MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_89 wrote:padam z nóg. sernik w piekarniku, jeszcze tort... aaaaa.
Zieziulka a jaką miałaś betę? może dla pewności przejdź się po weekendzie do gin? ciężko coś stwierdzić. Ja z Pauliną plamiłam, dosalam lutkę i było ok
87,43 dokładnie⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Ja właśnie wróciłam z koncertu. Ale przysypialam tam. Nie nadaje się do ludzi potem mąż mnie zabrał na żurek, jeju jak mi smakował. Jak nigdy
Witam nowe majówkiMoniqaaa, Espera, Krokodylica, sylwucha89, Camilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Monika dalabys rade przekopiowac liste w tej formie ponizej- wtedy obok nicka bedzie mozna dodac plec I imie dziecka???moze??
co myslisz??
dzieki za zrobienie listy!
29 KWIECIEN
Lokokoko
1 MAJ
Bezimienna
Camilia
zastrzeŻona
stowtotka
2 MAJ
Kejsi1988
3 MAJ
aciulka
Maniuś
4 MAJ
ag194
Elmo13
5 MAJ
Moniqaaa
Majóweczka
pink sky
6 MAJ
monika_89
jonka91
AsiaPoli
zyrcia
7 MAJ
Młoda19
Niki94
8 MAJ
emi36
Lili85
Mabelle
missdiss
9 MAJ
bbee
Quasha
aneczka1983
10 MAJ
Kofeina,
Kleopatra,
Asiuuu
11 MAJ
Breezee
Spirit
12 MAJ
Aleks
Demsik
13 MAJ
Espera
Klaudia 26
toska_88
14 MAJ
messy99
nutka
15 MAJ
promyczek 39
gonia13
16 MAJ
KarolinaSevem
lwica
17 MAJ
Ana0408
Karotka
rybka33
19 MAJ
bulbka
20 MAJ
rybka33
21 MAJ
julita
karola_aa
27 MAJ
sylwucha89,
fryzjereczka
28 MAJ
ziezulka
52 MAJOWKI CZEKAJA NA 52 MAJOWE SZKRABY
- X DZIEWCZYNEK
- Y CHŁOPCÓW
- I ? WSTYDZIOCHÓWrybka33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak sobie patrzę na tą listę i aż miło się na sercu robi jak sobie pomyślę jak później po kolei poznamy płeć dzieci i jak każda z nas już urodzi... już się człowiek tu do was przywiazal-fajnie tak mieć tyle bratnich duszyczek w jednym miejscu (chyba wrażliwość ciążowa się włącza bo ostatnio wszystko mnie rozczula i płacze bez powodu ha ha) dziś wstałam przeziębiona cholera. Mały już wyzdrowial a mnie coś bierze. Mdłości zazwyczaj przychodzą popołudniu. A co do cytrusów to w pierwszej ciaxy przez 9 m to chyba cysterne soku pomarańczowego wypilam! Jak nie ma uczulenia ma cytrusy to śmiało można. A na zgage pomaga mi mleko. W ogóle dużo mleka pije. Mąż już się na mnie wscieka bo siedzę na allegro i szukam już nowej niani elektronicznej i laktator a elektrycznego bo nie dozyly niestety od poprzedniej ciaxy a on chyba jeszcze nie dowierza póki zdjęcia usg nie zobaczy. już zamówiłam sobie kurtkę ciążowa bo moje aktualne wywołują bezdech po zapięciu"-)
promyczek 39, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Ja mierzę temperaturę w buzi, ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo jak tylko trochę spadnie to się stresuję. Już myślałam schować gdzieś termometr, ale na razie jeszcze się nie zawzięłam.
Podobno dobrze jest mierzyć temperaturę w I trymestrze, bo można zareagować szybko jak leci w dół, ale można też zawału dostać. Mnie jak spadała to ciut więcej plamiłam, a jak jest wysoka to tego plamienia nie ma lub jest bardzo mało. W II trymestrze nie ma to sensu, bo już nie progesteron podtrzymuje ciążę a łożysko i temperatura spada.
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Zieziulka mam tak samo. Na Twoim miejscu pojechałabym do lekarza. Ja biorę luteinę 2x1, duphaston 3x1, wit E 2x1, nospę forte 3x1, kwas foliowy 1mg (końską dawkę). W czwartek z maluszkiem wszystko było ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 08:31
Zieziulka zrób drugą bete,sprawdź przyrost
Demsik nie grzeb ttam niepotrzebnie!
Breezee a czy mierzenie w ustach nie jest niemarodajne?
U mnie cudowna noc! 2 pobudki na smoka i wstała o 8!
Mdlosci brak!
Camilia lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Jest miarodajne, jak zawsze robisz to w ustach. Zawsze wyłapywało mi ładnie owu. Robiłam raz monitoring cyklu i pokryło się z temp w ustach.
Też marnie spałam, ale u mnie od 2 tygodni to reguła.
Dzieki za potwierdzenie tego co chcialam zrobić a wiec termometr idzie w zapomnienie.utwierdzilyscie mnie w tym fakcie.
Swoja droga jak pisze toska88 fajnie miec tu tyle bratnich duszyczek.
Powiembwam ze mnie tez wiele sytuacji rozczula.wczoraj na wizycie moj maz byl obecny przy usg dr sam go zaprosil .w poprzedniej ciazy ani razu nie widzial dopiero jak pojechalismy sami na 3d/4d.ten lekar jest rewelacyjny.mysle ze inaczej to teraz przezywa bo we wszystkim uczestniczy od poczatku.
Milego dnia dziewczynki choc pogoda lekko sie pogorszylaDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Witajcie Kobietki
Ja temperatury tez nie mierzę bo raz mi spadła trochę i myślałam że zejdę na zawał.Termometr juz dawno poszedł w odstawkę.
Mdłości dziś mniejsze ale zwykle nasilają się po południu
Milego dnia kochane -
Witam kochane . Ja od 2 dni dopiero nie sprawdzam temperatury . U mnie utrzymywała się ona na stałym poziomie cały czas . Prosta piękna kreska . Ani e dół ani w górę ale stwierdziłam już ze sensu to nie ma . I tak co ma być to będzie a tu nawet jak by się coś działo to i tak mi nie pomogą. No cóż taki kraj .
Mnie dziś muli . Jakoś tak dziwnie się czuję. Spać też nie mogłam. Córka na noc u babci wcześnie wstawać nie trzeba a i tak o 7 30 wstałam i spać już nie mogłam . Śniadanie zjedzone i zamiast sprzątać leżę na kanapie bo sił brak .
A jak u was dziewczyny z przeczuciami
? To znaczy ja każda płeć w poprzednich ciazach czułam. Przy synku to było aż za bardzo . Nie mogłam powiedzieć zdania " gdy ją urodze " bo aż dreszcze miałam. Wiedziałam że to będzie chłopak. A teraz jakoś na córeczkę nie nie czuję. Macie jakieś przeczucia. ?? -
Hej, jak tak czytam Wasze posty to aż współczuję samopoczucia i mdłości... Ja nie odczuwam jeszcze nic prócz tego, ze piersi lekko bolą. I spać w nocy też jakoś nie mogę żadną pozycja nie odpowiada..A teraz Dziewuszki powiedzą, czy nie boją się miziac z partnerem? Bo ja to się troszkę boję Ale hormony robią swoje, więc co ja będę sobie żałować xD