MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Megi ja tez bym nie szła. Nie ma co świadomie ryzykować.
Dziewczyny trzymam kciuki za poznanie płci
Edyta witaj i gratuluje
ja standardowo w pracy ale na 16 jedziemy na jasełka do młodszego
I potem do Gdyni do dentysty ze starszym. Wypadł mu pierwszy mleczak i już rósł stały i jest trochę krzywy i nie wiem czy się naprostuje czy trzeba coś z tym robić póki nie wyrósł. Jadę to skontrolować.
malgorzatka199, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Megi rozumiem Twoje zdenerwowanie. Mononukleoza jest bardzo zaraźliwa i ma często ciężki przebieg mój mąż gdy zachorował to nie obyło się bez szpitala. Jak dla mnie Twoja szwagierka niepotrzebnie naraża przede wszystkim swoje dziecko, które jest poważnie chore. Wytłumacz to spokojnie mężowi mam nadzieję, że zrozumie i będą to dla Was dobre święta

A tak z innej beczki macie jakieś sprawdzone przepisy na sałatki śledziowe
?
U mnie ostatnio prym wiodą dwie sałatki:
Pierwsza:
4 filety ze śledzia
- 1 małe jabłko
- 2 małe ogórki konserwowe
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka curry
- 1 czubata łyżka majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- sól i pieprz
Druga warstwowa:
5 małych ziemniaków
śledzie ok. 400 g
2 małe cebule
warstwa majonezu
4 jajka
warstwamajonezu
5 małych buraków
Ale sobie smaku narobiłam. Śledzie jem, choć kiedyś też się zastanawiałam, czy można, aż do momentu kiedy tak mi się ich chciało, że myslałam, że umrę jak nie zjem śledzi
Powodzenia na wizytych, oby dzieciaczki pokazały co mają między nogami
sylwucha89, Rudzik, malgorzatka199, Camilia, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

-
Dla mnie krótka piłka bo nie zna się konsekwencji zachorowań na niektóre rzeczy w ciazy : czy chce się parę godzin spędzić konkretnie w tym terminie bo można też się spotkać za jakiś czas czy wychowywać ewentualnie niepełnosprawne dziecko przez całe życie ? Wiadomo nie da się przewidzieć ze ktoś może być chory i nas zarazić ale wiedzieć i świadomie iść jest nieodpowiedzialne. Może trochę dramatycznie, ale ja z tych dmuchajacych na zimne...MEGI81 wrote:Dziękuję Wam Dziewczyny
nie chcę żeby Mężowi było przykro, ale teraz muszę myśleć bardziej o sobie, Kacperku i Mikołaju, który mieszka w moim brzuszku. Pokażę Mężowi Wasze posty i myślę, że zrozumie. Poza tym, dla czystego swojego sumienia, porozmawiam jeszcze z ginekologiem. Teraz nie może rozmawiać, bo przyjmuje, ale kazał napisać sms czy coś pilnego. Przedstawiłam mu sprawę i obiecał, że zadzwoni po przyjęciach.
MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2

