MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_89 wrote:USka na nfz należy sie rownież jeśli masz za sobą udokumentowane poronienie. Może pogaadaj z ginem żeby wypisal Ci skierowanie bo coś tam mu się nie podoba np serduszko, wiele ginekologów tak robi. Jak jest podejrzenei waday to tez jest na nfz. u mnie kosztyje 270 zł, ja mam darmow ze względu na poroneinie ale tak czy siak bym robiłą
Lekarz wypisal mi skierowanie na prenatalne. Nie jest czasem tak, że lekarz może zlecic tylko jedno z tych trzech badan? Obilo mi się o uszy, że tak jest ale nie wiem ile w tym prawdy. -
Hej dziewczyny!
Dawno nie pisałam ale staram się czytać na bieżąco.
Byłam dzisiaj na wizycie prywatnej. Ginka nazywała to połowkowym. Mała mega się ruszała i ciężko było cokolwiek pomierzyć. Leżałam chyba z 50 min plus jeszcze usg na fotelu. Szyjka długa(ale nie wiem ile cm). Generalnie wszystko dobrze. Mała ma 288g.
W środę wizyta na NFZ (zawsze robi szybki podgląd)
Misia dajesz mi nadzieję, że może coś jeszcze małej urośnie
Mąż się uprał na Julkę, a mi jakoś nie leży to imię. Ja wymyśliłam sobie Klarę albo Blankę.
30.12 mam połówkowe u lekarza z certyfikatem. Koszt 210 zł.
W pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia ale nie doczekałam się na zajęcia z ćwiczeniami. Było dużo reklam, pokazów co mnie irytowało. Zapisy były po 20 którymś tygodniu. Teraz nie zamierzam chodzić.
Ładne macie brzuszkiWreszcieMama, Misia 69, marie_marie22, Camilia lubią tę wiadomość
-
Uska wrote:Lekarz wypisal mi skierowanie na prenatalne. Nie jest czasem tak, że lekarz może zlecic tylko jedno z tych trzech badan? Obilo mi się o uszy, że tak jest ale nie wiem ile w tym prawdy.
Mnie nawet w Genomie od razu poinformowali, że widzimy się na połówkowym, więc od razu wiedziałam, że dostanę skierowanie. Więc to chyba nie jest tak, że tylko na jedno można dostać skierowanie -
nick nieaktualnyUska fajnie ze sie udalo zalatwic:)
WreszcieMama sliczny brzusio. Szczupla dziewczyna jestes
Edit: Uska chyba cos zle zrozumialam. Myslalam ze zalatwilas skierowanie. A Tobie chyba chodzilo o to ze usg prenatalne I trymestru mialas na skierowanie. To nieprawda ze moze wystawic tylko na jedno. Jezeli sa wskazania to wystawia na kolejne. Moja kolezanka miala oba na nfz ze skierowaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 19:28
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDlatego wlasnie ze wzgledu na brak armatki lekarz mi nie chce potwierdzic plci
a ja juz bym chciala wiedziec. Z drugiej strony wole dowiedziec sie pozniej niz np.potem trzymac synka w różu :o
A jak sie maja ciazowe przeczucia? Sa mamusie ktorym sie potwierdzilo przeczucie? -
Misia gratulacje
Małgorzata ja mialam od poczatku przeczucie, ze chlopiec i sie sprawdzilo
Cala rodzina meza również mówiła ze chlopiec
Ide jutro na meza koncert i co... i nie mam ubrań aaaaa tzn mam ale we wszystkim nie lubie siebie a maz zachwycony ze tak slicznie brzuszek sie odznaczamalgorzatka199, Misia 69, Demsik, MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia gratulacje synka!
WreszcieMama swietny brzunio!
Quash ja też nie mam się jeszcze czym chwalić choć taka chuda jak ty nie jestem ale też już mi się marzy okrąglutka piłeczkaWreszcieMama, Misia 69 lubią tę wiadomość
-
malgorzatka199 wrote:Carolina faceci chyba tak maja ze sa dumni ze poniekad przez nich puchniesz. Moj mnie wszedzie rozbiera z tekstem "no zobacz jaki ma bebenek"... bez komentarza
-
Dziewczyny ratunku. Od kilku dni jak chce posłuchać tętna detektorem angelsound to zanika dźwięk. Może któraś z Was tak miała? Nie wiem czy to bateria czy cały sprzęt się zepsuł. Jestem zdziwiona bo za każdym razem jest wucierany i nigdy nigdzie nie upadł...
-
Jahoda9102 wrote:Dziewczyny ratunku. Od kilku dni jak chce posłuchać tętna detektorem angelsound to zanika dźwięk. Może któraś z Was tak miała? Nie wiem czy to bateria czy cały sprzęt się zepsuł. Jestem zdziwiona bo za każdym razem jest wucierany i nigdy nigdzie nie upadł...
nie trzymaj telefonu blisko jak sluchasz dzidzi i dziecko czasem moze byc glebiej i dzwiek jest slabszy ;p jaa tez tak czasami mamale jak wyraznie czuje ruchy w danym miejscu to slysze tetno o wiele lepiej ;p
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Hej hej:)
Byliśmy na usg.
Lila jest młodsza o 6dni. Jestem w 20 tc (19t 0d), a odpowiada wymiarom z 18t 1d, ale to nic, może jest taką kruszynką. Sama jestem dość drobna. Waży 236 g. Bicie serduszka 141 uderzeń/minutę. Wszystko na swoim miejscu. Dwie nerki, dwa przedsionki, dwie komory, śliczne dwie stópki, wszystkie paluszki
I co ważne, łożysko mi się podniosło
Idę jeść kolację, potem Was nadrobię.sylwia1985, malgorzatka199, Espera, Klaudia0727, Demsik, Moniqaaa, ag194, Kleopatra, monika_89, Anstice, Spirit, Kamilutek, Uska, MEGI81, Maniuś, bbee, WreszcieMama, Karissa, Klaudia N., Agus26m, zastrzeŻona, Uszczesliwiona, sylwucha89, Misia 69, blubka, Hope_, Rudzik, kamyla112, Camilia, mon!ta^, rybka33, Mabelle, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny