X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pieczenia i masz race Qasha są pyszne <3 zjadłam tylko 3 bo dzisiaj pieklam jedna blachę a jutro 3 :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci dziewczyny :) ja sie nie.moge doczekać przyszlego tygodnia, wraca maz idziemy ogladac core i wigilia:) to beda piekne swieta:)

toska_88, Demsik, MEGI81, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę i z tego wszystkiego już sram po gaciach.
    Brzuchol ogromny, strzygąc Grażynę zacięłam się jak nigdy w życiu. Rzeźnia!! A co będzie później???

Trzymajcie kciuki jutro, mam nadzieje, ze dzidzia się nie wypnie kuprem i pokaże swoje wdzięki ;) chcę już się do niej normalnie zwracać, a nie Fasolina jak od początku.
    Napiszę jeszcze rano przed wizytą jak nie zaśpię tfu tfu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 23:13

Uszczesliwiona, blubka, Madu1611, toska_88, sylwucha89, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie tak sobie myślę że może zrobię sobie 2x połowkowe? ;> jedno mam umówione na 9.01 ale wsumie od przyszłego tyg mogę już wykonać i nie wiem czy się nie przejdę na wszelki wypadek :) (dobra przyznaje się, naprawdę już chce znać płeć i nie mogę wytrzymać :( )

Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    A ja właśnie tak sobie myślę że może zrobię sobie 2x połowkowe? ;> jedno mam umówione na 9.01 ale wsumie od przyszłego tyg mogę już wykonać i nie wiem czy się nie przejdę na wszelki wypadek :) (dobra przyznaje się, naprawdę już chce znać płeć i nie mogę wytrzymać :( )
    Ja będę robić 20 grudnia :-) później ginekolog ma urlop więc niech odpocznie od tych wszystkich bożenek, grazynek i gabrysiek hahaha :-)

toska_88, MEGI81, Uszczesliwiona, marie_marie22, Camilia lubią tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jakoś szybko minęła Wasza rozłąka. Albo to tylko mi się tak wydaje, że dopiero pojechał a tu już wraca zaraz. Tobie pewnie się dłużyło.

Klaudia N. lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, Dewa, wasi faceci to faktycznie monopłciowi są, że samych synów produkują ;) . Ja od wczoraj mówię, że mój to wszechstronnie uzdolniony ;). Raz chłopaczek raz dziewczynka...a co tam, niech musli , że ma jakiś nowy talent haha.
    Dobrej nocki

Ps jutro lecimy do pl na kilka dni a ja jeszcze nie spakowana.

MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła ... teciowa i moja babcia maja do mnei pretensje co ja wstawiam na instagram i facebooka ... boze . Bo zapeszę ciążę ! i mam nie wstawiac nic wspólnego z dzieckiem . dziecinada -.- Ja dzisiaj przyjechalam do Łodzi do swojego domu rodzinnego i musze wytrzymac bez mojego faceta do 23 :C DAM RADE ! ale będe tesknic :D ciagle razem jestesmy a tuuu teraz sama :D mniee teraz czeka maraton : jutro cmentaqrz do dziadka i do babci na kawke , w czzwartek badania krwi , potem w piatem reklas u kosmetyczki na paznokciach i sroda endokrynolg i piatek POŁOWKOWE <3 :D wiec nei odczuje tak tej tęsknoty chyba :D i w sobote zakupy z mamcią ! :D <3 gratuluje dziewczyny udanych wizyt <3 JA uciekam obejrzec jakis film a moja Aurelka skacze w brzuszku :) dobranoc wam :*

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Bezimienna, jeśli możesz, to zdradź, ile kosztuje taka wełna na koc standardowej wielkości?
    Ja na kocyk o wielkości około 70x50 cm musiałam kupić wełny za około 50 zł, więc to tania rzecz nie jest. Kupiłam 900 gram wełny. Jak poprawię jutro kocyk to napisze jakie wymiary dokładnie mi wyszły z tego. Na taki duży koc... To pewnie około 200 zł albo i więcej. Biała wychodzi taniej wełna.

Moniqaaa ja też cała zesrresowana jestem. Chcę już wiedzieć, że jest dobrze...musi być dobrze. Daj znać co i jak jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 23:47

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to która jeszcze jutro wizytuje?

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się czuję osamotniona na forum, bo jak ja wchodzę to większość z Was już śpi :P dziś zaczęłam po 22 czytać, a dopiero skończyłam niedawno-północ!:) Ale jak się cały dzień lata to później taki los :D
    Pomyślałam, że skoro zamykam dzień to powinnam robić wręcz skrót info dnia ;)
    Odpowiadam czasami na posty z rana więc jak z opóźnionym zapłonem :D

Breezee ja mam tą samą matę co Hope z fisher price. Mojej znajomej córeczki też ją miały. Wszyscy zadowoleni. Największy plus to rzeczywiście muzyka i światełka na górze.

Kamilutek ja ani razu w pierwszej ciąży, ani też w tej nie słyszałam żadnej info odnośnie długości swojej szyjki. Moja ginekolog bada szyjkę tylko na fotelu. Mówi oki i tyle, myślę, że gdyby coś było nie tak to by wyczuła, to babeczka z dużym doświadczeniem.

Gratuluję dziś wszystkim wizytującym! Madu, bbee, gaja czas ruszyć na róż! Dewa no jakoś tak od początku mi Synek do Ciebie pasował. Twoja radość mi się udzieliła :) Gonia super, że wizyta udana. Ja w ogóle w piątek mam połówkowe i też nie znam płci, także już się zastanawiam jaką płeć będzie rozdawał piąteczek.

