X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadłam kilka wiśni w likierze i też dopiero później pomyślałam, że to z alkoholem :)

A dzisiaj na śniadanie zjadłam mieszankę wybuchową - bułeczkę z pastą z jajka i tuńczyka, popiłam to kawą zbożową z mlekiem i popchnęłam kilkoma cukierkami kasztankami :) i nawet zgaga mnie nie dopadła :) za to teraz popołudniu miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodzę na toalecie i mam nadzieję, że od takiego parcia nic złego nie może się wydarzyć z szyjką itd. A swoją drogą czy też czasami macie takie zaparcia? Cały tyłek mnie aż boli :P

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Ja ostatnio zjadłam kilka wiśni w likierze i też dopiero później pomyślałam, że to z alkoholem :)

A dzisiaj na śniadanie zjadłam mieszankę wybuchową - bułeczkę z pastą z jajka i tuńczyka, popiłam to kawą zbożową z mlekiem i popchnęłam kilkoma cukierkami kasztankami :) i nawet zgaga mnie nie dopadła :) za to teraz popołudniu miałam takie zaparcie, że myślałam, że urodzę na toalecie i mam nadzieję, że od takiego parcia nic złego nie może się wydarzyć z szyjką itd. A swoją drogą czy też czasami macie takie zaparcia? Cały tyłek mnie aż boli :P

Megi, dla mnie to bardzo bolesny temat :P Do tego przez te wszystkie operacje na flakach muszę na to bardzo uważać, żeby nie dać się rozhulać chorobie zrostowej.
    Ale pomaga, przynajmniej mi i z tego, co pamiętam, Tośce, kawa, nawet mega słaba i z dużą ilością mleka. Można też kefir albo maślankę wciągnąć, ale bez cukru i owoców, a już w ogóle bez bananów, bo te ponoć bardzo zatykające są.

Jestem dzisiaj słomianą wdową bo Chłop w delegacji. Przydałoby się chałupę ogarnąć, ale tak mi się nie chce!

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt

ja jutro idę na te cholerne badania krwi - miałam dzisiaj ale teścia rozbolało w nocy serce i mąż pojechał z nim do lekarza - kurcze nastawiłąm się na badania nasiusiałam a tu lipa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Tak ja mam :)

Monika no no dorodny pisiorek :) graty
    A przyjmiesz moje zaproszenie, mam pytanie ;)

mon!ta^ lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    U nas teraz pojawiło się lego star Wars przebudzenie mocy (czy jakoś tak, jakaś edycja limitowana :) - to akurat Mąż kupował, bo ja się na tym kompletnie nie znam i nie mogę grać, bo dostaję migreny od samego patrzenia na te mrugające obrazy) i młody bardzo o niej marzy :) a lego park jurajski dostanie na imieniny 6 stycznia :) fajne to star Wars?

Młody przeszedł lego batman, lego avengers, lego hobbit :) poza tym lubi fifę, raymana, Little big planet i jeszcze kilka innych gier, ale nie pamiętam tytułów. Wyścigi samochodowe wcale go nie interesują :)
    My mamy Lego Star Wars przebudzenie mocy i mi się podoba. Przeszliśmy już. Przeszliśmy też Raymena Legends, gramy w Little Big Planet i przeszliśmy Knacka. Piłki nożnej Wiki nie lubi ani wyścigów.

MEGI81 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    A przyjmiesz moje zaproszenie, mam pytanie ;)
    Przyjęte :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niani nie mieliśmy, bo mamy mieszkanie 47 metrów, więc nie było po co. Teraz będę kupować, bo mamy dom i w styczniu się przeprowadzmy i tam się napewno przyda.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mon!ta^
    Naczytalam się, co naskrobalyscie jak mnie nie było i mogę odpisać.
    Zuzia zdrowa, waży 350 gram. Rusza się i przemieszcza... Wszystko co na tym etapie da radę sprawdzić jest w porządku, więc jesteśmy zadowoleni. Mamy 3 fotki 3d.
    Zuzia jest nadal dziewczynka i już to się nie zmieni ;) dostałam już skierowanie na test glukozy,
    Dostałam jeszcze globulki dopochwowo, bo lekarza martwi śluz jaki mam i tyle.
    Ulga po badaniu i szczęście.

