MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Mam nadzieję, że miałyście wspaniałe, rodzinne święta
Nie udało mi sie jeszcze nadrobić tego co pisalyscie wiec wypowiem sie pózniej...
Natomiast na ten moment mam pytanie do Was - co myślicie o wózku 2 w 1 Adamex Barletta? Bardzo nam sie dzis spodobał ten wózek (byliśmy na wspólnych "oględzinach" w Kubusiu w Poddębicach, zeby wszystko pooglądać i powybierać), bo ma fajny deaign, amortyzację, łatwo sie składa, wypina wszystkie części, wydaje sie mega zwrotny...generalnie same ochy i ochyMoze macie jakieś doświadczenia lub ktoś znajomy Wam opowiadał o tym wózeczku?
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Hej, ja już po polowkowym, wszystko jest idealnie. Julia waży ok 435g i mierzy 27cm. Łożysko wysoko na tylnej ścianie (a na prenatalnych było na przedniej). I co ważne zmierzył mi szyjke i wg jego pomiarów ma 36mm a nie 28mm i nie ma się do czego przyczepić. Jestem mega szczęśliwa .
Monika proszę zmień mi termin na 06.05 i dopisz płeć dziewczynka, imię Julia.Kamilutek, Hope_, bbee, gaja_1, malgorzatka199, MEGI81, sylwia1985, blubka, Nika33, Mabelle, Kleopatra, Uska, Arwi, Forbidden, julita, Uszczesliwiona, Breezee, Camilia, amilka87, ag194, Madu1611, sylwucha89, monika_89, bezimienna, mon!ta^, Rudzik, Elmo13, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Karissa ja tez bylam bardzo nastawiona na ten wozek, jednak czytalam wiele negatywnych opinii na jego tat i jednak rezygnuje. Kupimy napewno coletto florino. Tylko zastamasid nad kolami zelowymi. Niby pisza ze taki sam komfort jazdy jak przy pompowanych ale jednak nie wiem czy sie zdecyduje na te żelowe czy pompowane:-D
-
Ja po polowkowych, wszystko ok mimo że lekarz jakiś malomowny dzis:P no ale wszystko opisane więc wiem ze ok. Waga 375. W dalszym ciągu chłopiec i uznaliśmy ze poowkowe to ten moment żeby podzielić się ze światem informacja o płci i tu się trochę rozczarowała bo wszędzie słyszę ze liczyli na dziewczynkę... jakby nie można było się ucieszyć np ze zdrowe i przemilczeć własne preferencje, zwłaszcza ze ja chciałam od zawsze chłopca
no nie dogodzisz
i tak mi jakoś przez to słodko gorzko na wieczór
Kleopatra, Mabelle, blubka, Uska, bbee, gaja_1, MEGI81, Arwi, Forbidden, Kamilutek, Uszczesliwiona, sylwia1985, Breezee, Camilia, amilka87, Hope_, ag194, sylwucha89, monika_89, gonia13, bezimienna, mon!ta^, Rudzik, Elmo13, Madu1611, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Gratuluję udanych wizyt
Ja już się nie mogę doczekać czwartku. Chyba wezmę chłopców żeby zobaczyli dzidzie. I chce potwierdzić płeć i robić zakupy
Właśnie wyszłam z wanny, mały fikal jak szalonyNika33, Klaudia0727, MEGI81, Mabelle, Uszczesliwiona, Camilia, amilka87, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dobrych wiesci i wyników dziasiaj wizytującym :*
Megi teraz ciesz sie mezem, nadrabiajcie stracony podczas swiat czas i relacje.
Ja jakad zmeczona jestem po swietach, nici sie nie chce, ciagle bym spala
Odnosnie wozkow podoba mi sie stokke crusi, ale nawet uzywany jest strasznie drogi, quinny i x-lander xcite. Nie mam pojecia jak sie prowadza i sprawdzaja, podobaja mi sie wizualnie.
Ja kolejne badania mam 2 stycznia, nie moge sie doczekac, kiedy zobacze naszą coreczke. Dzieki Bogu, ze chociaz znam wyniki po amnio.
