X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw w brzuchu od środka. Do tej pory pod ręką poczuć to loteria..Tatę tylko kopnie czasami, ale też się bardzo uspokaja na mnie i Pawła jak czuje dotyk nawet jak szaleje

Wierz mi, warto czekać, ruchy to coś pięknego!

Dziś ja jej pukam a ona mi odkopuje :D

I znowu miała czkawkę :D

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i rano budzą mnie jej kopniaki nad pępkiem od 2 dni.
    Kurde no to najlepsze uczucie na świecie. Aż mogłabym nie wstawać i niech ta chwila trwa wiecznie :)

natalia1354, rybka33 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, ale Ci zazdroszczę! <3

Czasami jak sobie odpoczywam, to czuje coś w środku i nie wiem czemu, ale mam w głowie myśl, że to na pewno Michasia, ale już sama nie wiem, chciałabym, żeby tak porządnie kopnęła już, żebym nie pomyliła tego z jelitami :D Teraz zostały mi tylko moje domysły, czy to mała czy może nie..

ag194 lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, ktöre już czują ruchy. Najpierw czułyście w brzuchu, od środka, czy najpierw przy przykładniu ŕęki, pod dłonią? Dzisiaj zaczynam 20 tydzień, minęło już 19 pełnych, a ja dalej nic. Hmmm...poczekam do połöwkowego, mam nadzieję że do 5 stycznia coś poczuję ;)

Ja tak od około 21+0 czuję ruchy, dokładnie od czasu usg połówkowego i tego jak się potwierdziło, że "to coś" to wystawianie główki :D Potem wystawił tę główkę tak, że mi brzuch z jednej strony podniosło, a teraz już od czasu do czasu (raz, czasem dwa lub trzy razy dziennie) czuję jak się przemieszcza w brzuszku, nawet bez smyrania mnie głową. Ale żadnych kopniaków nie czuję, czasem tylko takie pikanie, ale to podobno może być czkawka :D
    sylwia1985 wrote:
    Quasha 52? nie słyszałam o takim rozmiarze może 56 albo 62?

Masz rację, pomieszałam! Jedne są 56, a drugie 62 :) Nie będą za duże..?

No i dziewczyny, bardzo ważne pytanie... Wiem, że już mi ktoś kiedyś pisał, ale nie zapamiętałam :/ Co na krwawiące dziąsła? Zmieniłam pastę na łagodniejszą, szczoteczkę na miękką i parę dni był spokój, a teraz jest jakiś armagedon... Czytam sobie spokojnie książkę i czuje smak krwi w ustach... myślę, że pewnie usta mi pękły, bo strasznie suche ostatnio mam i idę do łazienki, żeby krwawiącą wargę wsadzić pod wodę. A warga czysta! Za to armagedon z dziąsła przy dwójce... 20min trzymałam paszczę pod zimną wodą (zęby lubią to! :|) zanim przestało lecieć ciurkiem i zaczęło tylko tak leciutko, a w końcu przeszło. Ale masakra straszna, potem to dziąsło tak pulsuje...
    Do teraz mi się zdarzało tylko przy myciu zębów, że gdzieś zajechałam za mocno... a tu tak samo z siebie :(

Marcin nazywa mnie swoim wampirkiem :<

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:23

zem3o7esxha3u0v7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa ja mam prawie identyczny expander mondo i dla mnie ok choc teraz wybrałabym coś innego :P

Julita a to nowina! no super! (i po cichu zazdroszczę :P) no ale takie ładne dzieci robicie że szkoda materiału na syna ;)

Carolina bo każdy lekarz mierzy wg własnej ręki ;) mnie też podawali róznie rozwarcie i mimo przebicia pęcherza młoda ne chciała wyleźć. PO oksy bóle są jeszcze mocniejsze. szkoda że nie chcą jej dac znieczulenia żeby chwilę odpoczęła

dewa najpierw w brzuchu, w okolicach wzgórka łonowego, teraz i koło pępka i z prawej strony gdzie ma nózki, pod ręką nic jeszcze

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dalszym ciągu kopniaczka są tylko dla mnie i czuje je od środka brzucha zawsze tak bardzo nisko, ale mój synek sie chowa bardzo nisko w mojej miednicy ;) najgorzej jak w pęcherz dostane to sie składam czasem z bólu.

