MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
julita wrote:a wiecie czego najbardziej brakowało mi w pierwszej ciąży i zaczyna powoli brakować w tej? gorących kąpieli, godzinnego moczenia dupska w wannie we "wrzątku". nie cierpię sie kąpać w letniej lub cieplej wodzie (musi być go! rą! ca!) a tym bardziej nie lubię kąpać się pod prysznicem, blee...
Oj Julitko, tu trafiłaś w samo sedno. Ja idę się codziennie myć z niechęcią, a wcześniej to siedziałam pod prysznicem godzinę i lałam się wrzątkiem
Poza tym apetyt mam jakbym miała 5 żołądków i właśnie weszłam w autobusie po schodach i śpię jakbym miała najgorszy rodzaj astmy
Już jutro idę na pierwsze USG. Nie wiem jak mam się do niego przygotować.
Czy to prawda, że powinno się iść z pełnym pęcherzem??????
-
prostuję sery pleśniowe - można z pasteryzowanego mleka, śmiało!
lwica, lista na razie była robiona na szybko, teraz mam na glowie przygotowania do weekendowej imperzy męża, dopracuję ją w przyszłym tygodniu żeby były wszystkie dane
a serduszka pododawąłam przy dziewczynach które serducho już słyszały/widziały, wiem że kogoś pominęłam więc piszcieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 16:30
Maniuś lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
o widzę piękna lista, już tyle szkrabów się objawiło super
Nie nadrobię tematu, bo żeście naprodukowały tyle, że hej
Na razie nie mam siły nawet na forum za bardzo pisać, od paru dni się tak fatalnie czuję, że szkoda gadać, jakbym jakąś grypę miała co najmniej, prawie cały czas muszę leżeć
na razie pozdrawiam wszystkie majóweczki i do zobaczenia aż się poczuję chociaż trochę lepiej, bo nawet przy laptopie nie wysiedzę -
Hej dziewczynki ja dzisiaj bylam na usg widac pecherzyk 1.08 cm i cialko zolte 0.32 cm na serduszko ide w poniedziałek lub w srode za poltora tygodnia
julita, Kleopatra, Arwi, promyczek 39, Mabelle, Maniuś, Aleks., sylwucha89 lubią tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Czyżby mój nick na liście był z błędem? Nie ma to jak "szybko" coś zauważyć, haha
Ja też bym ciągle spała, ale to przez duphaston, źle reaguję na ten lek No i do tego leżący tryb życia nie pomaga w nie spaniuMabelle lubi tę wiadomość
-
Lwica wrote:Monika dalabys rade przekopiowac liste w tej formie ponizej- wtedy obok nicka bedzie mozna dodac plec I imie dziecka???moze??
co myslisz??
dzieki za zrobienie listy!
29 KWIECIEN
Lokokoko
1 MAJ
Bezimienna
Camilia
zastrzeŻona
stowtotka
2 MAJ
Kejsi1988
3 MAJ
aciulka
Maniuś
4 MAJ
ag194
Elmo13
5 MAJ
Moniqaaa
Majóweczka
pink sky
6 MAJ
monika_89
jonka91
AsiaPoli
zyrcia
7 MAJ
Młoda19
Niki94
8 MAJ
emi36
Lili85
Mabelle
missdiss
9 MAJ
bbee
Quasha
aneczka1983
10 MAJ
Kofeina,
Kleopatra,
Asiuuu
11 MAJ
Breezee
Spirit
12 MAJ
Aleks
Demsik
13 MAJ
Espera
Klaudia 26
toska_88
14 MAJ
messy99
nutka
15 MAJ
promyczek 39
gonia13
16 MAJ
KarolinaSevem
lwica
17 MAJ
Ana0408
Karotka
rybka33
19 MAJ
bulbka
20 MAJ
rybka33
21 MAJ
julita
karola_aa
27 MAJ
sylwucha89,
fryzjereczka
28 MAJ
ziezulka
52 MAJOWKI CZEKAJA NA 52 MAJOWE SZKRABY
- X DZIEWCZYNEK
- Y CHŁOPCÓW
- I ? WSTYDZIOCHÓW
I ja jeszcze na 27
-
Lwica wrote:O jej cytrusy i pistacje nie??? To ja sie z tym nie zgodzę !
W pierwszej ciazy miałam ochotę na grapefruity i jadłam je przez cała ciąże codziennie. Teraz pije soki z cytrusów i nie mam zamiaru przestać !
Wszystko w umiarem oprócz wiadomych - krewetki, pleśniowe sery, surowe mięso (ale kto je cos takiego?!) alkohol, papierosy!
Ja uwielbiam krewetki, tatara i sery plesniowe kocham.Tak bym wszamala ale trudno siła wyższa.
Ale zjadla bym tartę ze szpinakiem i pomidorami albo paprykę faszerowaną.Oj tak coś czuje ze jutro upichcęCamilia, Lwica lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki jak Wy się dziś czujecie? ???
Bo ja to normalnie mam mdłości od rana do wieczora.Nie wiem kto je nazwał porannymi.Czasem jak się wody napoje to już mnie muli.Tak bym sobie chciała rzyganaćmissdiss lubi tę wiadomość
-
julita wrote:śmiem twierdzić że nie, przynajmniej ja za każdym razem chodziłam wysikała.
poza tym pierwsze USG będziesz miała dowcipnie a pełen pęcherz trzeba mieć przy pewnych badaniach ginekologicznych ale gdy USG jest przez brzuch (kiedyś tak miałam, chodziło o jakąś ocenę jajników, przed badaniem musiałam wypić 1,5 litra wody, myślałam, że pęcherz mi eksploduje). także sikaj śmiało
Ok, dzięki Julita, już się tyle naczytałam, ze mi się wszystko myli -
Mnie troche muli ale da sie przezyc.juz jestem po wizycie-pecherzyk jest cialko zolte jest fasolinka jest-wszystko na swoim miejscu.za 1,5tyg podglad serduszka.dostalam litanie do zbadania i odwiedze ogolnego niech mi da skierowanie na co moze bo zbancze.podliczylam wszystko=300zl;/
Mabelle, Kleopatra, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Mabelle wrote:Dziewczynki jak Wy się dziś czujecie? ???
Bo ja to normalnie mam mdłości od rana do wieczora.Nie wiem kto je nazwał porannymi.Czasem jak się wody napoje to już mnie muli.Tak bym sobie chciała rzyganać
Woda z cytryną mi pomaga. Wkrajam ok 4-5 plastrów cytryny, zalewam je ok 1,5l wody i popoijamMabelle lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mnie dzisiaj też strasznie muli i też nie udało mi się ani wyjść z domu (w końcu odwołałam spotkanie), ani zrobić i zjeść obiadu ani nic.... podjadam po trochu żeby mieć siłę przygotować coś większego ale jak tylko wstaję to mdłości, mdłości, mdłości. Też bym sobie rzygnęła dla spokoju, chociaż w sumie nie wiem czy to w ogóle przynosi jakąś ulgę.
Mabelle lubi tę wiadomość
cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy
-
Ja dziś przez cały dzień zjadłam mała bułeczkę, brzoskwinię i półtora banana i woda.Czuję się głodna ale jak pomyślę o jedzeniu to wszystko stoi mi w gardle
-
missdiss wrote:Też bym sobie rzygnęła dla spokoju, chociaż w sumie nie wiem czy to w ogóle przynosi jakąś ulgę.
Mabelle, bezimienna lubią tę wiadomość