X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, również bym nie poszła gdybym sie dowiedziala ze ktokolwiek jest chory kto ma później ze mna przy stole siedziec tym bardziej mononukleoza
    Maz musi zrozumieć, ze idac tam naraża Ciebie i maleństwo
    Co do zaparc przekaż szwagierce, ze moje dziecko 16 lat temu malo nie zmarlo z powodu zaparc. Jelito bylo juz tak napchane grudami kalowymi, ze mało brakowalo aby pękło
    Ja chodziłam po lekarzach ale bagatelizowali sprawę dając syropy na wyproznienie a nie szukajac przyczyny.
    Leczenie nie jest latwe i dlugotrwale. Zaczyna sie od lewatyw aby odróżnić jelita i włącza srodki medyczne.
    Dobry lekarz sprawdzi jelita poprzez usg
    Moje dziecko mialo rtg z wlewem doodbytniczym wykonane w szpitalu
    Pozniej jak sie okazalo kiedy trafiłam na doskonala lekarke dr Balande mozna bylo to wykonać poprzez usg niefundujac 2 latce stresu z rtg i wlewem
    Moje dziecko mialo grudy kalowe zaparzone i tylko wlaczenie profesjonalnego leczenia moglo pomoc. Wyniki badan pokazały za dluga esice ktora powodowala problemy z wyproznianiem
    Co do fb ja mam ale rowniez wole zostac tytaj.
    A my nadal w poszukiwaniu psa, kurcze na 22 strony ogloszen z dana rasa nie podobaja mi sie zadni rodzice ha ha
    Forbidden, ja w piatek zaczynam 21tc byl czas ze czulam ruchy później nie czulam, po 2 tyg wrocily znowu a teraz raz czuje raz nie. Nie sa to kopniaczki tylko takie uczucie jakby maly zmienial pozycje. Musze naprawde sie położyć i skupić zeby poczuć
    Tez czasami sie martwie ze to nie sa takie kopniaczki konkretne ale widocznie tak ma byc a niby szczupłe osoby czuja szybciej ruchy :)
    Z jedzenia ja odmawiam sobie tylko surowe mieso i owoce morza ( a śledzie jem )

MEGI81 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI, a z tym ze dorosli przechodza duzo ciezej niz dzieci to sama prawda. Goraczka do 40st, powiekszenie wezlow chlonnych itd. Broń Boże nie daj sie namówić.

MEGI81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja śledzika nie lubie- i nie ma problemu :)

• aneta.be Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Cześć dziewczyny, ja w sumie też chyba wolę zostać na forum bo tu jest wszystko fajnie po kolei uporządkowane, a na fb to jednak nie do końca. Jak miałam grupę na uczelni swojego kierunku to był chaos i nieraz czegoś nie doczytałam. A tutaj w sumie mamy te suwaczki fajne i w ogóle :P

Zaczynam się martwić, bo prawie od tygodnia nie czuję ruchów, nic, ani żadnego najmniejszego kopniaczka :( dziecię ucichło po USG w tamtym tygodniu, a kolejne badanie dopiero za tydzień, ja chyba zwariuję. Większość z Was już czuje wyraźnie swoje maleństwa, a u mnie cisza :( a jestem pewna, że jeszcze niedawno czułam takie delikatne pukanie od środka

Forbidden nie przejmuj się tak :) dziecko czuje Twoje zmartwienie. Powiem Ci że ja też ledwo ruchy czuje - w sumie czasem się zastanawiam czy tych "ruchów" sobie nie wmawiam... wczoraj wieczorem poczułam jakby dwa kopniaczki, ale sama nie jestem pewna czy to na pewno bejbuś :) Trzeba być dobrej myśli :)

Co do fb, jak będzie grupa też chętnie będę zaglądać ale jestem póki co fanką belly :D

Szkoda, że Tośka nas opuściła, wierze że jeszcze do nas wróci.

Jeszcze małe pytanko do dziewczyn które miały już połówkowe... U mnie wykryta została jakas plamka w lewej komorze serca tzw. ognisko hyperechogeniczne. Lekarka która robiła USG stwierdziła że nie warto się tym przejmować jeśli reszta wyników jest w normie, ale oczywiście wolałam skonsultować to w własnym lekarzem i powiedział to samo. Ponoć takie "ognisko" w większości przypadków zanika z czasem.
    Czy któraś z Was miała bądź ma tak samo?