Mój maz jak przyłoży rękę w miejsce gdzie małego czuje to czuje od środka jak on z tego miejsca sie w inne wynosi, jakby nie lubił jak maz dotyka. Ja to mu mówię ze on po prostu za ciepłe ręce ma i mały wtedy ucieka bo mu za ciepło po tatusiu. Mój maz zima chodzi w lekkiej kurteczce i t-shircie i jeszcze narzeka ze mu za gorąco, a przy tym ciepły jest jak kaloryfer. Pewnie synek tez już narzeka ze ręka tatusia za ciepła jest. ;))

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Carolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Karissa ja mam prawie identyczny expander mondo i dla mnie ok choc teraz wybrałabym coś innego :P

Julita a to nowina! no super! (i po cichu zazdroszczę :P) no ale takie ładne dzieci robicie że szkoda materiału na syna ;)

Carolina bo każdy lekarz mierzy wg własnej ręki ;) mnie też podawali róznie rozwarcie i mimo przebicia pęcherza młoda ne chciała wyleźć. PO oksy bóle są jeszcze mocniejsze. szkoda że nie chcą jej dac znieczulenia żeby chwilę odpoczęła

dewa najpierw w brzuchu, w okolicach wzgórka łonowego, teraz i koło pępka i z prawej strony gdzie ma nózki, pod ręką nic jeszcze
    Monika jak u Ciebie się zakończyło?
    Martwimy się bo bóle są rozwarcie na 1cm i nic nie podają dziewczyna cierpi już 29h

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 22tc i po swietach:)
    Quasha w wyniku wiekszego przeplywu krwi u matki i dziecka dziasla tak moga reagowac.to naturalne zjawisko.musisz przeczekac delikatnie myc zabki i tyle.
    Ja czuje kopniaczki i w brzuszkupierwszej i pod reka.moja nikolka raczej buszuje na dole przy pecherzu.nawet synek czuje jej kopniaczki;)
    Jade wlasnie na polowkowe,trzymajta kciuki.mam na 10.
    Po poludniu sprobuje was nadgonic:)

MEGI81, Breezee, Uszczesliwiona, ag194, Kamilutek, Kleopatra, Arwi, sylwucha89, Camilia, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, ale dobre tutaj wieści! Cudownie!

Julita gratuluje Ci i ogromnie się cieszę z Waszego szczęścia!
    Nadia również wielkie gratki!
    Spirit gratki i nie przejmuje się gadaniem! Tez chcieliśmy chłopca i wszyscy w rodzinie na to liczyli bo wszędzie u nas same baby. Ale jest dziewuszka i już się wszyscy przyzwyczaili i też się cieszą, nie mają wyjścia :)

Co do ruchów, to czułam z brzucha ale prawie od razu też pod ręką, bo jak się zaczyna kotłować to przykładam rękę i czekam. Ale na ojca reaguje zatrzymaniem wszystkiego. Ma respekt jeszcze, bo nie wie jaki to fajny gość jest :)
    Za tpo mojej mamie dałam się wymacać w wigilie i czuła wyraźnie ruchy i się zakochała w Łucji. Nawet imię jej się podoba, a matka se lubi pokrytykować!

Qasha na dziąsła witamina C. Po pierwsze wzmacnia naczynia krwionośne, a po drugie jest koenzymem w produkcji kolagenu (stąd przy niedoborze wit. c występuje szkorbut - czyli gnicie dziąseł). Wit C. jest bezpieczna w ciąży, a jej nadmiar wydalany z moczem zakwasza dodatkowo mocz zabijając bakterie. Tak mnie na studiach uczuli,ale oczywiście warto skonsultować z ginem. Poza tym można zamiast tabletek produkty bogate w wit C zajadać np. zieloną pietruszkę lub czerwoną paprykę czy kiwi.

Miłego dnia! Udanych wizyt! Ja czekam do piątku wieczora!

Kamilutek lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny! Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj i gratuluję wczorajszych sukcesów! Ja niestety muszę czekać aż do 2 stycznia, wykończę się :)

I chyba to coś, co od paru dni czułam sporadycznie przed snem, to jednak ruchy! Bo czuję coraz częściej takie same, jakby takie stukanie pojedyncze w środku :)

Brzuch mój na razie zmacała tylko moja mama, ale i tak nie było mi z tym komfortowo. Ja w ogóle nie lubię być dotykana przez ludzi, tylko Chłopa bez problemu wpuszczam w moją strefę komfortu. Już jako dziecko byłam taka dzika a im jestem starsza, tym jest gorzej :P Ale przytulania dzieciaka na jestem w stanie się doczekać!

Ja mam wolne do końca tygodnia; jutro muszę pójść na chwilę do pracy, no i przygotować zajęcia na poniedziałek, ale tak to błogie lenistwo z książką :)

Miłego dnia!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja melduje sie po polowkowym mielismy wczoraj

monika_89 lubi tę wiadomość

Marta 267
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pisze z telefonu i polowe wiadomosci mi ucielo. Dzidtius zdrowy, wazy 491 g i na 80 procent jest dziewczynka. Ostatnio na 80 procent byl chlopczykiem, wiec zobaczymy za 3 tygodnie. Ruchy czuje dosyc regularne rano i wieczorem tak gdzies od 5 dni, a jest to 22 tydzien

Kamilutek, Uszczesliwiona, blubka, bbee, mon!ta^, bezimienna, Kleopatra, Uska, Breezee, sylwucha89, Camilia, gaja_1, Mabelle, MEGI81, Hope_, monika_89, Madu1611, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