sylwucha89, bbee, Kamilutek, Kleopatra, MEGI81, GoNia1979, Arwi, blubka, Hope_, monika_89, marie_marie22, Uska, Breezee, mon!ta^, Maniuś, Agus26m, zastrzeŻona, Camilia lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Dzięki mon!ta^
    Zuzia zdrowa, waży 350 gram. Rusza się i przemieszcza... Wszystko co na tym etapie da radę sprawdzić jest w porządku, więc jesteśmy zadowoleni. Mamy 3 fotki 3d.
    Zuzia jest nadal dziewczynka i już to się nie zmieni ;) dostałam już skierowanie na test glukozy,

No to świetne wieści, mój Antoś bedzie miał koleżankę z cudnym imieniem <3

bezimienna lubi tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra w knacka też Kacper grał. Jakie gry możesz jeszcze polecić?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Dzięki mon!ta^

Ale Zuzia już duża :) i wychodzi na to, że dzieciaki fikają, a my tego nie czujemy :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po wizycie. Nadal nie wiem kto się kryje... eh...

MEGI81 lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 u mnie tez nie wiadomo lekarz powiedzial ze za 3 tygodnie juz mi powie..

MEGI81 lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, uśmiałam się serdecznie z Waszych niektörych wpisów xD

Z tym alkoholem to ciekawa sprawa, kilka dni temu w pracy kucharz dał mi do spröbowania swojego dzieła, gulaszu z czymś tam...tylko łyżka dotknęła mojego języka, a ja już go pytam, czy tam jest wino! Ten oczy jak pięć złotych, że owszem ale jak ja to wyczułam, skoro alkohol dawno odparował a on dał tylko trochę...;) Odparowałam, że jak się jest cztery miesiące na detoksie, to się kroplę w całym garze wyczuje :D Pyyyyyyszne było...aaach.

Wiecie, jak już urodzę i odkarmię...jak sobie naleję lampeczkę ukochanego półsłodkiego...jak się ubzdryngolę :D :D :D <3

Poza tym, po wczorajszym odchwaszczaniu Grazyny juź zaczynają mi kłanki odrastać i chodzę jak kowboj...pierdziu! Podobno połówkowe juź przez brzuszek, nie golę się aż do porodu!!! Najwyżej warkocze będę Grażynce zaplatać xD

Wasze listy prezentowe są imponujące. Ja dzisiaj kupiłam drobnostki dla Mamy i braci, jutro na tapecie moje dwie ukochane chrześnice i ich braciszek. Dziewczynki mają 10 i 8 lat, więc na tapecie są Gwiezdne Wojny, klocki Lego, długopisy 3d i przede wszystkim (!!!) książki <3

Jutro ostatni dzień w tej cholernej robocie, ale im ładny prezent zrobię. I wiecie co! Nie mam żadnych wyrzutöw sumienia! Muahahahahha, pure evil xD

Aaaasię rozpisałam! Dobranoc!

Tośka, dzisiaj śpisz w namiocie jak rozumiem? :P

Rudzik, GoNia1979, MEGI81, Moniqaaa, Maniuś, Hope_, aneta.be lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa masz niezły smak ;) szczerze to do jedzenia ja też daje wino czy whisky. % wyparują a smak zostanie.
    Przy KP są sprzeczne info ale duzo sie mówi, że jak juz laktacja jest ustabilizowana i wiesz np że dziecko wieczorem zje np o 21 a potem dopiero za 4/5h to mozna się napić tej przysłowiowej lampki (tu info z grup o KP i cert. doradcy laktacyjnego) ale wiadomo są 2 obozy ;)

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Heh, uśmiałam się serdecznie z Waszych niektörych wpisów xD

Z tym alkoholem to ciekawa sprawa, kilka dni temu w pracy kucharz dał mi do spröbowania swojego dzieła, gulaszu z czymś tam...tylko łyżka dotknęła mojego języka, a ja już go pytam, czy tam jest wino! Ten oczy jak pięć złotych, że owszem ale jak ja to wyczułam, skoro alkohol dawno odparował a on dał tylko trochę...;) Odparowałam, że jak się jest cztery miesiące na detoksie, to się kroplę w całym garze wyczuje :D Pyyyyyyszne było...aaach.

