X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope moja szwagierka tak samo sie zachowuje, tez nic nie spyta jak sie czuje, albo cokolwiek o ciąże.
    Ona jeszcze na dodatek jak sie spotkamy to od razu marudzi ze zmęczona, ze głowa boli, plecy bolą, ze kasy nie ma a zarabiają obydwoje trzy razy tyle co my i ciagle z bratem męża mówią jakie dla nich ważne codziennie do restauracji chodzić i miec luksusowe życie.

Ostatnio powiedzielismy ze zdecydowaliśmy sie wyprowadzić poza centrum, ale do domku żeby było miejsce dla dzieci bo oboje z mężem chcemy miec duża rodzinkę i to ma priorytet. To był komentarz ze No jasne bo jak ktoś robi urodziny to do restauracji chętnie przychodzimy a teraz to pewnie już ich wszystkich do restauracji zapraszać nie bedziemy. Tylko to bratu męża i jego narzeczonej najważniejsze a samo gnieżdżą sie w 25 m kwadratowych ale w centrum i dzieci nie planują bo "ich nie stać".

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie było ani poprzednio ani teraz problemów z dotykaniem brzucha, jakoś nikt mnie nie molestował ;)

rybka33 lubi tę wiadomość

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj wizytuje na 15.30 połówkowe. Trzymajcie kciuki!

aneta.be, Breezee, MEGI81, Uszczesliwiona, Kleopatra, Mabelle, amilka87, Arwi, Camilia, Madu1611, rybka33 lubią tę wiadomość

Marta 267
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam Wam moja córeczkę. Juz na 100% to dziewczynka. Połówkowe wypadło dobrze. Wszystkie narządy ok, wymiary również. TP bez zmian - 9 maj.4629e9df2fda5b59med.jpg

MEGI81, Kamilutek, ag194, aneta.be, Forbidden, Kleopatra, gaja_1, Uszczesliwiona, monika_89, bbee, Mabelle, sylwucha89, bezimienna, Hope_, Arwi, Camilia, Madu1611, mon!ta^, rybka33, Klaudia N., Maniuś lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłyśmy dzisiaj 22 tc i 6 miesiąc. Rodzina, ta której nie powiedzieliśmy o ciąży, domyśla się mojego stanu, choć chyba nie wszyscy - powoli ciężko to ukryć.

Mabelle, rybka33 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, współczuję przeżyć.

MEGI81 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego M bratanica ma toxoplazmoze. Trochę przestraszyłam sie jak przyszli na święta. Nawet wpadłam w mala panikę i jak poszli do domu, to weszłam pod prysznic z moja starannie ułożoną fryzura. Potem przeczytałam, ze podobno od ludzi nie można się zarazić.Ale jakoś tak nie czuje się komfortowo, jak przychodzi w odwiedziny codziennie. Gdzieś ten lek jednak siedzi.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Spirit Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dziękuję Wam Dziewczyny za ogromne wsparcie w czasie Świąt. Przepraszam, że Wam się żaliłam i trułam, ale forum było dla mnie odskocznią od całej tej awantury. Kochane jesteście.

A czy taki stres, płacz i nerwy mogły bardzo zaszkodzić Maleństwu?

Jak nie masz takiego stresu dzień w dzień 9 miesięcy to nie sądzę ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kamilutek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Dziękuję Wam Dziewczyny za ogromne wsparcie w czasie Świąt. Przepraszam, że Wam się żaliłam i trułam, ale forum było dla mnie odskocznią od całej tej awantury. Kochane jesteście.

A czy taki stres, płacz i nerwy mogły bardzo zaszkodzić Maleństwu?

