MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez zaczynam dzis 20 tc
ja juz bardzo dobrze czuje ruchy, mala aktywna codziennie w godzinach 14 do 16 i pozniej wieczorem od 20. czesto rano sie przeciagnie xD tylko ja mam chyba na tylnej scianie
Moniqa ja to podnoszenie naprawde widze i czuje wiec to prawda. teraz taki skok w gore szczegolnie nastapil
A wlasnie gratuluje wizyt wczorajszychmarie_marie22, bbee, Maniuś, Moniqaaa, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Hej
Mnie dzisiaj bardzo boli brzuchalbo nerki albo jajnik? Nie wiem, ale tak bardziej z prawej strony. A jestem w pracy i jeszcze jadę na zakupy dzisiaj po pracy, takie duże
A mój młodszy dzisiaj tak na mnie patrzy i mówi ,,masz pełny brzuszek bo zjadłaś dużo obiadku, tak?'', haha
Toska fajne zdjęcie.
Mi specjalnie włosy szybciej nie rosną ale bardzo mi dokucza jak odrasta, kłuje, swędzi itp. -
ojejku wrote:bbee jeśli łapie Cię skurcz w nogę, to bierz więcej magnezu, to to oznacza, że może i złapać w macicy, a tego juz nie chcemy
Bierz regularnie magnez i najlepiej potas, musimy robić wszystko aby unikać skurczów macicy, a skoro pojawiają się gdzieś indziej to już sygnał że jest jakiś niedobór.
Dla przykładu ja biorę 3x2 magne b6 i 2x2 potazek
Dopiero zaczęłam brać magnez w zeszłym tygodniu , więc pewnie jeszcze nie nadrobiłamNie wiem czy duża ilość przyjmowanego magnezu coś daje, zależy od organizmu, bo każdy organizm przyswaja tylko określoną ilość magnezu (więc może tej dodatkowej dawki nawet nie przyswoić), można to poprawić tylko naturalnymi pomocnikami w przyswajaniu (o ile dobrze pamiętam to sokiem pomarańczowym albo wit. C, ale głowy nie dam). Moja siostra jest farmaceutką i się łapie za głowę jak widzi reklamy o "biorętencji" magnezu, mówi że każdy magnez przyswaja się tak samo, są niewielkie różnice, a nie ma w ogóle czegoś takiego jak "biorętencja". Dzisiaj sobie na pewno wezmę większą dawkę, poprawię pomarańczą i czekoladą, a potem się skontaktuję z siostrą i ustalę właściwą dawkę
Chociaż ona i tak zawsze mówi, że wszelkie minerały i witaminy to najlepiej w postaci naturalnej przyjmować, bo to się przyswoi, a w Polsce reklamy nam robią wodę z mózgu, w innych krajach nie kupuje się aż tyle witamin i suplementów, u nas bardzo dużo, a suplementy to jest pic na wodę i wyrzucanie pieniędzy. Ta kobieta kieruje jedną z sieciowych aptek
Niezły z niej "marketingowiec"
Się rozpisałam niepotrzebnie, ale może niektórym z Was się przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 09:05
-
Hej Laseczki, widzę,że atmosfera coraz lepsza
i humory dopisują! I super!
Ja mam łożysko na przedniej ścianie i powoli zaczynam czuć ruchy od kilku dni. Głównie wieczorem jak leżę w łóżku.
Gratuluję wczorajszych wizyt i czekam na następne!
Kamilutek pisałaś zdaje się o pryszczach? Dobrze pamiętam,że 6? No to daję razy 2 bo mam 12 wielkich czerwonych suk na twarzy...koszmar... a śmiałam się z zabobonów w stylu,że "córka urodę odbiera" ...no więc ja chyba top model urodzę bo wyglądam jak żul.
Breezee zazdroszczę zakupów. Uwielbiam lumpeksy, tylko chwilowo nie mam czasu jechać,ale od stycznia zaszaleję!
Ag zmotywowałaś mnie. Siadam i piszę!
Miłego dnia baby i licznych kopniaków tam ze środka!sylwucha89, ag194 lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Ja mam łożysko na przedniej ścianie. W tej ciąży i w poprzedniej także. A dlaczego pytasz?
Pytam, bo czytalam i dwóch lekarzy mi mówiło, że z lozyskiem na przedniej ścianie rzadziej czuc ruchy i nie są tak intensywne jak przy łożysku z tylu. Nie wiem czy u każdej, ale coś w tym jest bo przy synu mialam z tylu i od 15 tyg czulam coraz silniejsze ruchy. Teraz czuję kilka razy na dzien, czasem wcale ale bardzo delikatnie. Nawet kiedyś sie Wam pochwalilam, że poczułam pod ręką ale zdarzylo sie to tylko raz:-) -
A jeśli już czuję, to przeważnie po prawej stronie nisko:-)
Dzis ide na sprawdzenie płci, trzymajcie kciuki za dziewczynke, bo inaczej te wszystkie piekne sukieneczki bede musiała dac siostrze:-Dbbee, Kleopatra, Rudzik, sylwucha89, ag194, Maniuś, Uszczesliwiona, Moniqaaa, Camilia, mon!ta^, bezimienna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHa ha dziewczyny przecież zdjęcie z avataru to zdjęcie z p9czatku 16 tc które nam tu wstawialam:-) w sobotę zaczynam 20 tc i pora na następne zdjęcie:-)
Breezee ale lupy- super! Taki zakupoholizm to raczej terapia manualna wszystkie stresy w ciaży:-)Breezee lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Nadszedł wielki dzień dziś mam połówkowe.... Trochę wczesnie, no al potem doktorek ma urlop...
