X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Kamilutek, piękne rzeczy, lecę do pepco po tą sowę później :)

Ag, sowa u mnie była tylko jedna, pytałam o inne kolory, a pani na to, że ona ze starej kolekcji i to resztka. Nie wiem, co znaczy starej, ale może jeszcze uda Ci się gdzieś takie znaleźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 14:39

ag194 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo boli mnie dzisiaj prawy jajnik albo coś, co umiejscowione jest w jego pobliżu, aż promieniuje na nogę.

I mam strasznego lenia. W ten weekend muszę: sprawdzić 60 stron pracy, przygotować wykład poniedziałkowe (a to zwykle zajmuje mi cały dzień), zagnieść ciasto na pizzę na kolację, upiec pierniki z tej resztki ciasta, co ostała się w lodówce, wyprasować górę ciuchów, wymyć podłogę w kuchni, bo aż się lepi, nastawić sos boloński na jutrzejszy obiad, zrobić dwa stroiki świąteczne. I jeszcze chciałam iść na jarmark miejski. Na pewno o czymś zapomniałam. I tak zabieram się do roboty od rana, że nic nie zaczęłam nawet, tylko bezmyślnie gapię się w glocę.
    Nie wiem, jak Wy dajecie radę zmobilizować się do przygotowań świątecznych, bo mi przeraźliwie nic się nie chce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:15

bbee lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ostatnio częściej boli brzuch, czasami jakiś skórcz, napinanie się ;-/
    Od wczoraj biorę magnez, oby pomógł.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z pogrzebu Dziadka. Powiem Wam, że nawet nie było tak strasznie. Była tylko urna z prochami i tylko odsunięta płyta na grobowcu, więc nie było to tak przerażające, jak tradycyjny pochówek. Popłakałam się, ale nie było bardzo nerwowo i wielkich emocji.
    Mój Synek był dzielny i też nie miał drastycznych widoków i przeżyć.

Śliczne macie brzuszki :)

Tośka współczuję remontu i tego bałaganu.

Dewa jedźcie ostrożnie, szczęśliwej podróży :)

Ja wieczorem będę ubierała z Synkiem i Mężem choinkę, a teraz jadę na obiad i zakupy.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej zapomnialam ze zmienilam fote :D
    Dzieki dziewczyny, w ciazy ladnieje potem jest gorzej :D
    Nie mam rodziny pod Olsztynem :D ogolnie mam mala rodzine wiec ciezko spotkac mojego klona, ale ja do nikogo nie podobna i juz nie raz podejrzewalam ze mnie podmienili w szpitalu :D w sumie do tej pory tak mysle :p

Kupilismy choinke, po obiedzie z Leonem bedziemy ubierac :D wyzwanie !!

• bbee Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, nie przemęczaj się kochana, nie za dużo sobie wzięłaś na głowę??

Camilia, a odpoczynek pomaga?? Może jeszcze nospę dołóż do tego magnezu?

Tośka, nie zazdroszczę :( w huk roboty... ale wpadnij czasem

Ja wróciłam od teściów z bólem głowy... Szwagierka na mnie nakaszlała, trochę się wkurzyłam i zabrałam stamtąd szybko, wolałabym się niczym nie zarazić, jeszcze na święta... W domu jeszcze tyle roboty czeka, kuchnia już ogarnięta, tak od podstaw, jeszcze łazienka, druga witryna, pokój córki. Tylko z tym ostatnim problem, bo córka wcale sprzątać nie chce.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa byleby ta czekolada była duża bo chyba wpadam w depresję... dzisiaj fachowcy byli 2 godziny za same drzwi wzięli 500 i poszli bo dziś sobota a ja dalej armagedon. Do tego słyszę jak na dole się wyciekaja że mają wszędzie syf i w sumie się nie dziwię bo komu by nie przeszkadzało 6 dni przed wigilia? Dzisiaj moja twarda psychika jebla i łzy lecą jak u dziecka.. żałuję tego cholernego remontu akurat teraz ! Noga coraz bardziej daje się we znaki mały marudny nawet choinki nie moge ubrać bi wszędzie syf . Wchlonelam na raz całego mikołaja z czekolady dziecku i co jak na duszy nie pomogło a tylko na kiblu będzie problem. Wcale się lepiej nie czuje... chciałabym odciąć się choć na chwilę od tego wszystkiego a nie mogę... w dodatku wszyscy pretensje do mnie ze mi się zachciało remontu teraz.a wyrok już padł że nie skończą do swiat . Nie będzie ze mnie narazie pożytku na forum dlatego będę was poprostu czytac w wolnej chwili i co3szyc się waszymi radościami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska_88 wspolczuje... A na wszystkich ktorzy Cie wkurzyli naslij myszy, w koncu ciezarnych sie nie wkurza ;) glowa do gory ! :)

