MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sie wkurwilam, napisalam post na tele dosyc dlugi i.mi odświeżylo karte:/ w dodatki trzy razy zdjecia wrzucalam.bo cos kliknelam. Nie cierpię dotykowych telefonów.
Megi przykro mi:(
Ja czuje ruchy od 17t6d tak na pewno wczensiej chybai.codzienne czuje szczegolnie jak leze. I też macica mi sie podniosla bo czuje twardsze pod pepkiem i widze ze wyzej muszę detektor przykladac:)
To ja.na Początku 5mca i.moje zdobycZe dla corki jeszcze nie wszystkie.bo nie mam.zdjęć ale to najwyżej na dniach wrzuce:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b02d03572ee9.jpg[/url
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e263034297b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c1f01ef9809.jpg
Za 10 minut jade po odbiór cytologii.mam nadzieje ze jest okKleopatra, bbee, Breezee, blubka, Hope_, sylwucha89, monika_89, ag194, Maniuś, Uska, bezimienna, zastrzeŻona, GoNia1979 lubią tę wiadomość
-
Megi przykro mi. Synek da radę, mój starszy teraz na pogrzebie mojego ojca szedł za trumna i płakał i podczas wkładania trudny do grobu ale szybko sie otrząsnął.
Nadia najszybciej się zakłada kopertowe albo pajace ale az taki wielki wyczyn to nie jest ;p Ja miałam mało kopertowych. Śpiochy tez się dosyć łatwo ubiera. A spodenki dla takiego maleństwa to najwyżej miękkie, bawełniane itp. Takie dżinsy czy cos w tym stylu to później dopiero. -
Zazdroszcze wam tych kopniaczków
Mój Dzidzionek bardzo spokojny .... wczesniej czułam więcej tych ruchów .... a teraz tylko po przyłozeniu ręki. Nic nie wiem o tym żebym miała łozysko przodujące. Pewnie dr by powiedział gdyby tak było....
Dziś o 5 wstałam i zjadłam mandarynkę nie mogłam siè powstrzymaćpózniej 2 etap snu i aż do teraz:-)
Poza tym mam od 10 dni zapalenie uszu. Wcale lepiej nie jest chociaż biore krople z antybiotykiem i sterydami bardzo silne. A czuje siè jakbym ogluchła. Wczoraj bylam na pogotowiu ale kazali mieć cierpliwości w leczeniu.
Megi wyrazy mojego wspólczucia. Trzymaj się! -
Któraś z was pisała o owłosieniu . Ja jestem z tych osób co muszą golic nogi itd co 2-3 dni bo tak szybko zarastam a ktoś mnie straszył że jak znajdę w ciąże to będzie jeszcze gorzej
że tej osobie rosło więcej , geściej itd .. ja na szczęście tak nie mam (uff) ale za to rosną mi i na długość i na objętość włosy na głowie . Ja po odchudzaniu straciłam połowę włosów a Teraz w ciąży są od nowa ładne
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Cześć dziewczyny, witam się w 19 tygodniu!
dzisiaj o 19 podglądanie dzidziusia, już się nie mogę doczekać
trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące!
Był temat o czesaniu grażynek przez partnera, w sumie to dobry pomysł, ale nie wiem czy dałabym się mojemu M ogolić, to by była rzeźniachłop od 3 lat nie miał w ręce maszynki do golenia, bo brodę przycina trymerem
a zaciąć grażynkę, ałł... to chyba wolę się sama nasapać z lusterkiem w ręce
Co do łożyska to ja nawet nie wiem gdzie je mam, bo ostatnie USG miałam robione w 12 tygodniu i od tego czasu nie widziałam dzidzi. Całkiem możliwe, że też mam na przodzie bo ledwo ledwo czuję sporadycznie ruchy, ale są naprawdę bardzo delikatne, nawet po jedzeniu jak leżę na boku i staram się je wyczućRudzik, bbee, Kleopatra, sylwucha89, monika_89, marie_marie22, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Klaudia0727 wrote:Któraś z was pisała o owłosieniu . Ja jestem z tych osób co muszą golic nogi itd co 2-3 dni bo tak szybko zarastam a ktoś mnie straszył że jak znajdę w ciąże to będzie jeszcze gorzej
że tej osobie rosło więcej , geściej itd .. ja na szczęście tak nie mam (uff) ale za to rosną mi i na długość i na objętość włosy na głowie . Ja po odchudzaniu straciłam połowę włosów a Teraz w ciąży są od nowa ładne
Mam tak samo, na głowie rosną, a nogi mogę golić raz na tydzień, wcześniej musiałam golić co 2 dni.
-
Anstice łożysko przodujące, to co innego, dziewczynom chodzi o położenie łożyska, może być na przedniej lub tylniej ścianie.
Ja mam na tylniej, ale ruchy poczułam dopiero kilka dni temu i wtedy były dość wyraźne, a teraz już mniej tylko takie leciutkie puk, puk najczęściej wieczorem. Chciałabym poczuć już ruchy wyraźniej, choć mój mąż się śmieje, że na początku ciąży też narzekalam, że nic nie czuje, nie bolą mnie cycki i jakbym sobie rzygnęła to by był wyraźny dowód, że jestem w ciąży, a później jak to wszystko przyszło to mu jęczałam, że mam już dosyćI z tymi ruchami może być podobnie, teraz już bym bardzo chciała a później będę narzekać, że Mała nie daje mi spokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 10:56
-
Cześć dziewczyny
Megi wyrazy współczucia
Klaudia ale masz piekne włosy uwielbiam loki a brzusio śliczny pięknie wygladasz
Ja nie wiem na jakiej scianie mam łożysko musze zapytać lekarza.
