X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika piękny brzusio.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na basenie ze starszakiem, potem postaram się wrzucić zdjęcie :)

Maniuś, ag194 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje dziękuję za gratulacje :) To bardzo miłe. Ja w ogóle chyba z emocji nie śpię od 7.30. Ugotowałam już ziemniaki na kluski śląskie, gulasz już się robi. No nie poznaje siebie. Pewnie za jakieś 4h będę śpiąca na maksa.
    Wczoraj po usg mój Mąż był tak nakręcony, że poszliśmy do galerii kupić wszystkim prezenty i teraz cała góra czeka na zapakowanie. Mi się już nie chciało, ale baaaardzo rzadko się zdarza, że mojemu M.chce się iść na zakupy (raczej się nie zdarza) więc trzeba było wykorzystać moment. A że On robi zakupy ekspresowo, to właściwie po godzinie mieliśmy już chyba coś dla każdego.

Marie_marie super, że Twoja córeczka nadal jest córeczką i niech tam jej już nic nie rośnie :)

Mnie kręgosłup naparza często, po spacerze, po dłuższym staniu. Czasami nie tłumaczę tego ciążą, a starością :P

Monika piękny brzusio! :)
    No i WreszcieMama Ty też już masz pokaźny i taki iście ciążowy. Super!

WreszcieMama, ag194 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrze na te Wasze brzuszki to zazdroszcze <3 mój nie jest taki ciążowy :(

Ale do polowy jeszcze troszke czasu. Moze znienacka wyskoczy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:37

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Właśnie obudziłam się chora ... nie mogę słowa powiedzieć i mam zatkany nos i uszy . Masakra ... klusia w brzuszku się wierci pewnie czuje ze mama coś się źle miewa ... 3 razy chora podczas tej ciąży a tak to z 2 lata chora nie byłam ...

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, gratki dla wszystkich wizytujących wczoraj! Same dobre wiadomości przyniosłyście :)

Oglądam Wasze ciążowe brzuszki i zazdroszczę, bo ja w dalszym ciągu wyglądam jakbym się roztyła.

Wczoraj kolega z pracy Chłopa konspiracyjnie wciągnął go do swojego pokoju i pyta, czy coś nie jest na rzeczy, bo przyuważył ostatnio, że nieco inaczej chodzę :) No i Chłop się przyznał, bo przecież ile można iść w zaparte. Swoją drogą nie wiedziałam, że po sposobie można poznać, że kobieta jest w ciąży :)

A to moje wszystkie łupy!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/990ffdf9836e.jpg

Kojec, otulacze i podkładka pod materac z Motherhood, kocyk bambusowy z Coodo, sowa z Pepco i kilka książeczek dla maluszka. Obejrzałam wszystko i zapakowałam z powrotem, bo w pudełkach tak ładnie wyglądają.

Któraś z Was pisała kiedyś, że jest zaskoczona szorstkością otulaczy muślinowych czy bambusowych. Ja też jestem, myślałam, że będą milsze w dotyku. Ale i tak są super :)

Miłego dnia wszystkim!

bbee, marie_marie22, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Karissa, ag194, MEGI81, sylwucha89, Breezee lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, gdzie jesteś?
    Zyrcia?
    Kofeina?
    hop hop! :)

Qasha, dzięki za przepis na pierniczki :) Robiłam i wyszły pyszne :)

Arwi, Moniqaaa, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, faktycznie wydaje mi się, że ciężarne inaczej chodzą :D

Kamilutek lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą spostrzegawczy ten facet ;):D

Kamilutek lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Swoją drogą spostrzegawczy ten facet ;):D

Nom, młody tatuś dwóch chłopaków. Mówi, że ciężarną pozna z zamkniętymi oczami ;)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiego ja mam smaka na winko! A jeszcze mój tata robi takie swojskie z truskawek i winogron, no poezja. Dostałam parę butelek i stoją, marzy mi się jedna lampka wieczorem, mmm... Albo chociaż piwko, jak mój M pije to muszę chociaż powąchać :D po porodzie i odkarmieniu dziecka jak sobie strzelę tego winka to mnie będą z podłogi zbierać :D

