MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do Maksymiliana też braliśmy pod uwagę, ale dwóch sąsiadów ma psy i wołają do nich Maksiu i Synek nie chciał.
Za to Wiktor bardzo mi się podoba, ale mamy już dwóch w najbliższej rodzinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 16:03
-
My z imieniem też mamy batalie, ciekawa jestem czy jutro na USG zobaczę co ma dzidzia między nóżkami
jak dziewczynka to Lilianna na 100%, ale jak chłopczyk (co zresztą czuję że będzie) to totalna jazda, mój M uparł się na Bartek i koniec, żadne inne mu się nie podoba, ŻADNE. Ostatnio wpadł mi do głowy Igor, mega mi się podoba i już nawet się przyzwyczaiłam do tej myśli, ale mój M kręci nosem, że nie. Już nie mam siły do niego, on może wybrzydzać w moich wyborach, ale już jak on się uprze to mam się zgodzić i tyle, uhh... Jak odrzucił Maksa to uległam, jak odrzucił Czarka to też odpuściłam, jak mu się Nikodem nie podobało to szukałam dalej. No ale jak już Igora odrzucił to się wkurzyłam, bo tak mi się to imię podoba i tak super do nazwiska pasuje...
A jeszcze do tego wszystkiego jego siostra cały czas powtarza, że Bartek bardzo ładnie i tak mamy dać. W końcu się zdenerwowałam i jej powiedziałam, że jak chce to niech sobie zrobi drugie dziecko i tak mu daWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 16:11
28.12 - 289g
06.03 - 1498g

-
Tośka jeszcze przed świętami kupię buciki i wyślę zdjęcie

Klaudia ja też dzisiaj wieczorem porozmawiam z Mężem o tej niani
Moniqaaa Twojemu Synkowi już raczej nic nie odpadnie i pozostanie chłopcem
gratuluję 
GoNia super, że mały już zdrowy. A starszy może jeszcze nabierze masy
Kurde piszę z telefonu i nie mogę Wam wszystkim odpisać, bo już mi się wszystko wymieszało i nie pamiętam, która z Was co pisała. Chyba robi mi się kalafior zamiast mózgu.
toska_88, GoNia1979 lubią tę wiadomość
-
Hej, orientujecie się może jakie powinno być Ft4 w drugim trym.? Robiłam dzis tsh (2,21 uU/ml) i po raz pierwszy miałam zlecone ft4 i wyszło mi 15,3 pmol/l. Na wyniku są rozpisane jakies normy i niby dla drugiego trymestru norma jest do 17,ale jakos w to nie wierze. Bo na tym samym wyniku norma tsh w I trym.jest do 4,59 a podobno powinno być około jedynki. Także może macie wiedzę w tym temacie?

Aniołek * 16.02.2016 -
Ja mam nianie elektroniczna bo mam dom dwupiętrowy a urodzimy jak juz bedzie cieplo wiec czesto siedzimy na ogrodzie wiec dla mnie niezbedne ale w mieszkaniu nie inwestowalabym niepotrzebnieDemsik

synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hej hej!