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Ale super wieści dzisiaj z wizyt, gratuluję wszystkim
Trzymajcie kciuki, ja jutro na 10.20 połówkowe i zobaczę dzidziękto jeszcze jutro wizytuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 21:04
Arwi, MEGI81, Mabelle, Uszczesliwiona, Kleopatra, sylwucha89, monika_89 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Odnośnie wózków to my mamy Roan Marita i ja jestem w nim zakochana
Ale pewnie gdybym kupowała w sklepie to wybrałabym jakiś mniejszy, smuklejszy, bo ten to troszkę olbrzym
Ale auta nie mamy, a winda w bloku duża, więc nam to nie przeszkadza
Dzisiaj byłam z Marcinem na zakupach, żeby kupić sobie buty zimowe na promocji w CCC (jakaś babka wzięła mój rozmiar jak podchodziłam do półki i kupiła, a specjalnie po nie jechałam, miałam mieć odłożone...). Kupiłam za to w Deichmannie za 40zł fajne błyszczące półbuty, będę miała chociaż jeden sylwestrowy element w stroju
Bo idziemy do mojego kuzyna i jego narzeczonej (tej, która też jest w ciąży), więc będzie grzeczny Sylwester przy Piccolo i Monopoly
No i kupiliśmy w końcu parę ciuszków Kubusiowi!Jutro wstawię fotki, są cudne. Dostałam na Święta bon na 100zł do TK MAXX, miałam kupić coś sobie, ale wiecie jak to jest... dostrzegasz śliczne śpioszki, cała masę innych ślicznych rzeczy no i trzeba kupić, nie ma wyjścia. Więc kupiliśmy!!! Jestem mega szczęśliwa
A potem Marcin zabrał mnie do Sphinxa na zupę cebulową i bułkę pitę. Później jeszcze na gofra z podwójna ilością polewy toffi. Tego mi dzisiaj było trzeba
Znów mam holtera, wszystko mnie swędzi, więc jutro pewnie będę narzekać na ślady. Pokażę z rana jak wygląda brzusio i te moje ślady, bo te poprzednie ciągle widać, a jeszcze dojdą nowe
Marcin jedzie jutro do Opola, bo jego rodzice przyjeżdżają, bo... kupili nam nowy kibel do łazienki. Podwieszany, mimo że takich nie znoszę - jeden zarwałam w centrum handlowym i mam uraz. Nie pytajcie jak, bo nie mam pojęcia - usiadłam moim 52-kilowym dupskiemi skończyłam razem z kiblem na ziemi. ALE! Stwierdziłam, że nie będę się czepiać (wszak to tylko kibel, najwyżej znów zarwę i będzie co dzieciom opowiadać) i przytuliłam się do Marcina i powiedziałam, że to super ze strony jego rodziców i pewnie, niech jedzie na te 2 dni do Opola się z nimi zobaczyć i w ogóle. Radości w jego oczach nie da się z niczym porównać
A co do dotykania brzucha to u mnie bez limitów i ograniczeń macać może Marcin, chociaż jak tylko przykłada rękę do brzucha to Kuba przestaje się ruszaćCzęsto jak dostanie buziaka od tatusia to potem wypycha główkę, to takie dziwne uczucie!
Oprócz tego moja mama zawsze się wita z Kubusiem i czasem głaszcze brzuch, ale to mi nie przeszkadza, bo nie robi tego jakoś nachalnie. No i może mój taka się ze 2 razy z Kubą przywitał, reszta nawet nie próbuje. No, ale ten mój brzuch to był prawie płaski to nie było co dotykać.
Teraz po świątecznej wyżerce to w końcu wyglądam jakbym w ciąży była! Dzisiaj jak zakładałam holtera to już się babeczka spytała, nie czy jestem w ciąży, tylko który miesiąc
To miłe, że w końcu coś widać
No i te ciuszki, dziewczyny, te ciuszki.... cudo. Tylko nie wiem, czy rozmiar dobry, bo chyba 52, ale jakieś takie duże się wydawały...
Mam nadzieję, że nie zanudziłamDziś jest dobry dzień, tęskniłam za takimi!
ojejku, MEGI81, Mabelle, Uszczesliwiona, amilka87, ag194, Kleopatra, bezimienna, Rudzik, Uska, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 20 tyg
czuje kopniaczki i nasz Syn jest nadal synem
czekamy na usg 4D do 3 stycznia
Arwi, MEGI81, Mabelle, Uszczesliwiona, Spirit, bbee, Camilia, Moniqaaa, ag194, Kleopatra, sylwucha89, monika_89, bezimienna, Uska, Madu1611, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Witam się po świętach
Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt
Megi, super, że wszystko się wyjaśniło, najważniejsze, że Kacperek miał udane święta, a za rok będziesz mądrzejsza o jedno doświadczenie i będziesz mogła spędzić spokojne święta ze swoją rodziną w domku
Ja dziś z Tomkiem, pojechaliśmy do Smyka i kupiliśmy bodziaki dla Naszej Córeczki i pieluszki tetrowe) Usg połówkowe mam 13 stycznia, więc już odliczam!
