WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczynam dzis 20 tc
    ja juz bardzo dobrze czuje ruchy, mala aktywna codziennie w godzinach 14 do 16 i pozniej wieczorem od 20. czesto rano sie przeciagnie xD tylko ja mam chyba na tylnej scianie
    Moniqa ja to podnoszenie naprawde widze i czuje wiec to prawda. teraz taki skok w gore szczegolnie nastapil
    A wlasnie gratuluje wizyt wczorajszych

marie_marie22, bbee, Maniuś, Moniqaaa, monika_89 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mnie dzisiaj bardzo boli brzuch :( albo nerki albo jajnik? Nie wiem, ale tak bardziej z prawej strony. A jestem w pracy i jeszcze jadę na zakupy dzisiaj po pracy, takie duże :(
    A mój młodszy dzisiaj tak na mnie patrzy i mówi ,,masz pełny brzuszek bo zjadłaś dużo obiadku, tak?'', haha
    Toska fajne zdjęcie.
    Mi specjalnie włosy szybciej nie rosną ale bardzo mi dokucza jak odrasta, kłuje, swędzi itp.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • bbee Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    bbee jeśli łapie Cię skurcz w nogę, to bierz więcej magnezu, to to oznacza, że może i złapać w macicy, a tego juz nie chcemy ;) Bierz regularnie magnez i najlepiej potas, musimy robić wszystko aby unikać skurczów macicy, a skoro pojawiają się gdzieś indziej to już sygnał że jest jakiś niedobór.
    Dla przykładu ja biorę 3x2 magne b6 i 2x2 potazek

Dopiero zaczęłam brać magnez w zeszłym tygodniu , więc pewnie jeszcze nie nadrobiłam ;) Nie wiem czy duża ilość przyjmowanego magnezu coś daje, zależy od organizmu, bo każdy organizm przyswaja tylko określoną ilość magnezu (więc może tej dodatkowej dawki nawet nie przyswoić), można to poprawić tylko naturalnymi pomocnikami w przyswajaniu (o ile dobrze pamiętam to sokiem pomarańczowym albo wit. C, ale głowy nie dam). Moja siostra jest farmaceutką i się łapie za głowę jak widzi reklamy o "biorętencji" magnezu, mówi że każdy magnez przyswaja się tak samo, są niewielkie różnice, a nie ma w ogóle czegoś takiego jak "biorętencja". Dzisiaj sobie na pewno wezmę większą dawkę, poprawię pomarańczą i czekoladą, a potem się skontaktuję z siostrą i ustalę właściwą dawkę ;) Chociaż ona i tak zawsze mówi, że wszelkie minerały i witaminy to najlepiej w postaci naturalnej przyjmować, bo to się przyswoi, a w Polsce reklamy nam robią wodę z mózgu, w innych krajach nie kupuje się aż tyle witamin i suplementów, u nas bardzo dużo, a suplementy to jest pic na wodę i wyrzucanie pieniędzy. Ta kobieta kieruje jedną z sieciowych aptek ;) Niezły z niej "marketingowiec" ;) Się rozpisałam niepotrzebnie, ale może niektórym z Was się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 09:05

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki, widzę,że atmosfera coraz lepsza :) i humory dopisują! I super!

Ja mam łożysko na przedniej ścianie i powoli zaczynam czuć ruchy od kilku dni. Głównie wieczorem jak leżę w łóżku.

Gratuluję wczorajszych wizyt i czekam na następne!

Kamilutek pisałaś zdaje się o pryszczach? Dobrze pamiętam,że 6? No to daję razy 2 bo mam 12 wielkich czerwonych suk na twarzy...koszmar... a śmiałam się z zabobonów w stylu,że "córka urodę odbiera" ...no więc ja chyba top model urodzę bo wyglądam jak żul.

Breezee zazdroszczę zakupów. Uwielbiam lumpeksy, tylko chwilowo nie mam czasu jechać,ale od stycznia zaszaleję!

Ag zmotywowałaś mnie. Siadam i piszę!

Miłego dnia baby i licznych kopniaków tam ze środka!

sylwucha89, ag194 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie. W tej ciąży i w poprzedniej także. A dlaczego pytasz?

Pytam, bo czytalam i dwóch lekarzy mi mówiło, że z lozyskiem na przedniej ścianie rzadziej czuc ruchy i nie są tak intensywne jak przy łożysku z tylu. Nie wiem czy u każdej, ale coś w tym jest bo przy synu mialam z tylu i od 15 tyg czulam coraz silniejsze ruchy. Teraz czuję kilka razy na dzien, czasem wcale ale bardzo delikatnie. Nawet kiedyś sie Wam pochwalilam, że poczułam pod ręką ale zdarzylo sie to tylko raz:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli już czuję, to przeważnie po prawej stronie nisko:-)

Dzis ide na sprawdzenie płci, trzymajcie kciuki za dziewczynke, bo inaczej te wszystkie piekne sukieneczki bede musiała dac siostrze:-D

bbee, Kleopatra, Rudzik, sylwucha89, ag194, Maniuś, Uszczesliwiona, Moniqaaa, Camilia, mon!ta^, bezimienna lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łożysko na przedniej ściance działa jak poduszka powietrzna. Amortyzuje kopniaczki i jest to naturalne

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kocham latac po lumpeksach i tez musze znalezc jakis godny uwagi haha
    Rudzik pisz pisz trzymam kciuki

