X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja dziś na 18.30 połówkowe :) Toska wróżyła chłopaka a tydzień temu gin mówił, że dziewuszka. Dziś czekam na potwierdzenie i startuje z zakupami. Wózek już kupiłam wymarzona emmaljunga mondial duo z eko skóry. Udało się odkupić za 1900 zł. :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później nadrobię Was,na razie przyszłam się pochwalić naszą CÓRECZKĄ :)

Przedstawiam Aurelię ;) Prawdopodobnie na drugie damy Maria, po babci męża i mojej.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a80ff7e7cdbe.jpg

Aurelka waży już 300 g, wszystkie wymiary ma mniej więcej o 2-3 dni do przodu ;) Pokazała pięknie co ma między nóżkami, najpierw lekarz nie był pewien na 100%, ale potem pokazała swoje wargi sromowe, dwie kreseczki równoległe, bardzo wyraźne ;)U mnie szyjka spoko, długość OK i twarda, zamknięta. Wyniki moczu do bani, dostałam furaginę i jeszcze mam co dwa dni brać dopochwowo przeciwgrzybiczne. Mąż będzie rodzynkiem, ale się cieszy, Hania przeszczęśliwa, bo chciała siostrę ;) Także będą dwie majowe Aurelki już ;D

ggonia, Leirion, Forbidden, toska_88, Madu1611, Kamilutek, daisy123, ag194, blubka, Breezee, monika_89, marie_marie22, Uska, sylwucha89, Hope_, mon!ta^, natalia1354, bezimienna, Arwi, Demsik, Camilia, Maniuś, Kleopatra, Anstice, Uszczesliwiona, MEGI81, Rudzik, zastrzeŻona, Agus26m, Karissa lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    oo widze temat falkonika wypłynął... na styczniowkach była beatrice ;) potem przeniosłysmy sie na fb i tam do dziś piszemy.
    ogólnie z tego co JA sie orientuję to to była jajaś dziewczyna nie chora a wynajęta przez serwis do napędzania wątków ;) Pisała nie tyko na tych dwóch, obrotna była.

madu GRATULUJĘ CÓRECZKI! :)

Hope wiadomo kiedy będą wuyniki amnio?

WreszcieMama hop hop

wizytującym powodzenia :)

Dzięki dziewczyny za gratulacje :)<3
    Tak czułam Monika, że temat flakonika nie jest Ci obcy.
    Zapomniałam Wam powiedzieć, że jeszcze dziś mam konsultację z lekarzem na 15:45. Jak na uk to coś mam dużo tych wizyt ;) a na szczęście komplikacji żadnych. Jak każą to chodzę :).

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek u mnie w rodzinie jest tak samo, o trudnych sprawach sie nie rozmawia. W sumie nawet o mojej zdrowej ciazy sie nie rozmawia za duzo, po badaniach tylko ja sie ciesze bo rodzice to tylko przyjmuja do wiadomosci i tyle. Dlatego mam do nich dystans, zawsze bylam zamknięta w sobie przez to. Naprawde duzo dla mnie znaczy to forum, czuje sie tu mile widziana :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee jak widać rodzina to nie zawsze najbliższe osoby, bywa i tak. Czasem przyjaciółka czy sąsiadka jest lepsza do rozmowy niż rodzona Mama ;) I to miałam na myśli, pisząc o najbliższych. Wiecie, z rodziną to czasem najelepiej na zdjęciu :D Ja mam w prawdzie cudowne relacje z Mamą i ze starszym, chorym Bratem. Im powiem WSZYSTKO. Tak jak mojemu Darkowi i jednej Przyjaciółce, wiem że zawsze mogę na nich liczyć. Reszta jest bliżej albo dalej, ale wiecie co, generalnie mam szczęście do dobrych ludzi. Może dlatego, że tych złych zlewam ciepłym moczem i trzymam od siebie jak najdalej.

Ale wiem, że wiele Dziewczyn znajduje na forum wsparcie i wiele cennych i dobrych duszyczek, i to jest piękne :) Niech każdy wyciąga z tego miejsca tyle dobrego, ile tylko się da.

Co do golenia to serio, przed połöwkowymi 5 stycznia już zatrudnię do pomocy Chłopa. Się nasapałam tylko ;) Dobra, zmykamy powoli! Oby Dziedzic był zdrowy, tylko o to proszę.