Megi, ponoć dzieci w brzuchu czują emocje matki i na nie reagują, ale spokojnie, nie działa to na zasadzie "ta emocja szkodzi, a ta nie szkodzi". Jasne, długotrwały stres odbija się na ich rozwoju, ale nie wydaje mi się, aby kilkudniowe nerwy i płacz należały do tej kategorii, więc spoko :) Każda mama przeżywa czasami takie lub podobne emocje i gdyby tylko te negatywne emocje wpływały na stan zdrowia psychicznego noszonych w brzuchu, to rodziłybyśmy samych płaczliwych nerwusów. A przecież masz dużo więcej dobrych chwil i wspaniałych emocji, a te dziecię też czuje, więc wszystko się piękne równoważy :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Mojego M bratanica ma toxoplazmoze. Trochę przestraszyłam sie jak przyszli na święta. Nawet wpadłam w mala panikę i jak poszli do domu, to weszłam pod prysznic z moja starannie ułożoną fryzura. Potem przeczytałam, ze podobno od ludzi nie można się zarazić.Ale jakoś tak nie czuje się komfortowo, jak przychodzi w odwiedziny codziennie. Gdzieś ten lek jednak siedzi.

Toxoplasmoza nie jest wcale tak latwo sie zarazic :) najczesciej przechodza ja dzieci ktore bawia sie w piaskownicy (kal kotow), Ty najszybciej zarazisz sie jedzac surowe mieso np. tatara. Takze nie boj sie dziecka :)

Breezee lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee przepraszam ze zapytam jak nie chcesz nie odpowiadaj. Mieszkasz moze w Ketach? Na usg pisalo. Jesli tak to jestesmy prawie sasiadkami:-D

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję się ociężała po Świętach - i przytyłam prawie kilo od żarcia hihihihihi

Mabelle lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej też przytyłam po świętach i aż się boje stanąć na wagę, heheehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 14:52

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslałam że maluszek może zrobi mi prezencik pod choinkę i da kopniaczka a tu dupa :( nadal nic nie czuje tylko takie bulgotanie

rybka33 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja myslałam że maluszek może zrobi mi prezencik pod choinkę i da kopniaczka a tu dupa :( nadal nic nie czuje tylko takie bulgotanie
    Delikatne dziecko :-) kto wie moze dziewczynka :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Delikatne dziecko :-) kto wie moze dziewczynka :-)
    obojętnie mam nadzieję że zdrowe

blubka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Breezee przepraszam ze zapytam jak nie chcesz nie odpowiadaj. Mieszkasz moze w Ketach? Na usg pisalo. Jesli tak to jestesmy prawie sasiadkami:-D
    teraz w Suchej B. W Ketach mieszkalam w internacie

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Breezee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nasza kruszynka postanowiła ujawnić się tatusiowi i w Boże Narodzenie dala mu prezent w postaci 2 kopniaczkow. Jaka mądra dziewczynka, wiedziała kiedy :-)

monika_89 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwale, robilam dzis badania krwi i moczu + tsh i glukoza i wyniki mam ksiazkowe :D

Spirit, Uszczesliwiona, bbee, Kamilutek, Mabelle, Breezee, Kleopatra, sylwucha89, Arwi, Camilia, monika_89, rybka33 lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Koniec laby! Wracamy na orbitę :D

Kamilutek, a ja nie mam nic przeciwko, jeźeli ktoś chce dotknąć mojego brzuszka! Pöki co robią to tylko bliskie osoby, więc może dlatego ;)

Megi, Twoja szwagierka jest nawiedzona, to jasne. I na Twoim miejscu też nie chciałabym mieć z nią nic wspólnego. Ale nie wiem czy dobrym pomysłem było postawienie męża przed takim wyborem. Zastanawiam się, co by było gdyby möj Brat mieszał tak jak Twoja szwagierka. Owszem, nie mialabym nic przeciwko, gdyby moj Mąż nie chciał się z nim widywać. Ale gdyby kazał mi wybierać...no to problem. Nie dlatego, że wolę Brata. Ale nikt nie powinien stawiać mnie w takiej sytuacji.

Mam nadzieję, że Twój Mąż nie ma podobnego toku myślenia jak ja i że wszystko Wam się ułoży. Bo ona jest nawiedzona. Po prostu nawiedzona.

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