X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ! :* ja też się zbieram ale do endokrynologa i aż się boję ile nerwow tam stracę :/

I dla dziewczyn co będą mniej tutaj zaglądać : wesołych świąt dla was i waszych rodzin i dużo zdrówka dla was i dla waszych brzuszków <3

bbee, Edyta84, rybka33 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • blubka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monita- inhalacja to luz, mi chodzi o taki wziewny psikacz- ventolin - lekarka kazala odcisc butelke, do niej psiknac a młody ma to wdychać - a on jak sie psika to sie boi i od razu sie odsuwa, (a po pol godziny walki daje sobie butelke przylozyc do buzi :P)

Rudzik - jak przeczytałam Luśka to byłam pewna, że to od Lucynka, bo Luśka i Lucy to od Lucyny :)
    Teściową się nie przejmuj - nie dogodzisz! Wam ma się imię podobać!! Moja siostra chciała dać Łucja, ale mąż jej zbrzydził bo ciągle mówił "Łucka-Mucka" :)
    Ja uważam, że dostojne imię, tylko ciężko ze zdrobnieniem.
    Hope a nie macie baby tuby? Specjalnie przeznaczonej do takich wziewow? My mamy i nigdy nie było problemu , syn używał jak był mały nie pamiętam chyba od roczku i podobało mu sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt i wysypu dziewuszek :** chyba w nastepnej ciazy bede umawiala sie na cito na usg w taki dzien jak wczoraj :dd

Prosze o kciuki bo dzis polowkowe ;) no i musze dopytac o te ruchy bo nie daje mi to spac, a jak juz spie to mi sie snia jakies bzdury... tym bardziej jak czytam co sie dzieje na kwietniowkach...

Hope mam nadzieje ze wywalczysz jak najszybciej ten wynik zeby swieta spedzic w spokoju ;)

U nas szal przed swiateczny, dzis musze skoczyc dokupic ostatni prezent i mozemy spokojnie czekac do soboty. Na szczescie bedziemy w rozjazdach to nie musze nic szykowac :D

aneta.be, sylwucha89, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, też mam ventolin, tylko dla siebie. W ciąży nie używam. Spróbuj może inhalację elektrycznym inhalatorem, poproś lekarza o pulmicort i mucosolvan do inhalacji. Mojej córce to najlepiej pomaga przy infekcjach dróg oddechowych poprawionych astmą.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a zdarzaja sie Wam takie bóle jak miesiączkowe?

• Espera Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka hej, ja dziś mam dzień lenia. Zakupy zrobione, tylko Soki, Chleb i ziemniaki zostały do kupienia, chatka ogarnie mąż jutro, łazienki wypucowane. Piore pościele
    I próbuje dekorowac pierniki ślę coś mi słabo idzie w tym roku..

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Dziewczyny, a zdarzaja sie Wam takie bóle jak miesiączkowe?

tak, ponoć to rozciągająca się macica :)

Gratuluję dziewczynek i trzymam mocno kciuki za wizytujące!

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku też nie wiele przygotowuje na święta, oprócz pierogów, które robiłyśmy w niedziele to mam do upieczenia tylko piernik i seromakowiec i do zrobienia sałatkę warzywną. A choinkę to pewnie dopiero w sobotę będę ubierać :( Ale zrobiłam stroik, żeby choć trochę się świątecznej atmosfery wprowadzić. Oto on:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2e6cdfcbbf0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 11:30

aneta.be, bbee, bezimienna, Rudzik, Edyta84, sylwucha89, Maniuś, Uszczesliwiona, mon!ta^, rybka33 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Ja w tym roku też nie wiele przygotowuje na święta, oprócz pierogów, które robiłyśmy w niedziele to mam do upieczenia tylko piernik i seromakowiec i do zrobienia sałatkę warzywną. A choinkę to pewnie dopiero w sobotę będę ubierać :( Ale zrobiłam stroik, żeby choć trochę się świątecznej atmosfery wprowadzić. Oto on:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2e6cdfcbbf0.jpg

Seromakowiec najlepsze ciasto świata <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Rudzik - jak przeczytałam Luśka to byłam pewna, że to od Lucynka, bo Luśka i Lucy to od Lucyny :)
    Teściową się nie przejmuj - nie dogodzisz! Wam ma się imię podobać!! Moja siostra chciała dać Łucja, ale mąż jej zbrzydził bo ciągle mówił "Łucka-Mucka" :)
    Ja uważam, że dostojne imię, tylko ciężko ze zdrobnieniem.

