X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) proszę o kciukasy :) dziś wizyta i diabetologa i u ginekologa... Stres jak zawsze :) odezwę się po południu :)

malgorzatka199, Kamilutek, MEGI81, sylwucha89, Uszczesliwiona, ag194, Arwi, bezimienna, Madu1611, Kleopatra, Elmo13, Camilia, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

URL=http://zapisz.net/view.php?filename=185_dsc_0100.jpg]185_dsc_0100_tn.jpg

Mój brzuch ale jakoś tak nisko jest

Kamilutek, Demsik, Maniuś, sylwucha89, natalia1354, ag194, Kleopatra, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

010iyx8dls33fb4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope kciuki zacisniete. Ja tez prosze o kciuki ale dopiero poznym wieczorem ;)

MEGI81, Maniuś, Uszczesliwiona, ag194, Madu1611, Camilia lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dostosuję, choć nie lubię fb bo używam go w pracy.

Kleopatra, zamawiam fotoalbumy z Colorlandu od dawna i zawsze są super, nigdy się nie rozczarowałam. Raz wzięłam z NaszAlbum i było 100x gorzej.

Natalia gratuluję oświadczyn! Kto by się przejmował ich formą, może tak się stresował, że wybrał najprostszą, żeby nic nie pomylić ;)

Zajrzałam na chwilę do wrześniówek 2017 - wiecie, że tam są chyba 3 albo 4 pary bliźniaków??? Ciekawe swoją drogą, że żadna z nas nie jest w trójpaku ;)

natalia1354 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki,poranek mrozny i noc znowu nie przespana-obudzilam sie o 3 i zasnelam po 5 grubo i jak mi dobrze bylo to zadzwonil budzik wrrrrr....!!!chcialabym sie wysypiac przed przyjściem malucha na swiat.
    Trzymam kciuki za wizytujace;)
    Wiyam sie z wami w 21tc!!!;););)

Rudzik, malgorzatka199, Uszczesliwiona, Arwi, Maniuś, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Jeśli chodzi o fb to nie posiadam i nie chcę zakładać fikcyjnego konta. Forum umrze jeśli pojawi się fb bo tak jest zawsze ale zaakceptuję każdą decyzję.

Swoją drogą myślałam że jestem ostatnią osobą na ziemi która nie ma fb, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :)

Uszczesliwiona, natalia1354 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratuluję :)

Co do fb, to ja go nie mam, ale jeśli będzie trzeba to założę i się do Was dostosuję :)

Moje święta chyba szlag trafił. Mieliśmy iść do teściów, ale raczej musimy zrezygnować. Szwagierka chora i ledwo gada, a jej córka ma mononukleozę :( ale stwierdzili, że na wigilię przychodzą i w pierwsze święto też. Powiedziałam Mężowi, że w tym wypadku chyba my musimy zrezygnować ze świąt u jego rodziców i spędzimy wigilię z całą moją rodziną u babci (35 osób), bo i tak mieliśmy jechać na dwie wigilie (najpierw do teściów, a później do mojej babci), bo to zbyt duże ryzyko w moim stanie. No i się pokłóciliśmy. Bo chciał iść w takim razie w drugie święto do swoich rodziców, ale od trzech tygodni już jesteśmy umówieni z moimi i teraz trzy rodziny (cała moja, mojego przyszłego szwagra i mojego byłego męża) musiałaby zmieniać plany świąteczne. Powiedziałam, że nie będę tylu ludziom dezorganizować świąt, bo jego siostra jest nieodpowiedzialna. Ogólnie to wczoraj mnie zdenerwowało to, że ciągle słyszę, że ta mała od miesiąca nie może się załatwić i zamiast zastosować odpowiednią dietę i pomóc dziecku lekami, to ciągle dają jej colę i słodycze, a wczoraj musieli lewatywę dziecku robić, bo zrobiły jej się aż kamyki w jelitach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 08:52

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

ja was podczytuję z doskoku bo cały czas męczę się z pisaniem pracy. Ale po świętach wracam do większej aktywności tutaj.

Co do facebooka to ja się nie zjawię. Nie lubię i choć mam konto, to facebook mnie drażni jak cholera. Poza tym, tutaj można zachować wg mnie większą anonimowość niż na fb. Jak się tylko chce :)

Madu1611, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    Myślę, że skoro część osób nie ma fb, to nie ma sensu jednak się przenosić (mimo, iż byłam za), bo wtedy będziemy w mniejszym gronie, a ja nie chcę Was tracić.

Powodzenia wszystkim wizytującym dziś:)
    miłego dnia!

Uszczesliwiona, Madu1611, sylwucha89, natalia1354, Maniuś, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi rozumiem Twoje zdenerwowanie. Mononukleoza jest bardzo zaraźliwa i ma często ciężki przebieg mój mąż gdy zachorował to nie obyło się bez szpitala. Jak dla mnie Twoja szwagierka niepotrzebnie naraża przede wszystkim swoje dziecko, które jest poważnie chore. Wytłumacz to spokojnie mężowi mam nadzieję, że zrozumie i będą to dla Was dobre święta :)

A tak z innej beczki macie jakieś sprawdzone przepisy na sałatki śledziowe :)?