U mnie do połówkowego jeszcze daleko a juz sie doczekać nie moge. Dzidzia juz odczuwalna ale tak jak wcześniej pisałam to nie sa kopniaki a fikolki i pierwszy raz w sobote mały ułożył mi się tak, ze wypchal brzuch
Trzymam kciuki za wizytujace dziś mamusie
Klaudia N. lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam Dziewczyny
już się wypłakałam i teraz biorę się w garść. Najgorsze jeszcze do załatwienia - jak odbiorę Kacperka ze szkoły, to muszę mu spokojnie wszystko wytłumaczyć. Jutro do krematorium synka nie zabieramy. Mój były mąż zabierze tylko mnie, bo trumna będzie otwarta i nie chcemy żeby tak widział Dziadka. Od jutra popołudniu do soboty do 11 Kacperek będzie u taty i w sobotę razem przyjadą po mnie i pojedziemy razem na pogrzeb. Na cmentarzu staniemy nie przy samym grobie, żeby mały nie miał zbyt ciężkich przeżyć. A po pogrzebie tata zabierze Kacperka do kina żeby miał przyjemne popołudnie.
Zastanawiam się tylko co ja jutro mam zrobić. Trumna na pożegnaniu będzie otwarta. Stanę chyba z daleka żeby sobie też oszczędzić zbyt dużych emocji. Mama mi mówi, że nie powinnam wcale iść jutro i widzieć tej otwartej trumny. Ale ja czuję, że powinnam tam być. Co o tym myślicie? -
Wyszłam ze swojego posta a już mialam wyslać....
GAJA Dzięki za info trochę rzeczy nie wiem to mój pierwszy Dzidzionek ale zapewne po dziewięciu miesiącach będę we wszystkim obeznanadużo też tu na forum podglądam i podczytuje
CAROLINA Też nie mogę się doczekać połówkowych Może wtedy dowiem się jakie mam łożysko ja już bym chciała wiedzieć jaka płeć dziecka ile urosło i czy wszystko jest dobrze:-)
Wczoraj tež byłam przełozyć operacje na kolano którą mialam mieć za 5 m-c. Teraz operacje będę miała nie wcześniej jak ukończe karmienie lub zdecyduję się na ukończenie karmienia np. Ze względu na mus tej operacji ;-/
Milego dnia!
-
gaja_1 wrote:Megi bardzo współczuje, trzymaj się!
Gratuluję wczorajszych wizyt i życzę powodzenia na dzisiejszych
Ja zaczynam dziś 19 tydzień i od rana się wkurzyłam, bo przestali puszczać "Gotowe na wszystko" a to był mój rytuał, że przy śniadanku to oglądałam, no nic muszę się przerzucić na coś innego.
Ja te oglądałam na tvn7 ale było mi malo i na zalukaj obejrzałam już wszystkie
Megi, bardzo współczuje... -
nadia1 wrote:Dzięki dziewczyny, w taki m razie będę kupowała głównie kopertowe, może kilka przez głowę - zobaczę w maju czy w ogóle ich użyję
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Zgadzam sie z Hope. Kiedy moj tata zmarł noe bralam corki a byla mlodsza i mnir rozumiała
Synek nie potrzebnie bedzie patrzyl ns to wszystko tak jak pisze hope lepiej powiedzieć, ze dziadek jest teraz aniolkiem i mieszka w niebie
Moja corka tydzien temu zaczela bardzo wypytywać o mojego tate ( a ze chodzi do szkoly katolickiej to maja duzo tematow na ten temat )
W pewnym momencie corka mowi do mnie, ze chce umrzeć zeby isc odwiedzic dziadka a później wróci do mnie. Dziewczyny uwierzcie serce na te słowa zlamalo mi się na pół. To straszne kiedy dziecko nie do końca rozumie co to śmierć a mała ma 7 lat wiec moim zdaniem zabranie synka na pogrzeb może miec zly wplyw na kolejne miesiace lata itd
Ja włosów prawie w ogole nie mam tzn na grazynie, nogach a pod pachami nigdy nie miałam dosłownie 5 wloskow ktore odrastaja raz na 3 msc
Wiec z odchwaszczaniem mam swiety spokój raz na jakis czas przejade grazyne zeby byla gladka a jestem z tych co nie cierpi wlosow gdziekolwiek poza głową
Za to mąż brunet wiec zmaga sie z odchwaszczaniem
Wczoraj chciałam sobie pomalowac pazury u nóg i kurka brzuch juz mi przeszkadza
Maz sie zlitowal widząc moje sapanie i wzial sie do roboty malując moje pazury ( to mi sie podoba )
Aaaa i pytanie do blondynek. Moja fryzjerka wrocila do pl inne jak na razie co bylam to wychodzilam niezadowolona. Chciałam sama sobie zrobić wlosy ale za diabla nie wiem jaki blond kupić zeby wyszedl fajny naturalny zimny blond
Polecicie cos?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 11:33
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e45c1f1c94fe.jpg
Moj brzusio w 20tc;)
Odliczam juz godziny do wizyty;)Hope_, Breezee, bbee, monika_89, sylwucha89, marie_marie22, Anstice, ag194, Maniuś, Uska, bezimienna, zastrzeŻona, GoNia1979 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;