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Kamilutek u mnie w rodzinie jest tak samo, o trudnych sprawach sie nie rozmawia. W sumie nawet o mojej zdrowej ciazy sie nie rozmawia za duzo, po badaniach tylko ja sie ciesze bo rodzice to tylko przyjmuja do wiadomosci i tyle. Dlatego mam do nich dystans, zawsze bylam zamknięta w sobie przez to. Naprawde duzo dla mnie znaczy to forum, czuje sie tu mile widziana :)

Własnie, nie ma jak forum :)

daisy123 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytującym - powodzenia :)

Wasze dzisiejsze wizyty przypomniały mi, że ja na połówkowe nawet się jeszcze nie zapisałam, muszę to ogarnąć.

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee gratuluję córeczki, Aurelia chyba na dużą dziewczynkę się zapowiada ;-)

bbee lubi tę wiadomość

• daisy123 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytałyście o tym że zmieniają się (niestety na gorsze) standardy opieki okołoporodowej? Niestety szacunek dla rodzących pacjentek może znowu być na ostatnim miejscu w szpitalach... :(

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1686562,2,resort-zdrowia-likwiduje-standardy-opieki-okoloporodowej-czy-czekaja-nas-oplaty-za-ludzkie-traktowanie.read

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zaczynają się dobre wieści! Gratuluję dziewczyny - a co do wróżb to tylko żarty taka ze mnie wróżka jak z Dody gosposia:-)

I co do moich postów to nie jestem jakąś hejterka żeby robić nagonke na biedna poszkodowana dziewczynę. Każdemu życzę dobrze. Poprostu razi mnie jak ktoś kłamie i dranatyzuje sytuację. Jak idziecie do lekarza to chcecie usłyszeć JEST BARDZO ŹLE PROSZĘ MODLIĆ SIĘ O CIĄŻĘ czy SZYJKA SIĘ SKRACA ALE MUSIMY BYĆ DOBREJ MYŚLI BO TO NIE JEST JESZCZE TRAGEDIA nosz kurwa! Wiadomo że chcemy być spokojniejsze i do tego nawiązuje tutaj. Jaki ktoś ma cel pisać módlcie się za mnie i dzuecko i jest bardzo źle ? Bo efekt jest taki że biedne dziewczęta które pierwszy raz są w ciąży wpadają w panikę że one nawet nie wiedzą jaja jest szyjka i panicznie boją się tego co się może z nimi dziać! Tak nie powinno być! Forum powinno dać nadzieję że można przezwyciężyć wiele rz3czy jak się ma siłę by walczyć! Poprostu posty WreszcieMamy odbieram jako dramatyczna sytuację grożąca natychmiastowym poronieniem która u wielu wywołała łzy w oczach BJ szkoda dziewczyny a mnie z taką szyjka nawet w szpitalu nie kladli dopiero jak został 1 cm. A też byłam nieswiadoma panikara i chodziłam do 3 lekarzy dla pewności. ALE NIGDY NIE ZWATPILAM W SIEBIE I SWOJE DZIECKO I ZAWSZE DAWAŁAM SOBIE I INNYM NADZIEJĘ. jak mąż może wymagać obiadu jak żona przedstawia sytuacje jako drastyczna i każe się modlić. Nie ma co roztrzasac tematu ja nie życzę jej źle wręcz przeciwnie wymagam tylko szczerości bo starannie angażuje się w wasze problemy a teraz się czuję jak bym harrego Pottera czytała.
    Bądź co bądź WreszcieMama jesteś jak DODA- dobrze czy źle nie ważne ważne że w centrum .

Jeszcze trochę i pozostaje dziewczyny przyniosą te córki na usg:-) Dewa przykro mi ale jak Marzesz o synu to prenumerata będzie córka ha ha takie jest życie. Choć niby włosy szybciej rosną na chlopca- ja mam brzuch owłosiony he he
    Trzymam kciuki! Nawet jak mnie już nie lubicie ale czuję się czysta wyrzucając z siebie wszystko.

GoNia1979 lubi tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka, lekarz mówi, że 2-3 dni do przodu, ale w normie, niekoniecznie będzie duża ;) o mojej Hani też lekarz mówił, że duża, a ona się kropeczką urodziła :D

Co do WreszcieMama, to ciężko mi się wypowiedzieć, życzę jej jak najlepiej, ja jestem bardzo ufną osobą i nie umiem się w czyjejś wypowiedzi doszukać fałszu. Tym bardziej nie umiem nikogo przez internet ocenić na plus czy minus.