MEGI81 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jak to jest możemy w ciąży jeść śledzie? Niby to surowa ryba więc chyba nie??

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Aaa i jak to jest możemy w ciąży jeść śledzie? Niby to surowa ryba więc chyba nie??

Oho, a ja wczoraj jadłam w sałatkach, nawet nie pomyślałam o tym, że jest surowa. Wędzonej ryby odmówiłam, bo wędzona na zimno, ale śledź? W ogóle nie przyszło mi to do głowy. Mam nadzieję, że tym nie zaszkodzę dzieciakowi.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Megi rozumiem Twoje zdenerwowanie. Mononukleoza jest bardzo zaraźliwa i ma często ciężki przebieg mój mąż gdy zachorował to nie obyło się bez szpitala. Jak dla mnie Twoja szwagierka niepotrzebnie naraża przede wszystkim swoje dziecko, które jest poważnie chore. Wytłumacz to spokojnie mężowi mam nadzieję, że zrozumie i będą to dla Was dobre święta :)

A tak z innej beczki macie jakieś sprawdzone przepisy na sałatki śledziowe :)?

Tłumaczę na różne sposoby. Niestety Męża siostra mówi, że lekarz powiedział, że to bakteria wywołała chorobę i mała nie zaraża. A z tego co wiem, to to bardzo zarazliwy wirus i dzieci przechodzą go łagodnie, a dorośli często bardzo ciężko. To dziadostwo zaraża nawet do pół roku po przybyciu choroby i na stałe zostaje w organizmie tak jak opryszczka i cytomegalia.
    Powiedziałam Mężowi w nerwach, że nie po to biorę górę leków, zastrzyki w brzuch itp, żeby teraz świadomie narazić siebie i Dzieciątko oraz Kacperka na takie ryzyko przez głupotę jego siostry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 09:24

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, śledzie można, solanka wybija wszystko z nich.

Lecę na badania. Pewnie i tak mi płci baran nie potwierdzi, ale chociaż dziecko me ujrzę a nie tylko poczuję :) a kopie od rana szczęśliwa na spotkanie :D

powodzenia na wizytach :*

MEGI81, Rudzik, Uszczesliwiona, sylwucha89, Kleopatra, Camilia, Maniuś, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jadłam śledzia i myślę, że jak trochę raz kiedyś zjemy to nie zaszkodzi. Śledzie są trzymane w soli, occie itp a to chyba zabija różne paskudztwa.

ag194, Rudzik, Camilia lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:

Lekarka mi nie zabroniła więc chyba można :) podlega jednak jakiejś tam obróbce napewno :) Boże życie bez śledzia to nie życie! Idę zjeść kaszubskie bo narobilyscie mi ochoty :D

A co do sałatki sledziowej to ja mogę polecić taka bardzo prostą:
    Śledzia namaczamy w mleku tak około 6h (może być więcej jaki ktoś lubi delikatniejsze) i kroimy w około 1cm plasterki
    Ser żółty trzemy na tarce grubej ilość według uznania ja lubię dużo ;)
    Do tego cebula w kostkę
    Doprawiamy solą i pieprzem, łyżka śmietany 18% i majonez kielecki :) i gotowe, smacznego ;)

sylwucha89, mon!ta^, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja w sumie też chyba wolę zostać na forum bo tu jest wszystko fajnie po kolei uporządkowane, a na fb to jednak nie do końca. Jak miałam grupę na uczelni swojego kierunku to był chaos i nieraz czegoś nie doczytałam. A tutaj w sumie mamy te suwaczki fajne i w ogóle :P

Zaczynam się martwić, bo prawie od tygodnia nie czuję ruchów, nic, ani żadnego najmniejszego kopniaczka :( dziecię ucichło po USG w tamtym tygodniu, a kolejne badanie dopiero za tydzień, ja chyba zwariuję. Większość z Was już czuje wyraźnie swoje maleństwa, a u mnie cisza :( a jestem pewna, że jeszcze niedawno czułam takie delikatne pukanie od środka

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu;-)

Co do fb to ja też nie mam konta i nie chce go zakładać.

Dzis o 12 wizyta u lekarza ale bez usg;-)

Uszczesliwiona, malgorzatka199, MEGI81, sylwucha89, Foremeczka, Kleopatra, ag194, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, moja kolezanka w wieku dorosłym leżała tydzień w szpitalu zakaźnym na mononukleoze. Skończyło się nawet powiększeniem wątroby i żółtaczką, no i oczywiscie antybiotyki. Powiedz TO swojemu mezowi. Bo probuje zachowac sie tak samo nieodpowiedzialnie jak jego siostra...

MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Laski, śledzie można, solanka wybija wszystko z nich.

Lecę na badania. Pewnie i tak mi płci baran nie potwierdzi, ale chociaż dziecko me ujrzę a nie tylko poczuję :) a kopie od rana szczęśliwa na spotkanie :D

powodzenia na wizytach :*

Daj znaka po badaniu :)

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