Ano wszyscy mówią,że Luśka od Lucyny,ale my znamy jedną Łucję i wszyscy ją Luśka wołają i nam się spodobało i też tak chcemy wołać. Przecież zdrobnienia są dla bliskich.
    Ja mam na imię Agata i niektórzy wołają mi Aga i wielokrotnie słyszałam oburzenie jak ktoś to słyszał, że "Aga to skrót od Agnieszki, a nie od Agaty" a ja zawsze pytam, a gdzie to napisane? że na Agatę nie można mówić Aga? Jak ktoś chce niech mówi mi Aga.
    No więc wychodzę z takiego założenia,że Łucja będzie Luśką, bo tak chcemy :)
    No chyba,że mąż się podda teściowej i przekabaci mnie na Zośkę,ale bym nie chciała.

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, witam się w 20 tygodniu <3

Wstawiłam pranie, sernik się piecze i już mam dość :D a jeszcze z mamą dzisiaj robimy krokiety, paszteciki i galert, farsz wczoraj robiłam i jest przepyszny, aż mi ślinka cieknie na te przysmaki :P jutro przetrę kurze, w sobotę sałatka jarzynowa, rybka na kolację i zupa grzybowa i można zasiąść do stołu się obżerać :D

https://www.youtube.com/watch?v=oSJB54s8zcE o matko, płaczę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:08

marie_marie22, Edyta84, bbee, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 19 tygodniu. Wow wy już 22?! Zazdroszczę. Ją dziś idę tylko na sekundę zobaczyć do mojej gin czy moja dzidzia to na 100%chłopak. Trzymajcie kciuki żeby tak było.

sylwucha89, aneta.be, marie_marie22, monika_89, Camilia, Arwi, Maniuś, Uszczesliwiona, Kleopatra, rybka33, Karissa lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja już po wizycie! Szyjka twarda i zamknięta, nie jest zbyt długa bo ma 32mm ale lekarz powiedział, że nie ma tragedii no i od 4 tygodni się nic nie skróciła, więc jest dobrze. Posiew mi wyszedł negatywny, czyli super.

Poznałam płeć w końcu! To DZIEWCZYNKA! :D <3

Odkąd zobaczyłam dwie kreski to widziałam jajka, więc intuicja mnie jednak zawiodła i wszystkie znaki na synka też :)

Łożysko mam na przedniej ścianie i może dlatego nie czuję jeszcze ruchów. Mała waży 280g i jest okropnie leniwa! Po mamusi hihi

No i przytyłam tylko 400g od początku ciąży, więc spoko :P

USG połówkowe miałam mieć 6.01, ale lekarz będzie na urlopie do 11.01 i powiedział, żebym umówiła się najlepiej na 13.01 to nie będzie dużo ludzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:29

aneta.be, Forbidden, gaja_1, Rudzik, Madu1611, Kamilutek, marie_marie22, Edyta84, Misia 69, monika_89, bbee, Camilia, sylwucha89, Hope_, Arwi, Maniuś, Uszczesliwiona, Kleopatra, rybka33, Elmo13, Karissa, Breezee lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratulację i jak już wspominałam BABY RZĄDZĄ! he he :P

marie_marie22, Kamilutek lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Znowu tylko pobieżnie Was poczytałam, bo nie dam rady wszystkich postów dokładnie przeczytać...
    gratuluję wszystkim wizytującym i malutkich córeczek :)
    chyba tylko jeszcze ja nie znam płci ;)

Przykre to co pisałyście o dziewczynach z kwietniówek, ale jak niektóre wspomniały nie ma co się nakręcać. Każda ma swoje problemy i nie ma sensu dokładać sobie dodatkowych stresów. Życzę wszystkim, czy to marcówki, kwietniówki czy inne kobitki, żeby ciąże przebiegały prawidłowo i do samego końca!