Kofeina dobrze, że się "odblokowałaś" ;) Zapisz sobie to hasło na honorowym miejscu i pisz na bieżąco co u Ciebie :)

Qasha, Breezee Wasze pierniczki wymiatają! Ja ogólnie nigdy nie dekorowałam, bo moje wszystkie szły zawsze do konsumpcji i wszystkim smakują najlepiej takie "czyste". Ale jak teraz zobaczyłam takie śliczne Wasze, to chyba kilka zrobię jednak ozdobnych, będą leżały i pachniały :)

Co do wsparcia to mam super Rodziców i im jestem starsza tym bardziej to doceniam. Często od znajomych słyszę, jakie ciężkie mają relacje np.z Mamą. Widzę, że jest to dla nich ciężka sprawa mimo, że mają już swoje Rodziny. Często też widać jak te relacje odbiły się na tych osobach. Każda taka historia sprawia, że obiecuję sobie, że zrobię wszystko, by moje Dzieci miały Mamę, na którą mogą zawsze liczyć. Kochajmy te nasze Maluszki, wspierajmy, obdarzajmy komplementami, przytulajmy, buziakujmy, miejmy dla nich czas! Tak sobie piszę, ale jakoś wiem, że każda z Was o tym doskonale wie i jest/będzie Super Mamusią!!! :*

Madu1611, Breezee, MEGI81, Kofeina lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    No to która jeszcze jutro wizytuje?

Moniqaa ja dopiero w piątek, ale dziś trzymam kciuki za Twoją wizytę! Widzę, że tygodniami idziemy łeb w łeb, także według mnie to też najwyższy czas by nasze Maluchy łaskawie pokazały co tam mają między nóżkami :)

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Moniqaa ja dopiero w piątek, ale dziś trzymam kciuki za Twoją wizytę! Widzę, że tygodniami idziemy łeb w łeb, także według mnie to też najwyższy czas by nasze Maluchy łaskawie pokazały co tam mają między nóżkami :)

Dzięki tylko nie puszczaj kciuków aż nie dam wam znać o płci. Masz rację, najwyzszy czas bo to już druga połowa ciąży :) ja też już zaczynam za ciebie trzymać kciuki i nie puszczam aż do piątku :) dobranoc
    Btw jak coś to ja też późno chodzę spać no i u mnie jest godzina do tyłu także pisz.

• Demsik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje kochane w 20tc;););)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace.moje podgladanie nikolki juz jutro na 16;)

bbee, bezimienna, sylwucha89, Kamilutek, toska_88, Madu1611, MEGI81, Moniqaaa, monika_89, Uszczesliwiona, Arwi, marie_marie22, Maniuś, Camilia lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:31

natalia1354, bbee, Kamilutek, toska_88, Madu1611, MEGI81, sylwucha89, Arwi, Kleopatra, Hope_, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

Chyba dopadła mnie jakaś grypa bo mam gil to pasa i bolące gardło.. Dziś nie mogłam spać już od 4 i tak się przekręcałam z boku na bok, ale w końcu wstałam. Śpię na lewym albo prawym boku i budzę się taka obolała... Czy to normalne w ciąży czy tak po prostu jest?

Trzymam kciuki za wizytujące mamy i gratulacje wczorajszych udanych wizyt :)

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze lepiej na lewym boku bo lepszy przeplyw krwi itd do malucha.ale nie da sie spac w jednej pozycji cala noc.ja zmieniam na okraflo poki moge:)

natalia1354, MEGI81 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lewym boku to ponoć bezwzględnie trzeba będzie spać, jak brzuchol będzie wielki i na prawym mógłby uciskać żyłę wrotną czy coś takiego i powodować niedokrwienie macicy. Tak przynajmniej mówił ratownik medyczny na kursie pierwszej pomocy - jakbyście ratowali jakąś ciężarna kobietę, to trzeba ją zawsze układać w pozycji bezpiecznej bocznej na lewym boku właśnie.

U mnie dzisiaj na twarzy TRAGEDIA! Z lustra spojrzało na mnie 6! wielgachnych pryszczy! A ja z tych, co nie mogą wyciskać, bo zaraz blizny się robią :/ Jestem niepocieszona.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeeeń dobry Mamusie! Która dzisiaj na tapetę? Kilka wizyt się szykuje, jak widzę :D Super! Będziecie miały cudowny dzień! :D Wiecie co, ja od wczoraj mam tak dobry nastrój, że mogłabym nim obdzielić wiele osób! Już w sobotę jedziemy do Polski, zostaniemy tam dwa tygodnie!!! Fakt, będzie mnóstwo załatwiania, wizyt lekarskich i innych mniej przyjemnych spotkań ale w tyłku z tym! Idą Święta, ja mam Synka w brzuchu (przystojny, mówię Wam, aaaaay! ) i będzie dobrze!

Musi być! I tego też Wam Dziewczynki życzę, RADOŚCI!!! <3 Do porzygu! :P

I czekam na wesołe wpisy i zdjęcia Maluszków!

blubka, MEGI81, bbee, natalia1354, sylwucha89, Breezee, Madu1611, toska_88, Kleopatra, Hope_, Rudzik, Maniuś, Camilia, Karissa lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 18 tyg i 5 miesiącu:-D ja wizytuje jutro na 16.20 prywatnie, specjalnie zeby podejrzec co to malenstwo ma miedzy nozkami, a raczej czego nie powinno miec:-D a dzis ide z synkiem do lekarza, bo zakatarzony jest i goraczkuje.
    Trzymam kciuki za wizytujace:-)

Demsik, MEGI81, monika_89, Breezee, Uszczesliwiona, toska_88, Kleopatra, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