MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karissa, mi się tak wydaje, że takie krwawienie ze śluzówek w ciąży to normalna sprawa, podobnie jak hemoroidy. I ponoć po porodzie jest gorzej, teraz to dopiero przedsmak
Z powodu wielu operacji na jelitach muszę się bardzo pilnować, bo każdy dzień bez dwójki kończy się mega bólami, a lekarze nie zalecają pomagać farmaceutykami, bo łatwo można się uzależnić i rozregulować pracę jelit. Kawa dobrze działa z rana, albo kefir lub maślanka, albo sok z kapusty, jak ktoś lubi. No i ruch - im częściej i bardziej regularnie, tym lepiej. Natomiast strasznie zatwardzające są banany, więc ich za dużo jeść nie warto.
Dziewczyny, gratuluję samych dobrych wieści! Sporo dziewczynek się ujawnia
Wygląda na to, że wcześniejszy wysyp chłopców był pochodną tego, że jajka łatwiej zauważyć i potwierdzić na usg. O ile pewniej brzmi "widzę jajka więc chłopak" niż "nie widzę jajek, więc może być dziewczynka"
Ag194, w sprawie egzaminu - jeśli nie będziesz znała odpowiedzi na jakieś pytanie, to sprowadź rozmowę na coś, na czymś się znasz; czasem działa!ag194, Mabelle lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek mam właśnie przygotowany tematy awaryjne:) i tak zdam pewnie, ale szkoda na koniec zwalic sobie srednia. Nic, posiedze w nocy i trochę nadgonie:)
Dzięki dziewczyny
Mała kopie właśnie i skacze po brzuchu. Pod ręką mnie mocno kopnela, a potem Tateteraz się kompletnie zakochuje
a tatuś jaki szczesliwy.
Co z Toska właśnie
Mam nadzieje, ze na polowkowych jednak będzie grzecznie współpracować i tradycyjnie rozłoży nóżkiMabelle lubi tę wiadomość
-
ło jezu padam na pysk - wizyta u gina ok - oczywiscie tylko szyjke sprawdzila i wpisala badania - potem zakupy na Święta - robienie obiadu - usypianie młodego i klientki - masakryczny dzień - ja padam a mały bawi się w najlepsze , mąż na basenie - marzę o tym żeby pójść już spać ale to nie realne - jak tylko się położę młody po mnie skacze ... jeszcze muszę dotrwać do 23 i idziemy spać młody wcześniej nie zaśnie - tak się przyzwyczaił
Mabelle, Kleopatra, Uszczesliwiona, bbee lubią tę wiadomość
-
Jesteeeeem
Maks zostaje Maksem, ale wstydzioch nie chciał sie pokazać na początku. Waży 330g, ciut więcej niż Paula w tym samym czasie i wg wymiarów jest też większy, młoda była drobniejsza. Najważniejsze: łożysko którym mnie tak starszyli pięknie powędrowało na górę i jest wysoko wysoko
i foteczka (nie cytujemy)
Uszcześliwiona my płeć z corką pozlaiśmy dopiero na połowkowych
madu jednak próbujesz sn? odważna, ja odpuszczam mi wystarczą 2 porody za pierwszym razemteraz idę na cięcie i do domu
Karissa obstawiam hemoroidy, wcale nie muszą boleć
Klaudia nospa rozkurczowo, ewentualnei cos przeciwbólowego jakiś appap, niestey w ciązu nic z tym nie zrobisz. Dużo pij, kup sobie wodę JAN dobrze działa na takie problemy
sylwucha tez bym się nie zgodziłą an vanessęw chłopaki nei płaczą tak sie nazywał klub nocny, może to go przekona?
Mabelle gratuluję córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 10:25
malgorzatka199, Kamilutek, MEGI81, bezimienna, Mabelle, ag194, rybka33, Klaudia0727, Madu1611, Kleopatra, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Hope_, Forbidden, sylwucha89, Uska, sylwia1985, zastrzeŻona, Arwi, Karissa, bbee, Misia 69, mon!ta^, marie_marie22, Camilia, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyag194 wrote:Megi trzymam kciuki
I ,nie dziękuje, za powodzenia
Malgoratka ważne, ze wszystko ok. Ale jak ktoś mierzy przez brzuch, to często wychodzi mniejsza wartość i dlatego warto jednak to ew. Wziąć pod uwagę
U mnie mała się wybrzusza po lewej stronie. Naprawdę jest mocno aktywna. Nie spodziewałam się, ze po tym jak poczuje ryuchy będę czuć je tak regularnie i naprawdę mocno.
Mnie tez dzis wybrzuszylo po lewejale tylko raz. Ja chyba zaczynam czuc ruchy. Nieregularnie. Ale tak z raz dziennie conajmniej czuje
a z czego egzamin?