Marta 267
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i powoli uciekam na usg połowkowe
    Trzymajcie proszę kciuki
    Marta ale jaja najpierw 80% dziewczynka
    Teraz 80% chlopiec
    Moj maz dziś ma 40 lat i mamy nadzieję że laurent nie zrobi tacie prezentu w postaci odpadniecia siusiaka ha ha
    A córeczka moja ma dziś 7 lat

Męża bratowa dziś będzie rodzic odeszły jej wody a to męża i jego brata 40 urodziny ( brat jest blizniakiem męża)
    Także za rok mamy w tym samym dniu 4 urodziny
    Maz moja córeczka
    Męża brat i męża brata córeczka:)

Do usłyszenia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 11:04

aneta.be, bbee, bezimienna, Kleopatra, Uska, Breezee, sylwucha89, Camilia, Uszczesliwiona, Mabelle, MEGI81, monika_89, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Carolina Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mały z racji połówkowego od wczoraj w nocy zrobił się aktywny spać nie mogłam takie fikolki robił a teraz kopie mi z całych sił... uwielbiam to

mon!ta^, bezimienna, Arwi, Uszczesliwiona, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Arwi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:37

sylwucha89, sylwia1985, Camilia, Uska, bbee, bezimienna, Uszczesliwiona, amilka87, MEGI81, Kleopatra, monika_89, rybka33, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha - pewnie że ciążowy widać :) ale masz sylwetkę!

2017 -syn
    2019 - córka
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) super wiadomości wczoraj były trzymam kciuki aby dzisiaj były takie same :)

Ja miałam mieć dzisiaj wizytę ale przez przedświąteczny szał zapomniałam zrobić morfologię i mocz, tak więc badania zrobiłam dzisiaj a w piątek idę na wizytę, już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tą moją małą księżniczkę :)

Dewa u mnie na początku czułam takie coś jakby przypieranie do ściany brzucha trudno to opisać później pojawiły się delikatne bąbelki a nawet nieśmiałe kopniaki plus coraz mocniejsze przypieranie i wtedy już było widać gdzie mała wypływa (ok 16 tygodnia) ;) teraz czuję już wyraźne kopniaki plus zmianę miejsca jak przepływa z jednej strony na drugą i często jest to już widoczne na brzuchu szczególnie kopniaczki :) wczoraj tatuś po raz pierwszy został skopany przez córkę a w gratisie zaczęła płynąć mu pod ręką aż się biedny przestraszył ;)
    Ale córka w porównaniu do Nikosia jest dużo mniej aktywna i po cichu liczę że po urodzeniu okaże się dużo bardziej grzeczna :)

Jeśli chodzi o adamex barlletta to mam go od półtora roku i ogólnie jestem zadowolona. Jak każdy wózek ma drobne mankamenty ale dużo zależy od tego czego pczekujecie od wózka ;) jeżeli mieszkcie w bloku bez windy i macie malutki bagażnik w samochodzie to zdecydowanie odpada :) za to prowadzenie super, gondola naprawdę duża, spacerowka ma drobne niedociągnięcia ale ogólnie też na plus przede wszystkim jest spora jak na wózek 3w1. No i cena jest przystępna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 12:49

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha już widać że brzuszek jest ciążowy, zazdroszczę figury :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych mega szczęśliwa :) będzie CHŁOPAK <3 przepowiednia Tośki i intuicja matki nieomylne, pokazał jajka i nie ma wątpliwości, już nie odpadną :D maluszek jest zdrowy, wszystkie wymiary idealne, waży 289g więc kruszynka ale rozwija się prawidłowo. Podczas badania się prawie nie ruszał, a specjalnie wypiłam sok i zjadłam bułkę słodką i nawet to go nie ruszyło :D lekarka musiała przerwać badanie i napiłam się jeszcze gorącej czekolady żeby go pobudzić, ale i tak ciężko, bardzo spokojne dziecię mamy, oby po urodzeniu takie grzeczne było :P co do imienia zdecydowaliśmy się na Igora. Tutaj zdjęcie z profilu

55f0398f3029849dmed.jpg

Termin bez zmian i mam prośbę Monika czy wpiszesz mi chłopczyka i imię Igor? :)

A co do ruchów to nie poczuję ich prędko, bo nie dość że mam łożysko na przedniej ścianie to jeszcze twarde powłoki brzuszne i dziecię leniwe. Muszę czekać cierpliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 13:01

sylwia1985, Arwi, Camilia, Klaudia0727, sylwucha89, Demsik, Kamilutek, aneta.be, Uska, gaja_1, bbee, dewa, bezimienna, blubka, Anstice, Uszczesliwiona, Mabelle, Breezee, mon!ta^, MEGI81, Kleopatra, Hope_, monika_89, Rudzik, Madu1611, rybka33, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