X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ey, gdzie reszta wizytujących??? Też miały na 17. Chwalić się, szybciutko!

qb3canlimmmj6sap.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pisze 6 raz posta jak teraz mi wykasuje to sie potne :
    wróciłam dośc szybko ale w domu czekali goscie..
    Już melduje:
    mama przytyła 400 g
    dzidziolek waży już 165 g!!!!!!!!!!!- ponoc spory dzidziol :P
    pomierzony wzdłuż i wszerz .. rośnie i kopie :P
    niestety moj kochany pan doktor nie powiedział jaka płec choc wiem na pewno że juz widział ale powiedział mi ze wszystko jest tak malutkie ze nie chce mi mowic bym potem sie rozczarowała więc nasz/a OLI zostaje tajemnicą do dnia 4 stycznia wtedy wizyta nastepna.. ach byc może tak ma poprostu być.. nawet zdjęcie zrobił od tyłu w 3D pewnie dlatego bym za dużo nie wypatrywała co tam ma z tyłu.. kocham strasznie tego mojego szkraba brzuszkowego..
    Droczył sie ze mną posmiechiwał zartował ale nie powiedział..
    Jutro umawiam sie na połowkowe no i zestaw badań do zrobienie...
    także już was nadrabiam..i wstawiam fotke

ag194, marie_marie22, blubka, bbee, bezimienna, Demsik, Hope_, Madu1611, MEGI81, Klaudia0727, dewa, Kamilutek, Kleopatra, monika_89, Maniuś, Breezee, rybka33, sylwucha89, Arwi, toska_88, Uska, Anstice, zastrzeŻona, daisy123, Rudzik, Camilia, Agus26m lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASZ/A TAJEMNICZY/A OLI..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa2277c87c90.jpg

bbee, marie_marie22, bezimienna, ag194, Uszczesliwiona, MEGI81, Kleopatra, monika_89, Maniuś, sylwucha89, Uska, Anstice, Rudzik, Camilia, sylwia1985 lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, myślę, że idziesz właśnie w bardzo dobrym terminie :) Ja się zastanawiam czy trochę nie za szybko idę (19t 6d), ale na drugi dzień wyjeżdżamy na tydzień, a potem Sylwester, więc zostanie tak :) Poza tym moja dr powiedziała, że termin jest ok, więc się nie przejmuję.

Gonia, gratuluję udanej wizyty! :) Ech, masz tajemniczego lekarza:D Szkoda, że się nie dowiedziałaś, jaka płeć, ale najważniejsze, że z Maluszkiem jest w porzadku.

Arwi lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Cała w skowronkach :)

Wszytsko zaczyna się stabilizować, mały skurcz jeszce był, ale szyjka pozostaje bez zmian (31 mm) i oby tak dalej, nawet zmniejszamy dawki Luteiny :)

No i Bąbelek okazał się Bąbelinką, nie ma nic między nóżkami, widać tylko eleganco wargi sromowe :) Także jednak będzie Alicja!

Malutka zdrowa, waży 190 g i jest straszną wiercipientą :) To pewnie dlatego, że od dawna jej powtarzałam, że ma się mocno rozpychać i walczyć ze skurczami mamy :) Więc posłuszne dziecko tak robi :)

W nagrodę, że byłam taka grzeczna u lekarza :) mąż zabrał mnie na zakupy do H&M, faktycznie są duże wyprzedaże ciążowych ciuchów i nawet była pełna rozmiarówka, zakupiłam więc jeansy za 60 zł i sweterek za 20 zł i Alutce kupiliśmy bluzę, ale ecru bo nic różowego mi nie wpadło w oko :)

Więc dziękuje za kciuki, przydały się! :)

ag194, Uszczesliwiona, marie_marie22, Madu1611, dewa, GoNia1979, Kamilutek, Kleopatra, blubka, monika_89, Maniuś, Breezee, rybka33, sylwucha89, Arwi, toska_88, mon!ta^, Uska, Anstice, zastrzeŻona, Hope_, MEGI81, daisy123, nutka, Rudzik, Camilia, Agus26m, sylwia1985, Karissa lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    To chyba reguła na tym forum, u mojego Chłopa też kolejna córka i żadnych nadziei na sisiora :)
    Aż strach robić następne!

