X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kofeina , dobrze ze wróciłaś. Świetne bobasy... Gratulacje...

A do mnie przyszła wełna czesankowa, zabieram sie za kocyk dla Zuzanki...

I choinkę kupiliśmy... Bosko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 19:35

MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa 4 syn twojego męża? To się nazywa wysoki poziom testosteronu:-)

blubka, MEGI81 lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Dewa 4 syn twojego męża? To się nazywa wysoki poziom testosteronu:-)
    Taaaaaak, nie da się ukryć! :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po połowkowym gratuluje zdrowych chlopczyków i babeczek!
    To kiedy robić połówkowe? Mi lekarz powiedział w styczniu. Termin mam 15 maj obecnie 18 tydzień w toku. Wigilia rozpocznie się pómetkiem ciąży ;-)
    Na połowkowe umówiłam się na 4.01.
    Ale z tego co patrze na wasze suwaczki to robiłyście przed 20 t.c...

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej skasowało mi długiego posta brrrryyy!!!! A tak się tam uzewnętrzniłam ;) no więc w skrócie:

ag dziękuję, za przepis na pewno wykorzystam :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i poznania płci!!! Czekam na relację z kolejnych!

Kamilutek u mnie jest bardzo podobna sytuacja w rodzinie z tą różnicą, że mam w moim mężu takie wsparcie jak Ty w swojej babci ;) niestety odziedziczył to po mamusi.
    Wsród znajomych głównie mężczyźni dlatego ciężko o zrozumienie.

WreszcieMama mam nadzieję, że u Was lepiej! Dawaj nam znać jak się czuje mały Olek!!

Szkoda, że atmosfera się trochę zagęściła na forum. Każda z nas ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie w sumie po to jest forum ;) Trudno mi ocenić czy WreszcieMama koloryzuje czy rzeczywiście jest bardzo źle bo organizm każdej z nas jest inny jak i wcześniejsza historia. Mam tylko nadzieję, że razem z Olkiem dadzą radę to wszystko przetrwać. Tośka Ciebie też nikt nie przestanie lubić przez to że piszesz swoje zdanie.

Najważniejsze jest to aby się wzajemnie szanować pomimo różnicy zdań, wtedy to forum ma szansę przetrwać bardzo długo :)

A ja pozazdrościłam Wam pierników i sama też upiekłam tylko nie dotrwały do kolorowania ;) wpadli znajomi więc sprawdziliśmy czy dobre ;)

Hope_, ag194, marie_marie22, Madu1611, MEGI81 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Zaraz biorę się za nadrabianie forum ale Qasha zabije Cię :P myślę sobie takie lekkie te pierniczki to zrobię i gniote i gniote :P głupia ja ^^ ale mam nadzieję że będą przyszne przynajmniej :)

Haha, ja to lubię takie gniecenie i mi to jakoś sprawnie idzie :D Może 10min ciasto wyrabiałam :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina witaj ponownie, gratuluję Synka i kontroluj ciśnienie!

Kofeina lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa bardzo mi się podoba Twój post :) Lubię taki optymizm. :) I gratuluje chłopaka. A pozostałam dziewczynki. Ale zabrałaś mi resztki nadziei, haha. Mój mąż zrobił już 3 synów i mówisz że może być czwarty? ;p
    Kofeina super że wróciłaś :) Myślałam dzisiaj o Tobie.
    Co do dzisiejszej sytuacji to ja jestem skrajną optymistką, tez miałam ciężkie życie, ale chyba właśnie tacy ludzie zazwyczaj są optymistami :) Mój mąż wyjechał jak byłam w 3 miesiącu 2 ciąży, sama targałam się z pracą, domem, dzieckiem, piecem węglowym itp. Sama rodziłam i potem po cesarce sama wychowywałam 2 dzieci z których jedno wymagało ciągłej rehabilitacji i ma orzeczenie o niepełnosprawności ale przy tym wszystkim nigdy nie straciłam ducha ;p Ale nie każdy taki jest, ludzie są różni i ja akurat myślę że Wreszcie mama jest po prostu pesymistka :) ale tacy ludzie tez są potrzebni żeby była równowaga w systemie ;p I jestem daleka od tego żeby kogokolwiek o cokolwiek podejrzewać.
    U endokrynologa ok, wyniki super i utrzymuję dawkę 100/125 :)

