X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja. Co do pojscia na pogrzeb to żebyś nie załowała ze się ostatni raz nie porzegnałaś. Wiem z własnego doświadczenia że gorzej się ten ostatni raz nie porzegnać. A emocje i tak rozkruszają... szczegolnie jak osoba wrazliwa. Kacperkowi musisz wytlumaczyc ze dziadziuś poszedł do nieba i nic go juz nie boli a napewno będzię czuwal nad toba i jak spojrzy w niebo to będzie jedną z tych gwiazdek... Jezeli dobrze pamietam ze pisalaś ma 8 lat to już duża świadomość dzieci w tym wieku.
    Zrobisz jak ci serducho podpowie ale pamiętej oby niczego nie zalowac bo to pozniej wychodzi... :(
    Trzymaj się!

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomoge z wlosami jak farboealam w domu to tez szukalam roznych fajne vh blondoe az wyszly mi ..niebieskie;);)od tamtej pory siadam na fachowy fotel;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia indywidualna sprawa ja bym nie chciała widzieć ale ja nawet gdybym w ciąży nie była to bym nie chciała zobaczyć kogoś zmarłego wychodzę z założenia, ze lepiej zapamiętać osobe za życia
    Natomiast w ciąży w ogóle bym sie nie zdecydowała

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ja jak sobie robiłam blond to tylko farbami z Joanny (tanie, a na moje włosy super kolor wychodził, takie jak na opakowaniu). Nie wiem jak z chemią w nich, czy w ciąży można, ale jeśli chcesz chłodne refleksy to ja bym zmieszała Szlachetną Perłę z Gołębi Popiel. Siostra mojego M tak farbuje i ma super blond

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Nie pomoge z wlosami jak farboealam w domu to tez szukalam roznych fajne vh blondoe az wyszly mi ..niebieskie;);)od tamtej pory siadam na fachowy fotel;)
    Demsik sliczny brzusio
    Co do kolorów juz mi plukanka zrobila fioletowe wlosy ale zeszlo przy kolejnym myciu
    Ja tez wole profesjonalne farbowanie tylko problem, ze zapłacę z 70£ a wychodzę z zoltymi włosami
    Ciezko w moim miescie znalezc konkretną fryzjerke ktora nie spali mi włosów i zrobi jasny zimny blond wwwwrrrrr

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Carolina Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Carolina ja jak sobie robiłam blond to tylko farbami z Joanny (tanie, a na moje włosy super kolor wychodził, takie jak na opakowaniu). Nie wiem jak z chemią w nich, czy w ciąży można, ale jeśli chcesz chłodne refleksy to ja bym zmieszała Szlachetną Perłę z Gołębi Popiel. Siostra mojego M tak farbuje i ma super blond
    Dzieki wielkie bede kombinować wlasnie tak myślałam, ze bedzie trzeba zmieszac farby
    Co do ciazy podobno można a ja musze bo nie dosc ze odrost to kolor ciepły ktorego nienawidzę

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie po badaniach - nier cierpie tego

julita maleńki brzuszek jestem ciekawa jak wyglądał w 9 mcu ciąży w pierwszej ciązy - masz może focie ?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:33

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik fajny brzucholek :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope mi kiedyś też jajo wyszło ale kupiłam szamopon przeciw żółknieciu włosów i po kilku myciach zeszło - teraz nie farbowałam już 3 mce odrosty mam że hoho ale nie chce mi się - poczekam jak urodzę to ofarbuję albo podetnę i będę miał naturalne - bo wkurza mnie chodzenie co miesiąc do fryzjera i stracone 2 godziny - nie cierpię tego no i przy blondzie piecze mnie głowa cholernie bo mam bardzo jasny teraz blond i woda utleniona najwyzsza

toska_88 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi chyba dużo zależy od osoby i podejścia. Mój synek już jak miał 3 lata to interesował się niebem, kiedy tam pójdziemy, czy nie spadniemy itp. Jak dla mnie śmierć to cześć życia, tak samo naturalna jak rodzenie. Dlaczego to ukrywać przed dziećmi? Kiedy jest na to dobry moment? Moje dzieci przeszły z dziadkiem ostatnią drogę i nie uważam żeby wyrządziło im to jaka krzywdę. Wiedza że wszyscy w swoim czasie umrą i kiedyś spotkamy się wszyscy w niebie. Cała sztuka polega na tym żeby z dziećmi rozmawiać, także na ,,trudne'' tematy.
    I tak samo z pójściem na pogrzeb. Dlaczego miałoby to źle wpłynąć na Twój stan? Jesteś dorosłą kobietą, wiesz co to śmierć. Nie wiem, może ja jestem jakaś dziwna ale nie wiedze żadnego powodu dlaczego miałabyś nie pójść.

