybrane?

madu wpisalam Cię na listę :) ja mam na 6 maja ale raczej będę mieć wcześniej cc ;)
    Kochana cukry są w miarę ok . Nie ma powodu do zmartwień. Co do imienia to tak. Wstępnie już wybrane . I zmieni się tylko jak nam coś odbije . Jeśli nie to zostanie.. LORENZO ROMANO

Rudzik lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

Monika, proszę o dopisanie Synka i zmianę terminu, na 23 maja, zostanę już przy tej dacie z OM, a będzie co ma być. Dziękuję! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa gratuluję ptasiora :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa super!!!!! Cieszę się razem z tobą! Kuba będzie zajebiste wyglądał w batmanie! Marzenia się spełniają a mąż pewnie przeszxzwzliwy?:-)

GoNia a ty jak tam? Jest cora?
    Gaja a ty?

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:26

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz biorę się za nadrabianie forum ale Qasha zabije Cię :P myślę sobie takie lekkie te pierniczki to zrobię i gniote i gniote :P głupia ja ^^ ale mam nadzieję że będą przyszne przynajmniej :)

Arwi lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    Sliczny dzidzius:) mam pytanko jakie mialas objawy, ze dostalas gyno-femidazol i furagin?
    Z moczu to miałam za dużo leukocytów i bakterie, a gyno-femidazol dostałam bo powiedziałam, że mi tam jakaś krostka wyskoczyła, lekarz obejrzał i stwierdził, że grzybiczne, ale jak tak myślę to faktycznie miałam więcej objawów na infekcję, tylko słabo się na tym znam, śluz od wczoraj się zrobił taki bardziej serkowy i lepki, a to jeden z objawów infekcji grzybiczej. Słabo się tak samemu diagnozować w ciąży, nie wiadomo co jest alarmujące, a co powoduje dziecko, np. ucisk na pęcherz miałam, ale Aurelka mi nie raz na pęcherz naciskała, kopała, myślałam, że raczej to od tego, śluz od początku ciąży mam bardzo różny, ale nie wydawało się to niepokojące.

Dewa, super chłopczyk :)

Monika, ja bym chciała więcej dzieci, ale nie podejrzewam byśmy mogli to mieszkanie jeszcze zmienić, a ono jest 2 pokojowe, to średnio tak na 3 dzieci...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, pewnie że się cieszy! :D A ja jeszcze bardziej. Ptysior möj malutki! :D
    Wiesz, ja mam Chłopa z odzysku, który ma już...trzech synów. Starsi już duzi, a najmłodszy, 6 letni, mam nadzieję że w nowym roku będzie już z nami, na stałe. Walczymy o niego w sądzie, to generalnie zła i smutna historia, ale mam nadzieję że już niedługo będziemy mieli Szkraba u siebie. Także to ze względu na Męża miałam nadzieję na Dziewczynkę. Ale jak widać, on specjalista od Chłopców xD

Hope, muszę chyba sobie sprawić ciśnieniomierz, bo nie mam jak mierzyć. Ale myślę, że to jest to samo co u Ciebie. Jestem dawcą krwi i zawsze jak mi mierzyli, wszystko było wzorowo :D I wiesz co, a może Twój drugi Bąbel urodzi się w urodzinki starszego braciszka? Kto wie! Kochana, trzymam za Was mocno kciuki!

Eyyyy fruwam, dosłownie fruwam! :D

Kleopatra, MEGI81, Rudzik lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