W ogole zapomnialam jeszcze sie pochwalic ze lozysko mi juz nie przoduje. W 13 tyg bylo na tylnej scianie, w 17 tyg przodowalo a teraz jest na przedniej i nie przodujeMabelle, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No super wiesci mozna isc spac:)
wiecie co robie od paru dni? spiewam Laurze twinkle twinkle little star:) mam ambitny plan nauczyc sie 4 zwrotek ( umiem juz dwie) chu tam ze falszuje ale sobie pospiewam
Uszczesliwiona, MEGI81, monika_89, Arwi, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Monika super
mały przystojniak:)
Egzamin z rehabilitacji. Za bardzo ogólny, przez co ciężko mi to wchodzi. Poza tym, rehabilitacja w małym kawałku jest działka pielęgniarki, wiadomo jakieś usprawnienie, niwelowanie ryzyka odlezyn, zmiana pozycji itd. Dam rade:)
Jeszcze czeka mnie 3x egzamin w styczniu
W lutym egzamin praktyczny na oddziale, teoria z 3,5 lat+obrona także wprawiam się w naukęmalgorzatka199 lubi tę wiadomość
-
Małgorzatka napisała: No wlasnie ja od kilku dni mam taki brzuch napiety jakby i nie wiem czy po prostu rosnie czy co. Czasem mnie kluje. Ale mam wrazenie ze on jest taki twardy caly czas. A czasem jakby tak bezbolesnie dretwial...
Hej też tak mam od kilku dni,taki twardawy się robi i jakby napięty.
Co do imion to według mnie Maksymilian,Mikołaj a dla dziewczynki to Julia.
Gratuluję udanych wizyt i dużych maluchów.
Wczoraj miałam pracowity dzień:sprzątanie,obiad,upiekłam pierniczki,ubrałam choinkę ale na forum już brakło czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 22:15
-
nick nieaktualny
-
Monika, Wreszcie mama gratuluję wizyt . Sylwia przerabane macie, u mnie najpóźniej o 21 obaj w łóżku, i to w weekend. W tyg koło 20.
Ag trzymam kciuki.
Megi i za Twoją wizytę. Ja dopiero 29.12.
Zmęczona jestem, idę spać.ag194, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrybka33 wrote:Małgorzatka napisała: No wlasnie ja od kilku dni mam taki brzuch napiety jakby i nie wiem czy po prostu rosnie czy co. Czasem mnie kluje. Ale mam wrazenie ze on jest taki twardy caly czas. A czasem jakby tak bezbolesnie dretwial...
Hej też tak mam od kilku dni,taki twardawy się robi i jakby napięty.
Co do imion to według mnie Maksymilian,Mikołaj a dla dziewczynki to Julia.
Gratuluję udanych wizyt i dużych maluchów.
Wczoraj miałam pracowity dzień:sprzątanie,obiad,upiekłam pierniczki,ubrałam choinkę ale na forum już brakło czasu.
Moj lekarz zalecil najpierw lezakowanie. Ale ze brzuch napinal sie nawet w nocy i z rana po calonocnym spaniu, kazal wziac dwie nospy i jak nie przejdzie jechac do szpitala. Koniec koncow okazalo sie ze moge odetchnac z ulgadostalam luteine 3x100mg i mam lykac aspargin 2x1. A nospe tylko doraznie. Mam nadzieje ze u Ciebie to przedswiateczny szal i po odpoczynku od razu minie.
-
nick nieaktualnyag194 wrote:Mowcie mi Aga, to ag jest bo aga było zajęte
Dzięki za kciuki
Trzeba bylo wykorzystać jakieś Agusiuniuniunia
W ogole czuje dzis takie szczescie i tyle radosci ze jak ktos potrzebuje to moge troszke energii podeslacMEGI81, ag194, Karissa lubią tę wiadomość
-
A ja jednak zapisalam się na polowkowe ale dopiero na 20 stycznia, caly miesiac czekania na plec;-)
Znajoma dzis urodzila przez cc czwartego chlopczyka:-)malgorzatka199, MEGI81, ag194, monika_89, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Karissa, mon!ta^, Kleopatra, Maniuś, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Wysyp dobrych wiadomości z wizyt na dobranoc.
A ja siedzę i próbuje znaleźć imię dla mojej córeczki i bida moje drogie, bida. Tylko dwa póki co mi pasują ale tak na 100% to jeszcze nie jestem pewna.
Monika_89, jakoś nie mam wielkiego stracha przed sn. To chyba dlatego, że poprzednio dobrze radziłam sobie z bólem i akcja szybko postępowała. Zobaczymy co będzie do maja. Jeszcze raz mam się z tą samą lekarką spotkać pod koniec ciąży i ostatecznie to ona zadecyduje czy mogę próbować sn. Ja się nie upieram i akceptuję każde rozwiązanie. -
Aga powodzenia na egzaminie, na pewno zaliczysz
madu ja stracha też nie mam, wiem jak wygląda bo doskonale pamiętam jak się męzczyłam na porodówce tyle że znowu z tą cukrzycą (i insuliną) gin nie da mi szans na czekanie aż samo coś się rozwinie a na mnie oxy nie działa. Jak mają mi wywoływać poród, znowu mam leżeć wieki w szpitalu a potem maja mnie pociać to wolę od razy iść pod nóż. Druga rzecz nie chcę zostawiać Pauli na tak długo, a tak CC i do domu. Wiem już co i jak, dobrz przeszłam pierwszą, już i tak mam bliznę wiec co mi tam. Ważne żeby Maks urodził się zdorwy i bez powikłań
ja w kocu dziś zabralam sie za prasowanie, zbierało mi się (aż wstyd!) od wakacji. Najpierw nie bo nie dawałam nic rady zrobić w 1 trymestrze. Potem szpital, poyem znowu, teraz mam trochę więcej energii wiec jadę z tym na raty. Dziś prasowalam dobre 3h, kolejne tyle przede mna... -
nick nieaktualny