Rudzik lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha dziewczyny przecież zdjęcie z avataru to zdjęcie z p9czatku 16 tc które nam tu wstawialam:-) w sobotę zaczynam 20 tc i pora na następne zdjęcie:-)

Breezee ale lupy- super! Taki zakupoholizm to raczej terapia manualna wszystkie stresy w ciaży:-)

Breezee lubi tę wiadomość

• Espera Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Nadszedł wielki dzień dziś mam połówkowe.... Trochę wczesnie, no al potem doktorek ma urlop...
    Stasiu już doszedł do siebie, śpi po 11,5 godziny. Dłużej mu nie pozwalam bo musi co 12h brać antybiotyk ;-)
    Dziś jedzie ze mną do lekarza i liczy ze doktor go zawoła i pozwoli podejrzeć braciszka. Jade na 13. Potem obiecałam młodemu McDonalda.
    Moja mama obiecała mi jakiś czas temu i mojej siostrze szybkowar i obczaila ze w Kauflandzie sa właśnie po 199pln Delimano (w necie po 350-409) no i dziś jak zawoziłam meza do pracy miałam zajechać i kupić 2 szt. Podchodzę do półki a tam cena 119 :-) i tak kminie czy drugiego sobie nie kupić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 10:04

bbee, Rudzik, Breezee, GoNia1979, toska_88, Kleopatra, Hope_, marie_marie22, sylwucha89, monika_89, ag194, Camilia, Maniuś, mon!ta^, bezimienna lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Ha ha dziewczyny przecież zdjęcie z avataru to zdjęcie z p9czatku 16 tc które nam tu wstawialam:-) w sobotę zaczynam 20 tc i pora na następne zdjęcie:-)

Breezee ale lupy- super! Taki zakupoholizm to raczej terapia manualna wszystkie stresy w ciaży:-)
    Masz racje. Z parę dni po zakupach mnie trzyma :-) W rzeczywistości lepiej wyglądają niż na zdjęciach. Ta kiecka czerwona o normalnie taka mocna czerwień podchodząca pod bordo. Parę ciuszków jak nówka, Kappahl, albo benetton i za wszystko 20zl, to można kupować

Rudzik, toska_88, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w nocy umarł Dziadek mojego byłego męża. Bardzo to przeżyłam. Jutro jest pożegnanie w krematorium a w sobotę pogrzeb. Teraz staram się uspokoić. Dzisiaj muszę powiedzieć o tym mojemu 8,5 letniemu Synkowi i jakoś przygotować go na przeżycie tego wydarzenia i udział w pogrzebie. Kacperek był jedynym prawnukiem tego Dziadka. Młody nigdy nie był jeszcze na pogrzebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 10:04

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj w nocy umarł Dziadek mojego byłego męża. Bardzo to przeżyłam. Jutro jest pożegnanie w krematorium a w sobotę pogrzeb. Teraz staram się uspokoić. Dzisiaj muszę powiedzieć o tym mojemu 8,5 letniemu Synkowi i jakoś przygotować go na przeżycie tego wydarzenia i udział w pogrzebie. Kacperek był jedynym prawnukiem tego Dziadka. Młody nigdy nie był jeszcze na pogrzebie.
    Bardzo mi przykro :-( Trzymaj się dzielnie

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny co na zapalenie węzłów chłonnych??

010iyx8dls33fb4m.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Ruch czyję od jakiegoś miesiąca(może trochę dłużej, ale wcześniej to było tylko takie pulsowanie), a teraz bąbel codziennie daje o sobie znać, nawet mąż miał już okazję przywitać się z maleństwem.

Gratuluję udanych wizyt, ja jeszcze tydzień do wizyty, a jakieś półtora do połówkowego. Już nie mogę się doczekać, mąż pierwszy raz zobaczy bąbla na żywo (niestety ma taką pracę, że jest w domu tylko w weekend i na szczęście ma przerwę świąteczną).

MEGI81 przykro mi :(

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi bardzo współczuje, trzymaj się!

Gratuluję wczorajszych wizyt i życzę powodzenia na dzisiejszych :)

Ja zaczynam dziś 19 tydzień i od rana się wkurzyłam, bo przestali puszczać "Gotowe na wszystko" a to był mój rytuał, że przy śniadanku to oglądałam, no nic muszę się przerzucić na coś innego.

bbee lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Moje łożysko raczej nie jest na przedniej ściance. Ruchy czuje od 18 tc, a to moja pierwsza ciąża z ruchami, poza tym do szczupłych nie nalezę, wiec jakbym takowe miała, to pewnie jeszcze bym nie czuła,abo zaczynała dopiero czuć.
    A ja do szczuplakow też nie należę , mam trochę skóry po zrzuceniu tych 82 kg i łożysko na przedniej scianie i od 18 tyg czuje ruchy wyraźne i też to jest moja pierwsza ciąża . Więc ja nie wiem jak to z tym jest . Może to bardzo indywidualne.. :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Uska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi przytulam mocno:-( trzymajcie się:-(

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny, łatwo się zakłada takiemu maleństwu body przez główkę? Bo to moje pierwsze dziecko i z reguły patrzę na kopertowe, ale mało ich jest i zastanawiam się czy jak założę na nie jakieś spodnie to czy zatrzaski nie będą uciskały?

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi najszczersze kondolencje- trzymaj się ciepło:-*

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