Tyle stron się nanadrabiałam, że już nie wiem co która z Was pisała :P

Wybaczcie, sprzątanie kuchni mnie czeka, mąż ma nocki i nie było nas w domu pół dnia, a syf jest nieziemski, córa odmawia współpracy i nie chce sprzątać pokoju. Oj i mi przypomniałyście, że ja jutro będę miała problem z obiadem...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska wszystkie Cie tu lubimy :) z tym dramatyzowaniem masz racje, ja teraz przez to panikuje i co wizyte pytam o szyjke mimo ze jest wszystko w porzadku. Oczywiscie wszystkie sie martwimy i przejmujemy i naprawde zycze WreszcieMamie jak najlepiej, rozumiem ze jest przerazona cala sytuacja i oby wszystko potoczylo sie dobrze. O zlych rzeczach tez trzeba pisac, nie twierdze ze mamy same pozytywne sprawy omawiac,ale precyzujmy co sie dzieje nie siejąc przy tym paniki bo sie potem martwimy i nasze dzidzie to czuja

Arwi, Madu1611, marie_marie22, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie posypały córeczki :)

madu na jaki TP cię wpisać bo nie mam Cię na liście

daisy słyszałam dlatego cieszę się, ze to juz drugir dziecko u mnie...

bezimienna lubi tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:26

Madu1611, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą dwie Aurelki <3 moja będzie zadowolona z koleżanki :***

monika_89, bbee, bezimienna, MEGI81 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Dzięki dziewczyny za gratulacje :)<3
    Tak czułam Monika, że temat flakonika nie jest Ci obcy.
    Zapomniałam Wam powiedzieć, że jeszcze dziś mam konsultację z lekarzem na 15:45. Jak na uk to coś mam dużo tych wizyt ;) a na szczęście komplikacji żadnych. Jak każą to chodzę :).
    Madu ja tez mam i az sie zdziwilam, ze bede miala konsultacje z lekarzem.

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Będą dwie Aurelki <3 moja będzie zadowolona z koleżanki :***
    Moja też :) Ciekawe która starsza będzie ;) Terminy nasze są bardzo podobne :)

Mój mąż już ma jazdę na trzecie dziecko... no chyba go pogięło... ;)

Kurczę, czemu po furaginie się sika na taki mocny żółty fluorescencyjny kolor??
    Aaaa, jeszcze mam pytanie, bo mój gin mi przepisał gynofemidazol, dopochwowo co dwa dni, brała któraś z Was coś dopochwowo co dwa dni? Trochę mnie zdziwiła ta częstotliwość, ale tak mam napisane przez gina. Normalnie to się bierze raz na dobę, widocznie ze względu na ciążę...sama nie wiem. Nie pytałam, bo byłam w euforii po USG.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    W końcu zaczynają się dobre wieści! Gratuluję dziewczyny - a co do wróżb to tylko żarty taka ze mnie wróżka jak z Dody gosposia:-)

I co do moich postów to nie jestem jakąś hejterka żeby robić nagonke na biedna poszkodowana dziewczynę. Każdemu życzę dobrze. Poprostu razi mnie jak ktoś kłamie i dranatyzuje sytuację. Jak idziecie do lekarza to chcecie usłyszeć JEST BARDZO ŹLE PROSZĘ MODLIĆ SIĘ O CIĄŻĘ czy SZYJKA SIĘ SKRACA ALE MUSIMY BYĆ DOBREJ MYŚLI BO TO NIE JEST JESZCZE TRAGEDIA nosz kurwa! Wiadomo że chcemy być spokojniejsze i do tego nawiązuje tutaj. Jaki ktoś ma cel pisać módlcie się za mnie i dzuecko i jest bardzo źle ? Bo efekt jest taki że biedne dziewczęta które pierwszy raz są w ciąży wpadają w panikę że one nawet nie wiedzą jaja jest szyjka i panicznie boją się tego co się może z nimi dziać! Tak nie powinno być! Forum powinno dać nadzieję że można przezwyciężyć wiele rz3czy jak się ma siłę by walczyć! Poprostu posty WreszcieMamy odbieram jako dramatyczna sytuację grożąca natychmiastowym poronieniem która u wielu wywołała łzy w oczach BJ szkoda dziewczyny a mnie z taką szyjka nawet w szpitalu nie kladli dopiero jak został 1 cm. A też byłam nieswiadoma panikara i chodziłam do 3 lekarzy dla pewności. ALE NIGDY NIE ZWATPILAM W SIEBIE I SWOJE DZIECKO I ZAWSZE DAWAŁAM SOBIE I INNYM NADZIEJĘ. jak mąż może wymagać obiadu jak żona przedstawia sytuacje jako drastyczna i każe się modlić. Nie ma co roztrzasac tematu ja nie życzę jej źle wręcz przeciwnie wymagam tylko szczerości bo starannie angażuje się w wasze problemy a teraz się czuję jak bym harrego Pottera czytała.
    Bądź co bądź WreszcieMama jesteś jak DODA- dobrze czy źle nie ważne ważne że w centrum .