Trzymam kciuki za wizytujące :)

2017 -syn
    2019 - córka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Cześć dziewczyny, ja w sumie też chyba wolę zostać na forum bo tu jest wszystko fajnie po kolei uporządkowane, a na fb to jednak nie do końca. Jak miałam grupę na uczelni swojego kierunku to był chaos i nieraz czegoś nie doczytałam. A tutaj w sumie mamy te suwaczki fajne i w ogóle :P

Zaczynam się martwić, bo prawie od tygodnia nie czuję ruchów, nic, ani żadnego najmniejszego kopniaczka :( dziecię ucichło po USG w tamtym tygodniu, a kolejne badanie dopiero za tydzień, ja chyba zwariuję. Większość z Was już czuje wyraźnie swoje maleństwa, a u mnie cisza :( a jestem pewna, że jeszcze niedawno czułam takie delikatne pukanie od środka

Ej to ja mialam w sumie podobnie. W 17 tyg poczulam pierwsze ruchy, to bylo takie laskotanie. Potem caly 18 tydzien nie czulam. I nagle w 19 poczulam takie już wyraźniejsze pukanie. I tak z raz dziennie już czuje :) Cierpliwości :)

Forbidden lubi tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzatka myślisz że to nasz dzień i się dowiemy to w nas siedzi? :)

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Malgorzatka myślisz że to nasz dzień i się dowiemy to w nas siedzi? :)

Kurcze chcialabym, ale nie wiem czy zajrzy w ogole miedzy nozki. Bo ide ze wzgledu na te rewolucje z szyjka, ktore okazaly sie raczej niepotrzebne :P no i z tym dretwieniem brzucha. A taka normalna wizyta za tydzien ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona ale za Ciebie trzymam kciuki <3

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to mnie pocieszyłyście z tym śledziem :) mam właśnie ogromną ochotę więc sobie pozwolę ;)

Uszczesliwona dziękuję za przepis i trzymam mocno kciuki abyś dowiedziała się dzisiaj kto mieszka u Ciebie w brzuszku. Obstawiam kobietę bo bardzo wstydliwa jest :)

Za pozostałe wizytujace również trzymam kciuki i czekam na relacje!!

malgorzatka199, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Forbidden nie przejmuj się tak :) dziecko czuje Twoje zmartwienie. Powiem Ci że ja też ledwo ruchy czuje - w sumie czasem się zastanawiam czy tych "ruchów" sobie nie wmawiam... wczoraj wieczorem poczułam jakby dwa kopniaczki, ale sama nie jestem pewna czy to na pewno bejbuś :) Trzeba być dobrej myśli :)

Co do fb, jak będzie grupa też chętnie będę zaglądać ale jestem póki co fanką belly :D

Szkoda, że Tośka nas opuściła, wierze że jeszcze do nas wróci.

Jeszcze małe pytanko do dziewczyn które miały już połówkowe... U mnie wykryta została jakas plamka w lewej komorze serca tzw. ognisko hyperechogeniczne. Lekarka która robiła USG stwierdziła że nie warto się tym przejmować jeśli reszta wyników jest w normie, ale oczywiście wolałam skonsultować to w własnym lekarzem i powiedział to samo. Ponoć takie "ognisko" w większości przypadków zanika z czasem.
    Czy któraś z Was miała bądź ma tak samo?

Trzymam kciuki za wizytujące :)
    Ja z Paulą miałam, do porodu zniknęło, serducho zdrowe

aneta.be lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Kurcze chcialabym, ale nie wiem czy zajrzy w ogole miedzy nozki. Bo ide ze wzgledu na te rewolucje z szyjka, ktore okazaly sie raczej niepotrzebne :P no i z tym dretwieniem brzucha. A taka normalna wizyta za tydzien ;)

USG i tak będzie pewnie odpalal więc poproś o prezent na święta :)
    Ja z gabinetu nie wyjdę póki się nie dowiem ! O tak! Takie postanowienie <3

malgorzatka199, sylwucha89, bezimienna, Moniqaaa, Kleopatra, Arwi, Demsik, Madu1611, ag194, Elmo13, Camilia, Maniuś, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden, słuchaj dziewczyn, mądrze prawią :)
    Nie ma co się przejmować brakiem ruchów -w ogóle lub przerwami - do 22 tygodnia. Od wielu to słyszałam, w tym od kilku lekarzy. Ruchy są delikatne jeszcze i nie zawsze mamusia jest w stanie je poczuć.