Karissa, ag194, rybka33, aneta.be lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie ja teraz nie mam na nic czasu. Fachowcy tak lecą w kulki z terminami że wszystko dopiero się zaczyna i teraz cale dnie na szmacie pilnując małego i próbując przygotować się do swiat mimo tego co się dzieje. Usiąść i płakać bi został tydzień a u mnie katastrofa. Już żałuję że nie odlozylismy tego po nowym roku. Lokatorzy na dole też się czepiaja bo wszędzie kurz i syf ale nawet pomocy nie zaoferuja choćby przynajmniej dziecko wzięli.
    Tak wygląda mój przedpokój ( przejściowy między salonem a sypialniami i łazienka więc to się niesie wszedzie)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e25a6f586dd4.jpg

Myślę ze każdy kto to zobaczy nie zdziwi się że będzie mnie tu teraz dużo mniej bo nie mam na nic czasu . Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Toska, jesteś usprawiedliwiona :):) powodzenia z tym wszystkim.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zyje ale u nas szal przedswiateczny wiec dam znac w czwartek po polowkowym ;)
    Poczytuje w miare mozliwosci, ogladam cudowne brzuszki i gratuluje niespodzianek w brzuszkach :D

Buziaki dziewczyny :*

marie_marie22, monika_89, Maniuś, Kleopatra, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:10

zyrcia lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa życzę szerokości na drodze i żeby cie za bardzo plecki nie bolały, róbcie często przerwy. I tak pewnie nie będzie wyjścia, bo kaczki ze sobą nie weźmiesz :)

Kamilutek coś jest z tym chodzeniem, ja sama po sobie widzę więc pewnie jeszcze łatwiej zobaczyc1 ro komuś z zewnątrz.

Tośka tak pisze dla ściemy, że remont i czasu nie ma, a pewnie wysiaduje pod drzwiami poczty zaczepia listonoszy czy mają już dla niej czekoladę :D :D

Życia jaka laseczka z Ciebie! Śliczne zdjęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 12:49

Rudzik lubi tę wiadomość

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny :) Ja to mam wielki od samego początku ale nie wygląda jak typowo ciążowy.

Tośka współczuje Ci tego bałaganu, ja mam remont na klatce schodowej i ciągle się wkurzam, że mi się nosi i śmierdzi, aż mi wstyd bo to nic w porównaniu z tym co się dzieje u Ciebie

Ja od kilku dni czuje się gorzej, bo zmniejszyłam dawkę Luteiny i pobolewa mnie brzuch :( Co prawda gin powiedziała, że tak może być przez kilka dni ale miałam nadzieje, że nie będzie tak źle, także ja głównie poleguje, wczoraj to nawet obiadu nie ugotowałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 12:57

uwo9yx8db7dsv504.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:13

zem3o7esxha3u0v7.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden haha mam to samo, jak już kiedyś się dorwę do jakiegoś alkoholu typu redds :)) to będą mnie z podłogi zbierać też :D
    też bardziej odliczam do środy niż do świąt..
    Monika ładny brzuszek :) Misia zresztą też na profilówce :)
    byłam dziś pierwszy raz po wielu miesiącach w maku-zjadłam 2 kanapki i frytki zakręcone <3 tak mnie odpychało od tego, a teraz pyyycha :)
    Chyba pojadę jeszcze na McFlurry :D
    Zyrcia jesteś strasznie podobna do mojej koleżanki, nie masz przypadkiem rodziny pod olsztynem :) ?
    Kamilutek, piękne rzeczy, lecę do pepco po tą sowę później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 14:09

Kamilutek, Rudzik lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które sie pochorowały - tak jak kilka osób wcześniej wspomniało, syrop z cebuli jest super i łatwo sie go robi :) natomiast moj sposób na utrzymanie zdrowia to miód i cytryna: wieczorem łyżkę miodu (takiego prawdziwego!) mieszam w połowie szklanki chłodnej wody, a rano wlewam świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny i pije. Miód to naturalny antybiotyk. Po przestanej nocy (min 10h) jego właściwości zwiększają sie kilkukrotnie! Cytryna natomiast oczyszcza organizm z toksyn, a to dla zdrowia tez bardzo ważne. My z M pijemy te mieszankę od momentu, gdy robi sie zimno i ludzie kichają i prychają. Nie znam lepszego sposobu na wzmocnienie organizmu :) Najlepszym dowodem na działanie tej mieszanki jest to, ze M pracuje w ciężkich warunkach (często zima na dachach, na wietrze) i często chorował. Problemy skończyły sie jak zaczęliśmy to pic :)
    Tu tekst o mojej ulubionej mieszance: http://www.qchenne-inspiracje.pl/2015/10/odstana-przez-noc-woda-z-miodem-z.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 14:22

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