Wiecie, jak już urodzę i odkarmię...jak sobie naleję lampeczkę ukochanego półsłodkiego...jak się ubzdryngolę :D :D :D <3

Poza tym, po wczorajszym odchwaszczaniu Grazyny juź zaczynają mi kłanki odrastać i chodzę jak kowboj...pierdziu! Podobno połówkowe juź przez brzuszek, nie golę się aż do porodu!!! Najwyżej warkocze będę Grażynce zaplatać xD

Wasze listy prezentowe są imponujące. Ja dzisiaj kupiłam drobnostki dla Mamy i braci, jutro na tapecie moje dwie ukochane chrześnice i ich braciszek. Dziewczynki mają 10 i 8 lat, więc na tapecie są Gwiezdne Wojny, klocki Lego, długopisy 3d i przede wszystkim (!!!) książki <3

Jutro ostatni dzień w tej cholernej robocie, ale im ładny prezent zrobię. I wiecie co! Nie mam żadnych wyrzutöw sumienia! Muahahahahha, pure evil xD

Aaaasię rozpisałam! Dobranoc!

Tośka, dzisiaj śpisz w namiocie jak rozumiem? :P

Dewa moja Grażynka po odchwaszczaniu nadal cacy wg wolniej mi włosy rosną wszędzie.. ja juz przez brzuch miałam prenatalne robione i wczoraj na wizycie dzidziol też przez brzuszek podgladany był... i pięknie sie prezentował.. jak leze sobie to mi taka gula miejscu gdzie dzidziolek jest wystaje hehe zabawnie to wyglada/

i zyczę ci udanego ostatniego dnia w pracy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 21:20

MEGI81 lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, miłego ostatniego dnia w pracy! :) Pora na odpoczynek :)

Mnie po wczorajszym goleniu już wszystko kuje, zaraz znowu pewnie zapalenie mieszków włosowych :( peelingi sralingi, mi nic nie pomaga.

Myślałam, że już zgaga odeszła w zapomnienie, niestety co chwilę muszę się przekonywać o tym, że w ciąży żołądek i trawienie to temat delikatny :( Chciałam mężowi zrobić przyjemność i zrobić na obiad coś ala fasolkę po bretońsku i ryż do tego, więc wiadomo, kiełbacha, fasola... Oczywiście pięknie pachniało, ale jak jadłam to za nic, kiełbasa mi nie smakowała :( nie wiedziałam czy jakaś trefna czy co, mąż mówił że dla niego normalna. No i zgaga teraz mnie męczy aż do teraz :( a i tak kiełbachę zostawiłam prawie całą. Przed chwilą się ratowałam chrupkami orzechowymi (jakąś obsesję na ich punkcie mam ostatnio), a wcześniej w biedronce sobie kupiłam frugo, wodnego, o smaku mocno kwaśnym. Zimno jak pierun, patrzą się na mnie jak na debila, a ja ze smakiem tego loda zjadam ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z nas oprócz Hope, Bezimiennej i mnie ma jeszcze łożysko na przedniej scianie?:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

razem z koleżanką założyłyśmy sklep z ubrankami i akcesoriami dla niemowląt ;)
    dajcie prosze lajka na fb ;)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

mamy teraz darmowa dostawe od 80zl i prezent od 100zl - zapraszamy do zakupow ;)
    www.babelu.pl

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Dziewczyny która z nas oprócz Hope, Bezimiennej i mnie ma jeszcze łożysko na przedniej scianie?:-)
    Ja, ale ruchy czuję już od kilku dni jeśli o to chodzi :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