X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach, trochę Was podczytywalam, ale było ciężko. U nas święta miło, nawet bardzo... Zmęczona pozytywnie jestem.

Współczuję dziewczynom, które nie miały świątecznej atmosfery.

Ja już od wczoraj w 23 tc. To chyba już na pewno 6 miesiąc :) brzuszek mi wylazl wreszcie na święta ;)

bbee, sylwucha89, Uszczesliwiona, monika_89, Breezee, ag194, Mabelle, Camilia, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach :) kochane współczuję awantur i mam nadzieję, że kiedy emocje już troszkę opadną to dojdziecie do porozumienia.

U nas te trzy dni minęły na mega obżarstwie, wczoraj wieczorem u siostry mojego narzeczonego to miałam brzuch jak w 7 miesiącu, tak mnie wzdęło, ledwo się umiałam ruszać :D a dzisiaj szaro i ponuro, deszcz pada i wiatr wieje, ale już jutro połówkowe! Nie mogę się doczekać, szczególnie że ruchów nadal niet :(

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, mój brzuch też raczej "rozlany" na całość, a ja bym chciała mieć ładną małą piłeczkę :( teściowa do grubych nie należy a się śmiała, że ma większy brzuch ode mnie i będzie rodzić wcześniej ;)

Megi, ja Cię rozumiem, ja byłej szwagierce też odpuszczałam, a ona nawet nigdy nie przepraszała, tylko kazała przepraszać siebie, w roli ofiary siebie przedstawiała, a całkiem mi zwisała i nigdy nie próbowałam z nią wchodzić w żadne konflikty, byłam kompletnie zdezorientowana jej zachowaniem. Potem się okazało, że była zazdrosna dosłownie o wszystko co mnie dotyczyło i chciała umniejszyć moją osobę w oczach innych. Skończyło się tak, że brat męża ją w końcu zostawił, niestety z małym dzieckiem, więc znów zrobiła z siebie męczennicę, chociaż jej współczuję, to cieszę się, że nie muszę jej oglądać prawie, a jak oglądam, to staram się traktować normalnie. A ona się trochę zmieniła i zachowuje się jakby jej było wstyd za to co lata temu. Ale gdyby dalej była moją szwagierką i sytuacja taka jaka była by trwała, to chyba bym się odcięła całkiem, bo miałam już nerwicę żołądka, brałam leki.

Kamilutek lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:37

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze szwagierkami musi być coś takiego, jak z teściowymi, za dużo kretyńskiego, wrednego zachowania, żeby to były przypadki osobnicze, raczej robi się z tego zjawisko.

Moja przyjaciółka, która jest na emigracji zarobkowej i niestety nie wróciła do domu na święta, bo nie dostała urlopu, postanowiła powiedzieć rodzinie w PL, że jest w ciąży (14 tydzień, więc najwyższy czas). Wysłała mamie prezent pod choinkę - buciki w pudełeczku z informacją o szykującym się nowym członku rodziny. Na wigilii u mamy była jeszcze siostra z mężem i brat z żoną; i ta żona brata, jak tylko mama rozpakowała prezent i pokazała buciki, zrobiła awanturę i się obraziła! Awanturę o to, że ona jest w ciąży, taką z wrzaskami i wyrzucaniem swojemu mężowi różnych rzeczy. Ja rozumiem, że może nie skakać z radości pod sufit, bo w sumie co ją to obchodzi, ale żeby zaraz awanturę robić? Dodam tylko, że sama nie ma problemów z zachodzeniem w ciążę, więc to nie z rozpaczy ani nic takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:22

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po świętach, u mnie pełnych obżarstwa i leniuchowania, bo cały czas byliśmy u kogoś i nie dopuszczali mnie do żadnej roboty, miałam odpoczywać póki jeszcze mogę :)

Przeczytałam Wasze posty i przykro mi, że nie wszystkim święta upłynęły w spokojnej atmosferze, ale mam nadzieję, że jednak wszystko się ułoży. Jeśli miałabym coś doradzić to chyba tylko tyle żeby nie podejmować bardzo ważnych decyzji pod wpływem dużych emocji, chyba lepiej najpierw ochłonąć i przemyśleć wszystko na spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 11:04

uwo9yx8db7dsv504.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Mam do Was pytanie czy wy też czujecie się mało ciazowo?
    Owszem brzuszek mam już widoczny ale nie czuję się ciazowo i czasami zapominam się że jestem w ciazy

Cześć dziewczyny! Ja już wczoraj wróciłam do siebie i było błogie lenistwo! Po sytej wigilii i również sytym pierwszym dniu świąt wczoraj przystopowałam bo rano aż brzuch bolał - podobnie zresztą jak u Quashy - u mnie to najwyraźniej efekt przejedzenia :)

Carolina - ja też się czasem zapominam że w ciąży jestem... tylko brzuch już widać ale jak mam na sobie luźne ubrania to nikt nic nie zauważy :)

Przy świętach - rodzina zachwycona - chyba wszyscy mnie zmacali po brzuchu heh :)

Uska, Jahoda - mam nadzięję że Nowy Rok przyniesie Wam spokój - to dla Was teraz najważniejsze :)

Trzymam kciuki za wizytujące :)

2017 -syn
    2019 - córka
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja współczuję tych piekielnych szwagierek, ja mam dwie (przyszłe) i mam z nimi super relacje, z jedną się widujemy non stop i dzwonimy do siebie i w sumie to jedna z moich najbliższych koleżanek. Nie rozumiem, czego by miały zazdrościć? Bo teściowym to zabieramy synów i dlatego takie wredne, ale szwagierki?