Jeszcze trochę i pozostaje dziewczyny przyniosą te córki na usg:-) Dewa przykro mi ale jak Marzesz o synu to prenumerata będzie córka ha ha takie jest życie. Choć niby włosy szybciej rosną na chlopca- ja mam brzuch owłosiony he he
    Trzymam kciuki! Nawet jak mnie już nie lubicie ale czuję się czysta wyrzucając z siebie wszystko.

Troszkę przesadzasz. Tzn odnośnie dramatyzowania itp. to okej, nie ma co płakać na zapas, czy pisać czarnych scenariuszy.

Super, że masz w sobie tyle optymizmu i tak bezgranicznie wierzysz w swoje dziecko, to super postawa, ale nie każdego na taką stać.
    Ja też ciągle sikam po gaciach, bo poprzednio wierzyłam w swoje dziecko do ostatniej chwili, jak usłyszałam bijące serduszko to odetchnęłam z ulgą i byłam pewna, że wszystko będzie ok. A niesety skończyło się tragicznie.
    I nie chcę się tutaj rozczulać nad moją osobą - po prostu byłoby miło, gdybyś zrozumiała, że nie wszyscy muszą mieć tyle optymizmu.

Odpuść jej już. Przykro się czyta te posty... Już raz powiedziałaś, co i jak, część dziewczyn Cię popiera, część popiera po części. Ale nie trzeba po raz kolejny WreszcieMamie dowalać, szczególnie że nie znamy szczegółów i nie wiemy, czy coś się nie zmieniło, czy może coś podkoloryzowała.

Prawda jest taka, że żadna z nas nie wie, czy uda się jej odnosić ciążę, jedne mają bagaż doświadczeń na barkach, inne po prostu panikują, a inne są zupełnie spokojne. Problem w tym, że żadna z tych postaw nie daje gwarancji na to, że wszystko będzie dobrze. A mimo to jestem PEWNA, że każda z nas marzy o chwili, gdy w końcu weźmie swoją pociechę na ręce i obojętnie czy na głos, czy po cichu mocno wierzy, że tak właśnie się stanie i że to będzie najszczęśliwsza chwila w życiu.

Każda z nas się tu martwi o drugą, po co jeszcze komuś dokładać trosk?
    Jedna i druga powinna to sobie wziąć do serca.

Wrrrrr >.<

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 18:12

Spirit, Leirion, marie_marie22, bezimienna, daisy123, kamyla112 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebe tak, albo zielony :p

bbee lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Ja Wam się przyznam, że u mnie wśród najbliższych ze wsparciem jest...nijak. W moim domu rodzinnym nie mówi się o trudnych sprawach, przemilcza się je. Nie jesteśmy z natury wylewni i zwykle gadamy o pierdołach, a ważne sprawy kotłują się pod powierzchnią - i wcale to takie zdrowe nie jest. Nigdy nie rozmawialiśmy o mojej ciąży pozamacicznej i poronieniu, choć wiedzą, że takowe miały miejsce, ale cicho sza! O tej ciąży też nie rozmawiamy.
    A babci to już w ogóle nic nie można powiedzieć, bo ta oczekuje od nas, żebyśmy ją żałowali i powtarzali, jaka ona biedna. Jak ktoś w rodzinie jest chory, to ona jest zawsze bardziej chora. Jak mi cięli flaki i ledwo mnie odratowali, to ona miała to samo, tylko 100x gorzej. Jak ojciec coś tam z prostatą miał nie tak, to ona też ze swoją prostatą miała, ale gorzej (pomijając, że nie ma prostaty :) ). Itp. itd.
    Więc generalnie częściej dostaję wsparcie od obcych ludzi, niż od najbliższych (nie licząc Chłopa, którego jestem wielką fanką)
    Kamilutek z moja babcia to samo ale moja terrorystka ma 94 lata wiec jej wybaczamy.
    Co do rodziny ja mamznskomity kontakt z mama i jak tata żył to z tatą
    Z braćmi ( mam dwoch) rowniez kontakt jest ok
    Natomiast moj maz omg zazdroszcze mu. Kontakt perfekcyjny z całą rodzina a w bracie blizniaku ma przyjaciela. Do tego dochodzi ich ciepło cała rodzina na kazdym kroku mowi sobie jak sie kocha i naprawde to okazuja.

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