X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa, mi się tak wydaje, że takie krwawienie ze śluzówek w ciąży to normalna sprawa, podobnie jak hemoroidy. I ponoć po porodzie jest gorzej, teraz to dopiero przedsmak :P

Z powodu wielu operacji na jelitach muszę się bardzo pilnować, bo każdy dzień bez dwójki kończy się mega bólami, a lekarze nie zalecają pomagać farmaceutykami, bo łatwo można się uzależnić i rozregulować pracę jelit. Kawa dobrze działa z rana, albo kefir lub maślanka, albo sok z kapusty, jak ktoś lubi :). No i ruch - im częściej i bardziej regularnie, tym lepiej. Natomiast strasznie zatwardzające są banany, więc ich za dużo jeść nie warto.

Dziewczyny, gratuluję samych dobrych wieści! Sporo dziewczynek się ujawnia :)
    Wygląda na to, że wcześniejszy wysyp chłopców był pochodną tego, że jajka łatwiej zauważyć i potwierdzić na usg. O ile pewniej brzmi "widzę jajka więc chłopak" niż "nie widzę jajek, więc może być dziewczynka" ;)

Ag194, w sprawie egzaminu - jeśli nie będziesz znała odpowiedzi na jakieś pytanie, to sprowadź rozmowę na coś, na czymś się znasz; czasem działa!

ag194, Mabelle lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek mam właśnie przygotowany tematy awaryjne:) i tak zdam pewnie, ale szkoda na koniec zwalic sobie srednia. Nic, posiedze w nocy i trochę nadgonie:)

Dzięki dziewczyny

Mała kopie właśnie i skacze po brzuchu. Pod ręką mnie mocno kopnela, a potem Tate :) teraz się kompletnie zakochuje :) a tatuś jaki szczesliwy.
    Co z Toska właśnie :(
    Mam nadzieje, ze na polowkowych jednak będzie grzecznie współpracować i tradycyjnie rozłoży nóżki :)

Mabelle lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło jezu padam na pysk - wizyta u gina ok - oczywiscie tylko szyjke sprawdzila i wpisala badania - potem zakupy na Święta - robienie obiadu - usypianie młodego i klientki - masakryczny dzień - ja padam a mały bawi się w najlepsze , mąż na basenie - marzę o tym żeby pójść już spać ale to nie realne - jak tylko się położę młody po mnie skacze ... jeszcze muszę dotrwać do 23 i idziemy spać młody wcześniej nie zaśnie - tak się przyzwyczaił

Mabelle, Kleopatra, Uszczesliwiona, bbee lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteeeeem :)
    Maks zostaje Maksem, ale wstydzioch nie chciał sie pokazać na początku. Waży 330g, ciut więcej niż Paula w tym samym czasie i wg wymiarów jest też większy, młoda była drobniejsza. Najważniejsze: łożysko którym mnie tak starszyli pięknie powędrowało na górę i jest wysoko wysoko :D
    i foteczka (nie cytujemy ;))

Uszcześliwiona my płeć z corką pozlaiśmy dopiero na połowkowych

madu jednak próbujesz sn? odważna, ja odpuszczam mi wystarczą 2 porody za pierwszym razem :P teraz idę na cięcie i do domu :P

Karissa obstawiam hemoroidy, wcale nie muszą boleć

Klaudia nospa rozkurczowo, ewentualnei cos przeciwbólowego jakiś appap, niestey w ciązu nic z tym nie zrobisz. Dużo pij, kup sobie wodę JAN dobrze działa na takie problemy

sylwucha tez bym się nie zgodziłą an vanessę :P w chłopaki nei płaczą tak sie nazywał klub nocny, może to go przekona? ;)

Mabelle gratuluję córeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 10:25

malgorzatka199, Kamilutek, MEGI81, bezimienna, Mabelle, ag194, rybka33, Klaudia0727, Madu1611, Kleopatra, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Hope_, Forbidden, sylwucha89, Uska, sylwia1985, zastrzeŻona, Arwi, Karissa, bbee, Misia 69, mon!ta^, marie_marie22, Camilia, Breezee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Megi trzymam kciuki
    I ,nie dziękuje, za powodzenia :)
    Malgoratka ważne, ze wszystko ok. Ale jak ktoś mierzy przez brzuch, to często wychodzi mniejsza wartość i dlatego warto jednak to ew. Wziąć pod uwagę

U mnie mała się wybrzusza po lewej stronie. Naprawdę jest mocno aktywna. Nie spodziewałam się, ze po tym jak poczuje ryuchy będę czuć je tak regularnie i naprawdę mocno.

Mnie tez dzis wybrzuszylo po lewej :) ale tylko raz. Ja chyba zaczynam czuc ruchy. Nieregularnie. Ale tak z raz dziennie conajmniej czuje :) a z czego egzamin?

W ogole zapomnialam jeszcze sie pochwalic ze lozysko mi juz nie przoduje. W 13 tyg bylo na tylnej scianie, w 17 tyg przodowalo a teraz jest na przedniej i nie przoduje :)

Mabelle, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika 89 gratulacje. Przystojniak ten Maks <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 21:58

monika_89 lubi tę wiadomość

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluję udanej wizyty.Zięć jak malowany <3

monika_89 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super wiesci mozna isc spac:)

wiecie co robie od paru dni? spiewam Laurze twinkle twinkle little star:) mam ambitny plan nauczyc sie 4 zwrotek ( umiem juz dwie :) ) chu tam ze falszuje ale sobie pospiewam ;D

