X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poratujcie! Któraś z Was robiła takie piękne pierniczki! Wyślijcie proszę linka do przepisu... wykorzystałam przepis przyjaciółki, który wydawał sie fajny, bo prosty, ale ciasto było takie jakieś...za mało mokre :( Po kombinacjach niby mi wyszły, ale to nie jest to...
    Jutro chce zrobić z innego przepisu, ale chciałabym jakiś taki sprawdzony :(

PS. Przesyłam fotkę z dzisiejszego połówkowego :) Tomaszek jest idealny i serduszko jest piękne i pracuje jak trzeba :) Ma dwa małe "ogniska", ale Pani dr powiedziała, ze to taki urok serduszka i w pracy mu nie przeszkadzają, a to najwazniejsze!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9584c8ee8905.jpg

ag194, monika_89, MEGI81, Anstice, Maniuś, Forbidden, Kleopatra, zastrzeŻona, Kamilutek, bbee, Hope_, marie_marie22, sylwucha89, Uska, aneta.be, Edyta84, gaja_1, Madu1611, bezimienna, Camilia, sylwia1985, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluję córeczek :)

Megi Qasha jest na bbf. współczuję tokstycznej i samolubnej szwagierki :/ dorze, że udało się dogadać z mężem chociaz

Hope paranoja jakaś :/ nie wiem jak można tak podchdzić do pacjenta i wyników, dziewczyny mają racje, powinnaś złozyc skargę

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    dziewczyny gratuluję córeczek :)

Megi Qasha jest na bbf. współczuję tokstycznej i samolubnej szwagierki :/ dorze, że udało się dogadać z mężem chociaz

Hope paranoja jakaś :/ nie wiem jak można tak podchdzić do pacjenta i wyników, dziewczyny mają racje, powinnaś złozyc skargę

Co to jest bbf?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly best friend :P konta nie usunęła, pewnie nie ma czas przed świętami

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    belly best friend :P konta nie usunęła, pewnie nie ma czas przed świętami

No tak :)

Zniknął mi gdzieś Jej wykres i kalendarz i wcale nie mogę wejść w Jej profil :( w przyjaciółkach nadal jest :)
    Ona chyba miała mieć dzisiaj albo jutro połówkowe :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w podpisie ma że jutro ;)

własnie którejś dziewczynie małam cos wpisać do tabelki, zerknęłam na forum na telefonie a potem zapomniałamm.

przypomnij się proszę ;)

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była prośbą o wpisanie następnej wizyty a 16.01 i drugiego połowkowego na 9.01 :) oraz możesz wpisać DZIEWCZYNKA u mnie <3 dziękuję za pamięć :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie na grupie dla ciezarnych dziewczyna napisala post ze jej 17 letnia siostra od przebywania z jej dzieckiem dostała laktacji :o niezle ;p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję, jestem. Dziś obudziłam się ze strasznym szczękościskiem i do teraz mnie tak zęby bolą, że ledwo umiem mówić, a zjadłam dzisiaj tylko ziemniaczki z kefirem, po których spędziłam pół dnia w wc. Także u mnie dzisiaj niewesoło, oby rano było lepiej, bo nie wytrzymam. Wzięłam w ciągu dnia dwa apapy, cała spuchłam, ale na chwilę przeszło. A jeszcze rano miałam założony holter i już mam całą skórę czerwoną i w bąblach od tych przylepców. Rano jak wstanę to go ściągam od razu.
    A jak ból zęba nie minie to jeszcze jutro przed połówkowym dentysta, yay.

A co do moich wykresów i pamiętnika to zniknęły już jakiś czas temu, więc nie ma się co martwić, ale dzięki za troskę :)

Jeszcze jutro Marcin przyjeżdża, a ja jedyne o czym myśleć to jak się nie wkurzyć i go nie zabić.

Nie wiem jak ja dzisiaj zasnę... Pół biedy ten holter, ale ten ból rozsadza mi zęby, zatoki i głowę.