-
Klepopatra no w sumie może być Tymon
Któraś napisała fajne zdrobnienie byłby Tymi i Domi:)
Megi też bym nie szła potem się martwić jakby co ja przeżyłam to z toksoplazmozą;/
Ja się dostosuję chyba nie mam prawa głosu bo rzadko jestem ...
i pupa blada zapomniałam co jeszcze
Natalia gratulacje!!! ciesz się że tak ja dostałam pierścionek dzień przed ślubem hahah ale sceneria była super:) Łąka kocyk ciemna rozgwierzdżone niebo świeczuszki:)
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny:) powodzenia na wizytach, w ramach ciekawostki prosze lista najpopularniejszych imion:) http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/najpopularniejsze-imiona-w-polsce-ranking/7dx2bp?utm_source=onetsg_fb_paid&utm_medium=onetsg_fb_paid&utm_campaign=onetsg_fb_paidp24b
Wybralam nie mainstreamowe bo nie ma ani Patryka ani Laury heh
malgorzatka199, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Tak mnie dzisiaj pozytywnie to usg nastawilo że postanowiłam zrobić zdjęcie brzuszka
to musi być dobry dzień 
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c38d63f5344.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94e222e7f5de.jpg
Kleopatra, aneta.be, Magda2307, ag194, Klaudia0727, Rudzik, malgorzatka199, bbee, Uska, Camilia, Maniuś, sylwia1985, Kamilutek, sylwucha89, Forbidden, marie_marie22, MEGI81, Anstice, Demsik, Hope_, Madu1611, Elmo13, Karissa, rybka33, amilka87, Breezee lubią tę wiadomość
-
Moje uparte dziecko, najpierw skoczyło do góry, że aż lekarz widział jak brzuch zafalował jak się położyłam, a po przyłożeniu głowicy zacisnęło nóżki i pozycja główką do dołu.
Trącał je 15min a ono nic haha ale w końcu, jakimś cudem pomierzyliśmy i jest super
TOŚKA, Ty czarownico
Waży 336g i dalej jest DZIEWCZYNKĄ
czyli Doering nigdy się jednak nie myli
szyjka długa, zamknięta
z gorszych wieści-podejrzenie nadciśnienia, białko w moczu i ciśnienie 145/85
Narazie mam kontrolować tylko w domu, kontrola za 3 tyg i zobaczymy
Kazał mi wykonać drugie połówkowe za 2 tyg u innego lekarza, powiedział, że zawsze woli jak pacjentka ma drugą opinię, bo połówkowe jest w sumie najważniejszym badaniem
Dodatkowo wzięłam od niego skierowanie do okulisty, mam wadę wzroku i wolę mieć pewność, że jednak nie pogorszę nic tam
TP od miesiąca wychodzi na 9.05, ale zostawiamy z lekarzem ten 11.05
aneta.be, Uszczesliwiona, natalia1354, Rudzik, bbee, Camilia, gaja_1, Maniuś, Kamilutek, sylwucha89, Kleopatra, Forbidden, marie_marie22, MEGI81, Demsik, Hope_, Madu1611, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość
-
Ja się wykończe dziewczyny -_- ja nie wiem czy ja wszystko wyolbrzymiam przez ciążę czy po prostu mam prawo się tak wkurwiac za przeproszeniem . Walczę z DHL bo kurierzy ich to tragedia serio , rurka od ciepłej wody pękła i mam powódź w łazience , teściowa chce żebym do dziecka miała wszystko używane nic nowego bo i tak wyrośnie i robi mi jakieś awantury o to , wydałam znowu 180 zł za badania krwi . Mam dzisiaj bardzo nerwowy dzień a dopiero się zaczął . Co będzie dalej ?!

Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Klaudia powiedz ze to Twoje dziecko i jak będziesz mieć ochotę wziąć kredyt 100 tyś na wyprawkę to nic jej do tego
Klaudia0727, Uszczesliwiona, Arwi, Camilia, Kamilutek, marie_marie22, MEGI81, Demsik, Madu1611, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2

-
nick nieaktualny
-
Ale ona serio przesadza , wszystko ma być używane , wózek ,laktator , ciuszki . Nowy tylko smoczek i kocyk . A mnie stać na to żeby moje dziecko miało też nowe rzeczy . Owszem dostaniemy po.kimś trochę ubranek ale ja też chcę mieć nowe . Czy do lekarza czy w gości to chce stroic moje dziecko .. mam do tego prawo a ona tego nie rozumie bo jej szkoda kasy na takie głupoty ... ale ja nie oczekuję że ona za co kolwiek zapłaci . Masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 12:30

Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualny
-
Klaudia uszy do góry, raz ją do pionu postawiłas to teraz też dasz radę!
też kupuje używane rzeczy ale takie jak wózek czy fotelik mam mieć nowy i już. Nawet nie wdaje się w dyskusje bo co mnie obchodzi cudze zdanie
-
nick nieaktualny