Jestem po zakupach świątecznych, ochhh, fajnie fajnie
tylko portfel lżejszy (a raczej konto bankowe) no i kręgosłup i nogi bolą, ale co tam
Radośc bliskich jest tego warta.
U nas lista osób do prezentów jest dość duża, dlatego już od listopada zaczęłam co nie co szukać, żeby nie kupować wszystkiego na ostatnią chwilę. Ostatnio zrobiłam listę osób, żeby nikogo nie pominąć.
Od strony męża: rodzice męża, jego brat z żoną i dwójką dzieci.
Od mojej strony: rodzice i dzieci (piątka) w rodzinie. Na Wigilii będzie ok 20 osób (6 rodzin).
Oprócz tego dawno byliśmy w moich rodzinnych stronach,także w międzyczasie były urodziny mojego chrześniaka, urodziny żony kuzyna, a a najbliższej przyszlości urodziny kuzyna, imieniny chrzestnego, urodziny mamy męża. Dlatego jest lista z wypisanymi osobami i tylko odhaczam
Któraś, chyba Qasha (jesli pomyliłam to przepraszam) pytała co kupić rodzicom. Swojej mamie kupiłam perfumy (były na dużej promocji i aż sobie je kupiłam) i taką bluzkę coś jak kardigan. Mamie męża - zastanawiam się nad kremem, bo wiem, że lubi. Póki co mamy dla niej pokrowiec przeciwdeszczowy na plecak, no ale coś jeszcze dokupimy. Tata - jeden i drugi - zero pomysłów ;p
Ja mam tak jak Ty Qasha i nie kupimy niani, ponieważ u nas najpierw dzieciątko będzie spało w naszym pokoju, a potem po kilku miesiącach w drugim, ale to jest zaledwie kilka metrów dalej (tylko przedpokój jest między pokojami), więc na pewno bedziemy słyszec. Niania faktycznie jest super rozwiązaniem, ale dla osób, które mają większe mieszkania lub domy piętrowe. U brata męża świetnie się sprawdzała, jak kilka razy pilnowaliśmy dzieci. Spaliśmy na dole, a na górze były dzieci (fakt, ze większe bo najmłodszy miał 2 lataQasha wrote:Dziewczyny,bo jeśli chodzi o te nianie, monitory oddechu itp. to jestem totalnie zielona.
Na chwilę obecną planujemy, że będziemy mieszkać w Opolu. Tam są dwa pokoje, drzwi na przeciwko siebie. Pomiędzy pokojami mała kuchnia i korytarzyk. Nasze łóżko będzie prawie na przeciwko drzwi, łóżeczko Kubusia też na przeciwko drzwi, ale w jego pokoju. W sensie, że z dużego pokoju będę go widzieć w łóżeczku.
Nie planujemy, żeby spał z nami (ale te plany to raczej sam Kuba zweryfikuje), bo jak Marcin będzie miał na rano do pracy to ja będę spać w pokoju Kubusia.
No to po narysowaniu sytuacji przechodzę do pytania:
Myślicie, żeby rozważyć taką elektroniczną nianię/monitor oddechu? Czy raczej wystarczą otwarte drzwi i wgląd w to, co młody robi?
Jestem w tym temacie totalnie zielona, nawet się nad tymi wynalazkami nie zastanawiałam, ale teraz jak o tym mówicie to zaczęłam się zastanawiać, że może jednak się przyda?
) i wtedy bylo słychać wszystko

-
Forbidden, ja też chciałam Liliannę, moi znajomi mają córeczkę o takim imieniu i tak słodko do niej mówią "Lila" "Lilka" i tak mi się podoba
Za to Igor, chciałby mój chłop, ale mi ten Franek i Wiktor się podoba i tak nie możemy się dogadać

👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
TSH powinno być do 1 ileś (olice jedynki są ok z tego co wiem, ale jakieś 0,5 też w porządku). Ft też najlepiej ok 1. Ja ostatnio miałam 1,4 chyba, to dostałam więcej Euthyroxu żeby mi zbiło ft do chociaż 1,2.zastrzeŻona wrote:Hej, orientujecie się może jakie powinno być Ft4 w drugim trym.? Robiłam dzis tsh (2,21 uU/ml) i po raz pierwszy miałam zlecone ft4 i wyszło mi 15,3 pmol/l. Na wyniku są rozpisane jakies normy i niby dla drugiego trymestru norma jest do 17,ale jakos w to nie wierze. Bo na tym samym wyniku norma tsh w I trym.jest do 4,59 a podobno powinno być około jedynki. Także może macie wiedzę w tym temacie?

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

-
To chyba zależy od norm.zastrzeŻona wrote:Hej, orientujecie się może jakie powinno być Ft4 w drugim trym.? Robiłam dzis tsh (2,21 uU/ml) i po raz pierwszy miałam zlecone ft4 i wyszło mi 15,3 pmol/l. Na wyniku są rozpisane jakies normy i niby dla drugiego trymestru norma jest do 17,ale jakos w to nie wierze. Bo na tym samym wyniku norma tsh w I trym.jest do 4,59 a podobno powinno być około jedynki. Także może macie wiedzę w tym temacie?