Stasiu już doszedł do siebie, śpi po 11,5 godziny. Dłużej mu nie pozwalam bo musi co 12h brać antybiotyk
Dziś jedzie ze mną do lekarza i liczy ze doktor go zawoła i pozwoli podejrzeć braciszka. Jade na 13. Potem obiecałam młodemu McDonalda.
Moja mama obiecała mi jakiś czas temu i mojej siostrze szybkowar i obczaila ze w Kauflandzie sa właśnie po 199pln Delimano (w necie po 350-409) no i dziś jak zawoziłam meza do pracy miałam zajechać i kupić 2 szt. Podchodzę do półki a tam cena 119i tak kminie czy drugiego sobie nie kupić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 10:04
bbee, Rudzik, Breezee, GoNia1979, toska_88, Kleopatra, Hope_, marie_marie22, sylwucha89, monika_89, ag194, Camilia, Maniuś, mon!ta^, bezimienna lubią tę wiadomość
-
toska_88 wrote:Ha ha dziewczyny przecież zdjęcie z avataru to zdjęcie z p9czatku 16 tc które nam tu wstawialam:-) w sobotę zaczynam 20 tc i pora na następne zdjęcie:-)
Breezee ale lupy- super! Taki zakupoholizm to raczej terapia manualna wszystkie stresy w ciaży:-)W rzeczywistości lepiej wyglądają niż na zdjęciach. Ta kiecka czerwona o normalnie taka mocna czerwień podchodząca pod bordo. Parę ciuszków jak nówka, Kappahl, albo benetton i za wszystko 20zl, to można kupować
Rudzik, toska_88, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Dziewczyny dzisiaj w nocy umarł Dziadek mojego byłego męża. Bardzo to przeżyłam. Jutro jest pożegnanie w krematorium a w sobotę pogrzeb. Teraz staram się uspokoić. Dzisiaj muszę powiedzieć o tym mojemu 8,5 letniemu Synkowi i jakoś przygotować go na przeżycie tego wydarzenia i udział w pogrzebie. Kacperek był jedynym prawnukiem tego Dziadka. Młody nigdy nie był jeszcze na pogrzebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 10:04
-
MEGI81 wrote:Dziewczyny dzisiaj w nocy umarł Dziadek mojego byłego męża. Bardzo to przeżyłam. Jutro jest pożegnanie w krematorium a w sobotę pogrzeb. Teraz staram się uspokoić. Dzisiaj muszę powiedzieć o tym mojemu 8,5 letniemu Synkowi i jakoś przygotować go na przeżycie tego wydarzenia i udział w pogrzebie. Kacperek był jedynym prawnukiem tego Dziadka. Młody nigdy nie był jeszcze na pogrzebie.
Trzymaj się dzielnie
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Hej, ja też mam łożysko na przedniej ścianie. Ruch czyję od jakiegoś miesiąca(może trochę dłużej, ale wcześniej to było tylko takie pulsowanie), a teraz bąbel codziennie daje o sobie znać, nawet mąż miał już okazję przywitać się z maleństwem.
Gratuluję udanych wizyt, ja jeszcze tydzień do wizyty, a jakieś półtora do połówkowego. Już nie mogę się doczekać, mąż pierwszy raz zobaczy bąbla na żywo (niestety ma taką pracę, że jest w domu tylko w weekend i na szczęście ma przerwę świąteczną).
MEGI81 przykro mi
-
Megi bardzo współczuje, trzymaj się!
Gratuluję wczorajszych wizyt i życzę powodzenia na dzisiejszych
Ja zaczynam dziś 19 tydzień i od rana się wkurzyłam, bo przestali puszczać "Gotowe na wszystko" a to był mój rytuał, że przy śniadanku to oglądałam, no nic muszę się przerzucić na coś innego.bbee lubi tę wiadomość
-
Breezee wrote:Moje łożysko raczej nie jest na przedniej ściance. Ruchy czuje od 18 tc, a to moja pierwsza ciąża z ruchami, poza tym do szczupłych nie nalezę, wiec jakbym takowe miała, to pewnie jeszcze bym nie czuła,abo zaczynała dopiero czuć.
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Powiedzcie mi dziewczyny, łatwo się zakłada takiemu maleństwu body przez główkę? Bo to moje pierwsze dziecko i z reguły patrzę na kopertowe, ale mało ich jest i zastanawiam się czy jak założę na nie jakieś spodnie to czy zatrzaski nie będą uciskały?
-
nick nieaktualny