Megi masz bardzo mądrą i rozsądną teściową!!! Bardzo przykra sytuacja... ale są ludzie, których nie zmienisz... dziwię się tylko znajomym czy innej części rodziny, że nikt im nie zwrócił do teraz uwagi, ja nie wyobrażam sobie, żeby moi znajomi przyjechali w odwiedziny z chorymi dziećmi! Normalnie nie wpuściłabym! Tym bardziej, że Iga jest teraz po szczepieniu... jak można być takim egoistą!

Hope, jak ja niecierpię Invicty. Bardzo mało mam z nimi doczynienia ale jak już to zawsze jest coś nie tak. Myślę, że powinnaś zgłosić skargę, że wprowadzają pacjentów w błąd (tym bardziej, że to kurka wodna nie jest wynik morfologii) no i molestowałabym ich non stop telefonami!

Nie pamiętam dobrze jeszcze wszystkich Was, ale nie przejmujcie się teściówkami i tego typu babami ;)

Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj!!!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, ja tam się zapatrzyłam na Twój biust a nie na plamy ;) (oczywiście to komplement jest).

Ja po nawet nieźle przespanej nocy wracam do świata żywych. Choróbsko chyba puści mnie dosyć szybko. Jeszcze nie jest idealnie ale jest lepiej niż wczoraj.

My do Wigilii usiądziemy chyba o 10 rano :/ , bo mój mężu pracuje do 22:30 i zanim wróci do domu to będzie po 23:30. Choinkę pewnie dopiero jutro kupimy i to raczej taka nieduża w doniczce żeby postawić na szafce albo na stoliku z daleka od łapek mojego maluszka. Obawiam się, że by zjadał kolki z gałązek. Taką ma fazę ostatnio, że każdy, nawet najmniejszy paproch znajdzie i szybko do buzi pakuje zanim ja go dopadnę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 13:03

Arwi, Espera lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po pracy, wolne do wtorku, yuppi! Idę odespać :)

Czy Wy też budzicie się co godzinę i latacie do kibelka? Z tego powodu nie dosypiam, budzę się o 5 i już po spaniu. Ale teraz idę do łóżka i nie wyciągną mnie z niego do obiadu!

Julita, nie jesteś jedyna ostatnia w tej ciąży, też zazdroszczę dziewczynom ich 21 i 22 tygodni. Następnym razem musimy celować tak, żeby tp wypadał na początek miesiąca, a nie koniec, to będziemy w awangardzie :)

Baby górą! Natalia gratki :)

Rudzik lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja tak latałam do kibelka w I trymestrze, teraz wstaję zwykle 2 razy w nocy, choć mam takie dni, że mam wrażenie, że ciągle mi się chce siku, a jak idę to jakąś kropelkę zrobię, ale myśle, że może malutka mi uciska wtedy na pęcherz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 13:17

uwo9yx8db7dsv504.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tylko z doskoku. Powodzenia na wizytach i gratuluję udanych wizyt :)

Hope moja Paula też dostawała Ventolin i nam lekarka kazała kupić coś takiego do wziewów. http://aptekajakmarzenie.pl/komora-inhalacyjna-apteo-care-ki100-p-28489.html są 2 ustniki w razie czego dla maluchów i dorosłych, z tego bez problemu można podać wziewy. Ne wiem ile ma tego Jaś ale ja psikałam do tuby 2 razy i Paula musiała wziąć 10 oddechów z maseczką na twarzy

marie_marie22 lubi tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam. Wizyta jutro jednak na 14;40 czyli zobacze coreczke trzy godziny wczesniej:)

Co do kwietniowek też uważam ze lepiej nie pisac takich rzeczy (dlatego też nie pisalam Wam o jednej z nich-fufka... Jedna z forumowych koleżanek na fb... Juz drugi raz mniej wiecej w tym samym czasie stracila dziecko). Wiadomo ze zawsze moze cos sie stać zlego ale musimy do.końca wierzyc ze bedzie dobrze!

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