Uszczesliwiona, MEGI81, monika_89, Arwi, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super :) mały przystojniak:)
    Egzamin z rehabilitacji. Za bardzo ogólny, przez co ciężko mi to wchodzi. Poza tym, rehabilitacja w małym kawałku jest działka pielęgniarki, wiadomo jakieś usprawnienie, niwelowanie ryzyka odlezyn, zmiana pozycji itd. Dam rade:)
    Jeszcze czeka mnie 3x egzamin w styczniu
    W lutym egzamin praktyczny na oddziale, teoria z 3,5 lat+obrona także wprawiam się w naukę :D

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka napisała: No wlasnie ja od kilku dni mam taki brzuch napiety jakby i nie wiem czy po prostu rosnie czy co. Czasem mnie kluje. Ale mam wrazenie ze on jest taki twardy caly czas. A czasem jakby tak bezbolesnie dretwial... :(

Hej też tak mam od kilku dni,taki twardawy się robi i jakby napięty.
    Co do imion to według mnie Maksymilian,Mikołaj a dla dziewczynki to Julia.
    Gratuluję udanych wizyt i dużych maluchów.
    Wczoraj miałam pracowity dzień:sprzątanie,obiad,upiekłam pierniczki,ubrałam choinkę ale na forum już brakło czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 22:15

:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ag194 tym bardziej powodzenia ! :)

ag194 lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Wreszcie mama gratuluję wizyt . Sylwia przerabane macie, u mnie najpóźniej o 21 obaj w łóżku, i to w weekend. W tyg koło 20.
    Ag trzymam kciuki.
    Megi i za Twoją wizytę. Ja dopiero 29.12.
    Zmęczona jestem, idę spać.

ag194, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    Małgorzatka napisała: No wlasnie ja od kilku dni mam taki brzuch napiety jakby i nie wiem czy po prostu rosnie czy co. Czasem mnie kluje. Ale mam wrazenie ze on jest taki twardy caly czas. A czasem jakby tak bezbolesnie dretwial... :(

Hej też tak mam od kilku dni,taki twardawy się robi i jakby napięty.
    Co do imion to według mnie Maksymilian,Mikołaj a dla dziewczynki to Julia.
    Gratuluję udanych wizyt i dużych maluchów.
    Wczoraj miałam pracowity dzień:sprzątanie,obiad,upiekłam pierniczki,ubrałam choinkę ale na forum już brakło czasu.

Moj lekarz zalecil najpierw lezakowanie. Ale ze brzuch napinal sie nawet w nocy i z rana po calonocnym spaniu, kazal wziac dwie nospy i jak nie przejdzie jechac do szpitala. Koniec koncow okazalo sie ze moge odetchnac z ulga ;) dostalam luteine 3x100mg i mam lykac aspargin 2x1. A nospe tylko doraznie. Mam nadzieje ze u Ciebie to przedswiateczny szal i po odpoczynku od razu minie.

• ag194 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowcie mi Aga, to ag jest bo aga było zajęte :)
    Dzięki za kciuki :)

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zdrowych maluchów!
    Już nie mogę doczekać się połówkowego, też odliczam dni :)

Mabelle lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Mowcie mi Aga, to ag jest bo aga było zajęte :)
    Dzięki za kciuki :)

Trzeba bylo wykorzystać jakieś Agusiuniuniunia ;)

W ogole czuje dzis takie szczescie i tyle radosci ze jak ktos potrzebuje to moge troszke energii podeslac :)

MEGI81, ag194, Karissa lubią tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak zapisalam się na polowkowe ale dopiero na 20 stycznia, caly miesiac czekania na plec;-)
    Znajoma dzis urodzila przez cc czwartego chlopczyka:-)

malgorzatka199, MEGI81, ag194, monika_89, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Karissa, mon!ta^, Kleopatra, Maniuś, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyp dobrych wiadomości z wizyt na dobranoc. :)

A ja siedzę i próbuje znaleźć imię dla mojej córeczki i bida moje drogie, bida :/ . Tylko dwa póki co mi pasują ale tak na 100% to jeszcze nie jestem pewna.

Monika_89, jakoś nie mam wielkiego stracha przed sn. To chyba dlatego, że poprzednio dobrze radziłam sobie z bólem i akcja szybko postępowała. Zobaczymy co będzie do maja. Jeszcze raz mam się z tą samą lekarką spotkać pod koniec ciąży i ostatecznie to ona zadecyduje czy mogę próbować sn. Ja się nie upieram i akceptuję każde rozwiązanie.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powodzenia na egzaminie, na pewno zaliczysz :)

madu ja stracha też nie mam, wiem jak wygląda bo doskonale pamiętam jak się męzczyłam na porodówce tyle że znowu z tą cukrzycą (i insuliną) gin nie da mi szans na czekanie aż samo coś się rozwinie a na mnie oxy nie działa. Jak mają mi wywoływać poród, znowu mam leżeć wieki w szpitalu a potem maja mnie pociać to wolę od razy iść pod nóż. Druga rzecz nie chcę zostawiać Pauli na tak długo, a tak CC i do domu. Wiem już co i jak, dobrz przeszłam pierwszą, już i tak mam bliznę wiec co mi tam. Ważne żeby Maks urodził się zdorwy i bez powikłań

ja w kocu dziś zabralam sie za prasowanie, zbierało mi się (aż wstyd!) od wakacji. Najpierw nie bo nie dawałam nic rady zrobić w 1 trymestrze. Potem szpital, poyem znowu, teraz mam trochę więcej energii wiec jadę z tym na raty. Dziś prasowalam dobre 3h, kolejne tyle przede mna... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpie prasowac ! Prasuje tylko koszule i czasami jakies sukienki itp. A tak to nie. Jeszcze troche i przyjdzie czas sie przeprosic z zelazkiem ;)

rybka33 lubi tę wiadomość

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