Ja też lubię belly i z chęcią tu zostanę :)

Forbidden, malgorzatka199, MEGI81, Uszczesliwiona, sylwucha89, Arwi, Camilia lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:36

MEGI81 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, długo się nie odzywałam, ale to dlatego, że miałam totalny spadek formy, aż do poniedziałku :-)
    Miałam wtedy odezwać się na forum, ale tyle się działo.
    Otóż kochane w poniedziałej miałam usg połówkowe (w dniu moich urodzin) i się okazało, że dzidzia zdrowa, waży 334g, a łożysko, które zakrywało ujście wewnętrzne szyjki przesunęło się i jest na tylniej ścianie.
    Ponadto na 100% potwierdziło się płeć z badań prenatalnych i będziemy mieć drugą dziewczynkę, która na 80% będzie miała na imię POLA
    13d5f84387fa992bmed.jpg

Ja ruchy czuję bardzo wyraźnie i to od 15 listopada, bo zapisałam sobie w kaledarzu.
    Natalia gratuluję zaręczyn. Pierścionek bardzo ładny, dostałam bardzo podobny :-)
    Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny i czekamy na same dobre wiadmości.
    Jak odwiozłam córcię do przedszkola to ponad godzinę szukałam takiego białego mazaka do dekorowania pierników i nigdzie nie mogę dostać. Wszędzie tylko perełki, lukry, ozdoby czekoladowe, płatki i się zezłościłam troszkę, bo chciałam na biało i już.
    Idę nastawię rosół, potem kawka z siostrą i warsztaty świąteczne u mojej Hani w przedszkolu, to będzie fajny dzień. Co ja piszę od poniedziału rogal mi z buzi nie schodzi :-)
    Ja dziewczyny też nie mam fb.

malgorzatka199, MEGI81, Uszczesliwiona, aneta.be, sylwucha89, Kamilutek, mon!ta^, Kleopatra, Forbidden, Hope_, Demsik, natalia1354, Madu1611, ag194, bbee, Elmo13, Camilia, Maniuś, sylwia1985, zastrzeŻona, Anstice, Karissa, rybka33, kamyla112, Breezee lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    USG i tak będzie pewnie odpalal więc poproś o prezent na święta :)
    Ja z gabinetu nie wyjdę póki się nie dowiem ! O tak! Takie postanowienie <3

Taki mam zamiar poprosic ladnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona, ale mam trzymac kciuki za synka tak? Dobrze pamietam? :)

• daisy123 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratulacje zaręczyn <3

Megi słusznie że nie idziesz, mononukleoza to poważna choroba, Twój mąż też nie powinien iść sam, w ten sposób też może Was zarazić. Ja też odwołałam wizytę u siostry mojego męża w święta, ich synek ma świnkę więc nie idziemy..

Ja ruchów też nie czuję, raz mi się zdawało że coś mnie musnęło od środka ale nie wiem..często za to czuję jakby ktoś od środka ciągnął mnie za pępek, też tak macie? ale to chyba skóra się rozciąga.
    Wkurza mnie tylko bo wszyscy się pytają czy już kopie?!? na pewno kopie tylko jeszcze za słabiutko żeby poczuć hehe

MEGI81, natalia1354 lubią tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Uszczesliwiona, ale mam trzymac kciuki za synka tak? Dobrze pamietam? :)

Tak :) ale po cichu podejrzewam że moja nadzieja dzisiaj zostanie doszczętnie zniszczona, ale nigdy się do tego nie przyznam ! :P

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny :) <3 nie chcę żeby Mężowi było przykro, ale teraz muszę myśleć bardziej o sobie, Kacperku i Mikołaju, który mieszka w moim brzuszku. Pokażę Mężowi Wasze posty i myślę, że zrozumie. Poza tym, dla czystego swojego sumienia, porozmawiam jeszcze z ginekologiem. Teraz nie może rozmawiać, bo przyjmuje, ale kazał napisać sms czy coś pilnego. Przedstawiłam mu sprawę i obiecał, że zadzwoni po przyjęciach.

sylwucha89, Uszczesliwiona, malgorzatka199, Arwi lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujace :)

Co do ruchów, to na tym etapie nie musimy ich czuć codziennie. Są one jeszcze słabe i nieregularne.

malgorzatka199, Uszczesliwiona, aneta.be, Maniuś lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