MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tam cala ciaze z Leonem moglam pic litrami sok pomaranczowy. Nie wiem czy to ma cos do tego ale Leo uwielbia kwasne, jak jest przeziebiony lyzke soku z cytryny czy sama cyyryne do jedzenia to az sie zajada
Ale za to po ciazy i do teraz mam wstret do tego soku .obecnie wchodzi mi tylko cola :dtoska_88 lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Witam się nieśmiało
Przedwczoraj zrobiłam pierwszy test po tym jak mnie zemdliło od Tantum Verde (niestety od tydodnia walczę z jakimś paskudnym wirusem) i z niedowierzaniem zauważyłam cień cienia wczoraj zrobiłam drugi test i cień jest już wyraźniejszy . W poniedziałek idę na betę a 27.09 na pierwszą wizytę.
To jest moja czwarta ciąża, ale mam tylko jednego synka urodzonego w sierpniu 2015. Mam nadzieję że zostanę z Wami przez 9 miesięcy za wszystkie trzymam mocno kciuki!!!
ps. Maniuś Ciebie kojarzę z sierpnióweczek 2015 -
cytrusy i pistacje?? pierwsze słyszę surowego mięsa i ryb, skorupiaków, serów pleśniowych i starać się nie jeść ciągle słodyczy, to są zalecenia żywieniowe w ciąży. Wody dużo pić i generalnie jeść dobrze jakościowo. Żadnych obkrojonych z pleśni owocków ani innych takich pomysłów- zwracać uwagę, że w kiełbasach i szynkach dojrzewających jest surowe mięso. Z rybami nie przesadzać, bo mają też sporo metali ciężkich w sobie. Wątróbkę zdecydowanie ograniczać (jeśli akurat jest tutaj amator).
Na wymioty migdały i imbir (uwaga bo nasila zgagę). Rano starać się nie zrywać z łóżka tylko na spokojnie napić się wody (dobrze robi taka z cytryną), można podjeść jakiegoś chrupka kukurydzianego/kromkę chleba/wafelka ryżowego i dopiero sobie wstawać. Pusty żołądek wzmaga mdłości więc dobrze mieć przy sobie jakieś podjadajki.cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
O jej cytrusy i pistacje nie??? To ja sie z tym nie zgodzę !
W pierwszej ciazy miałam ochotę na grapefruity i jadłam je przez cała ciąże codziennie. Teraz pije soki z cytrusów i nie mam zamiaru przestać !
Wszystko w umiarem oprócz wiadomych - krewetki, pleśniowe sery, surowe mięso (ale kto je cos takiego?!) alkohol, papierosy!
-
nick nieaktualny
-
monika_89 wrote:<B>MAJÓWECZKI 2017</B>
Monika dalabys rade przekopiowac liste w tej formie ponizej- wtedy obok nicka bedzie mozna dodac plec I imie dziecka???moze??
co myslisz??
dzieki za zrobienie listy!
29 KWIECIEN
Lokokoko
1 MAJ
Bezimienna
Camilia
zastrzeŻona
stowtotka
2 MAJ
Kejsi1988
3 MAJ