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Przy świętach - rodzina zachwycona - chyba wszyscy mnie zmacali po brzuchu heh :)

O, właśnie, dziewczyny, miałam się Was zapytać, jak u Was z dotykaniem brzucha przez inne osoby. Ja tego nie znoszę, ale nie bardzo wiem, jak powiedzieć, że sobie tego nie życzę. Tylko Chłop ma nieograniczony dostęp.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    O, właśnie, dziewczyny, miałam się Was zapytać, jak u Was z dotykaniem brzucha przez inne osoby. Ja tego nie znoszę, ale nie bardzo wiem, jak powiedzieć, że sobie tego nie życzę. Tylko Chłop ma nieograniczony dostęp.

Kamilutek - ja myślałam, że nie będę miała z tym problemu i w sumie jakoś bardzo mi to nie przeszkadzało, ale tak szczerze to było dla mnie trochę krępujące... ale też nie wiedziałam co powiedzieć żeby kogoś nie uraizić, a skoro to najbliższa rodzina to byłam w stanie jakoś to przeżyć :) ale jakby jakaś obca osoba zaczęła mnie miziać po brzuchu to chyba bym się po prostu odsunęła...

2017 -syn
    2019 - córka
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:

Ja bardzo nie lubię jak się mnie dotyka po brzuchu, moim rodzicom i siostrze powiedziałam to wprost, więc nie dotykają jedynie nachylają głowy i mówią coś do Alutki, natomiast reszcie jak próbują mnie dotknąć to się odsuwam i mówię przepraszam, ale mam problemy z napinaniem się brzucha i muszę unikać jego dotykania, co zresztą jest prawdą.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie raczej nikt nie dotyka. Mogłabym policzyć na palcach chyba we wszystkich ciazach. Czasami z bliskimi koleżankami się śmiejemy jak któraś chce się ,,zarazić,, ;)
    Ja mam spoko szwagierki. Raz miałam konflikt z jedną Ale to jeszcze jak byliśmy parą z mężem.

Moniqaaa lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny melduje się po świętach :) u mnie świeta w rodzinnej atmosferze :) mój facet spędził z moją rodziną świeta po raz pierwszy i był bardzo zadowolony :) i w sumie ja też bo już dawno ne było tak fajnie i rodzinnie :) jedyne co to jestem zmęczona bo w sobotę z Łodzi do Płocka na wigilię i 1 dzień świąt a potem znowu do łodzi a wczoraj z Łodzi do Jeleniej góry i powiem wam że wykonczyly mnie te podróże :p a w świeta cały czas i tak zajmowałam się kuzyna córcia bo nie płakała tylko u mnie i u swojej mamy :) spała mi na klacie 2 h ! :) 2 miesiące ma cudna jest :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/827092cb36bc.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce7263230469.jpg

Zdjęcie z malutka Maja jak spała :) i pokaże wam zdj z moją piekna mama :)

Współczuję niektórym wam że miałyście zepsute święta :( za rok będzie lepiej :p ! Moja teściowa mi zdążyła też już popsuć humor :p zmieniła klamkę z zamkiem w drzwiach i miała 3 klucze i dała sobie , mojemu facetowi i jej facetowi który jest u nas raz w tygodniu albo raz na 2 tyg a mi kazała sobie dorobić :)chociaż tu mieszkam :) ehhhh .

Moja dziecko po świętach jakoś leniwe się zrobiło :/ miała już dni ze kopala co chwile a teraz co 4-5 h .

bbee, blubka, Moniqaaa, MEGI81, Kleopatra, sylwia1985, Mabelle, Kamilutek, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia! Faktycznie masz piękną mamę! Myślałam że to Twoja siostra albo jakaś koleżanka :)

2017 -syn
    2019 - córka
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:22

zem3o7esxha3u0v7.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzinka dotykała brzucha przez ubranie i nie widzę w tym nic dziwnego. Jeśli ktoś ze znajomych zapyta, również pozwalam. Dla mnie to miłe, że ludzie chcą witać się również z moim dzidziusiem..Gorzej jak np. moja szwagierka, przesądna osoba, odwraca głowę jak mnie teraz widzi :D a sama jak niedawno była w ciąży to odtrąciła moją rękę jak chciałam przywitać dzidziusia w 8msc a znamy się 9 lat. tylko, że ona wierzy, że dziecko w ten sposob mozna ,zaczarowac, hahahaah :D

Ale takie dłuższe głaskanie gołego brzuszka i podziwianie ruchów itd to tylko z tatusiem Ali :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Klaudia! Faktycznie masz piękną mamę! Myślałam że to Twoja siostra albo jakaś koleżanka :)

Dużo osób mówi że mama jak siostra :) ona blondynka ja ciemna to też mówią że koleżanki haha :)

aneta.be, MEGI81 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:23

zem3o7esxha3u0v7.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