MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Najpierw w brzuchu od środka. Do tej pory pod ręką poczuć to loteria..Tatę tylko kopnie czasami, ale też się bardzo uspokaja na mnie i Pawła jak czuje dotyk nawet jak szaleje
Wierz mi, warto czekać, ruchy to coś pięknego!
Dziś ja jej pukam a ona mi odkopuje
I znowu miała czkawkęMEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Ag, ale Ci zazdroszczę!
Czasami jak sobie odpoczywam, to czuje coś w środku i nie wiem czemu, ale mam w głowie myśl, że to na pewno Michasia, ale już sama nie wiem, chciałabym, żeby tak porządnie kopnęła już, żebym nie pomyliła tego z jelitamiTeraz zostały mi tylko moje domysły, czy to mała czy może nie..
ag194 lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
dewa wrote:Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, ktöre już czują ruchy. Najpierw czułyście w brzuchu, od środka, czy najpierw przy przykładniu ŕęki, pod dłonią? Dzisiaj zaczynam 20 tydzień, minęło już 19 pełnych, a ja dalej nic. Hmmm...poczekam do połöwkowego, mam nadzieję że do 5 stycznia coś poczuję
Ja tak od około 21+0 czuję ruchy, dokładnie od czasu usg połówkowego i tego jak się potwierdziło, że "to coś" to wystawianie główkiPotem wystawił tę główkę tak, że mi brzuch z jednej strony podniosło, a teraz już od czasu do czasu (raz, czasem dwa lub trzy razy dziennie) czuję jak się przemieszcza w brzuszku, nawet bez smyrania mnie głową. Ale żadnych kopniaków nie czuję, czasem tylko takie pikanie, ale to podobno może być czkawka
sylwia1985 wrote:Quasha 52? nie słyszałam o takim rozmiarze może 56 albo 62?
Masz rację, pomieszałam! Jedne są 56, a drugie 62Nie będą za duże..?
No i dziewczyny, bardzo ważne pytanie... Wiem, że już mi ktoś kiedyś pisał, ale nie zapamiętałamCo na krwawiące dziąsła? Zmieniłam pastę na łagodniejszą, szczoteczkę na miękką i parę dni był spokój, a teraz jest jakiś armagedon... Czytam sobie spokojnie książkę i czuje smak krwi w ustach... myślę, że pewnie usta mi pękły, bo strasznie suche ostatnio mam i idę do łazienki, żeby krwawiącą wargę wsadzić pod wodę. A warga czysta! Za to armagedon z dziąsła przy dwójce... 20min trzymałam paszczę pod zimną wodą (zęby lubią to!
) zanim przestało lecieć ciurkiem i zaczęło tylko tak leciutko, a w końcu przeszło. Ale masakra straszna, potem to dziąsło tak pulsuje...
Do teraz mi się zdarzało tylko przy myciu zębów, że gdzieś zajechałam za mocno... a tu tak samo z siebie
Marcin nazywa mnie swoim wampirkiem :< -
Karissa ja mam prawie identyczny expander mondo i dla mnie ok choc teraz wybrałabym coś innego
Julita a to nowina! no super! (i po cichu zazdroszczę) no ale takie ładne dzieci robicie że szkoda materiału na syna
Carolina bo każdy lekarz mierzy wg własnej rękimnie też podawali róznie rozwarcie i mimo przebicia pęcherza młoda ne chciała wyleźć. PO oksy bóle są jeszcze mocniejsze. szkoda że nie chcą jej dac znieczulenia żeby chwilę odpoczęła
dewa najpierw w brzuchu, w okolicach wzgórka łonowego, teraz i koło pępka i z prawej strony gdzie ma nózki, pod ręką nic jeszcze -
U mnie w dalszym ciągu kopniaczka są tylko dla mnie i czuje je od środka brzucha zawsze tak bardzo nisko, ale mój synek sie chowa bardzo nisko w mojej miednicy
najgorzej jak w pęcherz dostane to sie składam czasem z bólu.