Dam znać jutro późnym wieczorem, koło północy jak tam połówkowe, bo miałam dzisiaj piec trzecią partię pierniczków, ale nie dałam rady. Tak więc trafią do pieca jutro wieczorem. Trudno, w tym roku tylko je pomaluję lukrem, nie będę ich ozdabiać.
    Aaaaa, jeszcze muszę w piątek pierogi i krokiety zrobić, na szczęście tylko dla 5. osób, wiec nie będzie tragedii. Zrobię z 40 pierogów i 10 krokietów i styknie.

Ktoś pytał o przepis na pierniczki:
    https://margarytka.blogspot.com/2011/12/pierniczki-swiateczne.html?m=1

Dobranoc, obym usunęła.

PS. Kuba mi dzisiaj skopał pęcherz w centrum handlowym i możecie się domyślić jakie to miało konsekwencje... Na szczęście jakieś 10min wcześniej byłam siku, więc nie było takiej tragedii, żeby ktoś zauważył, hahaha. Jak się już urodzi to za jakieś 20 lat mu wypomnę <3
    Ach, Kubuś... już jutro go zobaczę na usg, tylko to dodaje mi dziś sił.

MEGI81, marie_marie22, sylwia1985, rybka33 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, Wow, ale motyw! Ja wiedziałam, ze laktacja jest uzależniona od psychiki, ale zeby aż tak! :D

Aneta, moj synek ma takie dwa ogniska na serduszku. Na usg polowkowym w zeszłym tyg pani dr powiedziala, ze to sie zdarza, powinno zniknąć do porodu, a póki co mamy tylko obserwować. Dzis miałam znów połówkowe, bo gin sie kapnela, ze mam obciążony wywiad rodzinny (braciszek zmarł po porodzie z powodu poważnej choroby serduszka) i w związku z tym dzis znów miałam połówkowe, ale już z echem serca. Pani dr powiedziała, ze w naszym przypadku, to "taki urok serduszka", ogniska w niczym nie przeszkadzają i nie musze już nawet obserwować tych ognisk. Powiedziała, ze moze znikną do porodu, ale moze zostaną i w niczym o tak niw beda przeszkadzać wiec nie ma sie czym martwić :) U Ciebiw to pewnie tez tylko taka plamka, która sie obserwuje i już :)

Megi, Twoja szwagierka, to prawdziwy ch*j z cyckami! Zaniedbuje swoje dziecko, zaniedbuje swoje własne zdrowie, ma wyrąbane na to, ze mogą wszystkich pozarażac i do tego ma w dupie Was, gdzie Ty jesteś w ciąży! Tacy ludzie, to nie powinni sie chajtac i na pewno nie powinni mieć dzieci, bo i tak widza tylko czubek własnego nosa! Ja to bym jej tak wygarnęła, ze by sie popłakała (choć wniosków i tak by nie wyciągnęła, bo to nie taki człowiek). Odbiera Wam Wigilie - ma zasrany obowiązek w tak razie dać Wam przyjechać następnego dnia na obiad! Prawda jest taka, ze jej sie gotować nie chce. Kochana! To egoistka i zasrany leń! Jak Mama i brat nie potrafią nią potrząsnąć, to ja nie miałabym żadnych skrupułów! Chociaż fakt, faktem...szkoda Twoich nerwów w ciąży...

Ale jestem dzis podenerwowana! Nie wiem o co chodzi, ale normalnie jak przy pmsie!:p A czytając info Megi i Hope, to już wie totalnie zagotowałam! Oby jutrzejszy dzien był już normalny...