Rudzik, Klaudia0727, sylwucha89, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wszystkim dzisiejszym wizytującym :)
    Wczoraj podzieliliśmy się nowiną o synku ze wszystkimi. Euforii nie było końca. Tesciowie zaczynają wymyślać imiona :)

Miłego dnia!!

sylwia1985, Demsik, Kleopatra, monika_89, toska_88, sylwucha89, Maniuś, marie_marie22, Kamilutek, bezimienna, Karissa lubią tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:

Ja włosów prawie w ogole nie mam tzn na grazynie, nogach a pod pachami nigdy nie miałam dosłownie 5 wloskow ktore odrastaja raz na 3 msc
    Wiec z odchwaszczaniem mam swiety spokój raz na jakis czas przejade grazyne zeby byla gladka a jestem z tych co nie cierpi wlosow gdziekolwiek poza głową
    Za to mąż brunet wiec zmaga sie z odchwaszczaniem
    U mnie jest identycznie. Kazdy myśli, ze gole nogi, a nie gole. Nie jestem blondynka a na nogach mam blond, krótkie i mało, na udach nie mam nic. Gole pachy i grazyne, gdzie tez szalu nie ma. Czasem narzekam, bo zrobiłabym jakiś wzorek, ale są tak rzadkie ze nic sensownego nie wyjdzie. Co najwyżej cienki paseczek. A mój facet - masakra. Na nogach, rekach, klacie to gąszcz. Dobrze, ze przycina klatę, bo nie lubię takiego siana. Za to super u niego wygląda taki 2-dniowy zarost na twarzy, wtedy jest cholerne męski, tak uwydatnia mu szczękę. Mam nadzieje, ze mala nie odziedziczy zarostu po tatusiu.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzusio 17 tydzień

42fe604e99dd6308med.jpg

Demsik, Breezee, Kleopatra, bbee, monika_89, Uszczesliwiona, GoNia1979, Anstice, toska_88, ag194, sylwucha89, Camilia, Arwi, Maniuś, Rudzik, marie_marie22, Uska, Kamilutek, bezimienna, julita, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Wczoraj podzieliliśmy się nowiną o synku ze wszystkimi. Euforii nie było końca. Tesciowie zaczynają wymyślać imiona :)

Miłego dnia!!
    o i to jest najgorsze jak teściowi wybierają imiona - ja już się boję

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra dziękuję. Kacperek też wie, że wszyscy kiedyś umrą i że czasami nawet malutkie dzieci umierają (chodzi z nami na grób córeczki mojej kuzynki, która żyła tydzień bo za wcześnie się urodziła). Wie, że po śmierci dusza idzie do nieba i opiekuje się nami z góry. Ksiądz na religii bardzo delikatnie z dziećmi o tym rozmawiał. Kacperek wiedział też, że Dziadek był bardzo chory i męczył się w szpitalu, że miał już bardzo dużo lat i myślę, że to zrozumie. Będzie mu przykro, ale to chyba nieuniknione sytuacje w życiu. Zwłaszcza, że moja Babcia i Dziadek też są chorzy (Babcia ma raka i to w ostatnim stadium) i mają ponad 90 lat. Ja już ochłonęłam. Mój były mąż powiedział, że jak jutro nie będę na pożegnaniu w krematorium, to nic się nie stanie bo wszyscy wiedzą, że jestem w ciąży i teraz dziecko jest najważniejsze.

Dobrze, że mam Was na forum i mogę z Wami o tym wszystkim porozmawiać. Jakoś mi lżej.

Kleopatra lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:

Miłego dnia!!

Po tym jak mój ojciec wymyślił dla dziewczynki Marika to przestałam słuchać jakichkolwiek propozycji :D

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Po tym jak mój ojciec wymyślił dla dziewczynki Marika to przestałam słuchać jakichkolwiek propozycji :D
    moja teściowa chciała Franek albo Stanisław dla mojego pierwszego synka a jak będzie córka to mowiła że Jadwiga albo Maria - no masakra ale wiem chodzi jej o świętych bo ma bzika na punkcie kościoła i jak dowiedziała się że będzie Nikodem to nie była zadowolona dopóki ksiądz po kolędzie nie powiedział że bardzo ładne imię - ciekawe co teraz będzie aż się boję - powiedziałam mężowi że tylko my będziemy wiedzieć o płci jak się ujawni a każdemu będziemy mówić że nie wiemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 12:19

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki dziewczyny, ja to wyglądam jakbym zaraz miała rodzic :)

Camilia, Hope_ lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Megi bardzo mi przykro, trzymajcie się! Mojego męża dzieci na pogrzebie swoich dziadków były ( młoda 6 lat, starszy 10lat), ale właśnie tak jak Ty chcesz zrobić, nie stały zaraz na samym przedzie. W kościele też nie siedzieli z nimi bardzo blisko.

Jeśli chodzi o grażynkę, to w poprzedniej ciąży dawałam jakoś radę do końca sama ogarniać, chociaż mój mąż był bardzo chętny do pomocy :)

Jeśli chodzi o bodziaki, to ja miałam sporo wkładanych przez główkę. Później zaczęła się gonitwa za kopertowymi. Moja mała miała obustronne zwichnięcie stawów biodrowych i miała bioderka nastawiane. Później miałą założoną rozwórkę Koszli i nie mogłam jej tego ściągać, więc była ubierana tylko w body i włąśnie te kopertowe, bo innych nie dało się założyć przez szelki, których nie mogłam odpinać... wtedy też nie była kąpana i to dość długo, bo przez dwa miechy. Do dzisiaj chodzimy na kontrolę do ortopedy. Najważniejsze, że nie doszło do martwicy, ale teraz po porodzie też bardzo szybko pójdę z maleństwem na usg bioderek.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