)
Niedługo 2017 i zostanie nam tylko chwila do maja!!!
Ruchów niestety jeszcze nie czujeMEGI81 lubi tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
ag194 wrote:Rybko czy Ty rodzisz w Olsztynie?
Ag194 nie wiem czy będę rodzić w Olsztynie pomimo że jeżdżę tam do lekarza.Mąż chce bym rodziła w stolicy ale nie wiem jak to będzie i czy w razie czego "zdążymy" do Warszawy dojechać na czas gdyby się wcześniej zaczęło.Wiem że tutaj na Mazurach też są dobre szpitale np:Wojewódzki(gdzie będę miała połówkowe) czy u Malarkiewicza.
Tez nie mogę się doczekać badania by dowiedzieć się o płeć,no i kiedy w końcu poczuję jakieś ruchy i to wyraźnie bo na razie to tylko jakieś pulsowanie,czy bicie serca wyraźnie.No i doczytałam że łożysko mam przy ujście wewnętrznym czyli łożysko przodujące ale dziwne bo żaden gin z 2 do których chodzę nic mi o tym nie wspomnieli i z czym to się może wiązać.Mam tylko nadzieję że do połówkowego się podniesie i że będzie wszystko okej.
Dziś zostałam po raz szósty ciocią-bratu urodziła się duża i zdrowa córka-super
Dobra ale się rozpisałam... Oczywiście czytam was w miarę systematycznie pomimo że nie zawsze się udzielam-chyba nieśmiała jestem.Ciesze się z dobrych wiadomości i fajnych już ciążowych brzuszków-mój tez się już taki zrobił,spodnie uciskają,trzeba odstawić na później.Arwi, MEGI81, ag194, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Łał ile tu dzisiaj pozytywnej energii
Wszystkim wizytujacych gratuluję
Qasha cudownie widzieć Cię taka pozytywną i szczęśliwano i dalej Cię podziwiam za podejście do teściów, też jestem taka że muszę się wygadac i ponazekac jak ktoś mnie wkurwi i w końcu odpuszczam, ale mimo wszystko większy dystans zachowuje
Dziewczyny u nas robi się bliżej niż dalej trochę mnie to przeraża że tak szybko leci czas
U mnie dzisiaj leniwy dzieńnawet bardzo bo cały w łóżku z przerwą na dostawę KFC
BOŻE JAKIE TO PYYYYSZNE
DobranocMEGI81, Arwi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Gratulacje udanych wizyt
Super ze wszystko dobrze
U nas dzień zakupowy, obkupilismy małego w masę ubranek
Męża bratowa rodzi już 27 godzin i dalej rozwarcie na teraz uwaga
Pierwszy lekarz mówił że na 2cm a teraz inny przyszedł i powiedział że tylko na 1 cm a bóle dziewczyna ma i krzyżowe i z brzucha
Biedna jest wykończona a tu końca nie widać
Oksytocyne nie chcą podać
Godzinę temu zaproponowali przebicie pęcherza ale wujek Google mówi żeby się na to nie decydować bo nie ma gwarancji, że mała się urodzi a podobno ból jeszcze większy
Także dalej czekamy a jej mąż musi opuścić szpital bo przenoszą ja na patologie
Zaraz jedziemy po szwagra żeby u nas spał bo on bez samochodu i mieszka daleko od szpitala ( my mamy 10 minut żeby w razie czego go zawieźć jeżeli akcja zacznie się w nocy )
Trochę mnie to wszystko przerazilo... -
Dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, ktöre już czują ruchy. Najpierw czułyście w brzuchu, od środka, czy najpierw przy przykładniu ŕęki, pod dłonią? Dzisiaj zaczynam 20 tydzień, minęło już 19 pełnych, a ja dalej nic. Hmmm...poczekam do połöwkowego, mam nadzieję że do 5 stycznia coś poczuję