Moniqaaa, blubka, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee odpoczynek pomaga ale z Małą za dużo odpocząć się nie da. Za chwilę wizyta u lekarza więc go zapytam o te dolegliwości, no- spe i w ogóle.
    A moje wyniki po glukozie źle wiec dieta sie zapowiada i 5 stycznia wizyta u diabetologa.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy ... dajcie jakieś domowe sposoby leczenia < oprocz miodu i cytryny > ... zaraz rozsadzi mi nos ,glowe i żuchwę i gardłooo okropnie boli :( masakra

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka no teraz już nic nie poradzisz, robota zaczęta i dopóki się nie skończy to będzie syf. Nie daj sobie zepsuć humoru, ty zawsze taka pogodna jesteś ;)

Klaudia może zrób sobie inhalację, na pewno pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 16:31

bbee lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, masakra, pociesz się, że nie ważne, kiedy byś zaczęła remont, przeboje z fachowcami byłyby dokładnie takie same. Jeszcze chyba nikomu nigdy nie udało się przeprowadzić remontu bez problemów ze strony pracowników branży budowlanej.

Bbee, no właśnie, u mnie chyba wystąpiła naturalna obrona przed nadmiarem roboty - ciało zadecydowało że będzie siedziało na kanapie, a nie latało między kuchenką a piekarnikiem :) Ale udało mi się zagnieść ciasto na pizzę i na dokładkę wstawiłam wywar na zupę rybną i sos boloński, i właśnie pierze się druga pralka, więc coś tam jednak zrobiłam.
    I doskonale rozumiem Twoją córkę, mi też się nie chce sprzątać ;)

bbee lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 2,41
    Ft4 0,88
    Ktoś się na tym zna?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny pomocy ... dajcie jakieś domowe sposoby leczenia < oprocz miodu i cytryny > ... zaraz rozsadzi mi nos ,glowe i żuchwę i gardłooo okropnie boli :( masakra

Koleżanka - wariatka na punkcie naturalnych metod leczenia robi sobie kąpiel z solanką albo moczy nogi w takiej ciepłej solance i poleca ten sposób na udrożnienie dróg oddechowych. I olejkiem oregano się inhaluje i smaruje. Nie choruje nigdy.

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Tsh 2,41
    Ft4 0,88
    Ktoś się na tym zna?

W miarę spoko ale na wszelki wypadek wzięłabym skierowanie do endokrynologa bo norma dla ciężarnych tsh jest do 2.5 a najlepiej jak jest poniżej 1.5

Klaudia0727, Camilia lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:

Inhalacje z wody z sola lub rumianku- nad miska z recznikiem na glowie. Skarpetka z goraca sola na zatoki. Syrop z cebuli z miodem. I obowiazkowo wygrzać sie.

Klaudia0727 lubi tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Tsh 2,41
    Ft4 0,88
    Ktoś się na tym zna?

tsh w ciazy ponoc powinno być do 2,5 . z tego co slyszalam ... JA nie wiem

Moje wyniki dla porównania z listopada .

tsh 1,098
    ft3 2,46
    ft4 1,12

biore przy tym euthyrox 120 i lekarz twierdzi ze jak na wyniki w ciąży to są bardzo dobre ale wiem że na nastepnej wizycie zwiekszy mi dawke . Bo np rosnąca masa ciała w ciazy ma duzy wpływ na to . Nie znam sie ogolnie na tym ale mojej lekarce ufam bardzo bo prowadzi moja tarczyce od momentu jak ważyłam ponad 160 kg i moj wynik tsh wynosil 11 cos :p ... Tak czy siak idz do endokrynologa i to skonsultuj ;p bo endokrynolog to bardzo wazny lekarz :D

A i z tego co rozmawialamz lekarka to w kazdym miesiacu ciazy rosną te wyniki miedzy innymi przez przyrost wagi i inne czyniki ogolnie wiec i tak mpim zdaniem idz do endokrynologa żeby nie przekroczyc tych 2,5 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 16:56

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na gardlo polecam pastylki prenalen lub propolki. Mi pomagaja tez zwykle hallsy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 16:48

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    A na gardlo polecam pastylki prenalen lub propolki. Mi pomagaja tez zwykle hallsy.

juz mam prenalen :D mama kupila mi rano w aptece ;D sprawdzony juz :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za rady ! :*

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