Mój maz jak przyłoży rękę w miejsce gdzie małego czuje to czuje od środka jak on z tego miejsca sie w inne wynosi, jakby nie lubił jak maz dotyka. Ja to mu mówię ze on po prostu za ciepłe ręce ma i mały wtedy ucieka bo mu za ciepło po tatusiu. Mój maz zima chodzi w lekkiej kurteczce i t-shircie i jeszcze narzeka ze mu za gorąco, a przy tym ciepły jest jak kaloryfer. Pewnie synek tez już narzeka ze ręka tatusia za ciepła jest.)
wersja z OM
-
monika_89 wrote:Karissa ja mam prawie identyczny expander mondo i dla mnie ok choc teraz wybrałabym coś innego
Julita a to nowina! no super! (i po cichu zazdroszczę) no ale takie ładne dzieci robicie że szkoda materiału na syna
Carolina bo każdy lekarz mierzy wg własnej rękimnie też podawali róznie rozwarcie i mimo przebicia pęcherza młoda ne chciała wyleźć. PO oksy bóle są jeszcze mocniejsze. szkoda że nie chcą jej dac znieczulenia żeby chwilę odpoczęła
dewa najpierw w brzuchu, w okolicach wzgórka łonowego, teraz i koło pępka i z prawej strony gdzie ma nózki, pod ręką nic jeszcze
Martwimy się bo bóle są rozwarcie na 1cm i nic nie podają dziewczyna cierpi już 29h -
Witam sie w 22tc i po swietach:)
Quasha w wyniku wiekszego przeplywu krwi u matki i dziecka dziasla tak moga reagowac.to naturalne zjawisko.musisz przeczekac delikatnie myc zabki i tyle.
Ja czuje kopniaczki i w brzuszkupierwszej i pod reka.moja nikolka raczej buszuje na dole przy pecherzu.nawet synek czuje jej kopniaczki;)
Jade wlasnie na polowkowe,trzymajta kciuki.mam na 10.
Po poludniu sprobuje was nadgonic:)MEGI81, Breezee, Uszczesliwiona, ag194, Kamilutek, Kleopatra, Arwi, sylwucha89, Camilia, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Hej wszystkim, ale dobre tutaj wieści! Cudownie!
Julita gratuluje Ci i ogromnie się cieszę z Waszego szczęścia!
Nadia również wielkie gratki!
Spirit gratki i nie przejmuje się gadaniem! Tez chcieliśmy chłopca i wszyscy w rodzinie na to liczyli bo wszędzie u nas same baby. Ale jest dziewuszka i już się wszyscy przyzwyczaili i też się cieszą, nie mają wyjścia
Co do ruchów, to czułam z brzucha ale prawie od razu też pod ręką, bo jak się zaczyna kotłować to przykładam rękę i czekam. Ale na ojca reaguje zatrzymaniem wszystkiego. Ma respekt jeszcze, bo nie wie jaki to fajny gość jest
Za tpo mojej mamie dałam się wymacać w wigilie i czuła wyraźnie ruchy i się zakochała w Łucji. Nawet imię jej się podoba, a matka se lubi pokrytykować!
Qasha na dziąsła witamina C. Po pierwsze wzmacnia naczynia krwionośne, a po drugie jest koenzymem w produkcji kolagenu (stąd przy niedoborze wit. c występuje szkorbut - czyli gnicie dziąseł). Wit C. jest bezpieczna w ciąży, a jej nadmiar wydalany z moczem zakwasza dodatkowo mocz zabijając bakterie. Tak mnie na studiach uczuli,ale oczywiście warto skonsultować z ginem. Poza tym można zamiast tabletek produkty bogate w wit C zajadać np. zieloną pietruszkę lub czerwoną paprykę czy kiwi.
Miłego dnia! Udanych wizyt! Ja czekam do piątku wieczora!
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
cześć Dziewczyny! Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj i gratuluję wczorajszych sukcesów! Ja niestety muszę czekać aż do 2 stycznia, wykończę się
I chyba to coś, co od paru dni czułam sporadycznie przed snem, to jednak ruchy! Bo czuję coraz częściej takie same, jakby takie stukanie pojedyncze w środku
Brzuch mój na razie zmacała tylko moja mama, ale i tak nie było mi z tym komfortowo. Ja w ogóle nie lubię być dotykana przez ludzi, tylko Chłopa bez problemu wpuszczam w moją strefę komfortu. Już jako dziecko byłam taka dzika a im jestem starsza, tym jest gorzejAle przytulania dzieciaka na jestem w stanie się doczekać!