MEGI81, aneta.be, rybka33 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja już dziś wyjeżdżam do Rodziców na święta, więc będzie marnie z nadrabianiem forum , nie mówiąc już o udzielaniu się. Zatem już dziś ściskam Was wszystkie ciepło i świątecznie :* To pierwsze Święta naszych kochanych Dzieciaczków, na pewno będą radosne! :) Pamiętajcie, że one w brzuszku wszystko czują, ale co najlepsze wszystko słyszą! Pewnie przy śpiewaniu kolęd będą niezłe kuksańce :D
    Wesołych Świąt! :*

Misia 69, malgorzatka199, ag194, MEGI81, marie_marie22, Rudzik, sylwucha89, Arwi, aneta.be, Edyta84, Demsik, Uszczesliwiona, Forbidden, bezimienna, Maniuś, Camilia, Kleopatra, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Wyjeżdżam dziś na Święta, więc pewnie nie będzie czasu za bardzo pisać, ale będę tu z Wami czasami.
    Wesołych Świąt! Niech będą najpiękniejsze, pierwsze z dzieckiem w brzuszku :)
    Buziaki :*

malgorzatka199, MEGI81, bbee, Rudzik, Edyta84, Demsik, Uszczesliwiona, Forbidden, zastrzeŻona, bezimienna, Maniuś, Camilia, Kleopatra, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tym wyjezdzajacym juz dzis zycze Magicznych Swiat :*

ag194 daj znac jak wyniki :)

Ja od 4 juz nie spie. Wszystko mnie boli-glowa, kregoslup, nogi... brzuch mi sie napial i cos nie chce puscic. Ehh... a wczoraj juz bylo spokojnie.

Milego dnia :)

ag194, Demsik, zastrzeŻona, Maniuś, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dam znać jutro, bo dziś nie zdążę już moczu zrobić, tylko ciśnienia pomierzę.
    Trzymam kciuki za wszystkie. Odezwę się :*

Współczuję napinania brzuszka, oby przeszło :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 06:34

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 tydzień! Wow <3

bbee, ag194, marie_marie22, Arwi, Edyta84, Demsik, Uszczesliwiona, bezimienna, Maniuś, Camilia, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ale te kwietniowki pechowe biedne :(( W brzuszku przestało się rozwijać maleństwo innej ...

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko...

• bbee Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 21 tc :)

Zarobiona jestem. A efekt tego taki, że w nocy mega skurcze nóg znowu :( ból dla mnie taki, że aż się popłakałam :( dalej się faszeruję magnezem.

Nie mam chwili na forum, wybaczcie, ale czytam w wolnej chwili. Ale obiecałam zdjęcia mojej przeładowanej choinki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c179ea7b2ba.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16771fdc4cf3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c921eee64a7.jpg

Hope_, marie_marie22, Rudzik, Uska, aneta.be, Edyta84, Uszczesliwiona, zastrzeŻona, Maniuś, Camilia, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Boże ale te kwietniowki pechowe biedne :(( W brzuszku przestało się rozwijać maleństwo innej ...

Chryste... Ja nie wiem, czy chcę takie rzeczy wiedzieć. Ale bardzo jej współczuję, na kwietniówkach to już 3 tragedia w II trymestrze. Ale wczoraj po tej informacji o przedwczesnym porodzie dostałam schizy, po kretyńsku czytałam tylko informacje o tym, co jeszcze złego może się zdarzyć, a pomimo tego, że już przecież najgorsze za nami, jeszcze tyle paskudztw może po drodze wyjść... Nie wiem właściwie, czemu to robiłam, taki przymus, żeby się przygotować na każdą ewentualność pewnie. No i oczywiście zjazd, podłamka, uwstecznienie. A już przecież udało mi się w miarę uspokoić moje wewnętrzne demony!
    Naprawdę bardzo im współczuję. Ale internet to jednak samo ZUO.

Edit: wiem, że u tych trzech dziewczyn od początku nie było różowo, a większość z nas jednak przetańcowuje radośnie nasze ciąże, ale jednak zalegają się w głowie straszne myśli. Sorry za taki pesymistyczny i chaotyczny post ale ostatnio mam paskudny nastrój, a teraz jeszcze doszedł lęk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 07:36

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:36

Kamilutek, malgorzatka199, Rudzik lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