Hope_, sylwucha89, marie_marie22, bbee, Arwi, bezimienna, Madu1611, Kamilutek, MEGI81, monika_89, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:26

Kleopatra, toska_88 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a co ja mam powiedzieć ;p Też bym chciała falbanki ;p Ale różnicę 3 lata polecam :) U mnie jest idealna. Chłopaki się super dogadują :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Gratuluję Dziewczyny
    Gonia, a jak u Ciebie wizyta??
    Dewa, super, ze chłopak, bo wiem, ze chciałaś :D
    Kleopatra, wlaśnie się zastanawiałam co z Twoim endokrynologiem, tzn co z wizytą. Dobrze,że w porządku:)

Chyba zaraz pójde zrobić pierniczki :D Dziś kupilam już pisaki lukrowe, lukier, jakieś dodatki:D Ach, co to forum robi z człowiekiem ;)

Ta sytuacja jakieś laski, którą opisywałyście, że udawała ciążę i jakieś nie swoje zdjęcia wstawiała (która była na styczniówkach czy grudniówkach) jest dla mnie przerażająca...

Espera lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Dziewczyny po połowkowym gratuluje zdrowych chlopczyków i babeczek!
    To kiedy robić połówkowe? Mi lekarz powiedział w styczniu. Termin mam 15 maj obecnie 18 tydzień w toku. Wigilia rozpocznie się pómetkiem ciąży ;-)
    Na połowkowe umówiłam się na 4.01.
    Ale z tego co patrze na wasze suwaczki to robiłyście przed 20 t.c...

Ja mam termin na 13tego maja a usg połowkowe 5go stycznia.:) Wiec spokojnie;)

Anstice lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zastanawiam się, czy nie idę trochę za późno na to połówkowe patrząc na to, że tyle z nas już po...
    A u mnie będzie to już 22tc, dokładnie 21+0.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk zrobiłam, ręce bolą, jutro będę poprawiać, żeby zabić czas do 15. I te pierniki chyba zrobię...

Edit. Qasha ja idę jutro czyli 20+2. To tylko pare dni różnicy, a Ty sie ładnie łapiesz w terminie połówkowego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 20:55

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:26

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Kleopatra- jeden ojciec, jedna płeć ;)

To chyba reguła na tym forum, u mojego Chłopa też kolejna córka i żadnych nadziei na sisiora :)
    Aż strach robić następne!

MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jeszcze do poprawki, ale jak na pierwszy raz jestem dumna z siebie. Moja mama już zamowila sobie dla Zuzki do siebie taki, ale różowy... Nie lubi naszej manii na szarość ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:54

bbee, Madu1611, Kamilutek, Uszczesliwiona, ag194, marie_marie22, Hope_, MEGI81, monika_89, Breezee, rybka33, sylwucha89, Arwi, Uska, Moniqaaa, Karissa lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    bbee ciesz sie, mój chce tylko dwójkę ja za to trojkę ;)

kofeina a ja Cie tyle razy wowoływalam, dobrze że u Ciebie ok już. Co z Twoimi cukrami? no i jak tam synuś? imię wybrane?

madu wpisalam Cię na listę :) ja mam na 6 maja ale raczej będę mieć wcześniej cc ;)

A to coś musiało zaszwankować z listą ostatnio i poznikało trochę, bo byłam wpisana z terminem tym co Ty na 6 ego maja. Chyba, że mnie ktoś specjalnie wymazał :P ;)

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ja akurat lubię gotować i piec ciasta które wymagają włączenia miksera i to wygniatanie poprostu mnie zaskoczyło :) zaraz biegnę walkowac i piec bo się chodziło w lodówce :)

Arwi lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acb1b6cbc1ac.jpg
    Jeszcze do poprawki, ale jak na pierwszy raz jestem dumna z siebie. Moja mama już zamowila sobie dla Zuzki do siebie taki, ale różowy... Nie lubi naszej manii na szarość ;)

Bezimienna, piękne! Widziałam takie wcześniej w sieci i choruję na podobny.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