Ja mam wolne do końca tygodnia; jutro muszę pójść na chwilę do pracy, no i przygotować zajęcia na poniedziałek, ale tak to błogie lenistwo z książką
Miłego dnia!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kurcze pisze z telefonu i polowe wiadomosci mi ucielo. Dzidtius zdrowy, wazy 491 g i na 80 procent jest dziewczynka. Ostatnio na 80 procent byl chlopczykiem, wiec zobaczymy za 3 tygodnie. Ruchy czuje dosyc regularne rano i wieczorem tak gdzies od 5 dni, a jest to 22 tydzien
Kamilutek, Uszczesliwiona, blubka, bbee, mon!ta^, bezimienna, Kleopatra, Uska, Breezee, sylwucha89, Camilia, gaja_1, Mabelle, MEGI81, Hope_, monika_89, Madu1611, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
Marta 267 -
Witam sie i powoli uciekam na usg połowkowe
Trzymajcie proszę kciuki
Marta ale jaja najpierw 80% dziewczynka
Teraz 80% chlopiec
Moj maz dziś ma 40 lat i mamy nadzieję że laurent nie zrobi tacie prezentu w postaci odpadniecia siusiaka ha ha
A córeczka moja ma dziś 7 lat
Męża bratowa dziś będzie rodzic odeszły jej wody a to męża i jego brata 40 urodziny ( brat jest blizniakiem męża)
Także za rok mamy w tym samym dniu 4 urodziny
Maz moja córeczka
Męża brat i męża brata córeczka:)
Do usłyszenia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 11:04
aneta.be, bbee, bezimienna, Kleopatra, Uska, Breezee, sylwucha89, Camilia, Uszczesliwiona, Mabelle, MEGI81, monika_89, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Aaaa i mały z racji połówkowego od wczoraj w nocy zrobił się aktywny spać nie mogłam takie fikolki robił a teraz kopie mi z całych sił... uwielbiam to
mon!ta^, bezimienna, Arwi, Uszczesliwiona, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Hej
super wiadomości wczoraj były trzymam kciuki aby dzisiaj były takie same
Ja miałam mieć dzisiaj wizytę ale przez przedświąteczny szał zapomniałam zrobić morfologię i mocz, tak więc badania zrobiłam dzisiaj a w piątek idę na wizytę, już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tą moją małą księżniczkę
Dewa u mnie na początku czułam takie coś jakby przypieranie do ściany brzucha trudno to opisać później pojawiły się delikatne bąbelki a nawet nieśmiałe kopniaki plus coraz mocniejsze przypieranie i wtedy już było widać gdzie mała wypływa (ok 16 tygodnia)teraz czuję już wyraźne kopniaki plus zmianę miejsca jak przepływa z jednej strony na drugą i często jest to już widoczne na brzuchu szczególnie kopniaczki
wczoraj tatuś po raz pierwszy został skopany przez córkę a w gratisie zaczęła płynąć mu pod ręką aż się biedny przestraszył
Ale córka w porównaniu do Nikosia jest dużo mniej aktywna i po cichu liczę że po urodzeniu okaże się dużo bardziej grzeczna
Jeśli chodzi o adamex barlletta to mam go od półtora roku i ogólnie jestem zadowolona. Jak każdy wózek ma drobne mankamenty ale dużo zależy od tego czego pczekujecie od wózkajeżeli mieszkcie w bloku bez windy i macie malutki bagażnik w samochodzie to zdecydowanie odpada
za to prowadzenie super, gondola naprawdę duża, spacerowka ma drobne niedociągnięcia ale ogólnie też na plus przede wszystkim jest spora jak na wózek 3w1. No i cena jest przystępna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 12:49
-
Ja już po połówkowych mega szczęśliwa
będzie CHŁOPAK
przepowiednia Tośki i intuicja matki nieomylne, pokazał jajka i nie ma wątpliwości, już nie odpadną
maluszek jest zdrowy, wszystkie wymiary idealne, waży 289g więc kruszynka ale rozwija się prawidłowo. Podczas badania się prawie nie ruszał, a specjalnie wypiłam sok i zjadłam bułkę słodką i nawet to go nie ruszyło
lekarka musiała przerwać badanie i napiłam się jeszcze gorącej czekolady żeby go pobudzić, ale i tak ciężko, bardzo spokojne dziecię mamy, oby po urodzeniu takie grzeczne było
co do imienia zdecydowaliśmy się na Igora. Tutaj zdjęcie z profilu
Termin bez zmian i mam prośbę Monika czy wpiszesz mi chłopczyka i imię Igor?
A co do ruchów to nie poczuję ich prędko, bo nie dość że mam łożysko na przedniej ścianie to jeszcze twarde powłoki brzuszne i dziecię leniwe. Muszę czekać cierpliwieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 13:01
sylwia1985, Arwi, Camilia, Klaudia0727, sylwucha89, Demsik, Kamilutek, aneta.be, Uska, gaja_1, bbee, dewa, bezimienna, blubka, Anstice, Uszczesliwiona, Mabelle, Breezee, mon!ta^, MEGI81, Kleopatra, Hope_, monika_89, Rudzik, Madu1611, rybka33, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g