U mnie pierwszy Syn jest z poprzedniego małżeństwa, a teraz obecny Mąż też chłopaka zrobił ;) ale mi płeć od początku była obojętna i czułam drugiego synka :) w końcu królowa jest tylko jedna :)

Demsik, marie_marie22, dewa, Hope_, Arwi, mon!ta^, GoNia1979, Moniqaaa lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia super <3 doczekasz się tej płci :) wazne ze wszystko okej z malucheeem :D :**

GoNia1979 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam..
    Kofeina witaj teskniłysmy za Tobą.. trzymaj cisnienie w ryzach

no tajemniczy moj doktorek ale wiem od wielu znajomch ze on jak nie jest pewien to nie powie bardzo dokładny i nie mówi czegos czego nie jest pewien..
    Dla mnie w tej chwili najważniejsze że dzidzia rośnie jak na drożdżach i wszystko ma na miejscu.. hihihi..
    Dziewczyny gratuluje córek <3 i synusiów tzw kurek :P i pindusiów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 21:40

MEGI81, Kofeina lubią tę wiadomość

201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Gonia super <3 doczekasz się tej płci :) wazne ze wszystko okej z malucheeem :D :**

hi hi tak Klauduś.. mega się ciesze ze dzidziuś zdrowy .. wypiał sie tyłeczkiem ale jestem na 100 %pewna juz ze to świdrowanie wieczorne to dzidzi sprawka

MEGI81 lubi tę wiadomość

201705051770.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt - ślicznych córeczek i przystojnych synków :)

Tośka ja Cię nadal bardzo lubię :)

My też kupiliśmy choinkę, a raczej jodłę kaukazką i świerk srebrny na stroiki :) już się nie mogę doczekać ubierania :)

Niestety mój były mąż przekazał mi bardzo smutne wiadomości, że jego dziadek leży w bardzo ciężkim stanie w szpitalu i lekarze mówią, że będzie cud, jak przeżyje noc :( bardzo lubię tego dziadka i jeśli Bóg da, to jutro pojadę do niego do szpitala.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uuuuf, dzień udany! Gonia, Gaja, brawo my :D Teraz kolejne wizyty, kolejne emocje, połówkowe, potem Święta, wiosna i bum! Będziemy tulić nasze Maluszki <3

Dobranoc!

GoNia1979, gaja_1, bezimienna, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że u Was też wszystko dobrze! Naprawdę udany dzień :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa chłop jak dąb! :) gratulacje, wpisałam Ci Kubusia. Ciśnienie pewnie z emocji

Kofeina dobrze, że cukry ok, choć jedno z głowy bo chyba tez Cię straszyli cukrzycą

Anstice połowkowe między 18-22 tc więc spokojnie. Ja bedę robić 20+2

bezimienna piękny! jak go zrobiłaś?

madu a fakt cos się ostatnio stalo z listą, bylam pewna ze jesteś a tu psikus ;) część danyc mi poznikała przy edytowaniu

Anstice, Madu1611 lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja i GoNia gratuluję udanych wizyt :-)

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt:synów i córek w brzuszkach-niech rosną do maja.
    Ja wizytuję w piątek po południu i mam nadzieje na usg i że dowiem się wreszcie o płeć.
    Połówkowe dopiero 9 stycznia czyli 21T2Dc.Wtedy już na pewno na 100 % się dowiem a to jeszcze 4 tygodnie-tyle czekania.

MEGI81 lubi tę wiadomość

:(
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    dewa chłop jak dąb! :) gratulacje, wpisałam Ci Kubusia. Ciśnienie pewnie z emocji

Kofeina dobrze, że cukry ok, choć jedno z głowy bo chyba tez Cię straszyli cukrzycą

Anstice połowkowe między 18-22 tc więc spokojnie. Ja bedę robić 20+2

bezimienna piękny! jak go zrobiłaś?

madu a fakt cos się ostatnio stalo z listą, bylam pewna ze jesteś a tu psikus ;) część danyc mi poznikała przy edytowaniu
    https://www.youtube.com/watch?v=-ELwUcrksu4 korzystałam z tego filmiku. Bardzo łatwo się robi, tylko trzeba trochę cierpliwości. Mi powiedzmy, że prawie wyszło. Popoprawiam jutro i będzie super. Wełnę kupiłam na allegro.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt laseczki!!! Ha ha ale ci zazdroszczę tych różowych zakupów teraz.

Megi bardzo mi przykro z powodu dziadka. Trzymaj sie :-*
    Toz to dziś wręcz świąteczny nastrój. Aż milp czytać tak wiele p9zytywnych emocji . BRAWO MY!:-) Dobranoc

GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=-ELwUcrksu4 korzystałam z tego filmiku. Bardzo łatwo się robi, tylko trzeba trochę cierpliwości. Mi powiedzmy, że prawie wyszło. Popoprawiam jutro i będzie super. Wełnę kupiłam na allegro.

Bezimienna, jeśli możesz, to zdradź, ile kosztuje taka wełna na koc standardowej wielkości?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uska Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zielona w temacie i proszę o podpowiedź:-) do kiedy najpóźniej mozna zrobic to polowkowe?? Bo ja nawet jeszcze nie jestem zapisana...

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    No to uuuuf, dzień udany! Gonia, Gaja, brawo my :D Teraz kolejne wizyty, kolejne emocje, połówkowe, potem Święta, wiosna i bum! Będziemy tulić nasze Maluszki <3

Dobranoc!

Dewa, poczekaj z tym bum. Niech ten czas tak nie zapierdziela , bo ja muszę kiecek i różowych bodziaków nakupować :)

gannskjoqlc3hmdm.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