Ja byłam wczoraj u endokrynologa i mam TSH 0,81 uIU/ml norma 0,35 do 4,94
Ft4 1,15 ng/dl norma 0,70 do 1,48
-
U mnie lista prezentowa też bardzo długa
dla Męża - perfumy i zegarek, dla mojej mamy mam skórzane rękawiczki i torebkę, dla mojego taty perfumy i pasek, dla mojej siostry perfumy i portfel, dla przyszłego szwagra czapkę i gogle narciarskie, dla teściowej bransoletkę i naszyjnik, dla teścia bransoletkę ze skóry i perfumy, dla siostry i szwagra mojego męża dwa komplety pościeli (to chcieli) i kosmetyki z Douglasa, dla mojego synka - grę na ps4 star Wars, smartwatcha, małe laboratorium chemiczne, grę Martyny Wojciechowskiej i książki Nela mała reporterka (wszystkie 6 części), dla chrześniaka bramkę elektroniczną z piłką i klocki, dla chrześniaczki mojego Męża - lalkę i zestaw kosmetyków dla małych dziewczynek (ciekawe co moja bratowa powie, jak mała zacznie się tym wszystkim malować
), dla reszty dzieciaków gry, lego, lalki itp. Do tego jeszcze trochę mniejsze prezenty dla przyjaciółki, jej męża i córki i przyjaciela i jego syna
Ale zostali mi jeszcze dziadkowie i tutaj mam problem. Mają ponad 90 lat i nie mam pomysłu dla nich na prezent - kosmetyki i witaminy odpadają. Macie jakieś pomysły?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 16:39
-
Wyczytałam że 1ng/dl = 12,8 pmol/l
czyli jak ja mam 1,15 to w twoich to będzie 14,72 ;p
Czyli moim zdaniem ft 4 masz ok, ale tsh za wysokieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 16:36
-
Kleopatra wrote:Megi ja tez mam grę na ps 4 ale lego jurassic park bo star wars już przeszliśmy

U nas teraz pojawiło się lego star Wars przebudzenie mocy (czy jakoś tak, jakaś edycja limitowana
- to akurat Mąż kupował, bo ja się na tym kompletnie nie znam i nie mogę grać, bo dostaję migreny od samego patrzenia na te mrugające obrazy) i młody bardzo o niej marzy
a lego park jurajski dostanie na imieniny 6 stycznia
fajne to star Wars?
Młody przeszedł lego batman, lego avengers, lego hobbit
poza tym lubi fifę, raymana, Little big planet i jeszcze kilka innych gier, ale nie pamiętam tytułów. Wyścigi samochodowe wcale go nie interesują
-
Dziewczyny pomożecie dostałam list z wynikiem papp-a
trisomia 21
ryz.podst. 1:147
ryz.skorygowane 1:842
trisomia 18
ryz.podst. 1:380
ryz.skorygowane 1:7604
trisomia 13
ryz.podst. 1:1186
ryz. skorygowane 1:20000
jak to rozumieć?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 16:57
MEGI81, Breezee, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ale macie mega listy prezentowe
My sobie dorosłym raczej nic nie kupujemy, jakieś drobiazgi ewentualnie, my w tym roku domowej roboty ciasteczka, po buteleczce domowego likieru kawowego i może po takiej bombce kusudamie co mój mąż robił. A prezenty takie większe to tylko dla dzieciaków
Dzieciaków i tak mamy sporo do obkupienia...
My mamy mieszkanie niecałe 60 mkw, dzidzia będzie z nami w pokoju póki co, niania nam niepotrzebna, ale zastanawiam się nad samym monitorem oddechu, nawet używany kupić ale spać spokojnie, nie słuchać cały czas czy dziecko oddycha... Chyba jest sens? Przynajmniej jeśli mielibyśmy nie spać po nocach.
Misia 69 lubi tę wiadomość